X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robimy ponieważ córce bardzo mocno poca się stopy i czasami dłonie. Dosłownie jakby ktoś woda oblał. Ciężko jej się stoi bo zaraz nogi jej się rozjezdzaja.

Anet.kaa lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata a robiłaś już wcześniej jakieś badania po covidzie? Czy to są pierwsze? Jak długo jesteście po izolacji?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa ta poliwość nie ma związku z covidem, zaczęło się już dawno.

klz9df9hix7ly771.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem o czym piszecie z metrażem. My aktualnie kisimy sie na 49 m we 4. Jest ciezko, ale dzieki temu każda zabawka jest u nas przemyslana i to bardzo 😂
    ratuje nas tylko to ze mamy osobna kuchnie a nie salon z aneksem bo jak dzieciaki spia w nocy no to starzy czyli ja i mąż lądujemy w kuchni. Ale jeszcze rok i idziemy na 70m co mi sie juz wydaje rozsadnym metrażem. Wiadono ze zawsze mogłoby byc lepiej ale tw 70 metrow dla nas wydaje mi sie optimum a wiecej dzieci nie planujemy :)

Lalia, Anet.kaa lubią tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:

Mi chodziło czy robiłaś już ogólnie jakieś badania Małej po covidzie np morfologia itp, jeśli tak to po jakim czasie je robiłaś od choroby?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:

A miala badane zelazo i ferrytyne? :)

🔸28 lat

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zalatana i wnerwiona. Oczywiscie pediatra na szczepieniu zle wypisala skierowanie. Bylam dzis poprawic, zawiezc do ośrodka okazalo sie ze nadal zle (moj blad, nie sprawdzilam). To juz wnerwiona wrocilam (miala na kartce wypisane 3 rzeczy ktore miala poprawic, a i tak zle wpisała) i przy mnie poprawiała jeszcze 2 razy! No szlag mnie trafil, zeby nie umiec poprawnie przepisac z kartki na kartke 🤦‍♀️ Nabiegałam sie z Malwi na rekach… plus taki ze 9.03 mamy lekarza w osrodku rehabilitacji wiec nie ma tragedii.

Ounai, Lalia lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Dziewczyny a badania tarczycowe robicie dzieciom ze względu że Wy macie lub miałyście problemy w ciąży z tarczycą? Czy tak czysto profilaktycznie?
    Moja pediatra mówiła mi, że wszystkie dzieci po urodzeniu maj badane hormony tarczycowe i jesli problemy mamy wpłynęły na pracę tarczycy to wyjdzie to jeszcze w szpitalu.

Myślę, se w przypadku Lalii pediatra po prostu stwierdziła że skoro i tak już dziecko jest ukłute to można bez większej szkody dla Olusia dorzucić mu takie badanie. Ale nie sądzę, żeby była konieczność badać, jesli pediatra nie zauważ takiej potrzeby, no chyba że z ciekawości przy okazji właśnie jakiś innych badań:)

Suszarka, Lalia, Ewa88 , Annia, Anet.kaa lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, ta Wasza pediatra to jakiś nieogar straszny pod względem tych skierowan. Historia jak z kiepskiego kabaretu. Ale lubię za szybki termin!

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Moja pediatra mówiła mi, że wszystkie dzieci po urodzeniu maj badane hormony tarczycowe i jesli problemy mamy wpłynęły na pracę tarczycy to wyjdzie to jeszcze w szpitalu.

Myślę, se w przypadku Lalii pediatra po prostu stwierdziła że skoro i tak już dziecko jest ukłute to można bez większej szkody dla Olusia dorzucić mu takie badanie. Ale nie sądzę, żeby była konieczność badać, jesli pediatra nie zauważ takiej potrzeby, no chyba że z ciekawości przy okazji właśnie jakiś innych badań:)

Ja to, najprościej pisząc, zrozumiałam tak, że po ukończeniu roku powinno się zrobić kontrolne badania krwi (morfologia, crp, żelazo, glukoza, TSH) a przy okazji ona poleca sprawdzić Wit D jak już go będziemy kłuć.
    Nie pytała mnie ani o problemy z cukrem czy tarczycą 🙂

Ewa88 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Wiesz co my mieliśmy kilka razy badane tsh, nawet nie prosiłam tylko sama lekarka dawała. Pierwszy raz, jak Młoda była mała, 7 dni chyba, od razu pediatra dała, ale może dlatego że ja mam niedoczynności i hashimoto. Później neurolog też kazała zbadać. Nawet ostanio przy okazji mono dostaliśmy na tsh

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    A miala badane zelazo i ferrytyne? :)
    Tak, tak i to kilka razy ☺

klz9df9hix7ly771.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Enigva, ta Wasza pediatra to jakiś nieogar straszny pod względem tych skierowan. Historia jak z kiepskiego kabaretu. Ale lubię za szybki termin!

Na szczescie to nie nasza pediatra. Ona tylko przyjmuje na dzieciach zdrowych, bilanse i kwalifikacje do szczepienia. Od dzieci chorych jest kilku innych pediatrow. Naszej ktora mamy wybrana nie znam bo jeszcze nie mialysmy tej „przyjemnosci” sie widzisc na dzieciach chorych. Ale sie wscieklam strasznie, sprawa ktora powinna byc załatwiona w 15min zajela mi pol dnia 🤦‍♀️

🔸28 lat

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Tak, tak i to kilka razy ☺

A wit D? Seksuolog-logopeda ktora prowadzila wyklady w szkole rodzenia nam mowila ze wit D i zelazo, ich braki wplywaja na mokre stopki u dzieci. Ona ogolnie jakims ziołolecznictwem sie zajmuje, nie pamietam jak to sie nazywa 🙈

🔸28 lat

Wysłany: 21 lutego 2022, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    A wit D? Seksuolog-logopeda ktora prowadzila wyklady w szkole rodzenia nam mowila ze wit D i zelazo, ich braki wplywaja na mokre stopki u dzieci. Ona ogolnie jakims ziołolecznictwem sie zajmuje, nie pamietam jak to sie nazywa 🙈
    Też mieliśmy badana Wit D i jest w normie. Bo właśnie niedobór Wit.D był pierwszym tropem ale jest ok więc szukamy dalej.

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Na szczescie to nie nasza pediatra. Ona tylko przyjmuje na dzieciach zdrowych, bilanse i kwalifikacje do szczepienia. Od dzieci chorych jest kilku innych pediatrow. Naszej ktora mamy wybrana nie znam bo jeszcze nie mialysmy tej „przyjemnosci” sie widzisc na dzieciach chorych. Ale sie wscieklam strasznie, sprawa ktora powinna byc załatwiona w 15min zajela mi pol dnia 🤦‍♀️
    Ja rozumiem, że można byc zmęczonym czy rozkojarzonym ale naprawdę czasami trzeba pomyśleć o innych. Współczuję Ci tego dnia.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

To prawda, że robią po porodzie noworodkowi, ale nam np zalecili na pół roku powtórzyć, bo brałam całą ciążę euthyrox i świeżo po porodzie jeszcze w krwioobiegu dziecka krążą hormony matki

Lalia lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2022, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego meza dzis olśniło! Przyszedl do mnie i mowi „dlaczego X i Y usypiają swoje dzieci a ja nie?, tez chce usypiac Malwine, dzis sprobuje” 🤣

Zulugula, Lalia, Maminka89, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 21 lutego 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 21:01

Lalia lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lutego 2022, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem która z was mi polecała ale kupiłam kostkę v tech na roczek i się bardzo spodobała solenizantce 😁 dziękuję! 😊

Lalia, Ewa88 lubią tę wiadomość

‹‹ 4756 4757 4758 4759 4760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ