X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 14:19

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2022, 14:19

calanthe lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe ale piekny!!! Super wyglada :)

Moja corka koniecznie chciala byc wilkiem.. Kupilam na allegro bo ja to jestem dwie lewe rece jesli chodzi o takie prace😅

Herbata my uzywamy nosidla w zasadzie prawie codziennie bo odprowadzam corke do przedszkola i nie chce mi sie syna na 15 minut w wozek brac.. .wiec ma tylko body, spodenki na to nosidlo i mam kurtke dla dwojga :) dla mnie super opcja. I przy corce tez używałam. Ale moje lubia chusty /nosidla.

calanthe lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Od wczoraj trochę lepiej ale nadal mam napady kaszlu i katar. Robilam test z apteki, wyszedl negatywny. Wlasnie mialam Cię pytac, bo nie pamiętam. Wam ten pozytyw wyszedł z testu aptecznego? Bo mi mówią, że test kłamie i pewnie mam covida 🙄 a to po prostu klasyczny wirus ze żłoba
    U mnie apteczne były negatywne i pcr też negatywny. Takze są dość wiarygodne.

Zulugula lubi tę wiadomość

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 15:03

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na zęby ibuprofen dajecie na noc od razu czy w nocy jak dziecko się budzi?

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu myśmy obie robiły pcr, też słyszałam że raczej się pokrywają o ile wymaz jest dobrze pobrany

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Od wczoraj trochę lepiej ale nadal mam napady kaszlu i katar. Robilam test z apteki, wyszedl negatywny. Wlasnie mialam Cię pytac, bo nie pamiętam. Wam ten pozytyw wyszedł z testu aptecznego? Bo mi mówią, że test kłamie i pewnie mam covida 🙄 a to po prostu klasyczny wirus ze żłoba
    U nas w pracy większość robila apteczne i pokrywaly się z wynikami wymazu więc to nie jest prawda, że kłamią. Zdarza się, że apteczny pokazuje delikatną kreske a wymaz jest ujemny (fałszywie pozytywne), ale w drugą stronę, czyli fałszywie negatywne jeszcze nikomu ode mnie sie nie trafiło.

age.png

age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za Wasz odzew odnośnie nosidla☺

Ja nosiłam Mała w chuscie jak była mniejsza i lubiła być tak noszona. Teraz jeździmy ciągle w wózku i lubi.
    Chyba póki coś się wstrzymam bo szkoda mi widać 500 zł aby mieć profilaktycznie w razie w nosidlo 😁😁
    Właśnie chciałam kupić pod kątem jakby nadeszły gorsze czasy i musiałabym ja nosić na rękach 🙈Ewentualnie właśnie latem na szybkie wyjścia do sklepu ale wtedy nie trzeba się grubo ubierać więc i można szybko wyjść w spacerowce 😁

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 3 lutego 2022, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka u nas właśnie też nie ma upomnienia sie o jedzenie. Wiec też co jakiś czas chodzę za nią i proponuje jej mleko 🙈🙈

Mysle, że Maja je dobrze, tym bardziej, że mówisz ze zjada dużo stałych posiłków i jest w stanie się nimi najeść. Pewnie gdyby była głodna, to w nocy budzilaby się na jedzenie aby nadrobić. Tak jest właśnie u nas. Pediatra mi mówiła, że właśnie dzieci które niedojadaja w dzień jedzą w nocy .

A wage jak na 9m to faktycznie ma imponującą 😁😁konkretna kobitka 😁

klz9df9hix7ly771.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Swoją drogą to zaczynam się stresować, że ma 10m i ani śladu po zębach. Wszytskie dzieci jakie znam i młodsze mają już po kilka zębów.

Jak jej zaczną wychodzić to pewnie wszystkie w jednym czasie i dopiero będzie combo.

Kochana, nie denerwuj sie mojemu dopiero wychodza (wydaje sie ze wszystkie na raz), a ma prawie rok

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2022, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku czy ja Ci juz gratulowalam awansu?!
    Jesli nie to przeogromne gratulacje💪💪😍😍😍😍

MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, których dzieci są bez bmk, mam pytanie. Oliwka jeden raz je mm, koło 240 ml. A tak już stałe pokarmy. A że jest bez bmk, to unikam tego w normalnym jedzeniu. I teraz się boję, że za mało wapnia jej mogę dostarczać.
    Co jedzą wasze dzieci, bogate w białko, wapn?

O ❤️
    Z ❤️
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Tajka u nas właśnie też nie ma upomnienia sie o jedzenie. Wiec też co jakiś czas chodzę za nią i proponuje jej mleko 🙈🙈

Mysle, że Maja je dobrze, tym bardziej, że mówisz ze zjada dużo stałych posiłków i jest w stanie się nimi najeść. Pewnie gdyby była głodna, to w nocy budzilaby się na jedzenie aby nadrobić. Tak jest właśnie u nas. Pediatra mi mówiła, że właśnie dzieci które niedojadaja w dzień jedzą w nocy .

A wage jak na 9m to faktycznie ma imponującą 😁😁konkretna kobitka 😁

Ale Maja budzi się w nocy i je. A Twoja dużo je w nocy, ile razy? Ja od wczoraj daje jej na noc mm z kleikiem ryżowym. Wczoraj nie pomogło, a dzisiaj zobaczymy, jeszcze ibum jej dałam na zęby to może będzie spokojniejsza noc.
    No waga konkretna, ale ona ma tyle energii w sobie, chwili nie usiedzi czy nie poleży ciągle się rusza, wspina, biega czworaki em 😀 że zaraz to spali 😀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 20:17

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png

Wysłany: 3 lutego 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Ale Maja budzi się w nocy i je. A Twoja dużo je w nocy, ile razy? Ja od wczoraj daje jej na noc mm z kleikiem ryżowym. Wczoraj nie pomogło, a dzisiaj zobaczymy, jeszcze ibum jej dałam na zęby to może będzie spokojniejsza noc.
    No waga konkretna, ale ona ma tyle energii w sobie, chwili nie usiedzi czy nie poleży ciągle się rusza, wspina, biega czworaki em 😀 że zaraz to spali 😀

No to skoro się budzi i je to niech sobie je ;) ja też póki co nie zaczynam redukcji mleka w nocy.

Ona w nocy je na jedno karmienie 90ml, czasami zdarzy się że nawet i 120 wciągnie Ale to mało kiedy.
    Budzi się różnie ale zazwyczaj od 3 do 4 razy.

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Dziewczyny, których dzieci są bez bmk, mam pytanie. Oliwka jeden raz je mm, koło 240 ml. A tak już stałe pokarmy. A że jest bez bmk, to unikam tego w normalnym jedzeniu. I teraz się boję, że za mało wapnia jej mogę dostarczać.
    Co jedzą wasze dzieci, bogate w białko, wapn?
    Ja Marcie podaję mleko będące składem czegoś, np w bułkach, wędlinach, zupy zabielane śmietaną. Synowi też co jakiś czas robiliśmy prowokację, żeby organizm się przyzwyczaił do mleka.

age.png

age.png

Wysłany: 3 lutego 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli już jesteśmy przy BMK. To mam pytanie, jak u Was objawiala się alergia ? Zmiany skórne?
    U nas skóra czysta. Na panelu pediatryczny w skali 0-5 wyszło 1.
    I przy każdej kupie są małe, cienkie , czaene nitki.Alergolog twierdzi, że to krew i że to alergia.
    Ale zrobiliśmy badania na krew utajona w kale(dla pewności powtorzylisny 3 razy)I wyszło że nie ma krwi.
    Więc co to są za nitki ? Mleko ma alergię podajemy już miesac i nitki jak były tak są.
    Nie, to nie banan 😁

Zaczynam sie zastanawiać, czy to faktycznie alergia na bmk czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 20:43

klz9df9hix7ly771.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 14:24

• Ounai Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Jeśli już jesteśmy przy BMK. To mam pytanie, jak u Was objawiala się alergia ? Zmiany skórne?
    I przy każdej kupie są małe, cienkie , czaene nitki.Alergolog twierdzi, że to krew i że to alergia.
    Ale zrobiliśmy badania na krew utajona w kale(dla pewności powtorzylisny 3 razy)I wyszło że nie ma krwi.
    Więc co to są za nitki ? Mleko ma alergię podajemy już miesac i nitki jak były tak są.
    Nie, to nie banan 😁

Marta miała biegunke po zjedzeniu jogurtu,zupy mlecznej itd a jesli zbyt czesto w tyg są zupy zabielane mlekiem to ma plamy azs na ciele. Mój syn miał nietolerancję laktozy i tak samo, jak zjadl rzeczy z laktoza to od razu biegunka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2022, 20:54

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2022, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Nie, to nie banan 😁

Iga reaguje na nadmiar bmk, policzki się jej robią tak czerwone jakby wylała na siebie wrzątek. Jak jeszcze kp to jak zjadłam za dużo nabiału albo wołowiny, to dostawała wysypki i miała suche plamy za uszami. Mm pije normalne, bo jak pilnuję jej stałych posiłków to wszystko jest ok. Teraz zaczęłam jej robić różne rzeczy na kozim mleku. Ostatni epizod tych czerwonych policzków miała w sobotę, wyglądała strasznie, od tej pory jej zrobiłam detoks od bmk i jajek. Wczoraj zjadła placuszka na jogurcie z jajkiem i wszytsko ok. Dzisiaj zjadla bułkę z masłem (w ogóle otwieram szampana, bo zjadła cokolwiek z pieczywa), zobaczymy jak jutro będzie skóra wyglądała. Wydaje mi się że coś ją uczula również krzyżowo, ale nie umiem dojść co (poza wołowiną której unikamy bezwzględnie).

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 4707 4708 4709 4710 4711 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ