Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Te nasze dzieci to kumate są bardziej niż myślimy.
Stwierdziłam że spróbuję mu dziś nie dać piersi przed drzemką (niestety ostatnie miesiące dawałam), wytłumaczyłam, że dopiero jadł obiad, że pił mleczko w kubeczku, i że w cycuszku teraz się mleczko skończyło, i co?
Nie było żadnego protestu, płaczków, zrobił kilka razy palcem na pierś "e", co w jego języku oznacza "daj", ja że nie, i zasnął w 5 minut bez awantury.
Uff, to pierwszy krok w stronę zasypiania za jakiś czas z ciociami bez mamy,i bez piersi w żłobkuLalia, Iryska, KarolinaMaria, dmg111, MoTyLeK🦋, Maminka89, Wik89, emdar, Ladyo, Annia, Nowastaraczka, Clover, patrycja92 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Lalia wrote:Anniu, korzystaj! ❤️
Zulu, myślę że wszystko zależy od dziecka, bo my Olkowi przecież najpierw odstawiliśmy karmienie na noc, potem to w dzień i teraz nam zostało tylko nocne 😉
Enigva, świetna noc 😍 bardzo Ci życzę, żeby częściej się takie zdarzały, a przynajmniej takie jak ostatnie, bo też chyba byłaś zadowolona 😘
Olek dzisiaj spał od 20:50 do 8 rano (nastawiłam budzik, bo chcę spróbować tych samych pór wstawania) i przez ten czas miał 4 pobudki, w tym jedną zanim my jeszcze poszliśmy spać. Dla kogoś pewnie dramat, ale jak dla mnie to całkiem spoko, bo zdarzały się nam noce z 8, 10 pobudkami.
Jedyne co nie wypaliło, to karmienie na siedząco 🤣 albo Olek jest już taki wielki, albo ja się odzwyczaiłam, więc nosiłam go do sypialni, karmiłam i odnosiłam do łóżeczka. Zaliczyłam też jedną wpadkę, bo przy trzecim karmieniu zasnąłam i obudziłam się po 1,5 h z Olkiem śpiącym w środku między nami haha 🤣 ale wstałam i go zaniosłam do łóżeczka 😂
Czyli Olek teraz śpi w swoim pokoiku? Uważasz że lepiej śpi teraz?
Ja też planuje go przenieść do jego pokoju, bo faktycznie, on zaczyna się wiercić jak tylko wchodzimy do sypialni i kładziemy się spać. Tak jakby wyczuwał że ktoś jest w pokoju 🤔Lalia lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Kic ale spokojnie, te ciotki w zlobku maja swoje sposoby. Dwojka moich dzieci zasypiala na drzemki przy piersi a w zlobku i jedno i drugie zasypia glaskane po glowie w lozeczku.
kic83, emdar, Clover lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Kic ale spokojnie, te ciotki w zlobku maja swoje sposoby. Dwojka moich dzieci zasypiala na drzemki przy piersi a w zlobku i jedno i drugie zasypia glaskane po glowie w lozeczku.
Poprostu Maks tyle je piersi, że chce trochę schodzić z tych karmień, od rana mamy ok 4/5 karmień, nie licząc nocy 🤦Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Poprostu Maks tyle je piersi, że chce trochę schodzić z tych karmień, od rana mamy ok 4/5 karmień, nie licząc nocy 🤦
Wiem o czym piszesz. U nas juz przestalam liczyć tez karmienia w dzien jak jest w domu. Daje ciagle na żądanie, wiem ze najada sie posilkami stalymi pierś to pocieszacz, rozrywka, odstresowacz... Czasami zje obiad, jest jakis poddenerwowany dopiero jak sobie chwilę possie ma dobry humor. Kiedys przejdzie 😁kic83 lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Iryska wrote:Lalia, ja cały czas karmię na siedząco, na rogalu. Dla mnie to jest bardzo wygodne. Myślę że to kwestia tego, że się odzwyczaiłas🙂
Czyli Olek teraz śpi w swoim pokoiku? Uważasz że lepiej śpi teraz?
Ja też planuje go przenieść do jego pokoju, bo faktycznie, on zaczyna się wiercić jak tylko wchodzimy do sypialni i kładziemy się spać. Tak jakby wyczuwał że ktoś jest w pokoju 🤔
Irysko, też podejrzewam że to kwestia odzwyczajania 👌
Olusia wyprowadziłam do jego pokoju dopiero wczoraj więc za nami jak na razie jedna noc.
Olek budził się najczęściej co 20-30 min przez pierwsze 2-3h snu, a dopiero później zdarzały się sety po 2-3h nieprzerwanego snu, chociaż były takie noce gdzie całe się budził co 40-60 min i mieliśmy kilkanaście pobudek.
Dzisiaj, w swoim pokoju miał 4, więc jak na niego to naprawdę nieźle.
Myślę, że gdzieś po tygodniu będę mogła ocenić czy jest lepiej, gorzej czy bez zmian, ale z tego co napisała Enigva, to u nich z każdą nocą jest coraz lepiej, a mają za sobą 4 noce 🙂Iryska, Enigvaa lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Te nasze dzieci to kumate są bardziej niż myślimy.
Stwierdziłam że spróbuję mu dziś nie dać piersi przed drzemką (niestety ostatnie miesiące dawałam), wytłumaczyłam, że dopiero jadł obiad, że pił mleczko w kubeczku, i że w cycuszku teraz się mleczko skończyło, i co?
Nie było żadnego protestu, płaczków, zrobił kilka razy palcem na pierś "e", co w jego języku oznacza "daj", ja że nie, i zasnął w 5 minut bez awantury.
Uff, to pierwszy krok w stronę zasypiania za jakiś czas z ciociami bez mamy,i bez piersi w żłobku
Myślę że usypianie w żłobku pójdzie szybciej niż myślisz. U Nas 4 dnia już spała 1.5h, wystarczy że włożyły ja do łóżeczka i już spała. W wczoraj kończąc zupę usnęła w krzesełku 😅. Ciocie i inne dzieci dają tyle atrakcji że padają dzieci jak muchy 😅Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Irysko, tak jak napisala Lalia, za nami 4 noce osobno. Ostatnie 2 noce byly na prawde super. A Malwi wstawala mi po 5-12 razy w nocy. Czasami potrafila sie domagac cycusia co 30min. Na razie nie wiem czy to przypadek czy rzeczywiscie zmiana pokoju tak podziałała.
No i moje zycie małżeńskie od nowa nabiera barw 😈Iryska, kic83, Lalia, emdar, Ewa88 , Ladyo, Zulugula, Suszarka, Nowastaraczka, Clover, dmg111, patrycja92 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Tajka wrote:Czy długość cyklu po ciąży wam się zmieniła? Pewnie musi minąć trochę zanim się wszystko ureguluje jak przed ciąża?
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Tajka wrote:Czy długość cyklu po ciąży wam się zmieniła? Pewnie musi minąć trochę zanim się wszystko ureguluje jak przed ciąża?
-
Of mowi ze dzis moj 653 dzien cyklu 🤪🤪Wik89, emdar, Ladyo, Lalia, Nowastaraczka, MoTyLeK🦋, Suszarka, Clover, dmg111, Ewa88 , patrycja92, kic83 lubią tę wiadomość
🔸28 lat