X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, myślę że lekarz będzie po prostu czekał, lepiej dla organizmu żeby wszystko się odbyło bez ingerencji. Skoro beta jest względnie niska i razem z progiem spadają, to jest na to olbrzymia szansa. Daj znać po wizycie, jesteśmy z Tobą 🤗

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też zamierzamy odstawić Jasia od piersi, ale tak za 2-3 tygodnie, bo dopiero minęły 2 tygodnie jak Młody nie ma smoczka. Karmienie przed snem nie przeszkadza mi, co codziennie między 3 a 5 rano jest wiszenie na cycku, aż mnie piersi bolą.

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z miłych rzeczy to Jasiek od soboty wieczór chodzi sam 😍. Potrafi przejść cały pokój, a nawet pójść do kuchni. Narazie śmiesznie to wygląda, bo chodzi tak trochę bokiem, ale jestem mega dumna z niego 🥰.
    Mój mąż przeżywa, bo to już nie malutki bobasek, a chłopczyk 😁.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 14:42

Suszarka, Lalia, Zulugula, Clover, KarolinaMaria, Ounai, Iryska, Tajka, dmg111, Ladyo lubią tę wiadomość

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maminka89 wrote:
    A tak z miłych rzeczy to Jasiek od soboty wieczór chodzi sam 😍. Potrafi przejść cały pokój, a nawet pójść do kuchni. Narazie śmiesznie to wygląda, bo chodzi tak trochę bokiem, ale jestem mega dumna z niego 🥰.
    Mój mąż przeżywa, bo to już nie malutki bobasek, a chłopczyk 😁.
    Gratulacje dla Janka, zuch chłopak! 😍

Maminka89 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj sie Meggi!!

Jak tak czytam o samodzielnym zasypianiu Waszych pociech to prawie zbieram szczenę z podłogi. Autentycznie. Ale super, nie ppwiem bo troche zazdroszcze 😁 i Laila masz racje z wszystkim co napisalas ale dla mnie to jest nie do zrobienia przy 2 dzieci wieczorem gdzie 2 potrzebuje konkretnir mamy. Wiec ja nawet nie próbuję bo nie wiem jak miałbym to rozegrac

Ja raczej w otoczeniu mam dzieciaki ktore potrzebuja mocno obecności rodzica do zasypiania. I nie mówię tutaj o roczniakach ale o 3-6 latkach.
    Moja 3,5 latka zasypia na lozku ze mna wtulona, chciałabym to nawet zmienic troche ale nie da sie.
    o synu nie wspomnę bo on wlozony do lozeczka po prostu wrzeszczy 😁🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 15:29

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verita, ale Olek zasypia sam od tygodnia i na tą chwilę 😂 ja się nawet nie ludze że mu tak zostanie do 18stki🤣 ale jestem mega wdzięczna za ten tydzień bo się wyspałam i naładowałam baterie! ❤️

Maminka, ogromne gratulacje dla synka 💙

Maminka89, veritaa lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Verita, ale Olek zasypia sam od tygodnia i na tą chwilę 😂 ja się nawet nie ludze że mu tak zostanie do 18stki🤣 ale jestem mega wdzięczna za ten tydzień bo się wyspałam i naładowałam baterie! ❤️

Maminka, ogromne gratulacje dla synka 💙

No rozumiem, och tak taki tydzien jest potrzebny :)
    Oby mu zostalo tak jak najdłużej :)

Lalia lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niby chłopcy zasypiają sami ale Jaś ma łóżeczko dostawione do naszego łóżka tylko szczebelki go oddzielają od nas a Franek zasypia w swoim pokuju ale odkąd tam śpi może ze dwa razy mi się zdarzyło że w środku nocy do nas nie przyszedł.

Meggi co u Ciebie?

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Ounai, widać że nie wczytywałaś się nawet w podstawy treningu snu, bo całkowicie gubisz ideę tego wszystkiego.
    Trening snu o którym piszę ja, Ladyo, który wdraża Dmg, Suszarka, z tego co pamiętam to też Clover, to szereg działań które przede wszystkim mają w dziecku zbudować taki poziom poczucia bezpieczeństwa w znanych mu warunkach, żeby dziecko mogło zasnąć samo. To nie chodzi o to żeby mieć święty spokój i nie lulać i nie przytulać. Albo żeby mieć szybciej wolny wieczór.
    Pilnując rutyny każdego jednego dnia, dziecko wie po kolei co je czeka i wie co się wydarzy. Leżenie z dzieckiem na łóżku, siedzenie przy łóżeczku, głaskanie czy trzymanie za rękę to elementy które mówią : "jestem przy Tobie, nie musisz się bać".
    Każda z nas wie, że czy karmiąc piersią czy butelką, oprócz tego że dziekco je, to zaspokaja swoje potrzeby emocjonalne: potrzebę ssania, jest wtulone w ramiona mamy, jest cisza i spokojna atmosfera.
    Tak samo jest z samodzielnym usypianiem, dziecko zasypia w znanych sobie warunkach samo, nie dlatego że się nauczyło lub wytrenowało, tylko dlatego że po pierwsze do tego dojrzało, a po drugie że w końcu poczuło się bezpiecznie żeby zasnąć samemu.

Może jak ktoś zostawia płaczące dziecko w łóżeczku i wychodzi z pokoju mając je w dupie, to jest inaczej. Ale jak widzisz jak Twoje dziecko się kładzie, wpatrzone w Ciebie i powolutku odpływa to czujesz dumę i ogromną miłość, że rośnie Ci mały człowiek który czuje się niesamowicie kochany a przede wszystkim bezpiecznie że potrafi zasnąć sam.

Chcę od razu sprostować!! Chodzi przede wszystkim o gotowość dziecka!! To że nie zasypia samo absolutnie nie znaczy że nie czuje się kochane i bezpiecznie!!! Po prostu nie jest jeszcze gotowe i tyle.

Ale dziecko które zasypia samo, absolutnie nie robi tego z wygody rodziców, z porzucenia, dlatego że nie czuje potrzeby tulenia czy bliskości. Robi to dlatego że dojrzało do tego i poczuło się wystarczająco bezpiecznie.
    Natalia, piszę właśnie o tym, że nie wszystkie dzieci sa gotowe. U nas każdy dzień jest identyczny. Mamy rutyna od poczatku a to nie działa. U Herbatki też. I U wielu moich znajomych. Wiem czym jest higiena snu i stosuje ja. Wiele osob robi to nawet malo świadomie, a jednak wiele dzieci nie jest w stanie poniżej 2 roku życia zasnąć samodzielnie i w moim otoczeniu jest to większość. Potrzebują leżeć obok mamy albo U niej na rękach i myślę że to jest zupełnie normalne.

I wcale nie miałam na mysli wyplakiwania. Doskonale wiem jaki trening masz na myśli :) z resztą chyba nie pisałam nic o wyplakiwaniu i zostawianiu dziecka samego sobie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 15:51

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Trzymaj sie Meggi!!

Jak tak czytam o samodzielnym zasypianiu Waszych pociech to prawie zbieram szczenę z podłogi. Autentycznie. Ale super, nie ppwiem bo troche zazdroszcze 😁 i Laila masz racje z wszystkim co napisalas ale dla mnie to jest nie do zrobienia przy 2 dzieci wieczorem gdzie 2 potrzebuje konkretnir mamy. Wiec ja nawet nie próbuję bo nie wiem jak miałbym to rozegrac

Ja raczej w otoczeniu mam dzieciaki ktore potrzebuja mocno obecności rodzica do zasypiania. I nie mówię tutaj o roczniakach ale o 3-6 latkach.
    Moja 3,5 latka zasypia na lozku ze mna wtulona, chciałabym to nawet zmienic troche ale nie da sie.
    o synu nie wspomnę bo on wlozony do lozeczka po prostu wrzeszczy 😁🙈
    Właśnie moje dzieci mają tak samo. Tzn Tymek zaśnie sam ale trzeba mu poczytać. A Marta o matko hak ona się drze. Koleżanki mówią że ich dzieci to samo....

age.png

age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria ogromne kciuki za odstawienie! Zostajesz w domu czy idziesz spać do rodziców?

Meggi110818 przykro mi, że tak się skończyło, ale mam nadzieję, że przynajmniej wszystko uda się "naturalnie" oczyścić i nic nie trzeba będzie robić. :(

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, trzymaj sie!

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po. Usg czyste. Dobrze że beta spada. Odstawić progesteron i clexane i czekać na okres. Samo się oczyści. Po okresie kontrolne usg, jeden cykl regeneracji i można próbować znowu 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 16:11

Zulugula, Ona34, Lalia, Suszarka, patrycja92, emdar, MoTyLeK🦋, Tajka, Ewa88 , Belie, Clover, Nowastaraczka, kic83 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Można?

Lalia, Suszarka, patrycja92, emdar, Ewa88 , dmg111, Clover, Nowastaraczka, kic83 lubią tę wiadomość

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 14:18

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lalia, Maminka89, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

mrsmiki, Lalia, Suszarka, emdar, Ewa88 , dmg111, Clover, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam na imię Angelika, w tym roku kończę 28 lat. Na naszym pokładzie jest Hubert, niespełna roczny bobas. Zaczęliśmy starania o rodzeństwo.
    Poprzednia ciąża przebiegła prawidłowo, z wyjątkiem pojawienia się anemii i licznych infekcji.
    Z wykształcenia jestem prawie magistrem prawa, z pasji projektantem graficznym.
    Kocham gotować i zdrowo i niezdrowo :)

Zulugula, Lalia, Suszarka, emdar, MoTyLeK🦋, Ona34, Tajka, Ewa88 , dmg111, Clover, Nowastaraczka, kic83 lubią tę wiadomość

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maminka, gratulacje dla Jaśka! Pomyśleć, że nasze dzieci rok temu leżały bez ruchu, a teraz buszują po mieszkaniu. Matylda chodzi na razie tylko przy meblach i robi jakieś pół kroczki, ale super się na to patrzy 😍

Annia, Zulu, zostaję w domu, wolę być w obwodzie. Strasznie to przeżywam, mam łzy w oczach na samą myśl, ale z drugiej strony cieszę się że decyzja zapadła i ciągle mam w głowie to co napisała dmg, że trzeba pozwolić dzieciom dorosnąć. Moja mama bardzo mnie wspiera, mówi, że decyzja należy do mnie, ale skoro Matylda pół dnia przekłada garnki z swojej kuchni i gotuje rosół z klocków to chyba jest na tyle duża, by poradzić sobie bez piersi 🤣 kazała mi tylko kupić sobie dużą paczkę chusteczek.

Zulugula, Lalia, Annia, Suszarka, Maminka89, Ewa88 , dmg111, Clover, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, trzymaj się dzielnie. Napiszę Ci coś, co chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu. Masz niesamowita intuicję, od początku pisałaś, że beta niska, że coś jest nie tak, gdzie ja i dziewczyny tutaj obstawiałyśmy, że wszystko jest ok. Życzę Ci, byś oczyściła się bez problemu i następny pozytywny cykl był już z dobrymi przeczuciami!

Lalia, Suszarka, emdar lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
‹‹ 4693 4694 4695 4696 4697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: