Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Jak to jest z tymi olejami mineralnym,ktoś się orientuje ? bo widzę że wszystkie emotopic na srokao zaznaczone są na czerwono właśnie przez olej mineralny ale to chyba jedyny składnik na minus
💏 starania o pierwszego maluszka od 01.2021
👱🏼♀️:36
Owulacje potwierdzone monitoringami
AMH- 2,6
MTHFR_1298A>C Układ heterozygotyczny
09.2021- sono Hsg (oba drożne)
12.2021- Histeroskopia (usunięty polip 1,5cm )
🙋♂️:39
operacja żylaków 1st.
morfologia: 2% --> 12%, ruch i żywotność- ok
HBA, DFI- ok
1.08.2023 👶 -
Anetka Lipikar z la roche ma słaby skład. Zulu kiedyś też sprawdzałam składy emotopic i były średnie, ale nie wiem czasem czy się składy nie zmieniły i nie ma aktualizacji na sroka o.
Ja polecam kosmetyki marki atoperal baby, napewno krochmal i pianka do mycia są super 😊12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
veritaa wrote:Dziewczyny pewnie pisałyście ale nie zapisałam.
Jakie treningu domowe polecacie na początek? Takie wiecie prawie zerowa kondycja 😅. 30 minut najlepiej na poczatek byloby fajnie
Kiedyś zaczynałam od Skalpela Chodakowskiej i też był fajnyveritaa lubi tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Anetka Lipikar z la roche ma słaby skład. Zulu kiedyś też sprawdzałam składy emotopic i były średnie, ale nie wiem czasem czy się składy nie zmieniły i nie ma aktualizacji na sroka o.
Ja polecam kosmetyki marki atoperal baby, napewno krochmal i pianka do mycia są super 😊 -
Suszarka wrote:Anetka, u nas szczepienie MMR było w środę, gorączka od kolejnego piątku do niedzieli.
Verita, ja polecam treningi z Moniką Kołakowską, ma różne poziomy trudności.
Tajka, spokojnie, może to tylko chwilowe z tym mlekiem. A nawet jeśli je odrzuci to ma 10 m-cy, będziesz dbała o zbilansowaną dietę i dacie radę. W alternatywie jeszcze są kaszki na mm. A co do stałych posiłków, to mam wrażenie że u nas to się zmienia jak w kalejdoskopie. Jednego dnia moje dziecko wciągnie 5 posiłków i dwie przekąski + w nocy się obudzi na mleko dwa razy, a kolejnego dnia tylko podziubie odrobinę z każdego posiłku i to z wielką łaską, a w nocy nie będzie chciała jeść wcale 🙈 jak mówi moja siostra, każdy bobas ma jakieś "ała" 😅
No wiem właśnie, a ja jestem taka panikara 🤦♀️ jakby miała rok, to bym była spokojniejsza, bo już tego mleka nie musi pić, ale masz rację, dietą też można jakoś się podratować 😊 i tak uważam, że dobrze ją karmie, wymyślam posiłki, aby były zbilansowane i niczego jej nie brakowało. Kaszkę na mm też daje na kolację zazwyczaj, aby chociaż tam te mleczko dostała.
Ta droga mleczna to jakieś moje utrapienie i stresy od samego początku 🤦♀️ mogłyby noworodki od razu wsuwać posilki 😀 -
Pierwszy kitek 😀😀😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 07:24
Ewa88 , Maminka89, kic83, Wik89, Ladyo, Zulugula, Lalia, KarolinaMaria, Suszarka, MoTyLeK🦋, Nowastaraczka, Clover, dmg111, emdar lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Jak to jest z tymi olejami mineralnym,ktoś się orientuje ? bo widzę że wszystkie emotopic na srokao zaznaczone są na czerwono właśnie przez olej mineralny ale to chyba jedyny składnik na minusBOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Ewa88 wrote:Anetka Lipikar z la roche ma słaby skład. Zulu kiedyś też sprawdzałam składy emotopic i były średnie, ale nie wiem czasem czy się składy nie zmieniły i nie ma aktualizacji na sroka o.
Ja polecam kosmetyki marki atoperal baby, napewno krochmal i pianka do mycia są super 😊Ewa88 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Tajka, piękna fryzura Mai ❤
Zulu, gratuluję awansu!
Kic, też od razu zauważyłam fortepianjak mąż? Już zdrowy? Co do zapachu obcej kobiety, mnie też na początku wkurzało, że Matyldziak pachnie babcią 🤪
Lalia, Zulu, cieszę się, że wasze bimbałki ok! U mnie po prawie 3tyg też już ok. Tylko mam takie małe, smutne woreczki 😞
Verita, ja często chwalę swoją boshkę. Czas z tym skończyćWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 18:16
🦄 2021 r. -
KarolinaMaria wrote:Tajka, piękna fryzura Mai ❤
Zulu, gratuluję awansu!
Kic, też od razu zauważyłam fortepianjak mąż? Już zdrowy? Co do zapachu obcej mamy, mnie też na początku wkurzało, że Matyldziak pachnie babcią 🤪
Lalia, Zulu, cieszę się, że wasze bimbałki ok! U mnie po prawie 3tyg też już ok. Tylko mam takie małe, smutne woreczki 😞
Verita, ja często chwalę swoją boshkę. Czas z tym skończyć
Karolina, niestety moim (.)(.) też duuużo brakuje do stanu sprzed ciąży 😅😅 ale moja koleżanka mówiła, że tak jest do roku od odstawienia, a później jest coraz lepiej 👍KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny
tak to fortepian po Wikusi
Co do okien to największe są w salonie, podeślę jutro foto.
Karolina
mąż już na szczęście trochę lepiej, dziękuję.
Co do Maksa to chyba jakoś przeboje te perfumy innej bo widzę, że mu tam dobrze 😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 19:07
Lalia, KarolinaMaria, dmg111, emdar lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Nowastaraczka, Lalia, Ladyo, Clover, KarolinaMaria, dmg111, emdar lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ouinai a do jakiego laryngologa na Śląsku chodziłaś? Dmg a Ty kogoś polecasz z laryngologow?
Muszę się pochwalić, że u nas buzia zaczęła się domykać, w sensie jest duża poprawa i w ruchach języka też, przez co córka zaczęła lepiej jeść 😊 neurologopeda też to zauważył i może się uda bez podcinania wędzidełka, przynajmniej teraz kiedy młoda niestety nie jest gotowa na podcinanie...
Zulugula, KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Dla mnie to jest takie nakręcanie się odnośnie lekarzy. Meggi napisała że bez kamerki nie da się ocenić migdałka i teraz któraś z nas pójdzie z dzieckiem do laryngologa , który tej kamerki nie ma i będzie potem przekonana, że poszła niepotrzebnie bo pewnie dziecko zostało źle zbadane.
Słyszałyscie , że jest wojna na Ukrainie? Myślicie, że będzie coś więcej z tego? Ja szczerze mówiąc boje się☹️Ounai, Annia, Suszarka, emdar lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Ewa88 wrote:Ouinai a do jakiego laryngologa na Śląsku chodziłaś? Dmg a Ty kogoś polecasz z laryngologow?
Muszę się pochwalić, że u nas buzia zaczęła się domykać, w sensie jest duża poprawa i w ruchach języka też, przez co córka zaczęła lepiej jeść 😊 neurologopeda też to zauważył i może się uda bez podcinania wędzidełka, przynajmniej teraz kiedy młoda niestety nie jest gotowa na podcinanie...Ewa88 lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Widzę, że jest temat AZS na topie. Moje dziecko chyba tego nie ma, ale wspominałam wam, że ma.przesuszone policzki. Polecono mi właśnie LaRoshe Lipikar. Ale Akurat w aptece nie było, a nie chciało mi się wtedy latać i szukać, więc farmaceutka poleciła mi Oilatum. I powiem wam, że jemu nie pomaga nic a nic. Ale mi na te suche dłonie pomogło trochę. Także jakby co to osobiście u nas Oilatum się nie sprawdził. I tak jak już tu było wspomniane, też zluzowałam odnośnie składów kosmetyków, bo rzeczywiście te z czystym składem nie zawsze dają taki efekt, jak te z "chemicznymi" dodatkami.
Co do piersi... Tak mi zmalały, że szok. Takie małe to miałam chyba w podstawówce. 🙄 Oczywiście, cyc nadal jest w użyciu i na razie nie zamierzam tego kończyć, raczej czekam na moment, kiedy Olek to zakończy.. (w ogóle to jest możliwe??! 😉)
I generalnie to bym wam tu chętnie pojeczala, ale się ogarnę i nie będę tego robić. 😁
Może teraz będę częściej tu zaglądać..
A i w kwestii szczepienia MMR. Mieliśmy równo tydzień temu, i na razie nic się nie dzieje. A mieliśmy łączone z.pneumokokami.
Czy wasze chodzące dzieciaki też nie chcą spacerować w wózku? Mojego już ciężko zapakować do wózka, a czasami potrzebuje przejść się na dłuższy spacer a nie tylko chodzić wokół domu. 🙄