Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Enigvaa wrote:To ja zadam niedzidciowe pytanie 🤪
Jak zrobic smaczne schabowe? No zawsze mi wychodza twarde 😩emdar lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ounai, przybijam piąteczkę
Julek na kwarantannie do 03.02.( opiekunka w żłobku pozytywna). A Julek ma 37,5°. Ja też czuję się słabo:( W aptece koło nas zabrakło testów, zapisałam nas na jutro rano na NFZ pod domem. Rozmawiałam potem z sąsiadką aptekarką, i mówi że w Warszawie jest jakieś apogeum Covida...
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Tajka wrote:Czy też nie możecie doczekać się wiosny i wypadów a plac zabaw?
🌷🌷
Dzisiaj na spacerze zrobilam dwa bałwanki. Super śnieg dzis byl na lepienie . Michałek trochę się ich bal 😛emdar, dmg111 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Zulugula wrote:Clover mi się wydaje, że z tą "tresurą" to chodzi o to, że zostawiasz dziecko, ono płacze a nikt nie reaguje tylko czeka się aż padnie w płaczu. To co Wy robicie to co innego:)
Zulugula lubi tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:To ja zadam niedzidciowe pytanie 🤪
Jak zrobic smaczne schabowe? No zawsze mi wychodza twarde 😩 -
Właśnie jedliśmy kolację, ale zadzwoniła moja teściowa i instruuje swojego 31 letniego syna, co ma sobie spakować do szpitala, bo na pewno sam nie wie. Jedzenie stygnie, a ta nawija i nawija. A mi się już jeść odechciało.
Na tę konsultację tydzień temu też się uparła, że z nim pojedzie i nie mógł się jej pozbyć. Nawet jej nie wpuścili 😂 -
Iryska wrote:Może wymocz mięso w mleku? Cos kiedyś moja mama mi mówiła o tym , bo ona dobrze gotuje. Tylko nie jestem pewna czy to o to chodziło ... Może emdar pomoże bo ona chyba dobrze gotuje 😃
Tak, namoczyć w mleku ( najlepiej kilka h). Wyjdą soczyste i kruche.
Iryska lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ja ostatnio próbowałam takiego zasypiania Ale jak tylko po kąpieli wzięłam ja do łóżka, to skończyło się takim dzikiem, że przez 1,5h nie szło jej okiełznać. Smiechy, wygłupy, wspinanie się itp. Potem już była zmęczona ale nic nie dało glaskanie, tuleje itp. Bo zaczęła płakać. Wiec standardowo myk na rece i zasnęła.
Pewnie to za ma mała próbka czasu żeby coś powiedzieć i żeby zadziałało ale jesli to dalej pociagne, to albo załapie i bedzie efekt albo za każdym razem będzie brykanie i dość mocno nam to rozreguluje godziny spania albo jeszcze nie jest gotowa. -
Ja mam meega ochotę na stek średnio wymarzony z sosem pieprzowym pieczarkami cebulą chyba zrobię sobie na niedzielęDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Lalia my co prawda dopiero 4 noc, ale spimy osobno. I w nocy czasami udaje mi sie ja pogłaskać i zasnie, a czasami musi wlecieć mleczko. No i dzis byla 3 noc i to byla jedna z lepszych nocy od kilku miesiecy!
Zobaczymy co dzis przyniesie noc
Lalia lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Julek na kwarantannie do 03.02.( opiekunka w żłobku pozytywna). A Julek ma 37,5°. Ja też czuję się słabo:( W aptece koło nas zabrakło testów, zapisałam nas na jutro rano na NFZ pod domem. Rozmawiałam potem z sąsiadką aptekarką, i mówi że w Warszawie jest jakieś apogeum Covida...
-
dmg111 wrote:Tak apropo schabowych to znacie "schabowe z kurczaka"? Tak mówi moja teściowa 🤣🤣 Te schabowe z kurczaka są zdecydowanie bardziej miękkie 🤣
dmg111 lubi tę wiadomość
-
Wy tak piszecie o tym samodzielnym zasypianiu, a ja głupia cieszę się, że mój dzidziuś zasypia na piersi przytulony w mamusię 🤦
Pewnie to dlatego, że wiem że to moje ostatnie dziecko i ciężko mi zakończyć kp...
Nie wiem czy któraś tak ma, ale im dalej w las, tym bardziej nie chce zakończyć kp mimo, że noce to koszmar, od pół roku budzi się co 1,5/2 h żeby sobie pociumkać. Po każdej takiej nocy mówię, że go odstawię 😂 ale oczywiście jak wstaję i pije kawę to mi mija.Lalia, veritaa lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
My dziś tez mieliśmy podejście do samodzielnego zasypiania. Wczesniej trochę poczytałam, jest fajny film na ten temat u be_a_mom, polecam
zreszta ogólnie ją polecam! I dziś zmieniłam rutynę, tzn cycus był przed kąpielą, po kąpieli weszłyśmy do już zaciemnionego, wywietrzonego pokoju. Ubieranie itp, przytulasy. Później położyłam Mele do łóżeczka a ja siedziałam na krześle obok i ja trzymałam za rączkę, głaskałam po policzku. Owszem trochę płakała, trochę leżała i sobie śpiewała. Po 73 minutach zasnęła
Mam nadzieje ze z każdym dniem będzie to trwało krócej. Krzesło tez chce stopniowo odsuwać od łóżeczka, ale to powoli
i wcale nie uważam, ze trenuje dziecko. Byłam przy niej, zreszta zasypiała w swoich domowych, znanych i bezpiecznych warunkach!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 22:48
Suszarka lubi tę wiadomość