Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
emdar wrote:Czy ja właśnie dziś pisałam,że Julek potrafi zasnąć w parę minut? No może i potrafi, ale nie dziś 🤦♀️ Spał krótko w dzień, więc ( teoretycznie) powinien wieczorem paść. Tymczasem jest 21:45, a Julek od 2 h kręci się po mieszkaniu jak nie powiem co...
Czyżbyśmy miały podsłuch?Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Aaa jakby co tak w temacie jedzenia. Marta raczej duzo je ale... królewna nie zje byle czego. Trzeba ja wziąć do lodówki i ona sobie wybiera na co ma ochote a na co nie 😂 Oj zdecydowanie łatwiej było jak nie znała słów "nie to" I nie umiała tak cudnie kręcić głową w prawo i lewo 😂
Clover, Nowastaraczka, patrycja92, Maminka89, Ewa88 , Wik89, kic83 lubią tę wiadomość
-
dmg111 wrote:Karo, trzymam kciuki. Jula cyckowala w nocy co 1.5h, a odstawienie przeszło gładko 😘 Co więcej - spałam z nimi w łóżku. U nas było inaczej, bo byłam na antybiotyku, który uczulał Julkę, więc po prostu nie mogłam dać jej cycka, nie mogłam się złamać.
Powiem Ci, że teraz płaczesz, a później to docenisz 😘 Więc glowa do góry ❤️ Ja kochałam karmić, a teraz w ogóle za tym nie tęsknię - teraz czuję, że nie tuli się do cycka - a tuli się do mnie, kocha mnie ❤️ Dacie radę dziewczyny ❤️
Dmg i jak to odstawienie wyglądalo? Tuliłaś ty czy maż? I jak Julcia to zniosła? -
KarolinaMaria wrote:Verita, wzruszyłaś mnie z tym listem do córki... tak coś kojarzyłam, że u was też był ostry detoks mleczny. A jak było po powrocie? Nie domagała się? Zasypiała po prostu bujana/wtulona?
Wtedy emocje mną targaly straszne więc stad ten list.
Moja córka miala 18 miesiecy, byla mocno kumata mam wrazenie i ladnie juz mowila wiec rozumiala wszystko. Jak sie pojawilam w drzwiach to pierwsze co "mama cycy", ale bylam przygotowana na to i mialam zaklejone sutki plastrami i powiedziałam ze sa chore. Rozplakala sie wtedy strasznie i przez ponad tydzien te plastry musialam nosic bo byle kiedy pytala czy sa chore i chciala zobaczyć.... Nawet Panie w zlobku wiedziały bo corka sama im powiedziala...
Zasypiala bujana na rekach z ręką w dekolcie. Zazwyczaj trzymała piers. Dlugo to trwalo. Bylam w ciazy i z tym brzuchem ja jeszcze bujalalam no ale co zrobić... 3 miesiace przed porodem dostala nowe lozko i od tego czasu skończyło sie bujanie na rekach a po skonczonej ksiazeczce zasypiała wtulona (ciagle reka w dekolcie). Problem reki zniknal jak pojechalam do szpitala i pojawil sie w domu syn dla ktorego byla piers ( w jej glowie tak sobie to sama ulozyla) a ona dostawała mleko krowie w kubku na dobranoc.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Apropo jedzenia. Mamy niejadków- puszczacie muzykę albo bajki dziecku do posiłku? Moja koleżanka tak robi, twierdzi że to pomaga. Ja szczerze mówiąc trochę jestem w szoku, że ona tak robi , ale z drugiej strony ja nie mam takiego problemu, bo mam żarłoka 😃12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska wrote:Apropo jedzenia. Mamy niejadków- puszczacie muzykę albo bajki dziecku do posiłku? Moja koleżanka tak robi, twierdzi że to pomaga. Ja szczerze mówiąc trochę jestem w szoku, że ona tak robi , ale z drugiej strony ja nie mam takiego problemu, bo mam żarłoka 😃
-
Iryska wrote:Apropo jedzenia. Mamy niejadków- puszczacie muzykę albo bajki dziecku do posiłku? Moja koleżanka tak robi, twierdzi że to pomaga. Ja szczerze mówiąc trochę jestem w szoku, że ona tak robi , ale z drugiej strony ja nie mam takiego problemu, bo mam żarłoka 😃
Janek nie ogląda bajek, bo musielismy zrezygnować z telewizora, aby mieć jiejsce na łóżeczko 😂. Ale i tak mało co oglądaliśmy (w sumie jak jestem ponad 10 lat w Krakowie to na żadnym mieszkaniu nie miałam telewizora i już jestem przyzwyczajona do życia bez 😁).
U nas gorzej jest z komórką bo jak ja widzi to chce ją, ale nie ogląda na niej nic tylko bawi się z odblokowaniem jej. Wiem, że to z mojej winy 😔. -
My po szczepieniu 💪
Zdecydowaliśmy się na MMR+ospa jednak. Za trzy tygodnie jesteśmy zapisani na pneumokoki i Nimenrix.
Oluś waży 9,985kg i ma 79,5cm wzrostu 😅
Pediatra powiedziała, że warto zrobić kontrolne badania krwi, w tym morfologię, crp, badania tarczycy oraz Wit D, więc też się zapisaliśmy już.
Olciu był mega grzeczny ❤️Iryska, Suszarka, KarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny za Wasze polecenia jedzeniowe 😁 ja zawsze staram sie jej dac wybor i daje kilka rzeczy.
Co do jedzenia przy bajkach i muzyce.Moja koleżanka ostatnio mi mówiła, że zaczęła puszczać bajki na yt i jedzenie się poprawiło.
Ale tak jak i Wy jestem przeciwnikiem. Raczej do jedzenia ograniczam jej różne bodźce, sprzątam zabawki i stół żeby było jak najmniej rozpraszaczy. -
Hej hej ☕
U nas nie ma bajek przy jedzeniu. I dotyczy to każdego. Tak samo my jak jemy, to staramy się niczym nie rozpraszać...
Ale u nas oprócz Zuzi nikt nie ma problemu z jedzonkiem. Ale Zuzanna to ewenement. Nie ruszy żadnego mięsa, szynki, warzyw. Ona je w kółko ser żółty i jajka 🤐 -
My mamy zasadę taka że glowne posiłki jemy bez zbednych bodźców przy stole.
Przekąska np jablko, owoce jakies często jemy juz tak na luzie w pokoju czy to na kanapie czy na dywanie przy "okazji".
Dzieci staram sie tak wychowywać, w takich zasadach jakie dotyczą calej naszej rodziny a ja tez mam czasami ochotę zjesc np pizze przed Tv. I corce tez od czasu do czasu na to pozwalam.
Ale to sa takie male "swieta"mrsmiki lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021