X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, świetne wsparcie w Mamie!!💙
    Jak już odstawisz Matyldę, to Olek Ci zrobi porządnego drinka żeby to uczcić, bo on świetnie obsługuje kostkarke w swojej kuchni 😂

Mrsmiki, witaj w naszych szeregach! 🙂I piąteczka za rocznik '94 😁 najlepszy 👌

Zulu, uff, cieszę się że jesteście zadowoleni! 🤩 Olek też przynosi te butki 🤭 mi się najbardziej podoba to, że są takie elastyczne!

Meggi, ściskam mocno 😘😘

KarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:

Mrsmiki, witaj w naszych szeregach! 🙂I piąteczka za rocznik '94 😁 najlepszy 👌

Też tak myśle :D Piąteczka :D

Lalia lubi tę wiadomość

Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
    Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Annia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria nie chce się wymądrzać, rozumiem, że chcesz być w pobliżu, ale ja bym chyba nie dała rady będąc w domu i bym się zlamala. I tak buczałam jak bóbr, a jakbym jeszcze słyszała ten koncert, który trwał całą noc i był jedynym klasycznym wypłakiwaniem Mikołaja aż padł po kilku godzinach nad ranem...

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    KarolinaMaria nie chce się wymądrzać, rozumiem, że chcesz być w pobliżu, ale ja bym chyba nie dała rady będąc w domu i bym się zlamala. I tak buczałam jak bóbr, a jakbym jeszcze słyszała ten koncert, który trwał całą noc i był jedynym klasycznym wypłakiwaniem Mikołaja aż padł po kilku godzinach nad ranem...

Dobrze, że to piszesz, jeśli tak to będzie wyglądało to może faktycznie się wyniosę z domu 😔 w ogóle to mamy dziś kryzys, w południe była awantura o cyca (a w dzień praktycznie się już nie karmimy)🙄 my mamy w pracy hybrydowe HO, w zeszłym tygodniu byłam normalnie w biurze, teraz jestem w domu i małej chyba ciężko zrozumieć, że jestem w domu, ale nie jestem do jej dyspozycji. Że tak powiem: covid nam rozwala RUTYNĘ dnia roboczego🤨🤪 ale takie aferki tylko mnie utwierdzają w decyzji. Akurat przyszły tydzień będę w biurze, więc Matyldzie będzie łatwiej w dzień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 16:52

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Weź nie strasz. Chciałam odstawiać powoli Martę ale teraz się cykam

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Meggi, trzymaj się dzielnie. Napiszę Ci coś, co chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu. Masz niesamowita intuicję, od początku pisałaś, że beta niska, że coś jest nie tak, gdzie ja i dziewczyny tutaj obstawiałyśmy, że wszystko jest ok. Życzę Ci, byś oczyściła się bez problemu i następny pozytywny cykl był już z dobrymi przeczuciami!

Nie dziękuję😉
    Lekarz mówił że na usg jest ładnie, więc normalnie z okresem pójdzie. Ciąża trwała krótko, oprócz większego endometrium nie ma nic. Więc innej opcji nie biorę pod uwagę 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 17:37

Belie, kic83 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Weź nie strasz. Chciałam odstawiać powoli Martę ale teraz się cykam
    Ta pierwsza noc płakał 5 czy 6 godzin bez przerwy aż bateria mu padła. Następne noce były już o WIELE lepsze.

Ounai lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma szans żeby zasnął sam w łóżeczku :/ chwile się pokręci, pobawi ale jak zaczyna się robić śpiący to stoi i strasznie płacze :/ Zasypia na piłce, ale ostatnio kładę pościel na macie u niego w pokoju i tam z nim leżę i tak mu sie niekiedy uda zasnąć i wtedy przenoszę go do łóżeczka. Gustaw śpi już w swoim pokoju od około dwóch miesięcy ale nadal noce kiepskie 🙄

Lalia a jak wyglada usypiania gdy obudzi sie w nocy? Bo czytałam ostatnio, że dziecko właśnie jak zaśnie na rękach/bujane to tez jak obudzi sie w nocy to potrzebuje tego samego żeby zasnąć ponownie.

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga, ja Olka nadal karmię w nocy więc jak są te 2-3 pobudki, to zasypia przy karmieniu. Ale w ciągu tego tygodnia raz się zdarzyło że się obudził o 4:30 i stwierdził że jest wyspany, to wzięłam go do nas, mąż spał, ja udawałam, a on się pokręcił, poturlał i po niecałej godzinie zasnął bez lulania i karmienia.
    Raz mi się też wybudził gdzieś po 7 (od ok.5rano biorę go do nas do łóżka), coś jakby poplakiwał więc wzięłam go na ręce siedząc na łóżku, przytuliłam, odłożyłam do łóżka zrobiłam cii i złapałam za rękę i zasnął i dospal do 9.

Nie mam pojęcia jakby to wyglądało jakbym go nie karmiła, ale podejrzewam że mogłaby być awantura bo traktowałby to jako odstawienie 🤔 bo on w nocy woła "Mama AM" 🤣

Edit.
    Wczoraj np miałam taką sytuację, że wybudził mi się po 20 min drzemki, wzięłam go na recey, trochę pobujalam i stwierdziłam że położę się z nim u nas na łóżku, ale jak go położyłam, to się wybudził, jęknął, siadł, rozglądnął się, ziewnąl, po czym położył i zasnął i spał jeszcze 40 min 😅

W nocy też mu się zdarza chyba czasem wybudzić albo plyciej spać, bo czasem słyszę jak jeknie, albo jakby krótko zapłacze, ale zanim zdążą do niego przyjść to już śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 17:08

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    U nas nie ma szans żeby zasnął sam w łóżeczku :/ chwile się pokręci, pobawi ale jak zaczyna się robić śpiący to stoi i strasznie płacze :/ Zasypia na piłce, ale ostatnio kładę pościel na macie u niego w pokoju i tam z nim leżę i tak mu sie niekiedy uda zasnąć i wtedy przenoszę go do łóżeczka. Gustaw śpi już w swoim pokoju od około dwóch miesięcy ale nadal noce kiepskie 🙄

Lalia a jak wyglada usypiania gdy obudzi sie w nocy? Bo czytałam ostatnio, że dziecko właśnie jak zaśnie na rękach/bujane to tez jak obudzi sie w nocy to potrzebuje tego samego żeby zasnąć ponownie.

My co prawda jedziemy na noc z mm, ale Hubert sypia sam odkąd skończył pół roku. Kiedy się urodził spał z Nami w łóżku z 2 tygodnie, pózniej w koszu mojżesza obok Nas, następnie w turystycznym obok nas ale z materacem od łóżeczka docelowego, aż wyemigrował za ścianę. Zasypia po butelce na mnie i z reguły trwa to do 4-5, je drugą i finalnie wstaje po 7. Zdarzają się sytuacje, gdzie wstanie o 1:30 ale wezmę go na przytulenie i śpi.

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 14:18

KarolinaMaria, Iryska, emdar, Lalia, patrycja92, ZielonaHerbata, Tajka, Suszarka, Ewa88 , dmg111, Clover, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie u nas jest tak, że Gustaw budzi się równo po 3h od zaśnięcie i wtedy pije mleko i odkładam go do łóżeczka. Ale potem to już jest loteria i raz obudzi się po godzinie albo po dwóch i wtedy biorę go na piłkę i po kilku minutach odkładam.
    Niekiedy uda się za pierwszym razem a niekiedy za 10 🙄 później budzi się znowu na jedzenie i już bez mleka nie zaśnie. Jak zaśnie to już tez się budzi co godzinie albo dwie. Ostatnio codziennie około 24/1 ma godzinna przerwę.

I teraz nie wiem czy spróbować zejść z jakiegoś karmienia i próbować go przeciągnąć i wtedy te sety noce tez by się wydłużyły. Ale chyba tak musimy w końcu spróbować

age.png

age.png
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda, muszę przyznać, że tak jak każdy mi totalnie obrzydził macierzyństwo jak byłam w ciąży, tak mój syn nie przetyrał mnie na tyle, żeby zniechęcić mnie do rodzeństwa.

Nie wierze, że miałabym tyle szczęścia na drugi - równie współpracujący egzemplarz ale to naprawdę złote dziecko. Nie wiem czego to efekt, bo ciągle mimo wszystko czekam, aż bańka pęknie.

Póki co jest naprawdę dobrze. Były gorsze noce ale gdybym na narzekała, to mogłabym się smażyć w piekle :P

Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • mrsmiki Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Właśnie u nas jest tak, że Gustaw budzi się równo po 3h od zaśnięcie i wtedy pije mleko i odkładam go do łóżeczka. Ale potem to już jest loteria i raz obudzi się po godzinie albo po dwóch i wtedy biorę go na piłkę i po kilku minutach odkładam.
    Niekiedy uda się za pierwszym razem a niekiedy za 10 🙄 później budzi się znowu na jedzenie i już bez mleka nie zaśnie. Jak zaśnie to już tez się budzi co godzinie albo dwie. Ostatnio codziennie około 24/1 ma godzinna przerwę.

I teraz nie wiem czy spróbować zejść z jakiegoś karmienia i próbować go przeciągnąć i wtedy te sety noce tez by się wydłużyły. Ale chyba tak musimy w końcu spróbować

A jak wygląda Wasz dzień? Macie jakieś rytuały? Jak wyglądają pory dnia jedzeniowe?

Hubert 💙
    Sara 🩷
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrsmiki wrote:
    A jak wygląda Wasz dzień? Macie jakieś rytuały? Jak wyglądają pory dnia jedzeniowe?

Zależy czy jest w żłobku czy nie. Jak jest żłobek to wstajemy rano, jemy wspólnie śniadanie, idziemy się ubrać myjemy zęby i jedziemy do żłobka. I w sumie dni mamy bardzo podobne, bardzo podobne pory jedzenia. Czyli jak wstanie to zje kaszkę, potem śniadania obiad i podwieczorek je w żłobku. I jak wróci to około 17 kolacja a o 19 mleko i idzie spać.

Przed spaniem gasimy światło, zamykamy jego pokój i tam sobie siedzimy, czytamy książeczki, puszczamy jakieś kołysanki (nie na telefonie) potem z tatą szykuje razem mleko robi papa zabawką, je i idzie spać.

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, ale super że tak Wam się udało z tą nauką zasypiania. Z tego co piszesz to bardzo naturalnie i łatwo przyszło to Olkowi. Trzymam kciuki żeby dalej tak było i aby dalej tak ładnie przesypiał noce😘
    U nas usypianie na noc trwa szybko bo on zasypia przy piersi. Gorzej z usypianiem na drzemkę, bo nie pije wtedy mleczka. Czasem go bujam po 40 minut, zaśnie , a jak odkładam do łóżeczka to się budzi 😆

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • emdar Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrsmiki, witaj wśród mamusiek:) Zulu, ma rację, zaczynasz z grubej rury 🤣🤣🤣( a, tak serio, to mega zazdro😊).

Meggi, dobrze ze wszystko wygląda na to,że sama się oczyszczisz ❤ Będzie dobrze,zobaczysz.

mrsmiki, Meggi110818 lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Lalia, ale super że tak Wam się udało z tą nauką zasypiania. Z tego co piszesz to bardzo naturalnie i łatwo przyszło to Olkowi. Trzymam kciuki żeby dalej tak było i aby dalej tak ładnie przesypiał noce😘
    U nas usypianie na noc trwa szybko bo on zasypia przy piersi. Gorzej z usypianiem na drzemkę, bo nie pije wtedy mleczka. Czasem go bujam po 40 minut, zaśnie , a jak odkładam do łóżeczka to się budzi 😆

Irysko, właśnie dlatego my wprowadziliśmy ten wózek i piłkę na początku bo ja zawsze musiałam być w porze drzemek i wieczornego zasypiania 🙂

Dzisiaj zrobiłam podejście do zasypiania na popołudniową drzemkę w łóżeczku i o dziwo po 15min zasnął sam i spał bez pobudki 1h20min 😅 przez te 15 min bawił się książeczką i chmurką Fischer Price 😅 więc kuje żelazo póki gorące 🤣

Zulugula, Iryska, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ona34 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, dobrze ze wszystko ok 🤗

Meggi110818 lubi tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2022, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, ja po prostu przytulam

Meggi110818 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 4694 4695 4696 4697 4698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ