Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi110818 wrote:Jak bym czytała o moim mężu. U niego najgorzej ta szyją i barami. I cofniętej żuchwie nie wspomnę, ale na tym etapie jak już się wykształciła twarzoczaszka jedynie operacja coś zmieni. Ale właśnie dla tych boli pleców, ramion bym go wysłała
Meggi110818 lubi tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Nas prowadzi alergolog i na razie możemy testować jedynie żółtko, które na razie wypada dobrze. Resztę na razie bezwzględnie unikać, przyjdzie czas na prowokację, ale jeszcze nie teraz. Dlatego chodziło mi i strikte bez bmk, bo że trochę dodam śmietany, to mi nie pomoże 😔
-
Clover wrote:No właśnie pamiętam, jak napisałaś kiedyś o twarzy adenoidalnej i mi zaskoczyło w głowie "o kurczę, to ja!". To chyba mój największy kompleks, ale tak jak mówisz, tu już się nic nie zmieni bez operacji. Gdybym była facetem, to chyba bym sobie zapuściła brodę 🤪
Mąż ma tak słaby zarost że nie ma czym się bronić xD
A najlepsze że wcześniej przez 5 lat tego nie wiedziałam, dopiero jak neurologopeda zwróciła uwagę 😅O ❤️
Z ❤️ -
Jak czytam o tych wędzidełkach to jestem coraz bardziej załamana, że to taki złożony problem
Inga ja też generalnie mam do podcięcia i chyba kiedyś się na to zdecyduję, mimo że nie mam jakiś większych dolegliwości. U córki z kolei mamy zaleconą terapie miofunkcyjną i nawet nie wiem kiedy będzie mogła mieć podcinane
Ale niepokoi Cię, że Gucio całkowicie nic nie mówi? Mama, tata itp?12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Zamówiłam też te buty z Ricosty i faktycznie są mega miękkie i elastyczne, jak za cenę 115zł to już w ogóle super
Stópkę córki wkłada się swobodnie ale z ciekawości wyciągnęłam wkładkę (czy tylko nas jest luzem w sensie nie przyklejona do podeszwy?) i przyłożyłam stópkę córki i na długość jest ok (jest nawet tam narysowana taka linia z oznaczeniem ok) ale na szerokość w tym najszerszym miejscy stopy, stopa wystaje poza wkładkę. I teraz myślę, że chyba jednak są za wąskie, mimo że but mogę ubrać bez problemu...
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
Meggi110818 wrote:Nas prowadzi alergolog i na razie możemy testować jedynie żółtko, które na razie wypada dobrze. Resztę na razie bezwzględnie unikać, przyjdzie czas na prowokację, ale jeszcze nie teraz. Dlatego chodziło mi i strikte bez bmk, bo że trochę dodam śmietany, to mi nie pomoże 😔
-
Ewa88 wrote:Jak czytam o tych wędzidełkach to jestem coraz bardziej załamana, że to taki złożony problem
Inga ja też generalnie mam do podcięcia i chyba kiedyś się na to zdecyduję, mimo że nie mam jakiś większych dolegliwości. U córki z kolei mamy zaleconą terapie miofunkcyjną i nawet nie wiem kiedy będzie mogła mieć podcinane
Ale niepokoi Cię, że Gucio całkowicie nic nie mówi? Mama, tata itp?
Tak, on nie mówi ani mama ani tata. Ma etap że złoży te sylaby i wyjdzie mu mama, ale jak by nie używa tej formy żeby się zwrócić do mnie. Mówi jeszcze słowo „nie” i jak je to „am” i „mniam” i na kurę „ko” i to by było na tyle -
Ounai wrote:To te produkty vege jak jogurty mają duża ilość wapnia
To muszę poszukać lepszych jakoś, alno źle sprawdziłam, w biedrze jest owsiany, nawet smaczny, ale nie widziałam tam wapnia, albo źle patrzyłam 🤔
Wybiorę się w weekend to większego sklepu i zrobię zapasO ❤️
Z ❤️ -
Witam Mamusie 😊
U nas Jaś po tygodniu od szczepienia dostał gorączki. Było to do przewidzenia.
Ostatnio byliśmy podpisać umowę w żłobku i razem z mężem wyszliśmy zmieszani. Nie do końca nam odpowiadał żłobek, jakby to ująć to czasami publiczne żłobki wyglądają lepiej, a tu jeszcze się płaci 🙈. Dyrektorka, która okazało się też opiekuje się dziećmi, nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Mój błąd, bo nie poszłam wcześniej zobaczyć, a sama dyrektorka nie zaproponowała.
Więc przespałam się z tym i następnego dnia szukałam nowego Żłobka blisko Nas. Na szczęście w jednym było miejsce, to już się umówiłam na spotkanie (od razu dyrektorka zaporopnowala aby przyjść i zobaczyć). Żłobek droższy o 200zl, ale porównując do tamtego to jakby dopiero go otworzyli. Wszystko ładne, jasne, zadbane. Pełno atrakcji dla dzieciaczków. Zdecydowałam się, że pójdzie do nowego i wtedy poczułam się spokojniejsza😊.
A nie wiem jak u Was, ale pierwsze co mi się rzuciło w poprzednim żłobku, że krzesełka nie mają podnóżka 🙉🙈. A przecież dzieci jedzą tam większość posiłków 🤔.
I Janek już praktycznie cały czas chodzi. Jedynie czworakuje jak upadnie i nie ma jak wstać 😁. Tak ciuchutlo chodzi, że już parę razy matkę wystraszył 😂.Zulugula, Ania81 lubią tę wiadomość
-
Inga28 wrote:Tak, on nie mówi ani mama ani tata. Ma etap że złoży te sylaby i wyjdzie mu mama, ale jak by nie używa tej formy żeby się zwrócić do mnie. Mówi jeszcze słowo „nie” i jak je to „am” i „mniam” i na kurę „ko” i to by było na tyle
Wiesz co, moja nie wiele więcej mówi. Tata-to znaczy daj, piapia - papa, ababuababu- coś jej nie pasuje. Titi-a ty ty i macha palcem na psa, dada ale nie wiem co znaczy i neenee-niee i macha głową .Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 13:25
O ❤️
Z ❤️ -
Zulugula wrote:Jak wychodzi temat wędzidelka to tez mam załamkę czy T jest dobrze prowadzony.
On niby ma typ 3 lekko skrócony, manewruje językowiem prawidlowo, u nas była otwarta buzia ale po masażach powięzi (teraz ma tejpy już) jest o niebo lepiej. Nam niby logo nie daje narazie wskazan do podciecia, że to bardziej miesniowe u nas ale czy na pewno... Ale dawno nie byliśmy i dopiero idziemy za 2tyg znów.
Tomus tez nie mowi, nawet mama czy tata. Tylko mamama tatata blablabla ale mało świadomie. Ostatnio mówi "be" jak cos jest be, wydaje dźwięk brrrr na autko, huhuuu na sowe kiedys robil teraz już nie. I jakies swoje dźwięki wydaje i to tyle.
A jakie tejpy? Twój masaż powięzi już podkradłam 😅O ❤️
Z ❤️ -
Maminka89 wrote:Witam Mamusie 😊
U nas Jaś po tygodniu od szczepienia dostał gorączki. Było to do przewidzenia.
Ostatnio byliśmy podpisać umowę w żłobku i razem z mężem wyszliśmy zmieszani. Nie do końca nam odpowiadał żłobek, jakby to ująć to czasami publiczne żłobki wyglądają lepiej, a tu jeszcze się płaci 🙈. Dyrektorka, która okazało się też opiekuje się dziećmi, nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Mój błąd, bo nie poszłam wcześniej zobaczyć, a sama dyrektorka nie zaproponowała.
Więc przespałam się z tym i następnego dnia szukałam nowego Żłobka blisko Nas. Na szczęście w jednym było miejsce, to już się umówiłam na spotkanie (od razu dyrektorka zaporopnowala aby przyjść i zobaczyć). Żłobek droższy o 200zl, ale porównując do tamtego to jakby dopiero go otworzyli. Wszystko ładne, jasne, zadbane. Pełno atrakcji dla dzieciaczków. Zdecydowałam się, że pójdzie do nowego i wtedy poczułam się spokojniejsza😊.
A nie wiem jak u Was, ale pierwsze co mi się rzuciło w poprzednim żłobku, że krzesełka nie mają podnóżka 🙉🙈. A przecież dzieci jedzą tam większość posiłków 🤔.
I Janek już praktycznie cały czas chodzi. Jedynie czworakuje jak upadnie i nie ma jak wstać 😁. Tak ciuchutlo chodzi, że już parę razy matkę wystraszył 😂.
Pamiętaj Twój wewnetrzy spokój o dziecko wart jest wszystkich pieniędzy 😅
Ja sama 3 tyg temu przechodziłam przez zmianę żłobka i w pon minie właśnie 3 tyg i wiem że lepszej decyzji nie mogłam podjąć. Po 4 dniach została już do 14.30 z obiadem, spaniem, wszystko bez problemu, uśmiech na twarzy i super kreatywne zajęcia dla maluchów. Poprzedni to porażka, taka typowa przechowalnia dzieci, z chaosem i nieogarem 🤦Maminka89 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
U nas córka mówi mama, tata, baba, papa, bam, am, titi i macha palcem, nie... I to chyba wszystko 🤔 ale nawet nie orientuje się ile takie dziecko 14 miesięczne powinno mówić...
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
Zulugula wrote:Jak wychodzi temat wędzidelka to tez mam załamkę czy T jest dobrze prowadzony.
On niby ma typ 3 lekko skrócony, manewruje językowiem prawidlowo, u nas była otwarta buzia ale po masażach powięzi (teraz ma tejpy już) jest o niebo lepiej. Nam niby logo nie daje narazie wskazan do podciecia, że to bardziej miesniowe u nas ale czy na pewno... Ale dawno nie byliśmy i dopiero idziemy za 2tyg znów.
Tomus tez nie mowi, nawet mama czy tata. Tylko mamama tatata blablabla ale mało świadomie. Ostatnio mówi "be" jak cos jest be, wydaje dźwięk brrrr na autko, huhuuu na sowe kiedys robil teraz już nie. I jakies swoje dźwięki wydaje i to tyle.
Ja nawet nie masuje Jaśkowi bo on nie otworzy buzi. A jak chcesz coś mu wyciągnąć, to tak ugryzie, że ryczysz z bólu 😂. Gryzakiem wzgardził 😂. Jedynie staram mu dawać po bokach, ale on chce sam jeść. I masz tu babo placek. A też mówiła o typie 3 u Jasia, ale widać że potrafi manewrować językiem i wzmacniać go.
Jeszcze muszę zadzwonić do Gliwic odnośnie górnego, to jeszcze wtedy skonsultuje dolne u niej.
Jeżeli byśmy musieli podcinać, to teraz u Nas nie ma szans na masaże, bo nie da sobie palce dawać do buzi. Nawet u lekarki nie pozwala, aby zobaczyła gardlo🙉. -
Inga28 wrote:Tak, on nie mówi ani mama ani tata. Ma etap że złoży te sylaby i wyjdzie mu mama, ale jak by nie używa tej formy żeby się zwrócić do mnie. Mówi jeszcze słowo „nie” i jak je to „am” i „mniam” i na kurę „ko” i to by było na tyle
Inga dobrze ze idziecie jeszcze do jednej. Pani Surkont wysle każdego na podciecie, ona nikomu nie "odmowila"
To jest zlozony problem, samo podciecie to naprawdę poczatek gory lodowej wg mnie...
U nas jest zdecydowanie lepiej ale jeszcze nie jest idealnie.
MY przerobilismy 4 neurologopedow.
Najbardziej polecam Kowalczykiewicz lub stanczak - urbanska. One widza wiecej niz wedzidelko i patrza calosciowo.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Meggi110818 wrote:Pamiętaj Twój wewnetrzy spokój o dziecko wart jest wszystkich pieniędzy 😅
Ja sama 3 tyg temu przechodziłam przez zmianę żłobka i w pon minie właśnie 3 tyg i wiem że lepszej decyzji nie mogłam podjąć. Po 4 dniach została już do 14.30 z obiadem, spaniem, wszystko bez problemu, uśmiech na twarzy i super kreatywne zajęcia dla maluchów. Poprzedni to porażka, taka typowa przechowalnia dzieci, z chaosem i nieogarem 🤦