Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Calanthe, tak, jest podciągnięty pod moje ubezpieczenie, ale właśnie niestety nie mam go w uprawnieniach( wiem gdzie to jest bo sama tego szukałam dobre parę minut). Nie wiem właśnie dlaczego, będę to jutro wyjaśniać ( babka na wymazie mi dziś mówiła,że to się czasem zdarza; najlepiej wyjaśnić to na infolinii ZUS'u). A już wiem też, dlaczego babka na infolinii powiedziała mi o zwolnieniu z kwarantanny po otrzymaniu negatywnego wyniku. Bo Julek miał nałożoną kwarantannę z racji tego,że wczoraj zgłosiłam go na test, a nie z racji tego miał kontakt z osobą zakażoną( opiekunka). Kierowniczka żłobka dziś wysłała maila,że zgodnie z wytycznymi, kwarantanna nie jest " z automatu "( z automatu są tylko zawieszone zajęcia w grupie), a dopiero ona jako kierownik placówki wysyła wniosek wraz z listą osób, które miały kontakt do trzech dni wstecz z osobą chorą. I dopiero wtedy sanepid( ale to może podobno teraz trwać nawet dwa dni) wysyła info do opiekunów, że dziecko jest na kwarantannie.
I tak macie rację, doczytałam już, negatywny test nie zwalnia z kwarantanny:(42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Emdar, Miki z tatą spali dzisiaj całą noc do 7.45. Śpi tak samo. Co do kwarantanny to mi też się wydaje, że Pani wprowadziła Cię w błąd i ujemny test w takiej sytuacji (kontakt) nie znosi Wam kwarantanny.
Ounai, bajki na kwarantannie to są usprawiedliwione.Detoks od bajek przyjdzie jak będzie mógł wyjść na dwór.
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Emdar nie wiem jak u Was. U nas przedszkole rano w poniedziałek zgłosiło do sanepidu a we wtorek wieczorem byl telefon że syn ma kwarantannę. Przy pierwszej kwarantannie w ogóle nie zadzwonili a w ikp info pojawiło się już po zakonczonej kwarantannie, a przy drugiej i trzeciej właśnie mniej więcej po 1-2 dniach był telefon. Yo nasza trzecia więc już na mnie nie robi wrażenia
Co do ikp- mój mąż musiał dodać dzieci samodzielnie w tej zakładce o której mówisz, a potem mi udostępnił i teraz obydwoje widzimy na swoich kontach. Więc może nie dodałaś tam sobie Julka? -
dmg111 wrote:Tak 😉 Polecam z samego rana obmyć, nakleić woreczek i włożyć małą do wanny i nóżki polać ciepła wodą, u nas skuteczność 100% 😉
2 minuty później pełen sukces
sama w życiu bym na to nie wpadła!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2022, 22:57
dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Enigvaa wrote:U nas ciąg dalszy pięknych nocy, tylko 2 pobudki 🤪
Pięknie 😍😍😍Enigvaa lubi tę wiadomość
-
Widzę, że różnie z tą długością cyklu, ja miałam zawsze krótki 25-26 dni, a dzisiaj leci 28 i nawet się nie zapowiada. Zawsze to tydzien wcześniej już brzuch mnie pobolewał. A boję się zrobić test 🤭 pewnie się wydłużył, więc cierpliwie czekam 😊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 10:15
-
Wczoraj wyszlam na 1.5h wieczorem i Maja mnie szukała po mieszkaniu i popłakiwała ☹️ i wolała "mamamama"
A w nocy miała 1.5h przerwy, tak jak zeszłym razem jak wyszlam. Nie mogła zasnąć. Może dlatego że tęskniła jak mnie nie byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 10:18
-
Tajka wrote:Wczoraj wyszlam na 1.5h wieczorem i Maja mnie szukała po mieszkaniu i popłakiwała ☹️ i wolała "mamamama"
A w nocy miała 1.5h przerwy, tak jak zeszłym razem jak wyszlam. Może dlatego że tęskniła. -
Dziewczyny jeszcze jeśli chodzi o pobranie moczu to mozna tez podmyc dziecko u dziewczynek rozchylic wargi i psiknac octaniseptem. U chlopcow tez delikatnie odsunac napletek i na te okolice cewki psiknac.
Woreczki do ogolnego ujda ale na posiew jednak powinien byc pojemnik jalowy.
mozna tez kupić w aptece gotowe płytki z podlozem na posiew moczu dla dziecka (tzw uromedium). Jest to lepsze niz woreczek bo w woreczku z kazda godzina ilosc bakterii rosnie.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Hejka. U nas chyba maz pozytywny. Od wczoraj ma objawy, goraczka, ból mięśni, głos mu praktycznie zanikł. Dziś zrobił domowy test i co prawda wygląda na jakiś zalany, ale ewidentnie są 2 różowe kreski
czeka na teleporade, wyślę go pewnie na pcr i sądzę, że znów wszyscy utkniemy na kwarantannie
-
Tajka wrote:Widzę, że różnie z tą długością cyklu, ja miałam zawsze krótki 25-26 dni, a dzisiaj leci 28 i nawet się nie zapowiada. Zawsze to tydzien wcześniej już brzuch mnie pobolewał. A boję się zrobić test 🤭 pewnie się wydłużył, więc cierpliwie czekam 😊
Dziewczyny dużo zdrowia dla Was, mam nadzieję że szybko wyjdziecie z infekcji ✊ ostatnio słyszałam że podczas tej fali wszyscy albo zachorujemy, albo wylądujemy na kwarantannie, i patrząc na liczby wydaje się to coraz bardziej realne.
Ja się w zeszły weekend zaraziłam od Igi katarem, ale już się czuję na szczęście dobrze, ona zresztą też. Jutro prawdopodobnie idę na 3 dawkę szczepienia, czekam na telefon z potwierdzeniem. A 12 lutego mam USG III trymestru, idę do fajnego doktora. Mam nadzieję że bobasek będzie przede wszystkim zdrowy, ale trochę też liczę że będzie współpracować i uda się zrobić fajne zdjęcia 🤩 dziś się kiepsko czuję ciążowo, więc idę wykorzystać Igi drzemkę na spokojną herbatę. Buziaki dla wszystkich ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 11:53
Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Cześć wszystkim 😊
Widzę, że są nowe koleżanki. Ja niestety nie mam czasu zaglądać tu częściej. Czas ucieka nieubłaganie.
Choć przyznam się, że na chwilę zajrzałam tu chyba w poniedziałek, jak Lalia robiła recenzję bucików. 😁 I tym sposobem dziś przyszły do nas buciki Ricosta. 🙂 Mały pochodził w nich po domu, nieźle mu szło, więc zadecydowałam, że je zostawiamy, mimo iż mogłyby być nieco szersze. Olek ma wysokie podbicie i szeroką stopę, więc będzie problem z butami. W sumie to jego pierwsze "takie poważne" buty, kupiłam na promce muflony, ale ciężko się je wkłada przez długą cholewkę, więc był w nich na dworze tylko 3 razy. A tak jeszcze nie pokazywałam mu, że po dworze też można chodzić. 😊
Jeszcze może mi coś mądrego doradzicie.. Olek ma przesuszone, często czerwone policzki. Czym to smarować? Masło shea, olejek migdałowy, krem żółwik nie zdają egzaminu..
No i coś dla mnie na mega przesuszone dłonie, skóra mi pęka pomiędzy palcami, jest tak szorstka i sucha.