X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny przykład tego że co dziecko to inna historia. Suszarka, pisze że otwiera szampana, bo Iga zjadła cokolwiek z pieczywa; tymczasem mój Julek- tak odkąd skończył gdzieś 9-10 mscy- za cokolwiek co jest pieczywem sprzedałby matkę i ojca razem😅. Każda ilość chleba i bułek jest dla niego do przejedzenia. I to chleb każdy, biały, ciemny, razowy itd. Z bułek tylko najbardziej "chamskie" kajzerki. Jak znajdzie gdzieś w kuchni jakieś okruszki, to nawet okruchy wyżera 🤦‍♀️.

Suszarka, Jednorożec89 lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Clover Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko, u nas objawem były zmiany skórne. Olek miał wysypkę, głównie na buzi, klatce piersiowej i plecach, ale na rączkach i nóżkach też, tylko że mniej. Najgorzej wyglądały policzki i broda. Kupki raczej mieliśmy OK, a przynajmniej ja nic niepokojącego nie zauważyłam.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Kolejny przykład tego że co dziecko to inna historia. Suszarka, pisze że otwiera szampana, bo Iga zjadła cokolwiek z pieczywa; tymczasem mój Julek- tak odkąd skończył gdzieś 9-10 mscy- za cokolwiek co jest pieczywem sprzedałby matkę i ojca razem😅. Każda ilość chleba i bułek jest dla niego do przejedzenia. I to chleb każdy, biały, ciemny, razowy itd. Z bułek tylko najbardziej "chamskie" kajzerki. Jak znajdzie gdzieś w kuchni jakieś okruszki, to nawet okruchy wyżera 🤦‍♀️.

Znam to. Moje dziecko pod tym wzgledem jest jak odkurzacz nie dość że zje swoją porcję( jak duża by ona nie była) to jeszcze jak puszczę na podłogę to każdy najmocniejszy okruszek spod stołu wepcha do buzi :)
    Chyba mi go maliny uczulają rozmroziłam ostatnio woreczek i dałam mu trochę wysypało go na nożkach, buzi i trochę na brzuszku. Dwa dni kąpieli w krochmalu pogło idealnie po wyspce zero śladu ale nic nie jadł ostatnio nowego poza tymi malinami

emdar lubi tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, tak jeszcze w temacie nocnego jedzenia i tego,że może syta kolacja załatwi sprawę. Julek wczoraj o 17:00 zjadł naprawdę solidną porcję ryby z ziemniakami, koło 20:00 wypił z 350 ml kaszy mannej( na mleku). Zasnął koło 20:30; o 2:00 obudził się wściekły z głodu ( potrafię już rozpoznać rodzaj nocnego nerwa), zjadł 250 ml mm, a o 6 nad ranem wciągnął jeszcze około 150 ml mm. Ja bym pękła gdybym tyle zjadła(a ja naprawdę lubię i potrafię zjeść 😊). Ciotki w żłobku mówiły,że w ciągu dnia jadł normalnie( czasem ma dni,że je słabo).

Wik89 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

No uwierzyłybyście,że to dziecko potrafi tyle zjeść 🤦‍♀️🤣?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2022, 23:46

Suszarka, dmg111, Ladyo, Ulaa, Clover, Maminka89, Inga28, Zulugula, Ania81, Enigvaa, Ewa88 , MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, nie uwierzylabym ani w to że tyle zjada, ani w to że tak daje popalić w nocy 😂 ale weź się gniewaj na taką słodycz, no nie da się ❤️❤️❤️

emdar lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś gadałam ze szwagrem, oni mają synka 1.5-rocznego, i mówił mi że Młody ma słabe drzemki w dzień, bo śpi tak z godzinę albo półtorej 🙄😂😂 moja Iga dzisiaj nie spała wcale, od 7:30 balowała do 20. Za półtorej godziny spokojnej drzemki w dzień dałabym się pokroić, taka sytuacja się u nas nie zdarza nigdy 🤯

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 14:24

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 14:24

emdar lubi tę wiadomość

• emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka, no właśnie zawsze to powtarzam,że Julek ma sporo szczęścia,że jest takim słodziakiem, bo inaczej to nocny wkurw matki mógłby go czasem dosięgnąć 😅😅😅. Ale Twoja Iga też widzę jest "dobrym ancymonkiem"; cały dzień nie spać? Przecież spanie w dzień jest cudowneee( gdybym była dzieckiem spałabym 3 razy dziennie po co najmniej 1h😁).

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dmg111 wrote:
    Emdar co to za mała słodycz ❤️❤️❤️❤️
    Jaki ona teraz rozmiar? To się wydaje takie maleństwo 😍
    Wydaje się właśnie drobny taki; wazy prawie 14 kg, rozmiar to 92 albo 98( zależy od firmy). W grupie w żłobku jest takim średniakiem bym powiedziała.

dmg111 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/5638ef9931cc.jpg.html
    No uwierzyłybyście,że to dziecko potrafi tyle zjeść 🤦‍♀️🤣?
    Jaki blondas 😍😍😍
    Emdar, będziemy mieć blondas wnuki z kreconymi włoskami 🥰🥰🥰

emdar lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, Julek jest bardzo do Ciebie podobny 😁 Słodziak z niego! 😍

emdar lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Olek wydaje mi się, że też sporo je. Z obiadami wprawdzie słabo, bo strasznie się ostatnio wygłupia i głównym celem podczas obiadu jest zazwyczaj wytrącenie mi łyżki z ręki, ale tak poza tym to dużo potrafi zjeść. Mimo to, od trzech miesięcy przybrał tylko 0,7 kg 😅

Dziś na podwieczorek jedliśmy frytki z piekarnika, bo raz kiedyś sobie robimy (na codzień raczej nie jemy ziemniaków). Olek się strasznie zainteresował, więc też dostał kilka bez soli i był zachwycony - chyba najbardziej faktem, że je to samo, co rodzice 😅

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam mieć jutro (a właściwie to dzisiaj, bo już po północy) wizytę u dentysty. W klinice do której chodzę jest tak, że zawsze w dniu poprzedzającym wizytę dostaje się sms-a z przypomnieniem o wizycie i trzeba potwierdzić obecność. Nie dostałam żadnej wiadomości, więc zadzwoniłam i okazało się, że doktor jest na urlopie 😡 Pani była bardzo zdziwiona, że nikt nie zadzwonił i mnie nie poinformował. Zaproponowała termin na końcówkę marca, wkurzyłam się i mówię, że nie będę na pewno tyle czekać, bo zdarza się już, że mnie ten ząb boli i że to nie moja wina, że wizyta jest przełożona. No i znalazł się termin na 22 lutego. Ale i tak jestem trochę wkurzona.

Czekam też z niecierpliwością, kiedy będę mogła odebrać auto męża od mechanika, bo nie mogę teraz nigdzie jeździć z Olkiem - w moim aucie nie mamy fotelika dla niego. Mąż na razie nie może się za bardzo zajmować Olkiem bo chodzi o kulach, więc jeśli trzeba jechać na zakupy to muszę się spieszyć i najlepiej robić to w czasie, kiedy Olek ma drzemkę, a różnie to ostatnio z tymi drzemkami bywa. Jest mi trochę ciężko, bo wszystko jest na mojej głowie, no ale do męża się staram nie narzekać, bo widzę że drażni go to, że nie może na razie za bardzo nic robić. W niedzielę roczek Olka, nie wiem kiedy zdążę posprzątać w domu, skoro co chwilę któryś coś ode mnie chce... No ale w sumie będzie tylko najbliższa rodzina, więc nie mam zamiaru nie wiadomo jak pucować wszystkiego. Teściowa i tak mnie później obgada, choćbym nie wiem, jak się starała - skoro ma jej w czymś to pomóc, to niech gada.

Wybaczcie żal post, ale mam jakiś spadek formy i musiałam się poużalać trochę. Jeszcze palec sobie wieczorem rozcięłam nożem, jak na złość. Ale nic to, rano już spinam tyłek, pełna mobilizacja 💪

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja Marcie podaję mleko będące składem czegoś, np w bułkach, wędlinach, zupy zabielane śmietaną. Synowi też co jakiś czas robiliśmy prowokację, żeby organizm się przyzwyczaił do mleka.

Ale ja piszę o dziecie bmk czyli śmietana i kupcze wędliny odpadają

O ❤️
    Z ❤️
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julek jaki cudny! 🥰😍😍😍 No serce mięknie!

emdar lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nie wesoło bo okazało się, że Gustaw ma wędzidełko do podcięcia… trochę dramat teraz podcinać jak jest już taki duży 😩 Niestety i położna i pediatra a nawet fizjo uśpiły moją czujność mówiąc że jest okej a nie jest :/ Babka była w szoku, że nikt wcześniej nie zwrócił na to uwagi…
    Nie wiem jak my damy radę mu to masować przez miesiąc co 2/3h 🥺
    W ogóle to najpierw musimy się dostać do chirurga… na razie mamy termin na grudzień 2023r 🤷🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Kazali dzwonić codziennie bo często się coś zwalnia.

W ogólne rozmawiam z babką i mówi czy mogę jej pokazać swoje wędzidełko i mówi że tez mam do podcięcia😱 i czy nie mam częstych bóli głowy. A faktycznie mam takie migrenowe bóle. Nawet jak młodemu dużo czytam to też zaraz mnie boli głowa. A to wszystko jest powiązane…

age.png

age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga - zapewne chodzi Ci o Babiaka. Jesteś w stanie do niego się dostać w ciągu max tygodnia. Ale właśnie dzwoniąc codziennie kilka razy. 3 moje koleżanki też u niego podcinaly i takim sposobem dzwonienia dostały termin w przeciągu 3 dni. U nas bylo tak samo i u Verity tez. Także luz☺

A jak to się stało, że nagle taka diagnoza ?
    Nie było wcześniej żadnych objawów? Otwarta buzia, trudności z RD czy inne ?

klz9df9hix7ly771.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2022, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar Julek jak mały królewicz 😁😁 Ale w życiu nie dałabym mu nawet 10kg 😁😁taka drabinka z niego.

klz9df9hix7ly771.png
‹‹ 4708 4709 4710 4711 4712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ