Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySuszarka wrote:Nic więcej, tylko wszystkie te pokemony które wymieniłaś 👍 było dokładnie tak: w środę o 14 szczepienie, po kilku godzinach i kolejnego dnia tryb marudy. Iga miała mmr+pneumo, więc doszła gorączka od pneumokoków. Po 9 dniach start gorączki po MMR - najpierw stany podgorączkowe, później gorączka trudna do zbicia i słabo reagująca na leki. Trwało to w sumie dwa dni, najgorzej było od sobotniego do niedzielnego poranka. Dziś jest 13 doba od szczepienia, pojawiła się wysypka. Jak mam być szczera - myślałam że po tygodniu już mogę być w miarę pewna że nic Idze nie będzie, zwłaszcza że nawet tutaj większość dzieci miała reakcję po +/- tygodniu. A wyszło na to, że trzeba być czujnym do samego końca. W ogóle gdyby nie forum i moja własna wiedza to bym nie miała pojęcia co się dzieje mojemu dziecku. Lekarka powiedziała tylko o gorączce po pneumokokach i ewentualnie bólu w miejscu wklucia. Pielęgniarka szczepiąca wręcz twierdziła że na pewno po mmr nie będzie żadnego odczynu. Pytałam ją wprost jak zapisywałam Igę na szczepienie, bo akurat w ten weekend 9-10 dni po miałyśmy iść na dwa przyjęcia urodzinowe, i zależało mi, żeby była w dobrej formie. Pewnie gdybym nic nie wiedziała na temat szczepień to bym w panice biegała na opiekę nocną i świąteczną nie mając pojęcia co się dziecku dzieje 🤷
Suszarko moj najstarszy syn tez mial taka rekacje po mmr, a mial to polaczone z innymi szczepionkami. Tez goraczka, wysypka.
Dziewczyny lekarze czy pielegniarki wam tego nie powiedza, ale mmr najlepiej robic osobno i nie laczyc z innymi szczepionkami. Reszta miala osobno i zero reakcji. Zadnej goraczki, Zadnej wysypki, nic -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA tak wogole witam was wszystkie po jakims tam czasie nieobecnosci
Jesli przegapilam ktoregos ze slodziaczkow roczek to skaldam przeogromne zyczenia😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍.
Nie nadrobie was, bo czasu prawie nie mam ostatnimi dniami.
Weekend spedzilam na gotowaniu obiadow na ten tydzien, praniu, prasowanie, sprzataniu domu.
Ogolnie mowiac nasze zycie jest obecnie na wariackich papierach. Maz przejal wiekszosc opieki nad dziecmi, bo ja musze isc do biura. Wychodzi z domu po 7 rano i wracam kolo 19. Na poczatku dostawalam wiadomosci ze wlasnie przebral wielka kupe💩💩 itd. Opiekunka przychodzi ale maz ja kontroluje, i obecnie Haris nie placze. W miedzy czasie szukamy fajnego przedszkola z oddzialem zlobkowym.
Z innych problemow to samochod nam sie zepsul I juz od tygodnia jest w naprawie. Doszlismy do wniosku, ze bedzie trzeba zainwestowac w nowy, bo bez samochodu to my za dlugo nie damy rady. A stary sie sprzeda.
Zycze wam Pieknego dnia
-
Ania81 wrote:Suszarko moj najstarszy syn tez mial taka rekacje po mmr, a mial to polaczone z innymi szczepionkami. Tez goraczka, wysypka.
Dziewczyny lekarze czy pielegniarki wam tego nie powiedza, ale mmr najlepiej robic osobno i nie laczyc z innymi szczepionkami. Reszta miala osobno i zero reakcji. Zadnej goraczki, Zadnej wysypki, nicveritaa, Lalia, dmg111, KarolinaMaria, Ewa88 , Annia, Clover lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Dziewczyny mam pytanie do Was z cyklu tych głupich 🙈 Skończony 39tc to 38+6 czy 39+6? 😅
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Ania81 wrote:Suszarko moj najstarszy syn tez mial taka rekacje po mmr, a mial to polaczone z innymi szczepionkami. Tez goraczka, wysypka.
Dziewczyny lekarze czy pielegniarki wam tego nie powiedza, ale mmr najlepiej robic osobno i nie laczyc z innymi szczepionkami. Reszta miala osobno i zero reakcji. Zadnej goraczki, Zadnej wysypki, nic
Kic, powodzenia. Mi Tymek ostatnio powiedział tak: "mamo wiesz co? Nam nie jest wcale potrzebny wiekszy dom. Ten nam wystarczy". Jak zaczęliśmy rozmawiać to powiedział, że on się tu cieszy bo ma wszystko. Ma mamę, tatę i siostrę z którą się lubi wygłupiać. Więc Wiki może tez być żal wspomnień które ma w starym mieszkaniu. Co do wspólnego pokoju Tymek też chce spać z siostrą i jeśli coś znajdziemy i kupimy to chyba zrobimy im ta wspólną sypialnię i dam tam biurko żeby mógł w ciszy się uczyć a zabawki będą w drugim pokojuAnia81 lubi tę wiadomość
-
Ja wiem ze my Polska ale w Skandynawii na jednej wizycie podaja mmr ospa pneumo i 5w1
Moja kolezanka bierze udzial w programie klinicznym tutaj u nas ktory bada wlasnie jak ten schemat soe sprawdza i jej corka tydzien temu miala takie szczepionki podane.
Osobiscie bym sie nie zdecydowała 🙈Suszarka lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Jeżeli chodzi o łączenie szczepień, to moim zdaniem każda z Nas po tym pierwszym roku, gdzie było dużo szczepień, wie jak Jej dziecko przechodzi (lub nie) nopa. Więc jedne z Nas będą łączyć szczepionki, a niektóre nie.
Dobrze, że mamy wybór 😊.
KarolinaMaria, dmg111, Enigvaa, Clover lubią tę wiadomość
-
Zgadzam się z Suszarką i Maminką 👌
Grunt to mądry pediatra który doradzi co będzie najlepsze dla konkretnego dziecka 😘Suszarka lubi tę wiadomość
-
Dzudi wrote:Dziewczyny mam pytanie do Was z cyklu tych głupich 🙈 Skończony 39tc to 38+6 czy 39+6? 😅
38+6 tc to skończony 38 tydzień i zaczęty 39. To tak jak z urodzinami ☺️ więc dopiero 39+0 to skończony 39 tydzień i zaczęty 40Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
veritaa wrote:Ja wiem ze my Polska ale w Skandynawii na jednej wizycie podaja mmr ospa pneumo i 5w1
Moja kolezanka bierze udzial w programie klinicznym tutaj u nas ktory bada wlasnie jak ten schemat soe sprawdza i jej corka tydzien temu miala takie szczepionki podane.
Osobiscie bym sie nie zdecydowała 🙈
-
Meggi110818 wrote:Czy roczne dziecko może jeść pieczarki? Wiem, że grzyby nie, ale pieczarki to takie psudo grzyby. Tak samo czy mogę dać fasolkę po bretońsku? Mąż chce żebym zrobiła na weekend, uwielbia ja, ale mi się nie chce gotować dwóch obiadów, więc ostanio jemy bardziej lekko, pod Oliwke i nie wiem sama co już jej mogę dać a co lepiej nie..
Po fasolce to tylko bym się bała bąków
Ja dawałam fasolke kilka razy ale nie było zainteresowania. -
Anet.kaa wrote:Generalnie w świecie podaje się chyba takie większe comba szczepionek i u nas dąży się również do tego, szczególnie w dobie covidu.
Tak Anetka wlasnie chodzi o jak najmniej wizyt w przychodni w ogole.
Ja przyznam ze co moge to łączę wlasnie przez to ze chce uniknąć chodzenia do przychodni specjalnie. Ale generalnie moje dzieci spoko reagują na szczepienia. Po beksero tylko syn jest marudny i lekko podwyższona temperatura.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
nick nieaktualnyOunai wrote:Moja lekarka powiedziała, że ona swoim dzieciom by tego nie połączyła z inną szczepionką bo to już i tak duże obciążenie dla organizmu jest, a gdzie dokładać jeszcze kolejne.
Kic, powodzenia. Mi Tymek ostatnio powiedział tak: "mamo wiesz co? Nam nie jest wcale potrzebny wiekszy dom. Ten nam wystarczy". Jak zaczęliśmy rozmawiać to powiedział, że on się tu cieszy bo ma wszystko. Ma mamę, tatę i siostrę z którą się lubi wygłupiać. Więc Wiki może tez być żal wspomnień które ma w starym mieszkaniu. Co do wspólnego pokoju Tymek też chce spać z siostrą i jeśli coś znajdziemy i kupimy to chyba zrobimy im ta wspólną sypialnię i dam tam biurko żeby mógł w ciszy się uczyć a zabawki będą w drugim pokoju
To super lekarka, tutaj u nad najlepiej wszystkie ciezkie szczepionki daliby razem. Jak rodzic nie ma pojecia jak ciezka szczepionka jest mmr to sie zgadzam. -
nick nieaktualnySuszarka wrote:Ja się nie do końca z tym zgadzam, aby nie łączyć - czytałam wiele badań i nop nie zależy od tego czy się je łączy czy nie. Zwłaszcza że po mmr NOP pojawia się z opóźnieniem względem innych szczepionek,.także NOPy się nie nakładają na siebie. Moja Iga po prostu jest dość wrażliwa, nawet po samym szczepieniu na rota miala kiedyś stan podgorączkowy 🙈 ale powiem Wam że i tak wolę 1000x te gorączki i wysypki, niż mieć w domu świnkę albo odrę...
Kazda z nas ma swoja wiedze I zdanie 😊.
Ja tylko pi swoim doswiadczeniu uwazam ze lepiej mmr nie laczyc z niczym.
A kazdy i tak zrobi jak uwaza