Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Haha ha Lalia my na to chcemy isc za tydzien jak będziemy u moich rodziców na weekend 😄
Trochę ze świadomego wyboru, bo oglądaliśmy jedynkę a Trochę z tego, że w poludnie nie ma nic ciekawszego 😅
My nie możemy się doczekać kiedy Olek będzie na tyle duży żeby chodzić z nami i móc się nim zasłaniać skąd taki repertuar 🤭😂
My bardzo lubimy animacje 👌 ale fakt, dzisiaj w godzinach około południowych to był najlepiej zapowiadający się wybór, reszta filmów miała mocno średnie oceny 😅
Film fajny, dużo śmiechu i świetna muzyka 👌 chociaż sama fabuła chyba lepsza w pierwszej części 🤔 -
Prosimy jutro o kciuki, bo Oluś ma badania krwi i mi już słabo na myśl o pobieraniu 🥺🥺🥺
-
Lalia wrote:Prosimy jutro o kciuki, bo Oluś ma badania krwi i mi już słabo na myśl o pobieraniu 🥺🥺🥺
My mamie skierowanie na morfologie, żelazo,, mocz i zastanawiam się co jeszcze dorzucić aby zrobić pełen pakiet.
My też mamy skierowanie i musimy w tym tygodniu jechać 😪
Kciuki za dzielnego Olusia ❤Lalia lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Co badacie dokładnie?
My mamie skierowanie na morfologie, żelazo,, mocz i zastanawiam się co jeszcze dorzucić aby zrobić pełen pakiet.
My też mamy skierowanie i musimy w tym tygodniu jechać 😪
Kciuki za dzielnego Olusia ❤
Anetko, pediatra dała skierowanie na morfologię, crp, żelazo, TSH i glukozę. Zasugerowala jeszcze Wit D, ale to musimy sami dopłacić oraz mi koleżanka doradziła jeszcze ferrytyne skoro badamy żelazo 😘 -
Lalia wrote:Anetko, pediatra dała skierowanie na morfologię, crp, żelazo, TSH i glukozę. Zasugerowala jeszcze Wit D, ale to musimy sami dopłacić oraz mi koleżanka doradziła jeszcze ferrytyne skoro badamy żelazo 😘
Nas też to czeka po powrocie z urlopu 😏
Mamy skierowanie na morfologię tsh, ft4 i żelazo. Dopłacimy za wit D na pewno i może ferrytyne.
No i ja przy okazji też się zbadam, morfologia, żelazo, glukoza, amh 🤭
My korzystamy z tej usługi pobranie krwi do domu z up pacjenta, spoko opcja, nie trzeba jeździć z małym dzieckiem po labolatoriachLalia lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Nas też to czeka po powrocie z urlopu 😏
Mamy skierowanie na morfologię tsh, ft4 i żelazo. Dopłacimy za wit D na pewno i może ferrytyne.
No i ja przy okazji też się zbadam, morfologia, żelazo, glukoza, amh 🤭
My korzystamy z tej usługi pobranie krwi do domu z up pacjenta, spoko opcja, nie trzeba jeździć z małym dzieckiem po labolatoriach -
MoTyLeK🦋 wrote:Ale jeśli masz skierowanie na NFZ, to chyba w tej usłudze na NFZ nie pobierają, prawda? Czy się mylę?
Niby jest to usługa komercyjna, ale współpracują z diagnostyką 🤔
ostatnio korzystaliśmy, ale bez skierowania i prywatnie wszystko płaciliśmy, ale może masz rację!
No trudno, nawet jak mam zapłacić to zapłacę, bo wstawanie i jeżdżenie z młodym do laboratorium, a jeszcze w między czasie wyszykowywanie starszaków do szkoły i przedszkola jest logistycznie trudne 😃 także wolę żeby położna przyjechała do nas do domu, zrobiła co trzeba i pojechała 🤭Lalia lubi tę wiadomość
-
Ula, jeśli macie tylko opcję w domu to bym korzystała!
My jesteśmy zapisani na 8 rano, a szykujemy się od 6:30, mimo że do przychodni mamy 7-10min🤦Ulaa, MoTyLeK🦋, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Anetko, pediatra dała skierowanie na morfologię, crp, żelazo, TSH i glukozę. Zasugerowala jeszcze Wit D, ale to musimy sami dopłacić oraz mi koleżanka doradziła jeszcze ferrytyne skoro badamy żelazo 😘
O my w środę robimy podobny pakiet tylko że Wit D, żelazo,ferrytne, morfologie z rozmazem 😊plus jeszcze ft4, TSH, kreatynina,amylaza, lipaza.
Niestety za wszytsko płacimy bo robimy w diagnostyce. U nas na NFZ w przychodni są średnie babki do pobierania i wolę jechać i zapłacić za wszytsko i wiem , że pobranie pójdzie sprawnie i szybko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2022, 07:54
Lalia lubi tę wiadomość
-
My już po. Płakał bardzo, ale udało się pobrać za pierwszym razem i od razu się uspokoił więc chyba po prostu był bardziej przestraszony 😘
Był z nim mąż bo mi się słabo robi 🙈
Jak na trzy probówki, to poszło sprawnie, bo u nas w przychodni raz w tygodniu przyjeżdża pielęgniarka z oddziału pediatrycznego ze szpitala 🙂
Dzisiaj po południu powinny być wyniki 👍Ulaa lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Aniu, przepiękny projekt, totalnie w moim guście.
Kicku, ale szafaaa, tylko pozazdrościć!
Jak ja Wam zazdroszczę tych m2, u nas w 41m2 jest już dramat.BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Lalia wrote:My już po. Płakał bardzo, ale udało się pobrać za pierwszym razem i od razu się uspokoił więc chyba po prostu był bardziej przestraszony 😘
Był z nim mąż bo mi się słabo robi 🙈
Jak na trzy probówki, to poszło sprawnie, bo u nas w przychodni raz w tygodniu przyjeżdża pielęgniarka z oddziału pediatrycznego ze szpitala 🙂
Dzisiaj po południu powinny być wyniki 👍Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ma ktos może pod ręką listę prezentów na roczek ?😁😁
U nas 70m więc ani mało ani dużo a i tak już wiem, że to zdecydowanie za mało na wszytskie zabawki, które chciałabym kupić 😁
Ja też nie lubię zagraconej przestrzeni ale niestety już się trochę zagracilo i czuje, że z czasem będzie tylko lepiej 😅Lalia lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Niby jest to usługa komercyjna, ale współpracują z diagnostyką 🤔
ostatnio korzystaliśmy, ale bez skierowania i prywatnie wszystko płaciliśmy, ale może masz rację!
No trudno, nawet jak mam zapłacić to zapłacę, bo wstawanie i jeżdżenie z młodym do laboratorium, a jeszcze w między czasie wyszykowywanie starszaków do szkoły i przedszkola jest logistycznie trudne 😃 także wolę żeby położna przyjechała do nas do domu, zrobiła co trzeba i pojechała 🤭
W sumie nigdy nie pytalam, ale wydaje mi się, że na NFZ to niestety trzeba iść w kolejke, choć to bez sensu. Bo przecież i tak płacisz za usługę pobrania w domu. A to jakie badania robisz czy na NFZ czy prywatnie to 2 sprawa 🤔 -
Annia wrote:Super, że poszło w miarę "bezboleśnie "! Mam nadzieję, że wyniki będą ok. Co skłoniło pediatrę do zrobienia Olkowi badan?
Anniu, Oluś miał szczepienie jak miał skończone 13 miesięcy i wtedy przy okazji pediatra zrobiła ten "bilans roczniaka". Zapytałam ją wtedy czy zamiast podawać mała dawkę wit D codziennie, to moglibyśmy podawać większą co kilka dni, bo ja zapominam 🤭
A pediatra powiedziała, że pomiędzy 1a 2 rokiem życia bardzo dobrze jest zrobić kontrolne badania krwi, żeby nawet sprawdzić czy nie ma niedoborów w związku z rozszerzeniem diety. I dodała, że to jest dobra okazja żeby wtedy sprawdzić poziom Wit D, bo nie będziemy musieli Olcia ekstra kłóć. Powiedziała też, że są dzieci które mimo że dostają dzień w dzień Wit D to mają ją przy dolnej granicy normy, a są dzieci których rodzice czasami zapominają podawać a mimo to są w górnej granicy i żeby zobaczyć w której grupie dzieci jest Oluś, to chociaż raz musimy to sprawdzić. Więc te badania to raczej taka profilaktyka/kontrola a nie jakieś niepokojące objawy czy podejrzenia 😘 -
Ewa88 wrote:Dziewczyny a badania tarczycowe robicie dzieciom ze względu że Wy macie lub miałyście problemy w ciąży z tarczycą? Czy tak czysto profilaktycznie?
Ewa, nam pediatra dała skierowanie i ja dopiero w domu zobaczyłam że tam jest oprócz morfologii i crp (pediatra pytała czy miał kiedyś to mówiłam że raz z palca przy chorobie) było jeszcze wypisane żelazo, TSH i glukoza, więc ja pomyślałam że to może jakiś standard 😅😅Ewa88 lubi tę wiadomość