Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ona34 wrote:Poza tym to czesc i miłego dnia
wczoraj byłyśmy na szczepieniu... Młoda jest na 50 centylu... A pomyśleć że urodziła się na 97🙈🙈🙈 no ale Ona to, je jak ptaszek... Wszystkiego spróbuje kilka łyżeczek i już ma dosyć🙄
Pisałam ostanio że mamy regres jedzeniowy. Że Olwika tylko mleko. Od 3 dni, nie wiem czy to pływ żłobka, ale zaczęła bardzo dużo jeść. Wczoraj w żłobku zjadła śniadanie, zupę, później drzemka, wstała zjadła cały duży obiad. W domu o 16 zjadła miskę rosołu, pół godziny później makaron z sosem. Później wciągnęła 2 musy i pół opakowania czerownych chrupko angelina i mleko o 19 przed spaniem🙈. I tak w ciągu tygodnia z 6 butelek na dobę, sama zeszła do jednej. W szoku jestem że taka zmiana.
Może Twoja Córeczka też nagle zacznie jak u Nas. Ja już u pediatry nawet byłam i skierowanie na badania wzięłam 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 09:35
Tajka, Zulugula, Maminka89, KarolinaMaria, Lalia, dmg111, Clover, emdar lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Dziewczyny, Maja mi się przewróciła ze stania (ostatnio się puszcza i chwilę sama stoi, ale nie ma równowagi i upada) i dosyć mocno uderzyła się w głowę o podłogę, aż huk był duży. Strasznie płakała, uspokoiła się na rakach i się pobujalysmy na fotelu bujanym i zasnęła wtulona na brzuszku, pierwszy raz tak słodko 🤩 i śpi teraz. A to nie jej pora zupełnie, wstała przed 7,zawsze po 10 śpi. No i tak się martwię tyym uderzeniem, musialo ją bardzo boleć, skoro tak padła w sekundę.... Będę ją obserwować.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 09:24
-
kic83 wrote:Wy tak piszecie o tym samodzielnym zasypianiu, a ja głupia cieszę się, że mój dzidziuś zasypia na piersi przytulony w mamusię 🤦
Pewnie to dlatego, że wiem że to moje ostatnie dziecko i ciężko mi zakończyć kp...
Nie wiem czy któraś tak ma, ale im dalej w las, tym bardziej nie chce zakończyć kp mimo, że noce to koszmar, od pół roku budzi się co 1,5/2 h żeby sobie pociumkać. Po każdej takiej nocy mówię, że go odstawię 😂 ale oczywiście jak wstaję i pije kawę to mi mija.
Ja mam tak samomoje to tez juz ostatnie dziecko. Niby planuje odstawic na wakacje ale kto to wie... U nas noce takie same.
moj syn od urodzenia spal 3 noce w lozeczku. Spimy razem, juz nawet łóżeczka w domu nie mamy 😂Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Enigvaa wrote:Jeżu drogi, jaka to była piękna noc. Spała od 20 do 3.30 bez pobudki! Nigdy tyle nie przespała! 😱
Nie chwal tak 😀 ja ostatnio pochwaliłam i to była ostatnia taka noc haha dzisiaj dała czadu ale dwójki jej idą więc pewnie dlatego... Raz tak krzyknęła, że z mężem zawału prawie dostaliśmy, ja aż w łóżku podskoczylam 😀 -
Zulugula wrote:Myslicie, że da się nie karmić w nocy, ale zostawić wieczorne karmienie? Bo o to karmienie woła i to będzie najtrudniej wyeliminować.
Zulu da sie. Wlasnie czesto dla dziecka to karmenie wieczorne jest najtrudniejsze.
Mysle ze spokojnie mozesz próbować
ja przeszłam kurs odstawienia kp z wymagajace. Pl bo moja corka naprawdę byla wg mnie trudna i tam wlasnie Magda Komsta pisze ze spokojnie mozna tak zrobic i nawet ona zaleca to karmienie zostawic na sam koniec.Zulugula lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Tajka wrote:Nie chwal tak 😀 ja ostatnio pochwaliłam i to była ostatnia taka noc haha dzisiaj dała czadu ale dwójki jej idą więc pewnie dlatego... Raz tak krzyknęła, że z mężem zawału prawie dostaliśmy, ja aż w łóżku podskoczylam 😀
U nas taki set pierwszy raz w zyciu sie trafil. Nie da sie nie chwalic, nawet nie śmiem marzyc ze to sie powtorzy 🤪Lalia lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Niby takie wypadki są fizjologiczne i dziecko jest do nich przystosowane oczywiście pewnie o ile nie upadnie na jakaś ostra krawędź, płytki itp.
Nadal takie upadki się zdarzają i pewnie są nie do uniknięcia ale w kilka sekund się uspokaja i już się szarpie, że nie chce być na rękach i leci dalej.
-
Zulugula wrote:Myslicie, że da się nie karmić w nocy, ale zostawić wieczorne karmienie? Bo o to karmienie woła i to będzie najtrudniej wyeliminować.
-
MoTyLeK🦋, Iryska, Zulugula, KarolinaMaria, Enigvaa, Maminka89, veritaa, Suszarka, Ladyo, Lalia, dmg111, kic83, Ewa88 , Ona34, Tajka, Ounai, Clover, emdar, patrycja92 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anniu, korzystaj! ❤️
Zulu, myślę że wszystko zależy od dziecka, bo my Olkowi przecież najpierw odstawiliśmy karmienie na noc, potem to w dzień i teraz nam zostało tylko nocne 😉
Enigva, świetna noc 😍 bardzo Ci życzę, żeby częściej się takie zdarzały, a przynajmniej takie jak ostatnie, bo też chyba byłaś zadowolona 😘
Olek dzisiaj spał od 20:50 do 8 rano (nastawiłam budzik, bo chcę spróbować tych samych pór wstawania) i przez ten czas miał 4 pobudki, w tym jedną zanim my jeszcze poszliśmy spać. Dla kogoś pewnie dramat, ale jak dla mnie to całkiem spoko, bo zdarzały się nam noce z 8, 10 pobudkami.
Jedyne co nie wypaliło, to karmienie na siedząco 🤣 albo Olek jest już taki wielki, albo ja się odzwyczaiłam, więc nosiłam go do sypialni, karmiłam i odnosiłam do łóżeczka. Zaliczyłam też jedną wpadkę, bo przy trzecim karmieniu zasnąłam i obudziłam się po 1,5 h z Olkiem śpiącym w środku między nami haha 🤣 ale wstałam i go zaniosłam do łóżeczka 😂Clover lubi tę wiadomość