X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • patrycja92 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Macie do polecenia jakieś przyssawki ? Jakaś tańsza alternatywę do fat brain toys ?( alli odpada)
    Na allegro znalazłam jakieś za 50 zł Ale nie Wiem, czy nie będą gowniane i czy nie zainwestować w fat brain.

Suszarko ja mam allegrowe, bawię się z małym jak mam go na oku bo te elementy nie są duże i wkłada sobie do buzi a wiadomo jak to może się skończyć.. nie wiem czy te fat brain toys są większe chyba DMG ma orginałki wiec niech się wypowie 😊

starania od 07.2019
    diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
    wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
    8 cs
    28.03 ⏸️ beta 146 <3
    01.04 beta 867

Baby nr 2 😍
    30.01 ⏸️
    02.02 beta 123
    04.02 beta 379
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, myślę, że mieszkając razem możecie sobie pozwolić na trochę wiecej bezpośredniości. Ja mieszkając z kimś w jednym domu mówiłabym o takich sprawach wprost. Np "mamo, Kasiu (czy jak tam szwagierka ma na imię), nie obraźcie się, ale muszę ugotować obiad bo nie bedziemy mieć co jeść. Możecie popatrzyć żeby chłopcy ładnie się bawili?" I jak zauważysz że coś się dzieje to "Kasia miałaś popatrzeć na nich" a jak się bedxie wypierac to powiedziałabym wprost "dlaczego mnie okłamujesz? Przecież widziałam i Twój syn uderzył mojego. To nie jest zabawa jesli jedno dziecko biję drugie. Przecież prosiłam Cię, żebyś na nich popatrzyła"

Annia, emdar, Clover lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 14:17

ZielonaHerbata, dmg111, Ewa88 , Clover lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja92 wrote:
    Suszarko ja mam allegrowe, bawię się z małym jak mam go na oku bo te elementy nie są duże i wkłada sobie do buzi a wiadomo jak to może się skończyć.. nie wiem czy te fat brain toys są większe chyba DMG ma orginałki wiec niech się wypowie 😊
    O dobrze wiedzieć, dzięki!

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 28 stycznia 2022, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    My mamy te squigz 2.0 one są większe, dziecko ich nie zje, nie ma szans. Są też takie elementy małe z jedną tylko przyssawką i Tomek weźmie caly do buzi ale i tak jest za duży żeby połknąć.
    Poczatkowo w ogóle nie było zainteresowania nimi , a od jakichs 2msc są wszędzie. Nawet znalazlam jeden w aucie w bagażniku 😃 głównie Tomus ma taką ściankę "wspinaczkową" z nichva wyspie kuchni
    Zulu kupiłaś za normalna cenę? Bo widzę, że są za 180 zł. Czy są na nie jakieś promki ?

klz9df9hix7ly771.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Zulu kupiłaś za normalna cenę? Bo widzę, że są za 180 zł. Czy są na nie jakieś promki ?
    Z tego co pamiętamy to Zulu 'naciągnęla' na nie tesciow na roczek 🤣

Zulugula, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • emdar Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, ja myślę że jesteś za dobra dla swoich (nieproszonych) gości w porze obiadu. Ok, kawa bo uważają że Ci samej nudno? Ok,"ale zapraszam za godzinę( dwie czy tam cztery) bo mam teraz inne plany". A ile ma ten synek szwagierki?

Suszarka, Clover lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 14:23

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zaliczyliśmy wizytę na sorze Franek rozciął łuk brwiowy na stoliku kawowym w salonie na szczęście obeszło się bez szwów ma tylko plasterki

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostrzenica ma te duże przyssawki-obręcze z FatBrain, chyba Ewa o nich pisała :) Bawią się tym i Mała (10 m-cy), i jej brat (7 lat) i moja Iga. Są super, uważam że warte zakupu. Ja mam podróbki z Ali tych małych, i wszystko spoko, ale po czasie już dużo słabiej trzymają, a do oryginałów nie mają nawet startu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 20:06

Ewa88 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Zgadza się 🤭
    Oczywiście to był zart z tym naciąganiem ;) jak się czujesz po powrocie do pracy?

Zulugula lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm

Wysłany: 28 stycznia 2022, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Tak trzeba żyć 😁😁

Zulugula lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Taaa naciągnęła… tak nam tylko powiedziała! Jestem pewna ze FatBrainToys, BToys czy inne firmy się zabijają żeby Tomcio, syn naszej celebrytki mógł bawić się ich zabawkami. Sława zobowiązuje! Ot co!

Lalia, Clover, dmg111, Zulugula, Suszarka, KarolinaMaria, Ewa88 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Clover Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, Emdar, macie rację. Ja od zawsze mam problemy z asertywnością, chociaż i tak jest lepiej niż kilka lat temu, bo pracuję nad tym. Ale problem jest też w tym, że tłumaczenie czegoś mojej teściowej czy szwagierce to jest walka z wiatrakami. Niejednokrotnie były już rozmowy zarówno moje, jak i męża na temat tych wizyt oraz "zabaw" syna szwagierki z Olkiem. Czasem efektem była obraza np. na dwa tygodnie (bo ja jestem złośliwa/przewrażliwiona lub coś w tym stylu, nigdy ani jedna ani druga się nie zastanowi nad tym, że może to one coś źle robią, wiecznie tylko ja się czepiam), a czasem rozmowa nic nie dawała. Zresztą teraz też szwagierka przez jakiś czas nie przychodziła, ale widzę, że już znowu się zaczęło. Nie przeszkadzałoby mi to, że mam gości, gdybym mogła coś zrobić w trakcie ich wizyty, a nie non stop pilnować, żeby syn szwagierki nie zrobił Olkowi krzywdy. Mogłabym ich zostawić ze szwagierką, tak jak Ounai proponujesz, ale zwyczajnie boję się, że jeśli nie będę czuwać to w końcu skończy się np. rozbitą głową Olka. Mam wrażenie, że są tylko dwa wyjścia - albo znowu przeprowadzić rozmowę i niech się znowu obrażają, albo się wynieść stąd (trudne na razie ze względów finansowych). Codziennie z mężem rozmawiamy na temat wyprowadzki, rozważamy opcje.

Emdar, chłopiec ma 2 lata i 3 miesiące, jest też moim chrześniakiem. Jest wychowywany całkowicie bezstresowo, mama nigdy nie tłumaczy mu, że czegoś nie wolno. Ja rozumiem, że takiemu dziecku wielu rzeczy wytłumaczyć się jeszcze nie da, ale jeżeli to dziecko rozumie, kiedy prosi się je np. o to, żeby otworzyło drzwi czy przyniosło klucze, to nie wiem, dlaczego by mu nie spróbować wytłumaczyć, żeby nie bił kuzyna. Najlepsze jest to, że moim zdaniem on doskonale sobie zdaje sprawę z tego, że tego mu nie wolno, bo kiedy w domu jest mój mąż, to tego nie robi - mam wrażenie, że czuje przed nim respekt. No, ale skoro nikt mu nie zwraca uwagi, to dalej będzie tak robił, a kiedy ja mu zwrócę, to mama go broni i tak się nakręca błędne koło. Wiem, że żaden rodzic nie lubi, kiedy ktoś zwraca uwagę jego dziecku, ale nie chodzi o pierdoły, tylko moim zdaniem o poważne sprawy. On potrafi sobie np. urządzić półgodzinną sesję trzaskania drzwiami (na dole mają nisko klamki, a on jest dość wysoki i potrafi sobie otworzyć) i nikt mu nic nie powie, a u nas aż się meble trzęsą. Albo dają mu się napić kawy, bo jeśli mu nie dadzą, to się będzie darł. Nie wyobrażam sobie, żeby mnie dziecko tak terroryzowało... Jedyną osobą, która czasem próbuje mu coś tłumaczyć jest jego ojciec, ale on tam ma niestety najmniej do powiedzenia. Moim zdaniem oni sami na siebie kręcą bat, bo jest jeszcze drugie dziecko, 5-miesięczna dziewczynka. Czas leci szybko i ona zaraz też będzie raczkować, chodzić, będą mogli się razem z bratem bawić. Ciekawe, czy szwagierce też nie będzie przeszkadzało to, że syn rzuca w małą klockami...

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Ja mam na nadgarstku gangliona.
    Właśnie słyszałam, że one są dość częste. A boli Cię to?

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 02:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lalia lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Czy po skonczeniu 14msc jest jakis skok? To co się dzieje w nocy od tygodnia to jakis obłęd. Płacz i non stop na Rękach. T jest chory ale nigdy czegoś takiego nie było nawet w chorobie. Jeszcze my z mężem jestesmy chorzy, także ledwo widzimy na oczy🤧 zęby tez odpadają, bo bierze nurofen , więc by go nie bolalo🤷‍♀️
    Ja nie wiem u nas po roku jazda bez trzymanki jakby skok za skokiem był. Zęby to nie są. Obstawiam że moze wrażenia ze żłobka? Ale fakt, altualizacje ładuje co 2 tyg

age.png

age.png
‹‹ 4686 4687 4688 4689 4690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ