X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Co sądzicie o takiej sytuacji?
    Dziś roczek kończy mój chrześniak. Imprezę mają zaplanowaną na jutro, ale my ze względu na inne plany mieliśmy tam jechać w niedzielę. Od poniedziałku ojciec tego chłopca jest na antybiotyku (angina), od wczoraj to dziecko (kaszel), a od dziś jego mama (zatoki). Żadnej imprezy nie odwołują, ani jutrzejszej ani niedzielnej, i jeszcze chyba oczekują że tam przyjadę z dzieckiem...no nie ma mowy, pojadę tylko sama zawieźć prezent i do widzenia. Czy ja jestem jakaś przewrażliwiona że uważam że to nie jest dobry czas na zapraszanie gości jak 3 osoby biorą antybiotyk?
    Nawet gdyby nie było pandemii, to ja nie jechałabym do chorych ludzi. Tym bardziej ze jesteś w ciąży, nie ma sensu się narażać na chorobę.

Annia, emdar lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Clover Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż jest już po zabiegu. Wszystko poszło zgodnie z planem, guzek (lekarze powiedzieli, że to nie guzek a torbiel) usunięty, uszkodzona łąkotka zespolona. Mąż miał znieczulenie podpajęczynówkowe, więc cały czas był przytomny. Na razie czuje się dobrze, ale wiadomo, że na razie jeszcze go znieczulenie trzyma, pewnie później będzie trochę gorzej. Jeżeli wszystko będzie w porządku, to prawdopodobnie jutro wyjdzie już do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 13:19

Ewa88 , Suszarka, MoTyLeK🦋, Annia, Maminka89, emdar, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, myślę, że podjęłaś dobrą decyzję. Zapraszanie gości podczas gdy domownicy są chorzy to dla mnie totalna nieodpowiedzialność :( Uważam, że przyjaciółka powinna zrozumieć, zwłaszcza, że masz małe dziecko i jesteś w ciąży.

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2022, 10:45

06.02.2021 👶💙

age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi przytulam 💚

Suszarko ja też bym nie poszła ani będąc w ciazy ani z bobasem. Nie ma co świadomie narażać się na złapanie jakiejś infekcji.

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 28 stycznia 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover ja to bym się nie przejmowała i nie analizowala, czy może jest obrażona czy nie jest. Serio, szkoda zdrowia, nie dogodzisz wszytakim😁
    Super, że mąż już po operacji i wszystko poszło pomyslnie!

Clover, KarolinaMaria, dmg111 lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko,jak słyszę takie historie jak teraz Clover opisała, a wcześniej Suszarka, to po raz enty cieszę się,że nie mam wokół siebie osób z tendencjami do foszenia się o bzdury🙄. Życie i tak bywa wystarczająco trudne, po co sobie dokładać?

Clover, szybkiego powrotu do zdrowia dla męża!

Clover lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motyl, ja też już czekam wiosny 😏

MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙

Wysłany: 28 stycznia 2022, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie do polecenia jakieś przyssawki ? Jakaś tańsza alternatywę do fat brain toys ?( alli odpada)
    Na allegro znalazłam jakieś za 50 zł Ale nie Wiem, czy nie będą gowniane i czy nie zainwestować w fat brain.

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2022, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko mysl o sobie przed wszystkim,

Clover co za sprawa, ja bym pojechala pozniej z prezentem.

Meggi przytulam mocno.

Dziekuje dziewczyny za wasze rady. Dzis maz Sam sie maly zajmuje i normalnie zlote dziecko znowu mamy

Clover lubi tę wiadomość

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata my mamy te przyssawki kubeczki z fat brain i u nas szału nie ma 🤔
    Ale fizjomomy poleca taką przyssawkę kółeczka też z fat brain i córka się nią bardziej interesowała bo ma ją nasz neurologopeda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2022, 14:50

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo

Wysłany: 28 stycznia 2022, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Herbata my mamy te przyssawki kubeczki z fat brain i u nas szału nie ma 🤔
    Ale fizjomomy poleca taką przyssawkę kółeczka też z fat brain i córka się nią bardziej interesowała bo ma ją nasz neurologopeda
    Kojarzę te kubeczki ;)
    Bardziej myślałam o tych squizg.

Ewa88 lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Clover ja to bym się nie przejmowała i nie analizowala, czy może jest obrażona czy nie jest. Serio, szkoda zdrowia, nie dogodzisz wszytakim😁
    Super, że mąż już po operacji i wszystko poszło pomyslnie!
    Masz rację. Ja tak już mam, że bez przerwy w kółko analizuję różne sprawy, zarówno te ważne jak i te zupełnie błahe, a czasem trzeba by było się po prostu wyłączyć na trochę ;)

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Mój mąż jest już po zabiegu. Wszystko poszło zgodnie z planem, guzek (lekarze powiedzieli, że to nie guzek a torbiel) usunięty, uszkodzona łąkotka zespolona. Mąż miał znieczulenie podpajęczynówkowe, więc cały czas był przytomny. Na razie czuje się dobrze, ale wiadomo, że na razie jeszcze go znieczulenie trzyma, pewnie później będzie trochę gorzej. Jeżeli wszystko będzie w porządku, to prawdopodobnie jutro wyjdzie już do domu.
    Dużo zdrówka dla męża.
    To że torbiel to chyba lepiej niż guzek, prawda?

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, ja bym sama również nie szła będąc w ciąży. Wysłałabym męża.

Strasznie wkurza mnie takie bagatelizowanie. Mój mąż jest z tych olewających temat chorób. Cały czas mu mówiłam że przy mojej i Poli jelitówce nie spraszajny tu nikogo do pomocy to on poszedł wczoraj do pracy twierdząc że on na bank od nas się nie zarazi i załatwił mi teściową do pomocy choć o to nie prosiłam.
    Mąż od wieczora ma.jelitówkę, czekam na teściową...

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Czy wasze dzieci też nie potrafią się same bawic?

Michałek kiedyś umiał chwilę sam się bawić, zająć się sobą. Ale po tej ostatniej chorobie coś mu się odmieniło, ciągle chce żebym siedziała z nim na macie i go zabawiala- głównie chce ukladac klocki. Jak idę gdzieś, to on mnie goni z klockami w ręce 😕😕 okropnie męczące to 😫
    U nas to samo, tylko Pola co chwile chce aby jej czytać książki i nie jest zbyt delikatna podając je. Pucio non stop.
    Wcześniej zajmowała się więcej sobą ale może trraz to wina zębów i jelitówki.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2022, 10:46

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dużo zdrówka dla męża.
    To że torbiel to chyba lepiej niż guzek, prawda?
    Tak, chociaż teraz doczytałam w necie, że w tym przypadku używa się zamiennie tych określeń, a fachowo nazywa się to ganglion. W każdym razie, jest to niegroźna zmiana.

Dziękuję za wszystkie życzenia zdrowia dla mojego męża! :)

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    U nas to samo, tylko Pola co chwile chce aby jej czytać książki i nie jest zbyt delikatna podając je. Pucio non stop.
    Wcześniej zajmowała się więcej sobą ale może trraz to wina zębów i jelitówki.
    To może coś jej dolega i dlatego jest taka . Michałek chce głównie układać klocki i puzzle. Do obu czynności jestem mu bardzo potrzebna , beze mnie nie ma zabawy 😁

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Clover Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Czy wasze dzieci też nie potrafią się same bawic?

Michałek kiedyś umiał chwilę sam się bawić, zająć się sobą. Ale po tej ostatniej chorobie coś mu się odmieniło, ciągle chce żebym siedziała z nim na macie i go zabawiala- głównie chce ukladac klocki. Jak idę gdzieś, to on mnie goni z klockami w ręce 😕😕 okropnie męczące to 😫
    Olek chętnie się bawi sam, jeżeli jest wszystko w porządku - tzn. jest zdrowy, nic go nie boli. Ostatnio, kiedy mamy ten zębowy armagedon, to nie ma opcji, że się czymś zajmie sam. Nawet jeśli pozornie sam się bawi, to muszę być obok. Kiedy próbuję się po cichu wycofać, to jest awantura...

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Tak, chociaż teraz doczytałam w necie, że w tym przypadku używa się zamiennie tych określeń, a fachowo nazywa się to ganglion. W każdym razie, jest to niegroźna zmiana.

Dziękuję za wszystkie życzenia zdrowia dla mojego męża! :)

Ja mam na nadgarstku gangliona.

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 4685 4686 4687 4688 4689 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ