X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki bety, tylko 950. Dwa dni temu 750, więc słabo rośnie..

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, a o jakiej godzinie miałaś wtorkowe badanie a o której dzisiejsze?

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Meggi, a o jakiej godzinie miałaś wtorkowe badanie a o której dzisiejsze?

Tamto rano, te o 13. To samo lab. Za mało urosło i tak.

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Meggi
    W poniedziałek idziesz do tego samego lekarza?

ata114 lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Kurcze Meggi
    W poniedziałek idziesz do tego samego lekarza?

Tak. Odpisał mi właśnie, że przyst niski, ale żeby w pon rano zrobić betę i 12 przyjść do niego to zrobi usg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 17:00

MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Mam wyniki bety, tylko 950. Dwa dni temu 750, więc słabo rośnie..
    O kurka. Rzeczywiście słaby przyrost. Ale... Jeszcze nic nie jest przekreślone!

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei mialam bardzo słabe przyrosty w 1 ciazy i mialam puste jajo płodowe. Wszyscy mi wmawiali ze to mega wczesna ciąża i dlatego nic nie ma w macicy. Ostatecznie pęcherzyk ujawnił się ok 7tc. Do 9tc czekali z decyzjami.

Ale liczę na to Meggi, że u Ciebie jednak będzie pozytywne zakończenie!

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoTyLeK🦋 wrote:
    Ja z kolei mialam bardzo słabe przyrosty w 1 ciazy i mialam puste jajo płodowe. Wszyscy mi wmawiali ze to mega wczesna ciąża i dlatego nic nie ma w macicy. Ostatecznie pęcherzyk ujawnił się ok 7tc. Do 9tc czekali z decyzjami.

Nie liczę już na to. Teraz mam nadzieję żeby to tylko nie była pozamaciczna

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoTyLeK🦋 wrote:

I jakie było dalej postępowanie?

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, widać że masz ogarniętego lekarza i super że jesteś z nim w kontakcie. Myślę że niezależnie od sytuacji dobrze się Tobą zaopiekuje.😘

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    I jakie było dalej postępowanie?
    Generalnie czekali na plamienie/krwawienie. Nic się nie działo. W końcu położyli mnie do szpitala, dali tabeltke, nic się nie działo i na kolejny dzień mialam łyżeczkowanie w takiej krótkiej narkozie. I po południu do domu puscili.

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi ja mialam w zasadzie w 7 tyg caly czas pusty pecherzyk tzw puste jajo plodowe jak Motylek. Ja po prostu odstawilam luteine i duphaston i u mnie samo sie zaczelo. Oczyscilam sie sama bez łyżeczkowania. Mialam pecherzyk ale bez zarodka i od poczatku byl on maly.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 17:50

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ania81, a czy Ty masz jakieś zastrzeżenia do tej opiekunki? Powiem Ci jak to wyglądało u mnie. Wprawdzie u mnie Matylda zostaje z babcią, ale jak wróciłam do pracy to przez pierwsze dni było tak, że jak wracałam do domu to ona od razu wtulała się we mnie i udawała, że nie widzi babci. Było to przekomiczne, bo cały dzień bawiła się z moją mamą bez płaczu, po czym jak ja wracałam to rzucała się na mnie i mina w stylu 'spadaj babcia, jest już mama, a Ty sobie idź'. Obiad jadłam z nią na kolanach, babcia nie mogła się zbliżyć, a 30 minut wcześniej były wielkimi przyjaciółkami. Myślę, że tak okazywała tęsknotę. Teraz mija drugi miesiąc odkąd pracuję i już tak się nie dzieje. Cieszy się na mój widok, przytulimy się, ale mogę sobie spokojnie umyć ręce, coś zejść, a ona dalej bawi się z babcią. Myślę, że już 'zrozumiała', że mama wychodzi do pracy, ale popołudniu wraca i nie musi się bać, że zostanie z babcią na zawsze. Może u Was to też jest kwestia czasu, przestosowania się do nowej sytuacji? Czy myślisz, że to jednak wina opiekunki?

Maz mowi ze sie niby stara, ale teraz sie zastanawiam czy zgadzajac sie by przyprowadzala swego syna bylo ok. Tak sie zastanawiam czy jej dziecko nie rozprasza jej i ona przez to nie moze sie skupic na malym. Jej synek ma 4 lata, na poczatku fajnie bawil sie z Harisem, ale teraz potrafi zaczac plakac jak moje malenstwo placze. Maz nie byl pewny czy go dzis nakarmila. 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Normalnie rozpacz, maz zaczyna sie podawac.
    Wydawala sie ze moze zajac sie dwojka dzieci, I ze Hariska postawic na te 3h na pierwszym miejscu ale teraz nie jestem tego pewna.
    Zobaczymy jak to bedzie szlo. Mam nadzieje ze malemu sie od widzi, I bedzie dobrze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Jeśli płacze tylko przy rozstaniu to bym poczekała. Ale jeśli przez cały dzień to znaczy że coś jest nie tak i czas zmienić opiekunkę.

Placze caly czas i to do tego stopnia ze sie zanosi i nie moze zlapac oddechu.
    Tez nad tym mysle, ona dopiero zaczela. Rany jakie to wszystko jest ciezkie 😢😢😢🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

• Ounai Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Placze caly czas i to do tego stopnia ze sie zanosi i nie moze zlapac oddechu.
    Tez nad tym mysle, ona dopiero zaczela. Rany jakie to wszystko jest ciezkie 😢😢😢🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
    Tymek mial nianie jak skończył 10 miesięcy i gdyby mi tak płakał yo podejrzewałabym że coś jest nie tak. On płakał 5 min a potem od razu dostawałam zdjęcia i filmy jak się bawią z usmiechem. Ja uważam, że zachowanie dziecka zdradza wiele i jeśli dziecko cały czas płacze yo ewidentnie coś jest nie tak. Nawet 2 żłobkach dzieci poplakuja od czasu do czasu ale jesli ciocie są fajne to nigdy nie płaczą cały czas. Może Harrisek boi się tego czterolatka? Osobiście decydując się na nianie nie zgodziłabym się żeby przychodziła że swoim dzieckiem bo instynkt macierzynski jest silniejszy niż przywizanie do pracy i jesli coś sie stanie dwójce to instynktownie najpierw zajmie się swoim. Ale to moja opinia. Nie jestem fanką kamer ale może warto zamontować skoro coś jest nie tak?

A zrobiliście jakas adaptację kiedy bylas i Ty i ona przy dziecku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2022, 18:52

Zulugula, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi bardzo mi przykro wiem co przeżywasz ściskam mocno.
    Mi w ostatniej ciąży też tak słabo rosła beta i było puste jajo.
    Nie chcę być brutalna bo mimo wszystko mam nadzieję że jeszcze będzie ok ale jeżeli nie to oby nie była ektopowa tylko puste jajo bo to lepsze dla Ciebie

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, przykro mi 😭 cieszę się że jesteś pod dobrą opieką. Myślę tak samo jak Jednorożec. Trzymaj się :(

Aniu 81, ja pracowałam jakiś czas w klubiku dziecięcym (coś jak żłobek). Zazwyczaj dzieci płakały tylko przy rozstaniu z rodzicem, a po jakims czasie już wcale, machały w szatni mamie i szły się bawić. Miałyśmy jednego chłopca, który miał trudności z adaptacją. Ale myślę że to dlatego że jego tata pracował za granicą, a on sam był już kumaty bardzo (2.5 roku miał) i chyba się bal że mama też go opuści. On faktycznie płakał bardzo, ale nie bez przerwy. Jak już się uspokoił po przyjściu to się bawił, czasem jak mu się przypomniało i się rozżalił to też było kilkanaście minut płaczu, ale zawsze wtedy z drugą opiekunką się starałyśmy jak najwięcej tłumaczyć, trochę odwracać uwagę itd. i to zawsze działało. A miałyśmy na głowie jeszcze z 10 innych dzieci, którymi się trzeba było zająć. Zmierzam do tego że skoro opiekunka sobie nie radzi z uspokojeniem Harrisa to moim zdaniem coś jest nie tak, nie poświęca mu wystarczająco czasu i uwagi. Przyjrzyj się bliżej tej sprawie, może tak jak Ounai sugeruje kamera nie byłaby złym rozwiązaniem?

Ania81 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2022, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku, Meggie...
    Ale przyrost jest. Gdy ja miałam puste jajo płodowe, to u mnie beta zatrzymała się w okolicy 60 tys jednostek. A u ciebie przyrasta, tylko może nie tak szybko.

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2022, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Tymek mial nianie jak skończył 10 miesięcy i gdyby mi tak płakał yo podejrzewałabym że coś jest nie tak. On płakał 5 min a potem od razu dostawałam zdjęcia i filmy jak się bawią z usmiechem. Ja uważam, że zachowanie dziecka zdradza wiele i jeśli dziecko cały czas płacze yo ewidentnie coś jest nie tak. Nawet 2 żłobkach dzieci poplakuja od czasu do czasu ale jesli ciocie są fajne to nigdy nie płaczą cały czas. Może Harrisek boi się tego czterolatka? Osobiście decydując się na nianie nie zgodziłabym się żeby przychodziła że swoim dzieckiem bo instynkt macierzynski jest silniejszy niż przywizanie do pracy i jesli coś sie stanie dwójce to instynktownie najpierw zajmie się swoim. Ale to moja opinia. Nie jestem fanką kamer ale może warto zamontować skoro coś jest nie tak?

A zrobiliście jakas adaptację kiedy bylas i Ty i ona przy dziecku?

Na poczatku po myslalam ze super bedzie sie Haris mial z kim bawic, w trakcie adaptacji super wszystko bylo. Dzieci sie bawily, Haris byl zadowolony, ona fajnie sie nim zajmowala. Kamerka dobry pomysl.
    Jutro dalismy jej wolne bo ile mozna dziecko meczy.

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie słowa i za informację <tuli>
    Staram się podejść do tego jak najmniej emocjonalnie, ale łezka czasami się uroni.
    A jak z ciąża biochemiczną? Jest "szansa" na nią?

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 4682 4683 4684 4685 4686 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ