X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Byliśmy u sylwia surkont, kurde nie wiem jaki typ mamy, tyle że mówiła że i jedno i drugie w sumie do podcięcia :/ U niego niestety przez te wędzidełko może być opóźniona mowa, ale nawet jak zacznie mówić to raczej bardzo niewyraźnie i pewnie długa praca z logopedą nas czeka
    Doczytałam że byliście również u Surkont jak my.
    Ona mnie bardzo nastraszyła na wizycie, oczywiście i ja i Pola do podcięcia oba (szkoda tylko że ja górne mam zerwane i nie ma co podcinać :p), mąż też do podcięcia choć go nawet nie widziała 🙄
    Ja żyłam 2 tygodnie w takim stresie jak my ogarniemy masaże bo Pola nie da się tknąć a co dopiero masować.
    Ona mi nagadała że te masaże to tortury ale musimy to zrobić.
    Na wizycie u dr Lepki okazało się że nie ma co podcinać...
    Dobrze że idziecie skonsultować to gdzie indziej. Ja też mam plan się jeszcze wybrać gdzieś z tym tematem.
    Co do mówienia to "ko" "be" już liczy się jako słowo które dziecko potrafi wypowiadać, także takie rzeczy też należy liczyć.

Inga28 lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Zulu, dzięki, że o nas pamiętasz. Na razie grane jest u nas #zdążyćdomuszliWC. Z wtorku na środę Matylda wymiotowała, w środę było już ok, jadła piła, bawił się. Ja siedziałam na HO, była u nas moja mama, żeby się nią zająć. Wczoraj zaczęłam się źle czuć, w nocy gorączka, Lucek wziął małą do salonu, bo miałam dość skubania cyca, miał problem, żeby ją uśpić, ale jak już padła, to spała do rana 🤔 (wierzę w teorię Lalii, że jak dziecko nie zasypia przy cycu, to potem go nie szuka). Wziął dziś dzień wolnego, ja rano wymiotowałam, dzwoniłam do mojej mamy, żeby nie przyjeżdżała, a ona mi mowi, że też spędziła noc w WC 🤢 byłyśmy ostatnio na kontroli w poradni rehab na NFZ i jestem pewna, że Mati coś tam złapała. W październiku obdarowali nas rotawirusem. Zastanawiam się jeszcze, czy robić ten domowy test na covid.

Co do akcji 'stop cyc', nie dostała go od nocnej wyprowadzki do salonu, ja jestem zabunkrowana z miską w sypialni, jak wyszłam do nich na chwilę to nie było rozpaczy i rzucania się na mnie. Mam plan spróbować wieczorem ostatni raz ją nakarmić 😓 i potem znów się schować. Może moja choroba pomoże nam w konsekwencji.
    Karolina też o Was myśle i wspieram myślami z akcją #stopcyc.
    Może mało piszę ale Was podczytuje i jesteś moim wyznacznikiem - jak Wam się uda bez bólu to i nam musi :D
    Nasze Panny to podobne cycoholiczki.
    Potwierdzam że bobo znscznie lepiej śpi jak zasypia bez cyca. Gdy mąż usypia Pole to pierwszy set trwa 3-4h a gdy ja to max 2.
    Pijcie dużo elektrolitów i kupcie sobie probiotyki ze szczepem Lactobacillus GG.
    U nas już ponad tydzień po jelitowce a kupy nadal bywają toxik.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Doczytałam że byliście również u Surkont jak my.
    Ona mnie bardzo nastraszyła na wizycie, oczywiście i ja i Pola do podcięcia oba (szkoda tylko że ja górne mam zerwane i nie ma co podcinać :p), mąż też do podcięcia choć go nawet nie widziała 🙄
    Ja żyłam 2 tygodnie w takim stresie jak my ogarniemy masaże bo Pola nie da się tknąć a co dopiero masować.
    Ona mi nagadała że te masaże to tortury ale musimy to zrobić.
    Na wizycie u dr Lepki okazało się że nie ma co podcinać...
    Dobrze że idziecie skonsultować to gdzie indziej. Ja też mam plan się jeszcze wybrać gdzieś z tym tematem.
    Co do mówienia to "ko" "be" już liczy się jako słowo które dziecko potrafi wypowiadać, także takie rzeczy też należy liczyć.

Czytałam gdzieś że jak pokazuje dziecko na okno i mówi np. "Ok" a później pokazuje na taboret i powie "Ok" to niby są już dwa słowa, ale ręki nie dam sobie obciąć, bo czasami czytam artykuły jak się przebudzę o 2 w nocy 😅🙈

Zulugula, Lalia, emdar lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się u mnie zaczyna, dostałam plamienia i mega bólu głowy. Trzymajcie kciuki żeby ładnie się samo oczyściło 🙏

O ❤️
    Z ❤️
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maminka89 wrote:
    Inga, Zazdroszczę tego, że Gucio sam przynosi książki do czytania. Mój to wytrzyma 30s i chce gryźć ją. Mam jedną schowana, która jeszcze jest w całości 😂 i na niej uczymy się zwierzątek. Czekam jak etap gryzienia wszystkiego minie, ale chyba to nie nastąpi szybko 😔.
    Jeszcze troche i będziesz miała dość czytania 10.razy tej samej książki.
    Pola też jest zapaloną czytelniczką. Do zabawy mogłyby istnieć tylko książki.
    Najlepsze jest jak siada na tym stołku albo na

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2022, 07:23

Clover, Maminka89, Inga28, dmg111, patrycja92, Lalia, Ounai, Ladyo, Ewa88 , calanthe, Ania81, emdar, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polcia jaka kitka 🥰

O ❤️
    Z ❤️
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 14:20

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Czytałam gdzieś że jak pokazuje dziecko na okno i mówi np. "Ok" a później pokazuje na taboret i powie "Ok" to niby są już dwa słowa, ale ręki nie dam sobie obciąć, bo czasami czytam artykuły jak się przebudzę o 2 w nocy 😅🙈
    Tak, niby tak jest.
    U nas np "KAKA" lub "Kaa" to kot i "ka" to oko ale mówi to innym tonem i to są u niej dwie różne rzeczy i ja to traktuje jako dwa różne słowa które potrafi.

Trzymam kciuki i jestem myślami, oby poszło szybko.
    Jesteś bardzo dzielna ❤

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Polcia jaka kitka 🥰
    I jaka grzywka :D podcięłam jej na mokro, krzywo i za krótko :D

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Meggi trzymam kciuki.

Anetka u nas tez wałkowanie tych samych książek, mało tego, tych samych stron w tych książkach 🙈
    Dokładnie. Pucio zabawy gestem i dźwiękiem i czyta non stop literki A,E,O,Y. Pola w ogóle bardzo chciałaby umieć już czytać 🤣 jak gdzieś widzi drukowane litery, szczególnie właśnie te z Pucia to je czyta.
    Mamy na pralce naklejke , dużymi literami i ona kładzie się na podłodze i czyta ostro :D

Zulugula, emdar lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maminka89 wrote:
    Inga, Zazdroszczę tego, że Gucio sam przynosi książki do czytania. Mój to wytrzyma 30s i chce gryźć ją. Mam jedną schowana, która jeszcze jest w całości 😂 i na niej uczymy się zwierzątek. Czekam jak etap gryzienia wszystkiego minie, ale chyba to nie nastąpi szybko 😔.

U nas akurat książek nie gryzie, ale jak nie są twarde to niestety kilka książek już straciło kilka stron 😅 Ale to wtedy niszczy jak zostawię książki na macie i go nie pilnuje.

Ale zgadzam się z Anetą, że niekiedy już mam dość czytania ciagle tego samego 😅 ostatnio musiałam kilka książek schować na jakiś czas i zastąpić je innymi 😅

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waszym maluchom też wydłużyły się dzienne drzemki?
    U nas było 1,5h, czaaaaaaasami 2, a teraz 2 a częściej 2,5h.
    Konsekwencją tego jest późniejsze chodzenie spać, była.19:30 a teraz jak zaśnie o 20 to otwieram szampana a częściej jest to.20:30-21 i godzinna walka aby zasnąć - widać że chce spać ale nie może zasnąć.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola jaka słodka z tą kitką! 😍😍

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu np. czytanie kici koci o 2 w nocy 😅

743c815e5a78.jpg

Zulugula, Maminka89, dmg111, patrycja92, Ladyo, Ewa88 , Ania81, emdar lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • patrycja92 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Karolina też o Was myśle i wspieram myślami z akcją #stopcyc.
    Może mało piszę ale Was podczytuje i jesteś moim wyznacznikiem - jak Wam się uda bez bólu to i nam musi :D
    Nasze Panny to podobne cycoholiczki.
    Potwierdzam że bobo znscznie lepiej śpi jak zasypia bez cyca. Gdy mąż usypia Pole to pierwszy set trwa 3-4h a gdy ja to max 2.
    Pijcie dużo elektrolitów i kupcie sobie probiotyki ze szczepem Lactobacillus GG.
    U nas już ponad tydzień po jelitowce a kupy nadal bywają toxik.
    Mój tez był cycoch straszny.. w nocy to myślałam ze zwariuje jak 5-6 razy go karmiłam gdzie wiedziałam ze napewno nie jest głodny bo je duże ilości jedzenia 😊
    Polecam Wam spanie w salonie/inny pokój i dopiero jak się obudzi na cyca pójść nakarmić i wrócić do salonu. Mi to naprawdę pomogło i z 6 karmien było zazwyczaj jedno max dwa. Trwało to tydzień czasu.
    A od jakiegoś czasu potrafi mi przespać cała noc bez cyca wiec sam rezygnuje 😊 przy takiej ilości karmien i przywiązaniu do piersi jak mieslimy sama bylam przerażona jak mam zrezygnować z karmienia..

Zulugula, Enigvaa lubią tę wiadomość

starania od 07.2019
    diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
    wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
    8 cs
    28.03 ⏸️ beta 146 <3
    01.04 beta 867

Baby nr 2 😍
    30.01 ⏸️
    02.02 beta 123
    04.02 beta 379
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    To muszę poszukać lepszych jakoś, alno źle sprawdziłam, w biedrze jest owsiany, nawet smaczny, ale nie widziałam tam wapnia, albo źle patrzyłam 🤔
    Wybiorę się w weekend to większego sklepu i zrobię zapas
    Dziś kupowałam w lidlu z wapniem właśnie

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dziś kupowałam w lidlu z wapniem właśnie

A jaki pokażesz? Ja mam wrażenie że błądzę po tych półkach i widzę wszystko Kokosowe. A już od smaku kokosowego mi niedobrze, bo mleko Kokosowe wszędzie idzie 🙈

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    A jaki pokażesz? Ja mam wrażenie że błądzę po tych półkach i widzę wszystko Kokosowe. A już od smaku kokosowego mi niedobrze, bo mleko Kokosowe wszędzie idzie 🙈
    Jasne, ten jest sojowy

20220204-173429.jpg

20220204-173504.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 17:37

Meggi110818 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
‹‹ 4712 4713 4714 4715 4716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ