Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi, przykro mi. Przytulam Cie bardzo, trzymaj się 😚
Mrsmiki, witaj 😊😊Meggi110818, mrsmiki lubią tę wiadomość
-
Co do snu, to nam się ostatnio coś popsuło, bo ostatnio była nawet tylko 1-4 pobudki, szybkie ciii i pogłaskanie albo butla i spala dalej, a od kilku dni przerwy nocne po godzinie czy dwie, pobudki co 2h,z płaczem strasznym. Podejrzewam zęby, jedna dwójka już wyszła, wychodzi druga. A jej te ząbki zawsze jednocześnie idą parami. Tylko wczoraj dałam czopek i wcale lepiej nie było, więc nie wiem... Albo to nie zęby jednak, albo paracetamol nie zadziałał...Albo zmiana miejsca, bo jesteśmy od soboty u dziadków.
I ostatnio ciężko jej zasypiać samej. Nawet na rękach czasem się wyrywa. Jak już uda mi się ją prawie uspać to odkładam do łóżeczka i zaczyna wariować 😀 włącza się jej tryb ucieczki w łóżeczku 😀
-
Zgadza się, ja nawet słyszałam, że do 14 i tego pilnuje, staram się dawać owoce tylko do śniadania 😊 u nas królują banany 😊 z resztą Maja wszystko lubi, moi rodzice są w szoku jak dużo potrafi zjeść na posiłek.
Zeszliśmy już z 2 butli w dzień na rzecz jednego posiłku. Butle dostaje więc rano po wstaniu, na noc i w nocy, plus 3 posiłki stałe. -
Zulugula wrote:Aa Lalia, w temacie dobrego snu, to niby owoce powinno się jeść tak max na podwieczorek, bo cukier pobudza, wiadomo:) ponoć zwlaszcza powinno się unikać bananow i... masła orzechowego (u nas często było na kolacje, odkąd to wyczytałam to tylko na śniadanie daje, nie chcę ryzykowac 😄)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 21:07
Lalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
KarolinaMaria wrote:Verita, a jakie Ty miałaś doświadczenia z odstawieniem córki? Było bardzo źle?
Karolina ja również wyjechałam... Na 3 dni. Pierwszej nocy budzila sie mezowi 14 razy... Drugiej juz bylo latwiej.
Klocilo sie to z moim podejściem, podążaniem za dzieckiem itp ale nie było innej rady. Probowalam odstawic spokojnie, z moja obecnoscia, tuleniem ale to nie zdawalo rezultatu. W koncu wyjechalam w czwartek rano i w niedzielę wrocilam ok 15.
plakalam przy ostatnim karmieniu... Bardzo. Napisalam list do corki tego dnia. Kiedyś przeczyta tw wypociny moze na 18 jej dam 😁😁😂Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Verita, wzruszyłaś mnie z tym listem do córki... tak coś kojarzyłam, że u was też był ostry detoks mleczny. A jak było po powrocie? Nie domagała się? Zasypiała po prostu bujana/wtulona?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 21:15
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulugula wrote:Aa Lalia, w temacie dobrego snu, to niby owoce powinno się jeść tak max na podwieczorek, bo cukier pobudza, wiadomo:) ponoć zwlaszcza powinno się unikać bananow i... masła orzechowego (u nas często było na kolacje, odkąd to wyczytałam to tylko na śniadanie daje, nie chcę ryzykowac 😄)
Ja tak robię. Staram się już po drugiej drzemce (15-17) nie dawać już owocówMężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny zazdroszczę, że Wasze dzieci tak ładnie jedzą 😁u nas mały niejadek .
Może macie jakies Wasze złote top w menu Waszych dzieci ?
Z chęcią się zainspiruje.
Po stopce widzę, że Nasze dzieciaczki ta sama data niemalże
Hubert dostaje co drugi dzień kaszkę na zmianę z czymś innym np. placki twarogowe, placki bananowe, naleśniki, jajecznice, kanapka z awokado
Drugie śniadanie to mus, jogurt z owocami, placki jak nie było na śniadanie, gofra ukręcę dla niego też.
Przekąski w postaci słupków marchewki, jabłek, gruszki
Po drugiej drzemce wjeżdża obiad, coraz częściej jada to co my lub w uproszczonej wersji (grilowana pierś, ziemniaki z sosem, łosoś pieczony itp)
Później o 19:00 jemy najczęściej kanapkę rozmaitą
I do spania MM.
Nad ranem jeszcze miedzy 4 a 6 je MM
I tak w kółko ale już mnie nudzi to menu szczerze mówiąc..Ewa88 lubi tę wiadomość
Mężatka od 20.06.2020 🥂🕊️
Hubert 💙
Sara 🩷 -
Iga zawsze je kaszkę z musem na kolację, a noce to loteria 😅
Zielona, Iga bardzo lubi placuszki skyrowe z przepisu cojelila, 2 białka ubijasz na pianę, dodajesz 3 łyżki mąki i mały kubek jogurtu (ja daję kokosowy bo ograniczamy bmk). Budyń z kaszy jaglanej też super jej smakuje. Dziś odkryłam płatki jaglane gotowane na wodzie + masło orzechowe. Lubi też parówki z dobrym składem, czasem podjada mi szakszukę czy omlet. Jeszcze owsianka pieczona z przepisu u Wojtusia na talerzu jest mega, ja też lubię 😍 Z dań obiadowych uwielbia gołąbki z sosem pomidorowym - robię jak dla nas tylko mniej doprawiam, zupę ogórkową, rybę pieczoną z warzywami, poza tym wszelkie pierogi, kluski, kopytka, pulpety z kaszą, spaghetti 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2022, 21:41
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Czy ja właśnie dziś pisałam,że Julek potrafi zasnąć w parę minut? No może i potrafi, ale nie dziś 🤦♀️ Spał krótko w dzień, więc ( teoretycznie) powinien wieczorem paść. Tymczasem jest 21:45, a Julek od 2 h kręci się po mieszkaniu jak nie powiem co...42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny zazdroszczę, że Wasze dzieci tak ładnie jedzą 😁u nas mały niejadek .
Może macie jakies Wasze złote top w menu Waszych dzieci ?
Z chęcią się zainspiruje.
To chyba troche przychodzi z czasem i metoda prob i bledow. Ja byłam zalamana jak Leo malo jadl gotowalam cuda z roznych stron a i tak szlo potem do wyrzucenia lub my dojadalismy. Teraz non stop coś chlopaczek mieli, i dochodzą jacyś nowi ulubieńcy. Najgorsze są sniadania bo wtedy je dosyc malo poki co zwyciezcy to parówka, chlebek, chlebek w jajku, omlet z płatkami owsianymi cukinią pomidorkiem (przepis z isogu i rozne warianty). Na obiady uwielbia zupy, kocha makaron (na sucho podjada nawet) wiec z roznymi sosami, mieskami, ostatno sie przeprosil z pulpecikami. Ogolnie próbuje i jak nie pasuje to natychmiastowa wyplujka. Odkad skonczyl roczek i juz sól nie jest taka mega zakazana to jednak zwyciezaja wyraziste smaki
Był u nas etap ze jak wychodziły zęby to zjadał łyzkę czegokolwiek i tylko mleko. Próbowałam cos tam gotoqac, troche sloika (bo mniej zal mi bylo jak nie jadl) i potem nagle się polepszylo. Kończac wywód, próbuj nie zniechęcaj się ale tez nie ma się co katowaćKarolinaMaria, Clover, Suszarka lubią tę wiadomość