Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi, myślę że lekarz będzie po prostu czekał, lepiej dla organizmu żeby wszystko się odbyło bez ingerencji. Skoro beta jest względnie niska i razem z progiem spadają, to jest na to olbrzymia szansa. Daj znać po wizycie, jesteśmy z Tobą 🤗Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
A tak z miłych rzeczy to Jasiek od soboty wieczór chodzi sam 😍. Potrafi przejść cały pokój, a nawet pójść do kuchni. Narazie śmiesznie to wygląda, bo chodzi tak trochę bokiem, ale jestem mega dumna z niego 🥰.
Mój mąż przeżywa, bo to już nie malutki bobasek, a chłopczyk 😁.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 14:42
Suszarka, Lalia, Zulugula, Clover, KarolinaMaria, Ounai, Iryska, Tajka, dmg111, Ladyo lubią tę wiadomość
-
Maminka89 wrote:A tak z miłych rzeczy to Jasiek od soboty wieczór chodzi sam 😍. Potrafi przejść cały pokój, a nawet pójść do kuchni. Narazie śmiesznie to wygląda, bo chodzi tak trochę bokiem, ale jestem mega dumna z niego 🥰.
Mój mąż przeżywa, bo to już nie malutki bobasek, a chłopczyk 😁.Maminka89 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Trzymaj sie Meggi!!
Jak tak czytam o samodzielnym zasypianiu Waszych pociech to prawie zbieram szczenę z podłogi. Autentycznie. Ale super, nie ppwiem bo troche zazdroszcze 😁 i Laila masz racje z wszystkim co napisalas ale dla mnie to jest nie do zrobienia przy 2 dzieci wieczorem gdzie 2 potrzebuje konkretnir mamy. Wiec ja nawet nie próbuję bo nie wiem jak miałbym to rozegrac
Ja raczej w otoczeniu mam dzieciaki ktore potrzebuja mocno obecności rodzica do zasypiania. I nie mówię tutaj o roczniakach ale o 3-6 latkach.
Moja 3,5 latka zasypia na lozku ze mna wtulona, chciałabym to nawet zmienic troche ale nie da sie.
o synu nie wspomnę bo on wlozony do lozeczka po prostu wrzeszczy 😁🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 15:29
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Verita, ale Olek zasypia sam od tygodnia i na tą chwilę 😂 ja się nawet nie ludze że mu tak zostanie do 18stki🤣 ale jestem mega wdzięczna za ten tydzień bo się wyspałam i naładowałam baterie! ❤️
Maminka, ogromne gratulacje dla synka 💙Maminka89, veritaa lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Verita, ale Olek zasypia sam od tygodnia i na tą chwilę 😂 ja się nawet nie ludze że mu tak zostanie do 18stki🤣 ale jestem mega wdzięczna za ten tydzień bo się wyspałam i naładowałam baterie! ❤️
Maminka, ogromne gratulacje dla synka 💙
No rozumiem, och tak taki tydzien jest potrzebny
Oby mu zostalo tak jak najdłużejLalia lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
U mnie niby chłopcy zasypiają sami ale Jaś ma łóżeczko dostawione do naszego łóżka tylko szczebelki go oddzielają od nas a Franek zasypia w swoim pokuju ale odkąd tam śpi może ze dwa razy mi się zdarzyło że w środku nocy do nas nie przyszedł.
Meggi co u Ciebie?Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Lalia wrote:Ounai, widać że nie wczytywałaś się nawet w podstawy treningu snu, bo całkowicie gubisz ideę tego wszystkiego.
Trening snu o którym piszę ja, Ladyo, który wdraża Dmg, Suszarka, z tego co pamiętam to też Clover, to szereg działań które przede wszystkim mają w dziecku zbudować taki poziom poczucia bezpieczeństwa w znanych mu warunkach, żeby dziecko mogło zasnąć samo. To nie chodzi o to żeby mieć święty spokój i nie lulać i nie przytulać. Albo żeby mieć szybciej wolny wieczór.
Pilnując rutyny każdego jednego dnia, dziecko wie po kolei co je czeka i wie co się wydarzy. Leżenie z dzieckiem na łóżku, siedzenie przy łóżeczku, głaskanie czy trzymanie za rękę to elementy które mówią : "jestem przy Tobie, nie musisz się bać".
Każda z nas wie, że czy karmiąc piersią czy butelką, oprócz tego że dziekco je, to zaspokaja swoje potrzeby emocjonalne: potrzebę ssania, jest wtulone w ramiona mamy, jest cisza i spokojna atmosfera.
Tak samo jest z samodzielnym usypianiem, dziecko zasypia w znanych sobie warunkach samo, nie dlatego że się nauczyło lub wytrenowało, tylko dlatego że po pierwsze do tego dojrzało, a po drugie że w końcu poczuło się bezpiecznie żeby zasnąć samemu.
Może jak ktoś zostawia płaczące dziecko w łóżeczku i wychodzi z pokoju mając je w dupie, to jest inaczej. Ale jak widzisz jak Twoje dziecko się kładzie, wpatrzone w Ciebie i powolutku odpływa to czujesz dumę i ogromną miłość, że rośnie Ci mały człowiek który czuje się niesamowicie kochany a przede wszystkim bezpiecznie że potrafi zasnąć sam.
Chcę od razu sprostować!! Chodzi przede wszystkim o gotowość dziecka!! To że nie zasypia samo absolutnie nie znaczy że nie czuje się kochane i bezpiecznie!!! Po prostu nie jest jeszcze gotowe i tyle.
Ale dziecko które zasypia samo, absolutnie nie robi tego z wygody rodziców, z porzucenia, dlatego że nie czuje potrzeby tulenia czy bliskości. Robi to dlatego że dojrzało do tego i poczuło się wystarczająco bezpiecznie.
I wcale nie miałam na mysli wyplakiwania. Doskonale wiem jaki trening masz na myśliz resztą chyba nie pisałam nic o wyplakiwaniu i zostawianiu dziecka samego sobie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 15:51
-
veritaa wrote:Trzymaj sie Meggi!!
Jak tak czytam o samodzielnym zasypianiu Waszych pociech to prawie zbieram szczenę z podłogi. Autentycznie. Ale super, nie ppwiem bo troche zazdroszcze 😁 i Laila masz racje z wszystkim co napisalas ale dla mnie to jest nie do zrobienia przy 2 dzieci wieczorem gdzie 2 potrzebuje konkretnir mamy. Wiec ja nawet nie próbuję bo nie wiem jak miałbym to rozegrac
Ja raczej w otoczeniu mam dzieciaki ktore potrzebuja mocno obecności rodzica do zasypiania. I nie mówię tutaj o roczniakach ale o 3-6 latkach.
Moja 3,5 latka zasypia na lozku ze mna wtulona, chciałabym to nawet zmienic troche ale nie da sie.
o synu nie wspomnę bo on wlozony do lozeczka po prostu wrzeszczy 😁🙈 -
KarolinaMaria ogromne kciuki za odstawienie! Zostajesz w domu czy idziesz spać do rodziców?
Meggi110818 przykro mi, że tak się skończyło, ale mam nadzieję, że przynajmniej wszystko uda się "naturalnie" oczyścić i nic nie trzeba będzie robić.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Jestem już po. Usg czyste. Dobrze że beta spada. Odstawić progesteron i clexane i czekać na okres. Samo się oczyści. Po okresie kontrolne usg, jeden cykl regeneracji i można próbować znowu 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 16:11
Zulugula, Ona34, Lalia, Suszarka, patrycja92, emdar, MoTyLeK🦋, Tajka, Ewa88 , Belie, Clover, Nowastaraczka, kic83 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Mam na imię Angelika, w tym roku kończę 28 lat. Na naszym pokładzie jest Hubert, niespełna roczny bobas. Zaczęliśmy starania o rodzeństwo.
Poprzednia ciąża przebiegła prawidłowo, z wyjątkiem pojawienia się anemii i licznych infekcji.
Z wykształcenia jestem prawie magistrem prawa, z pasji projektantem graficznym.
Kocham gotować i zdrowo i niezdrowoZulugula, Lalia, Suszarka, emdar, MoTyLeK🦋, Ona34, Tajka, Ewa88 , dmg111, Clover, Nowastaraczka, kic83 lubią tę wiadomość
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Maminka, gratulacje dla Jaśka! Pomyśleć, że nasze dzieci rok temu leżały bez ruchu, a teraz buszują po mieszkaniu. Matylda chodzi na razie tylko przy meblach i robi jakieś pół kroczki, ale super się na to patrzy 😍
Annia, Zulu, zostaję w domu, wolę być w obwodzie. Strasznie to przeżywam, mam łzy w oczach na samą myśl, ale z drugiej strony cieszę się że decyzja zapadła i ciągle mam w głowie to co napisała dmg, że trzeba pozwolić dzieciom dorosnąć. Moja mama bardzo mnie wspiera, mówi, że decyzja należy do mnie, ale skoro Matylda pół dnia przekłada garnki z swojej kuchni i gotuje rosół z klocków to chyba jest na tyle duża, by poradzić sobie bez piersi 🤣 kazała mi tylko kupić sobie dużą paczkę chusteczek.
Zulugula, Lalia, Annia, Suszarka, Maminka89, Ewa88 , dmg111, Clover, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Meggi, trzymaj się dzielnie. Napiszę Ci coś, co chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu. Masz niesamowita intuicję, od początku pisałaś, że beta niska, że coś jest nie tak, gdzie ja i dziewczyny tutaj obstawiałyśmy, że wszystko jest ok. Życzę Ci, byś oczyściła się bez problemu i następny pozytywny cykl był już z dobrymi przeczuciami!
Lalia, Suszarka, emdar lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm