Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka-Tak, budzi się na jedzenie i śpi więc takie coś jest dla mnie spoko.
Ale wcześniej były takie noce, że zjadła, odłożyłam i po 30 min się budziła, na rękach spała ale nie dała się odlozyc.
A i bylo tak, ze sie czesto budzila przez tarcie oczu i rzuacsnie do gory nogami.
Także różne kombinacje byly i pewnie jeszcze nadal będą 😁
Ona też na jeden raz w nocy jest w stanie zjeść Max 120-150ml, zazywvzaj jest to pomiedzy 90 a 120ml.
150 moze z dwa razy zjadala. Więcej chyba nie pomieści 😁Tajka lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Ladyo koniec laby 😁😁
Dziewczyny- oczywiście nie żebym porównywala bo każde dziecko ma swój czas, bardziej z ciekawości.
Szefowa wstaje przy meblach i nieśmiało chodzi do boku. Ile u Was od takiego etapu do pierwszych kroków?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 08:21
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Pewnie niedługo się chłopak przelamie 😁
No właśnie słyszałam, że od chodzenia bokiem do chodu może być długa drogaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 08:24
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
MoTyLeK🦋 wrote:Ja zaraz się ogarniam, mam dziś wizytę u diabetologa, a później odbieram Zuzie ze szkoły. Moja mama ma w tym tygodniu urlop, zabrała mi Filipa w weekend, a jutro jeszcze weźmie Kornele do siebie 🎉🎊 będzie bal 🤣
Kornela dziś kończy kwarantannę - nareszcie.
Powiem Wam, ze mam mieszane uczucia co do tej przepukliny. Ona nie jest ogólnie jakąś duża, a naczytalam się na stronach fizjo że najpierw warto się wybrać tam (tak jak radziłyście) no więc czekam z tuptaniem na tą wizytę u fizjo. Może jednak obejdzie się bez operacji 🤔 możecie się śmiać czy w głowę pukać, ale nie chce mieć rozciętego brzucha wzdłuż, mieć ta okropna bliznę... Kurcze no...sama się bije z myślami, co zrobić żeby było dobrze.
Nie zawsze uda się dzięki ćwiczeniom, ale może chociaż zaleci wzmocnienie mięśni i ją trochę schowa aby nie wyszła znowu po operacji.
Moja znajoma młoda mama rozwaliła sobie ćwiczeniami brzuch po pierwszej ciąży, chodziła najpierw do fizjo a później miała operację i przy drugiej ciąży nic się już nie działo, nie wróciła przepuklina.MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Dziewczyny przypomnijcie co macie do kąpieli dla maluchow na suchą skórę/azs?
Pola ma ostatnio okropną skórę, chyba czas znowu na dermatologa i skończy się na diecie bo taki jest kolejny krok zdaniem dermatolog. Raz pomogł jej steryd ale teraz ma całą skórę brzydkąWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 08:42
-
dmg111 wrote:Ja w końcu nie poszłam, bo zobaczyłam ceny - wszystko ponad 350zl, a jednak rzadko ją wypuszczam w zimę - poki co całe 3 razy na jakieś 10 min, później ją pacyfikuje w wózku 😀 Rozważę buty na wiosne, chociaż też nie wiem czy nie zamówię znowu miliona par. Wcześniej nie wiedziałam, że są te certyfikaty zdrowej stopy itp, a jak są i niektóre modele sieciowek je otrzymują to trochę mnie to kusi. Ja sprawdzałam buty dokładnie jak Lalia, czyli odpaliłam filmiki z relacji u fizjomommy i leciałam z tematem 😀
https://ccc.eu/pl/dzieciece/dziewczece/polbuty/polbuty-lasocki-kids-ci12-2689-12-rozowy?utm_source=mobile_app&utm_medium=share&utm_content=product
Po 1 nie porwała mnie obsługa, po 2 i tak musiałam sprawdzać czy buty się nadają wg zalecen fizjo mommy, po 3 po Waszym przykładzie można znaleźć równie dobre buty nie za tak kosmiczną cenę.
Co prawda Pola dużo chodzi na zewnątrz więc z nich korzysta (chociaż tyle) ale wg mnie te ceny są mocno wygórowane.dmg111 lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Ladyo koniec laby 😁😁
Dziewczyny- oczywiście nie żebym porównywala bo każde dziecko ma swój czas, bardziej z ciekawości.
Szefowa wstaje przy meblach i nieśmiało chodzi do boku. Ile u Was od takiego etapu do pierwszych kroków? -
Coz to byla za noc! Prawie 3,5h jednym ciagiem! Oj dawno tak długiej przerwy nie bylo 😍 a po 6 wzielam ja do siebie i dospalysmy do 9!
dmg111, Lalia, Iryska, emdar, patrycja92, Ewa88 , Nowastaraczka, Ladyo, Tajka, Clover lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Edit: Julek oczywiście w żłobku 🎉🥳🎊🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2022, 11:09
Suszarka, Tajka, Clover, Ania81 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Zulugula wrote:Annia Suszarka, a nie schodzą Wam dzieci z łóżka?
Kurcze brzmi mega😃 u nas ok 7mż tak Tomus zasypial przez ok miesiac i to jest wygodne. Tylko u nas chyba jak nie wezmiemy na ręce to by szalał do 22 a takto usypia o 19, ale sprawdziny to po chorobie, może będzie jakaś aktualizacja systemu 🤭Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ewa88 wrote:Dziewczyny u nas znowu temp 38,1 😒 po szczepieniu mmr są dzisiaj równe 2 tyg, ale w zeszłym tygodniu też mieliśmy 2 dni temp 38,2 więc dzisiaj to chyba już nie od szczepionki?42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Suszarka wrote:Też się tego bałam, ale nie ma takich zapędów 🙈 natomiast uważam że 90% sukcesu to gotowość dziecka. Jeszcze niedawno by to u Igi nie przeszło.
U nas na drzemki złazi a na noc jak jest ciemno się cyka i nie 😃😃😃Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:To nasz prezes podchodzi w nocy na krawędz łóżka żeby wziąć go na ręce i nosic 🤪 im dalej w las tym gorzej u nas z nocami,cos nowego zawsze dochodzi 🤦♀️
Ja się staram ją usypiać jak leżymy i powoli przestawiać ale głównie z cycem teraz się to kończy. Mężowi wczoraj zasnęła leżąc obok niego ale te kręcenia są takie że przy mnie to mam wrażenie że gdyby nie cyc to kręciłaby się i do północy, a.moja cierpliwość jest zbyt krótka. -
Herbatko, Olek miał 7m3t kiedy zaczął wstawać, 8m i tydzień kiedy zaczął sobie spacerować przy meblach, a pierwsze nieśmiałe kroczki postawił mając 10m i 3 dni. Ale myślę, że to bardzo indywidualna kwestia. Teraz z kolei tak zasuwa, że czasem nie mogę za nim nadążyć 😅
Zulu, my do kąpieli używamy teraz olejek Bioderma Atoderm z polecenia naszej alergolog. Olkowi bardzo fajnie nawilża skórę -
Ewa88 wrote:Dziewczyny u nas znowu temp 38,1 😒 po szczepieniu mmr są dzisiaj równe 2 tyg, ale w zeszłym tygodniu też mieliśmy 2 dni temp 38,2 więc dzisiaj to chyba już nie od szczepionki?
Mój Julek też dzisiaj zagorączkował.. Najwyższa temp to 38 w nocy, podałam ibuprofen i spadła, rano znowu to samo, podałam paracetamol i też spadła. Żadnych innych objawów nie ma. Apetyt jest, siusia i kupki robi, jest pogodny, uśmiecha się, gaworzy.. U nas 8 dni temu było szczepienia 5w1 Pentaxim, Prenevar13 i rotateq, ale raczej nie wiąże tej gorączki ze szczepieniem 😔