X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Akurat co do sprzętu i lekarza nie mam wątpliwości. Na pełnym i pustym pęcherzu po kilka razy sprawdzał. Lekarz jest z certyfikatem, poprzednia ciążę mi prowadził.
    Rozumiem.
    Zatem trzymam kciuki aby była to sprawka niskiej bety i aby pojawił się pęcherzyk.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Ounai a u was jak dzieci są podpięte pod męża ubezpieczenie to recepty to przychodzą do niego wtedy czy do Ciebie też?
    Belie, nie do mnie pytanie, ale znam odpowiedź. Okazało się dziś, że mój Julek nie był podpięty pod ubezpieczenie ani u mnie, ani u mojego męża. Kadry u mnie przeoczyły. Nikt nie wie jak to się stało(dlatego wczoraj nie mogłam zobaczyć Julka u siebie w uprawnieniach na swoim koncie pacjenta). A,że do tej pory nie potrzebowałam konta pacjenta dla Julka ( nie wyrabiałam ekuz),a każde dziecko w Polsce jest i tak ubezpieczone( nawet jak żaden z rodziców/opiekunów nie podepnie go do swojego ubezpieczenia) ,to nikt na to nie zwrócił uwagi. Podobno taki rodzaj ubezpieczenia wyświetla się inaczej w trakcie rejestracji jakiekolwiek wizyty na NFZ, ale nikt mi w mojej przychodni nie zwrócił uwagi, no to nie miałam podejrzenia,że coś jest nie tak. No,ale do brzegu; mimo tego dostawałam normalnie sms'em kody recept na mój telefon, bo on jest podany jako pierwszy kontakt u mnie w przychodni. Teraz gdybym nie chciała Julkowi założyć konta pacjenta to pewnie bym dalej nie wiedziała,że jest jak było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 14:26

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, a nie jest za wcześnie na cokolwiek na usg? Też coś kojarzę, że wartość bety 1500 jest taką umowną granicą dla usg 🤔

veritaa lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, mogę napisać na priv?? Dodam Cię ☺️

Meggi110818 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi trzymam kciuki za ciebie i za kropka, wierze sie pojawi. Nic nie jest przesadzone.

U nas tragedia. Haris przestal lubiec swoja opiekunke, placze okropnie z tego co maz mi mowi. Martwie sie o mojego robaczka. Wczoraj jak Wrócilam z pracy to bylo caly czas mama mama i nie chcial isc do nikogo, nawet przebrac sie nie moglam. Dzis plakal od momentu jak przyszla.
    Juz nie wiem co robic. Czy szukac nowej (ta jest krotko) czy nadal ja trzymac az lody zostana zlamane, ale ile to bedzie trwac.
    Dziewczyny doradcie, ochrzancie mnie.
    Czuje sie jak wyrodna matka😢😢😢😢😢😢😢. Siedze w pracy ktora lubie, a moje malenstwo przechodzi torture 😢😢😢😢😢😢. Szczesliwy dopiero jest jak maz go zabiera do siebie.

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jakieś jelitówki teraz strasznie panują. Mój siostrzeniec zaczął w nocy z poniedziałku na wtorek, wymioty i gorączka... Od niego złapała moja siostra i jej teściowa. Rozmawiałam z koleżanką to jej synek też jelitówka. Masakra 🤯

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Belie, nie do mnie pytanie, ale znam odpowiedź. Okazało się dziś, że mój Julek nie był podpięty pod ubezpieczenie ani u mnie, ani u mojego męża. Kadry u mnie przeoczyły. Nikt nie wie jak to się stało(dlatego wczoraj nie mogłam zobaczyć Julka u siebie w uprawnieniach na swoim koncie pacjenta). A,że do tej pory nie potrzebowałam konta pacjenta dla Julka ( nie wyrabiałam ekuz),a każde dziecko w Polsce jest i tak ubezpieczone( nawet jak żaden z rodziców/opiekunów nie podepnie go do swojego ubezpieczenia) ,to nikt na to nie zwrócił uwagi. Podobno taki rodzaj ubezpieczenia wyświetla się inaczej w trakcie rejestracji jakiekolwiek wizyty na NFZ, ale nikt mi w mojej przychodni nie zwrócił uwagi, no to nie miałam podejrzenia,że coś jest nie tak. No,ale do brzegu; mimo tego dostawałam normalnie sms'em kody recept na mój telefon, bo on jest podany jako pierwszy kontakt u mnie w przychodni. Teraz gdybym nie chciała Julkowi założyć konta pacjenta to pewnie bym dalej nie wiedziała,że jest jak było.

Dzięki ❤️
    No właśnie się dowiedziałam od mamy że dzieci są zawsze bprsyjmowwne do lekarza nawet jak nie są zgłoszone do ubezpieczenia u rodzica. Mąż zgłosił małego u siebie, ale jeszcze to nie jest przeprocesowane, więc też go nie ma na ikp.

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81, a czy Ty masz jakieś zastrzeżenia do tej opiekunki? Powiem Ci jak to wyglądało u mnie. Wprawdzie u mnie Matylda zostaje z babcią, ale jak wróciłam do pracy to przez pierwsze dni było tak, że jak wracałam do domu to ona od razu wtulała się we mnie i udawała, że nie widzi babci. Było to przekomiczne, bo cały dzień bawiła się z moją mamą bez płaczu, po czym jak ja wracałam to rzucała się na mnie i mina w stylu 'spadaj babcia, jest już mama, a Ty sobie idź'. Obiad jadłam z nią na kolanach, babcia nie mogła się zbliżyć, a 30 minut wcześniej były wielkimi przyjaciółkami. Myślę, że tak okazywała tęsknotę. Teraz mija drugi miesiąc odkąd pracuję i już tak się nie dzieje. Cieszy się na mój widok, przytulimy się, ale mogę sobie spokojnie umyć ręce, coś zejść, a ona dalej bawi się z babcią. Myślę, że już 'zrozumiała', że mama wychodzi do pracy, ale popołudniu wraca i nie musi się bać, że zostanie z babcią na zawsze. Może u Was to też jest kwestia czasu, przestosowania się do nowej sytuacji? Czy myślisz, że to jednak wina opiekunki?

Ania81 lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziulix3 wrote:
    Meggi, mogę napisać na priv?? Dodam Cię ☺️

Już zaakceptowałam. Pisz śmiało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 16:02

madziulix3 lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • emdar Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Chyba jakieś jelitówki teraz strasznie panują. Mój siostrzeniec zaczął w nocy z poniedziałku na wtorek, wymioty i gorączka... Od niego złapała moja siostra i jej teściowa. Rozmawiałam z koleżanką to jej synek też jelitówka. Masakra 🤯
    Tak, bardzo panują. Ale trzeba też pamiętać, że teraz Covid u dzieci może obajwić się właśnie jelitowymi historiami. Nie twierdzę, że każda jelitówka to Covid, ale czasem biegunka to jedyny objaw Covida u dziecka małego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 14:55

Suszarka lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 15:01

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja dwojka tez luzne stolce robi, nie maja w ogole apetytu. Mnie boli gardlo i męża. Zrobiliśmy test ale negatywne. Dzieciom nie robilismy. W przedszkolu na 24 dzieci tylko 6 bylo.

Meggi mysle ze wszystko bedzie w porządku. Strasznie wczesnie poszlas do lekarza. Trzymam kciuki :)

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Tak, bardzo panują. Ale trzeba też pamiętać, że teraz Covid u dzieci może obajwić się właśnie jelitowymi historiami. Nie twierdzę, że każda jelitówka to Covid, ale czasem biegunka to jedyny objaw Covida u dziecka małego.
    Właśnie Matylda ma od wczoraj. Co pierd to praktycznie pampers do wymiany i to sama woda. Poza tym tylko katar, apetyt jej dopisuje, gorączki brak 🤦‍♀️

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Kacperek miał robiony test i jest negatywny. Ja mam test w domu ale z.racji wyniku Kacperka nie robiłam.
    Fakt, też słyszałam że panuje jelitówka.
    Pola miała mieć w poniedziałek MMR i znowu trzeba przekładać.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Moja dwojka tez luzne stolce robi, nie maja w ogole apetytu. Mnie boli gardlo i męża. Zrobiliśmy test ale negatywne. Dzieciom nie robilismy. W przedszkolu na 24 dzieci tylko 6 bylo.

Meggi mysle ze wszystko bedzie w porządku. Strasznie wczesnie poszlas do lekarza. Trzymam kciuki :)

W pierwszej ciąży był 3+5 jakoś kilka dni przed okresem nawet 🙈. Teraz niby było już 5+2

O ❤️
    Z ❤️
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    W pierwszej ciąży był 3+5 jakoś kilka dni przed okresem nawet 🙈. Teraz niby było już 5+2

rozumiem Cie ale to ciagle bardzo wczesnie. tak uwazam. najlepiej jest chyba isc po skonczonym 6 tyg.
    W dalszym ciagu trzymam mocno kciuki.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Ounai a u was jak dzieci są podpięte pod męża ubezpieczenie to recepty to przychodzą do niego wtedy czy do Ciebie też?
    Recepty do mnie, bo mój numer jest podany w przychodni

Belie lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Meggi trzymam kciuki za ciebie i za kropka, wierze sie pojawi. Nic nie jest przesadzone.

U nas tragedia. Haris przestal lubiec swoja opiekunke, placze okropnie z tego co maz mi mowi. Martwie sie o mojego robaczka. Wczoraj jak Wrócilam z pracy to bylo caly czas mama mama i nie chcial isc do nikogo, nawet przebrac sie nie moglam. Dzis plakal od momentu jak przyszla.
    Juz nie wiem co robic. Czy szukac nowej (ta jest krotko) czy nadal ja trzymac az lody zostana zlamane, ale ile to bedzie trwac.
    Dziewczyny doradcie, ochrzancie mnie.
    Czuje sie jak wyrodna matka😢😢😢😢😢😢😢. Siedze w pracy ktora lubie, a moje malenstwo przechodzi torture 😢😢😢😢😢😢. Szczesliwy dopiero jest jak maz go zabiera do siebie.
    Jeśli płacze tylko przy rozstaniu to bym poczekała. Ale jeśli przez cały dzień to znaczy że coś jest nie tak i czas zmienić opiekunkę.

age.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi przy takiej becie jeszcze może nie być widać mi w ciąży przy Jasiu beta 1800 nie dawała żadnego obrazu w macicy też miałam podejrzenie pozamacicznej po dwóch dniach beta 4000 i dopiero pęcherzyk

Lalia, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Już zaakceptowałam. Pisz śmiało
    Napisałam dopiero teraz. Przysnelo nam się z Jasiem ☺️🥰

‹‹ 4681 4682 4683 4684 4685 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ