X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co Ounai, nie wiem, czy robię słusznie czy nie, ale nie przejmuję się zbytnio tą przesuszoną skórą u małego. To są tylko policzki, czasami robią się czerwone. Nie widzę, by mu to w czymś przeszkadzało. A nawet jeśli to alergia, to wychodzę z założenia, że mała dawka alergenu może "przyzwyczaić" układ immunologiczny i w końcu nie będzie reagował na ten alergen. Ale jeśli zmiany się zaostrzą, Wtedy będę szukać specjalistycznej pomocy.
    To chłopak, nie musi być piękny. 😁

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg, szczerze mówiąc ja też nie wiem gdzie było coś niemiłego i nietaktownego w ostatniej dyskusji? Po prostu czesc osób miała inne zdanie ale nie widziałam żeby ktokolwiek próbował kogoś urazić. Jeśli było inaczej i np uważasz, że ja napisałam coś nietaktownego to proszę wskaż mi gdzie, bo może nieświadomie użyłam złych słów, a nie chciałabym żeby to sie powtórzyło.

Suszarka, Annia lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli mogę wam pospamować, to podsylam link do odsłuchu świadectwa wiary kobiety, która przez 21 lat żyła z muzułmaninem. Po krotce, w wieku około 18 lat uciekła z domu z nowo poznanym obcokrajowcem, bo w domu działa się patologia. Uciekła bez słowa, jej rodzice przez tyle lat nie wiedzieli, czy żyje. Wyszła za mąż za.tego człowieka. Urodziła dzieci. Już po urodzeniu pierwszego dziecka, pokazano jej gdzie jej miejsce - usługiwanie mężczyźnie. Zabroniono jej pracować zarobkowo. Za nieposłuszeństwo była okrutnie bita. Wszystkie dzieci wychowywane w wierze muzułmańskiej. W końcu przez politykę państwa została zmuszona do podjęcia pracy (do tej pory żyli z socjalu, a państwo doszukalo się, że jest Polką, czyli status uchodźcy jej nie przysługuje). Wtedy przy pomocy kupiła telefon, odnalazła swoją siostrę przez internet, skontaktowała się z nią i szykowała się do ucieczki od męża. Ostatecznie uciekła sama, zostawiając sześcioro dzieci, w tym troje niepełnoletnich. Od 7 lat jest w Polsce, tamci jej nie znaleźli i nie ma kontaktu z dziećmi. A świadectwo wiary, dlatego że ona jako dziecko zawierzyła się Matce Bożej i wg niej, to ona pomogła jej w ucieczce. Żeby zrozumieć, dlaczego uciekła pozostawiając dzieci, to trzeba posłuchać całość.. mocna historia. Wyciskająca łzy.
    https://youtube.com/watch?v=8h8MLkdMh04&feature=share

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyta, ja Ci polecam jeszcze ten Latopik do kąpieli i smarowania. U nas zawsze ładnie pomagał ale być może skóra się przyzyczaiła - pisała o tym Ounai.
    O Laroche Lipikar będę mogła napisać coś za kilka dni. Nam też dermatolog mówiła że należy smarować.kilka razy dziennie przesuszone miejsca. Ja staram się to robić rano i wieczorem.
    Poli najgorzej robi się na tyłach nóg, i w zgięciach pod kolanami.
    Pola też tydzień po MMR i brak NOP.

To co.piszesz o swoim miejscu zamieszkania jest wstrząsające. Nie dziwię się Wam że się boicie, jednak wierzę że Polsce nic nie grozi.

edyciak. lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo zalegle 100 lat dla starszej coreczki.

Co do wojny. Moi rodzice mieszkaja okolo 2h od granicy z obwodem kaliningradzkim, do ukrainy daleko niby, ale bialorus troche blizej. Troche patrzac na histories, wypowiedzi putina, martwie sie ze ukraina to dopiero poczatek. Swoiecka rosja marzy mu sie, kraje ktore byly wtedy pod wplywem Zssr powinny byc w jego mniemaniu spowrotem pod wpylem rosyjskim. Europa ma troche zwiazane rece z powodu gazu, ale amerykanie nie.
    Za dlugo w Europe mamy pokoj, i niestety wojna predzej czy pozniej ale przyjdzie, czy bedzie swiatowa tego nikt nie wie.
    Ogolnie cala ta sytuacja jest martwiaca.

Zycze wam Pieknego dnia.

Ladyo, Annia lubią tę wiadomość

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że nie ma co się znowu kłócić ani obrażać.
    Myślę też że znamy się już tyle czasu, że wiemy kto jaki ma ton wypowiedzi. Dla mnie Ounai zawsze pisze dosadnie co sądzi na dany temat i ja ją za to cenie- jest nam ktoś taki tu potrzebny. Meggi za to widać że jest expertem doszukiwania się wiedzy i drążenia tematu co myślę że też pomogło.tu wielu dziewczynom.

Dziwne jakby wśród tylu kobiet każda miała takie samo zdanie :) także iziii.

Jak dla mnie to fajnie jest przeczytać wiedze z dwóch źródeł i w razie potrzeby samej zweryfikować ich słuszność.

Podkreślam również po raz enty to forum to największa kopalnia wiedzy jaka mogła mi się trafić i dzięki Wam zaczynając od ciąży do teraz czuje się pewnie w roli mamy bo to.co tutaj można uzyskać jest nieocenione ❤

Wik89, Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyO bardzo Wam współczuje tego strachu. Miejmy nadzieje, że nic po naszej stronie się nie wydarzy.
    To jest nie do wyobrażenia co muszą przeżywać mieszkańcy Ukrainy.

Ladyo lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie wojny dla mnie przerażająca jest bierność zachodu. Rozumiem, że w wojnie z szaleńcem nie odpowiada się atakiem wojskowym bo taki Putin jest nieobliczalny i mógłby odpowiedzieć jądrówką na Berlin, ale oni debatują nad tym jakie niemal moeodczuwalne sankcje wprowadzić. W momencie wjazdu wojsk rosyjskich na Ukrainę powinien się zacząć proces odcinania Rosji od internetu i systemów bankowych, a nie jakieś delikatne ruchy i grożenie paluszkiem. :/ Spektakularna porażka ostatnich 20 lat polityki głównie Niemiec, że Putin jest partnerem a nie wrogiem...

Lalia, emdar lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edyciak na pewno masz racje i rozumiem tez o co Ci chodzi..
    Ja jednak jestem jakimś typem filozofa chyba bo czesto zadaje sobie pytanie dlaczego zdecydowalam sie na dzieci i dlaczego żyjemy?

Absolutnie nie chce tutaj zadnwj dyskusji tego typu rozpoczynac po prostu mam czesto takie przemyślenia :) :)

W temacie bycia milym i niemilym w ogolw nie zauważyłam zeby ktos tutaj napisal cos w zlym tonie czy zle. Tez troche dystansu do Siebie polecam niektorym :) :)
    Obrazanie sie i odchodzenie z piaskownicy to troche taki dla mnie poziom 5 latka

Annia, edyciak., Ounai, Anet.kaa, Suszarka, Ewa88 , emdar lubią tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Dzudi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko co u Ciebie? Jak się czujesz?

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Wiesz co Ounai, nie wiem, czy robię słusznie czy nie, ale nie przejmuję się zbytnio tą przesuszoną skórą u małego. To są tylko policzki, czasami robią się czerwone. Nie widzę, by mu to w czymś przeszkadzało. A nawet jeśli to alergia, to wychodzę z założenia, że mała dawka alergenu może "przyzwyczaić" układ immunologiczny i w końcu nie będzie reagował na ten alergen. Ale jeśli zmiany się zaostrzą, Wtedy będę szukać specjalistycznej pomocy.
    To chłopak, nie musi być piękny. 😁

Edyciak absolutnie nie chce Cie urazic ale jesli Twoj synek ma alergie to uwazam ze robisz zle :( bardzo duzo osob sądzi jak Ty ze od malej dawki alergenu nic nie będzie. To blad. Raczej podawanie alergenu czesto prowadzi do kolejnych alergii i tzw marszu alergicznego. Poczytaj o tym... Akurat w alergi nie dziala mechanizm "to dawka czyni trucizna" bo jesli on faktycznie ma alergie to powinio sie alergen wyeliminować do zera.

Jeśli się myle to niech mnie ktos poprawi bo tez az takiej wiedzy o alergii nie mam.

KarolinaMaria, edyciak. lubią tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Annia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też jesteście zaskoczone jak "słaba" jest reakcja całego Świata na wojnę na Ukrainie? Właściwie tylko wygłaszają zaniepokojenie i potępienie działań i nic więcej się nie dzieje.

edyciak., Ania81, Ladyo lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w temacie butów. Mikołaj się przekonał i teraz domaga się, żeby zakładać mu buty po domu. 🙈

Ewa88 , Lalia, Ounai, edyciak., emdar, Clover, Ladyo lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi wrote:
    Suszarko co u Ciebie? Jak się czujesz?
    Wczoraj miałam wizytę. Szyjka zachowana, bez rozwarcia - i to jest dobra wiadomość :) lekarce wyszła wczoraj waga 1944g - i to sugeruje niby dużego bobasa, ale dwóch lekarzy od prenatalnych twierdzi że Jagódka idzie środkiem siatki centylowej. Nie ma to dla mnie znaczenia, ale jestem ciekawa kto ma rację :D miałam nadzieje na CC 7.04, ale chyba nic z tego, i obstawiam że będzie to jednak 11.04.
    Poza tym kontynuujemy mini remont, w sobotę chyba finał. Wybrałam już praktycznie wszystko do wyprawki, zostaje zamówić i wyprać.

Są też gorsze rzeczy...zaczęłam mieć chyba ataki paniki, przedwczoraj nie mogłam wieczorem złapać oddechu, miałam wrażenie, że się duszę. Kiepsko sobie radzę z emocjami, nie będę oszukiwać...a bardzo ciężko jest mi z kimkolwiek na ten temat rozmawiać. Mam też napady tachykardii, kilka razy dziennie mój puls w momencie skacze do ok. 140 i nie mogę ustać na nogach - wczoraj zresztą dostałam na to Metocard. Lekarka mi kazała nie oglądać wiadomości i się nie denerwować - łatwo mówić, trudniej zrobić 🙈 ale dla dziewczynek się staram jak tylko umiem.
    No to sobie walnęłam żalposta 🙈

A co u Ciebie Dzudi? Czasem zaglądam na inny wątek zobaczyć co u Ciebie :) wszytsko gotowe na przyjęcie Synka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 20:16

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeraża wojna, przeraża mnie też bierność świata bo nałożenie sankcji na jednego czy dwóch olicharchów to śmiech na sali. Też uważam że dzisiaj Rosja powinna być odcięta od wszystkiego zero Internetu, odcięcie systemu bankowego zakaz handlu itp.
    Ja nie boję się o siebie ale o dzieci i o męża żeby nie było jakiejś mobilizacji do wojska ( mój P. Jest jeszcze z tego pokolenia co było w wojsku jest rezerwistą ) może bez sensu panikuje ale pojadę złożyć wniosek o dowód osobisty dla Jasia

Annia, Clover lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    Czekamy na ❤️
  • Dzudi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Wczoraj miałam wizytę. Szyjka zachowana, bez rozwarcia - i to jest dobra wiadomość :) lekarce wyszła wczoraj waga 1944g - i to sugeruje niby dużego bobasa, ale dwóch lekarzy od prenatalnych twierdzi że Jagódka idzie środkiem siatki centylowej. Nie ma to dla mnie znaczenia, ale jestem ciekawa kto ma rację :D miałam nadzieje na CC 7.04, ale chyba nic z tego, i obstawiam że będzie to jednak 11.04.
    Poza tym kontynuujemy mini remont, w sobotę chyba finał. Wybrałam już praktycznie wszystko do wyprawki, zostaje zamówić i wyprać.

Są też gorsze rzeczy...zaczęłam mieć chyba ataki paniki, przedwczoraj nie mogłam wieczorem złapać oddechu, miałam wrażenie, że się duszę. Kiepsko sobie radzę z emocjami, nie będę oszukiwać...a bardzo ciężko jest mi z kimkolwiek na ten temat rozmawiać. Mam też napady tachykardii, kilka razy dziennie mój puls w momencie skacze do ok. 140 i nie mogę ustać na nogach - wczoraj zresztą dostałam na to Metocard. Lekarka mi kazała nie oglądać wiadomości i się nie denerwować - łatwo mówić, trudniej zrobić 🙈 ale dla dziewczynek się staram jak tylko umiem.
    No to sobie walnęłam żalposta 🙈

A co u Ciebie Dzudi? Czasem zaglądam na inny wątek zobaczyć co u Ciebie :) wszytsko gotowe na przyjęcie Synka?
    Współczuję męczących dolegliwości, na pewno nie jest Ci łatwo. Może faktycznie odcięcie się trochę od telewizji przyniesie ulgę choć wiem, że w obecnej sytuacji każdy stara się być na bieżąco.
    Co do wagi małej, kurcze nie bardzo się znam na tym ale porównując u mnie w 32+6 waga 1900g a to tydzień różnicy 🤔 Pani doktor nie wspominała, że to za dużo wręcz powiedziała, że nie zapowiada się na duże dziecko mimo cukrzycy ale oczywiście ostatnie tygodnie mogą być kluczowe bo to teraz dziecko będzie najwięcej przybierać. Najważniejsze, że bobasy się zdrowo rozwijają w brzuszku.
    A mogę spytać dlaczego planowane masz CC? Pewnie pisałaś tu na wątku ale ciężko prześledzić wszystkie wpisy 🙈

U mnie nie jest źle. Na ostatniej wizycie wyszło, że mam troszkę mniej płynu owodniowego ale wciąż w normie. KTG mam co tydzień w środę a wizyty co 2 tygodnie w środę więc jestem pod stałą kontrolą. Wczoraj na KTG zapisały się 3 delikatne skurcze powyżej 40, raczej przepowiadacze które miewam coraz częściej. Trochę zaczynam bać się porodu SN bo skurcze które odczuwam nie są przyjemne, duży nacisk na krzyż i tu mąż z pomocą przychodzi i masuje 🤷 No ale urodzić trzeba 🙈 Już mam zapowiedziane, że jeśli waga malucha przekroczy magiczne 4kg to wskazane CC, jeśli będzie mniejszy to indukcja w skończonym 39tyg. Wiadomo, lepiej żeby się samo zaczęło 🙏
    U mnie temat wyprawki już praktycznie zamknięty. Do końca tygodnia chcemy spakować walizkę i dokupić resztę brakujących rzeczy (klapki pod prysznic, biustonosze do karmienia, maść na brodawki i jakieś apteczne drobiazgi). Łóżeczko przygotowane, wózek stoi, starzy gotowi 😁

Lalia lubi tę wiadomość

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem przerażona, ale staram się nie wpadać w panikę. Modlę się, żeby wojna zatrzymała się jednak na Ukrainie. I przyznam, że żal mi Ukraińców, bo oni tam siedzą pod ostrzałem a Świat mówi "jesteśmy z Wami, w ramach jedności nasi piłkarze nie zagrają meczu z piłkarzami Rosyjskimi". Sytuacja trochę jak z pomocą Polsce w '39.

A zmieniając temat na przyjemniejszy- zapisaliśmy dziś Tymka do szkoły. Wybraliśmy sportową, a sam przyszły pierwszoklasista jest zachwycony tym wyborem. Jutro idziemy zrobić bilans 6ciolatka i wziąć ksero karty szczepien i dostać zaświadczenie, że może uczęszcza do szkoły sportowej, a w poniedziałek pojedziemy dowieźć papiery. Potem 9 marca testy sportowe i 1 kwietnia wyniki rekrutacji. Tymek nie wie że bedzie oceniany, bie mówiliśmy mu żeby się nie stresował.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Co do wojny. Mieszkam blisko granicy z Białorusią. Codziennie latają helikoptery i to dosłownie tuż nad domami. Nie wiem, co oni patrolują/co sprawdzają. Ale w ludziach wzbudza to duży niepokój. Wojsko na ulicach już nikogo nie dziwi. W promieniu 30 km wszystkie hotele,domy pielgrzyma etc są zajęte przez wojsko lub policję, która została ściągnięta z dalszych rejonów Polski do pomocy straży granicznej. Codziennie wśród sąsiadów, znajomych, mieszkańców przewija się jeden temat - temat wojny. Tutaj ludzie są naprawdę mocno zaniepokojeni. Mimo iż do granicy z Ukrainą mamy kawałek...
    Boze... Ja w tej sytuacji cieszę się, że mam tylko chwilę i jestem w Niemczech. Serio. W razie czego uciekamy. Nie sądziłam, że dożyje takiej chwili, że wybuchnie wojna.... :(

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy u was też do CPN są takie kilometrowe kolejki?
    U nas jest dramat

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że mimo, że staramy się nie mówić przy dzieciach o tym co się dzieje teraz na Ukrainie, to mimo wszystko najstarszy syn Olek usłyszał gdzieś w radiu.. Dostał takiego ataku paniki, że nie wiedziałam co mam robić. Nagle zaczął się źle czuć, stracił całkowicie apetyt, dostał skurczy żołądka, zrobił się mega apatyczny, a na koniec zwymiotował ze stresu.
    Ja wiedziałam, że on jest mega emoatyczny, uczuciowy i wrażliwy, ale przeżyłam dzisiaj szok i załamanie jednocześnie..

Pochodzę z miasteczka, które leży nieopodal granicy z obwodem Kaliningradzkim (dzisiaj mówili właśnie o mojej miejscowości w teleexpressie) i moja mama panikuje.. Ojciec mój jest żołnierzem, do końca marca miał mieć urlop (wybierał zaległy i częściowo bieżący), odwołali go z urlopu, bo postawili polską armię w pierwszym stopniu gotowości. Szczerze mówiąc z Damianem myślimy w tyle głowy o ewakuacji. Na szczęście mamy gdzie uciekać, bo moi przyszli teściowie mają dom w Hiszpanii, wczoraj złożyłam wniosek o dowód osobisty dla Juliana (starsi synkowie mają jeszcze ważne dokumenty) także w razie czego pakujemy się i jedziemy.

Nie takiego świata chciałam dla moich dzieci 😪

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
‹‹ 4765 4766 4767 4768 4769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ