Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina
ja odstawiłam Wiki w trzy dni i byłam wtedy w domu.
Mój mąż poszedł spać do pokoju Wiki.
Ja spalam ze stoperami w naszej sypialni 😅
Pierwszej nocy budziła mu się i darła z 8 razy.
Drugiej dwa razy mniej, i mniej płaczu.
Trzeciej nocy bodajże raz i wystarczyło głaskanie i cii.
Nie było wielkiego dramatu, daliśmy radę, wszyscy przeżyli
Powodzenia!Ounai, KarolinaMaria, Suszarka, emdar, Clover lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
emdar wrote:Ounai, a Wy ostatecznie zrezygnowaliście z tego mieszkania co ostatnio się zastanawialiscie?
Nowastaraczka takie skórkowe typu paputki czy ecotuptusie. Syn do przedszkola tak jak córka Kic, od lat sandałki befado (jemu soe strasznie stopy pocą)Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
emdar wrote:Ounai, gratulacje dla Marty 👏. Mówię Ci oni są dla siebie stworzeni!!!Ostatnio jedna z ciotek mówi mi"Julek to nasz największy słodziak w grupie. A kto by pomyślał,skoro początki były takie trudne "'. Będziemy rodziną, nie widzę inaczej 😁😘
A pomysl jakie cudowne wnuki mogłyby z tego być jak dwa takie promyczki soe zejdą. Toż to czysta miłość by wyszła 😁emdar, Clover lubią tę wiadomość
-
Kic, dzięki za pokrzepienie. Ufff, jak dobrze, że z tamtego żłobka zostały Wam tylko kapcie 🤪 spokojnej przeprowadzki, jutro wieczorem to już chyba nie grzaniec, a prosecco z mężem 😁
kic83, emdar, Lalia, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulugula wrote:U nas akurat dzieci nie mają, a Toms to w ogole bez skarpet (chociaz teraz ma tejpy, więc będzie musial nosic skarpetki)
ale z polecajek kapciowych to ekotuptusie i attipasi. Leos zaczyna przygodę ze żlobkiem?
Tak, planowo od kwietnia. Leoś dziś otworzył bramy piekieł i posłał tam nianię 😋
Chlopaczek juz duzo kmini a ze mielismy duza przerwe po covidach itd to nie bylo szans zeby z nia zostal, dostal histerii jakiej jeszcze nie widzielismy wiec doszlam do wniosku ze nie ma sensu te kilka dni w tyg bo niedlugo i tak przejdę na "normalną" 5dniową pracę i ogarnelismy żłobek. Bylismy dzisiaj obejrzeć i jestem bardzo pozytywnie nastawiona 🥰dmg111, emdar, kic83, Lalia, Zulugula, Clover lubią tę wiadomość
-
Troche mnie nie bylo, ale czas leci tak szybko, ze doba za krotka, czasami uda sie cos podczytywać 🙈
Po tygodniu spaniu osobno moge powiedzidc ze udalo nam sie chyba zejsc do 2-3 pobudek! Marzenie!
W przyszlym tygodniu chyba powiększymy nasza rodzine o malego milusińskiego kociego czworonoga 😍
W weekend prawie nie spalismy, byly takie wiatry ze sie baliśmy ze potrafimy dachówki albo fotowoltaike 🙈 nas ominelo, ale na osiedlu sporo uszkodzeń..dmg111, emdar, Lalia, Clover lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Lalia wrote:Suszareczko, my dzisiaj po mmr (plus ospa) to pediatra mówiła że za tydzień może pojawić się gorączka trwająca do 3 dni, do dwóch tygodni wystąpić wysypka, a po szczepieniu Olek może być "wsciekniety" i zachowywać się jakby sam nie wiedział czego chce. Czy u Was było coś więcej?Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
KarolinaMaria wrote:Kic, dzięki za pokrzepienie. Ufff, jak dobrze, że z tamtego żłobka zostały Wam tylko kapcie 🤪 spokojnej przeprowadzki, jutro wieczorem to już chyba nie grzaniec, a prosecco z mężem 😁
kic83, dmg111, emdar, Clover lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ja jutro idę na sesję ciążową 😁 normalnie bym na pewno nie poszła, bo nas gonią inne wydatki. Ale załapałam się za darmo, bo nasza fotografka od zdjęć Igi szukała modelki żeby wypróbować nową stylizację na sesje brzuszkowe. Mam nawet zapewnioną fryzjerkę 😂 Cieszę się bardzo, zwłaszcza że pierwszej ciąży nie mam żadnych ładnych zdjęć 😁
emdar, kic83, Ounai, dmg111, Lalia, veritaa, Ladyo, Zulugula, Nowastaraczka, MoTyLeK🦋, Anet.kaa, Clover lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
dmg111 wrote:Ekotuptusie lub decathlonowe buciki (te do gimnastyki, bez podeszwy na całej długości).
Ale nie kupuj, bo może się okazać, że jednak wygrają skarpetki. Jak patrzę po zdjęciach to wszystkie dzieci śmigają w skarpetkach w żłobku 🤣 -
Lalia wrote:Kicku, cudownie 😍
A jak Wiki? Podekscytowana? 🤩
Początkowo nie chciała, a teraz akceptuje przeprowadzkę, choć nie jest zbytnio zachwycona. Tłumaczyłam jej że wszystkie jej mebelki, które chce, wszystkie zabawki, rzeczy może ze sobą zabrać, i że będzie tak jak w starym mieszkaniu, tylko będzie więcej miejsca. Jakoś nie przemawia do niej, że Maks będzie miał swój pokój, bo ona lubi z nim być.
Mam nadzieję, że po jakimś czasie jej się będzie podobało.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:Początkowo nie chciała, a teraz akceptuje przeprowadzkę, choć nie jest zbytnio zachwycona. Tłumaczyłam jej że wszystkie jej mebelki, które chce, wszystkie zabawki, rzeczy może ze sobą zabrać, i że będzie tak jak w starym mieszkaniu, tylko będzie więcej miejsca. Jakoś nie przemawia do niej, że Maks będzie miał swój pokój, bo ona lubi z nim być.
Mam nadzieję, że po jakimś czasie jej się będzie podobało.
Kicku, a nie myśleliście żeby jeden pokój przeznaczyć na sypialnię dla nich a drugi na taki pokój zabaw póki są mali? Ja mam młodszego brata i długo spaliśmy razem, wtedy zawsze było mniej strasznie 😅veritaa lubi tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Nic więcej, tylko wszystkie te pokemony które wymieniłaś 👍 było dokładnie tak: w środę o 14 szczepienie, po kilku godzinach i kolejnego dnia tryb marudy. Iga miała mmr+pneumo, więc doszła gorączka od pneumokoków. Po 9 dniach start gorączki po MMR - najpierw stany podgorączkowe, później gorączka trudna do zbicia i słabo reagująca na leki. Trwało to w sumie dwa dni, najgorzej było od sobotniego do niedzielnego poranka. Dziś jest 13 doba od szczepienia, pojawiła się wysypka. Jak mam być szczera - myślałam że po tygodniu już mogę być w miarę pewna że nic Idze nie będzie, zwłaszcza że nawet tutaj większość dzieci miała reakcję po +/- tygodniu. A wyszło na to, że trzeba być czujnym do samego końca. W ogóle gdyby nie forum i moja własna wiedza to bym nie miała pojęcia co się dzieje mojemu dziecku. Lekarka powiedziała tylko o gorączce po pneumokokach i ewentualnie bólu w miejscu wklucia. Pielęgniarka szczepiąca wręcz twierdziła że na pewno po mmr nie będzie żadnego odczynu. Pytałam ją wprost jak zapisywałam Igę na szczepienie, bo akurat w ten weekend 9-10 dni po miałyśmy iść na dwa przyjęcia urodzinowe, i zależało mi, żeby była w dobrej formie. Pewnie gdybym nic nie wiedziała na temat szczepień to bym w panice biegała na opiekę nocną i świąteczną nie mając pojęcia co się dziecku dzieje 🤷
Dziękuję Ci bardzo 😘 będę obserwować 😘
Nam właśnie pediatra mówiła o tym wszystkim, a że łączyliśmy z ospa to mówiła że właśnie od dzisiaj do trzech dni może być gorączka, a że wysypka po szczepieniu na ospę może się pojawić nawet do 21-25 dni! A o tym to już w ogóle nigdzie nie słyszałam -
Lalia wrote:Kicku, a nie myśleliście żeby jeden pokój przeznaczyć na sypialnię dla nich a drugi na taki pokój zabaw póki są mali? Ja mam młodszego brata i długo spaliśmy razem, wtedy zawsze było mniej strasznie 😅
Laila my tak planujemy wlasnieprzeprowadzam sie mam nadzieje za rok. Corka bedzie miala 4,5 lat a synio 2 latka. Jeden pokój chcemy wlasnie sypialnie (tylko lozko - mamy podwojne wysuwane) a drugi wlasnie pokój zabaw 😁
Tak mam nadzieje "pomieszkaja" razem minimum 4 lataLalia lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Lalia wrote:Kicku, a nie myśleliście żeby jeden pokój przeznaczyć na sypialnię dla nich a drugi na taki pokój zabaw póki są mali? Ja mam młodszego brata i długo spaliśmy razem, wtedy zawsze było mniej strasznie 😅
Nie bo Wiki idzie od września do szkoły i będzie potrzebowała "swojego" miejsca do pracy, dodatkowo może chcieć zapraszać koleżanki na noc. Myślę, że przy 5 latach różnicy między dziećmi, i jak jeszcze jest to chłopiec i dziewczynka to lepiej mieć swój własny pokój. Oczywiście jeśli będą chcieli razem spać to niech spią, może wtedy ja się wyśpię 😂Lalia, veritaa, dmg111, Annia lubią tę wiadomość
[/url]
Dziś spałam z dwójką bo mąż rozkręcił już Wiki łóżko.
Dzień przeprowadzki a pobudka o 4:50, poprostu cudownie.Nowastaraczka, Meggi110818, Ewa88 , emdar lubią tę wiadomość
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność