X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoTyLeK🦋 wrote:
    Niemcy są ciut dalej niż Polska. A sądzę, że Niemcy są w stanie bardziej się bronić niż Polska.
    Podobno Bundeswehra jest w totalnym rozkładzie, ale rozumiem twój tok rozumowania. Tymniemniej uważam, że w Polsce jesteśmy bezpieczni - jednak jesteśmy członkiem NATO. Jeśli Putin tknąłby jakikolwiek państwo NATO to NATO musi zareagować, bo jeśliby tego nie zrobili to sens istnienia NATO by zniknął. W końcu o to chodzi będąc w NATO, że atak na jednego z członków równa się atakowi na wszystkich pozostałych.

emdar, MoTyLeK🦋, Lalia, Zulugula, Lulu83, Ewa88 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2022, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Jeśli mogę wam pospamować, to podsylam link do odsłuchu świadectwa wiary kobiety, która przez 21 lat żyła z muzułmaninem. Po krotce, w wieku około 18 lat uciekła z domu z nowo poznanym obcokrajowcem, bo w domu działa się patologia. Uciekła bez słowa, jej rodzice przez tyle lat nie wiedzieli, czy żyje. Wyszła za mąż za.tego człowieka. Urodziła dzieci. Już po urodzeniu pierwszego dziecka, pokazano jej gdzie jej miejsce - usługiwanie mężczyźnie. Zabroniono jej pracować zarobkowo. Za nieposłuszeństwo była okrutnie bita. Wszystkie dzieci wychowywane w wierze muzułmańskiej. W końcu przez politykę państwa została zmuszona do podjęcia pracy (do tej pory żyli z socjalu, a państwo doszukalo się, że jest Polką, czyli status uchodźcy jej nie przysługuje). Wtedy przy pomocy kupiła telefon, odnalazła swoją siostrę przez internet, skontaktowała się z nią i szykowała się do ucieczki od męża. Ostatecznie uciekła sama, zostawiając sześcioro dzieci, w tym troje niepełnoletnich. Od 7 lat jest w Polsce, tamci jej nie znaleźli i nie ma kontaktu z dziećmi. A świadectwo wiary, dlatego że ona jako dziecko zawierzyła się Matce Bożej i wg niej, to ona pomogła jej w ucieczce. Żeby zrozumieć, dlaczego uciekła pozostawiając dzieci, to trzeba posłuchać całość.. mocna historia. Wyciskająca łzy.
    https://youtube.com/watch?v=8h8MLkdMh04&feature=share

Moj maz jest muzulmaninem I jakos nikt mi mojego miejsca nie pokazywal. Oboje pracujemy, oboje zajmujemy sie domem I dziecmi. Tak tez jest tez wsrod naszych znajomych, zarowno malenstwa mieszane jak I nie.
    Wariaci sa wszedzie.
    Takze nie siej glupiej wiedzy.

Ounai, veritaa, KarolinaMaria, emdar, Suszarka, Lalia, Clover, Zulugula, Wik89, Lulu83 lubią tę wiadomość

• Annia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie dużo słowa NATO mi wyszło w poprzednim poście. 🙈

MoTyLeK🦋, Lalia, Ewa88 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Podobno Bundeswehra jest w totalnym rozkładzie, ale rozumiem twój tok rozumowania. Tymniemniej uważam, że w Polsce jesteśmy bezpieczni - jednak jesteśmy członkiem NATO. Jeśli Putin tknąłby jakikolwiek państwo NATO to NATO musi zareagować, bo jeśliby tego nie zrobili to sens istnienia NATO by zniknął. W końcu o to chodzi będąc w NATO, że atak na jednego z członków równa się atakowi na wszystkich pozostałych.
    Tak tak, to rozumiem. Ale widzisz, ja nie czuje się bezpiecznie w PL.

Generalnie mamy ustalone z mężem, że jeśli tylko padną jakieś groźby więc Polski, to wyjeżdżamy bez dyskusji. Póki będzie na to czas.

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Suszarko, nie chciałam Cię absolutnie zdenerować/zestresować dodatkowo tym tematem wojny. :* Czy twoja prowadząca będzie Ci robić CC?
    Anniu, to naturalne że dyskusje na ten temat dominują dziś, i pewnie jeszcze przez jakiś czas tak będzie. Nic w tym złego, ja z pewnych względów wybieram drogę odcięcia, bo nie wyrobię z kolejnym stresem do kolekcji 🙈 z dziewczynami z grupy staraniowej mamy grupę na Messengerze, taką do gadania o wszystkim i o niczym. Dzisiaj z wielkim bólem serca ją opuściłam. Mam nadzieję że tam wrócę jak się sytuacja nieco ostudzi.

Myślę że tak, ona jest ordynatorem na oddziale i raczej swoich pacjentek nie zostawia na lodzie. Włącznie z tym że jeśli poród się zacznie wcześniej niż ustalona data CC to się do niej dzwoni choćby w środku nocy i ona przyjeżdża robić cięcie :) PS mam cichą nadzieję że sobie weźmie do asysty tego niemiłego lekarza który był na IP a potem był operatorem jak się rodziła Iga. Facet naprawdę się zna na rzeczy, wszyscy lekarze mówią że cięcie zrobione było perfekcyjnie. A wiem że lubią razem operować. Zobaczymy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 23:28

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Clover Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    A na koniec taki żarcik na koniec dnia

Podkarpacia nie najadą, tam mieszka moja teściowa, a złego diabli nie biorą ;)
    Moja dzisiaj zadzwoniła (była w pracy) i stwierdziła, że ją to na pewno za chwilę wezmą na sanitariuszkę 😮 ale że ona powie, że nie może pójść, bo ma małe wnuki. Mąż mówi do niej, że po pierwsze żeby nie siała paniki niepotrzebnie, a po drugie, że wnuki to nie są jej dzieci, więc w razie czego nie mogłaby się w ten sposób tłumaczyć. A ona na to, że dla niej to tak jak jej dzieci. Śmiać mi się chciało, bo kogo jak kogo, ale akurat Olka to ona ma totalnie w nosie, więc nie wiem, po co takie bzdury gada.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Strasznie dużo słowa NATO mi wyszło w poprzednim poście. 🙈

Anniu, nic NA TO nie poradzisz 😂

Annia, Suszarka, dmg111, Lulu83, Ewa88 , Ania81, emdar, kic83 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, podzielam Twoje podejście. Ja też staram się odcinać na tyle, na ile tylko mogę, podobnie robiłam, kiedy pojawił się covid. Przestałam dzisiaj obserwować kilku znajomych na fb, bo od rana ciągle wrzucali jakieś newsy. Cieszę się też, że nie mamy telewizora (tzn. mamy, ale używamy go jako monitor do kompa), bo pewnie mimo woli ciągle w tle leciałyby jakieś wiadomości czy inna panorama i tylko bym się niepotrzebnie nakręcała. Jadąc do fizjo, włączyłam sobie muzykę z pendrive'a, żeby nie słuchać wiadomości w radiu. Wiem, że nic nie zmienię tym, że nie będę pewnych spraw wiedziała, ale tym, że się o nich dowiem również nie. Zwłaszcza, że właśnie w dzisiejszych czasach mamy tyle różnych źródeł informacji, że nie wiadomo, komu można wierzyć, a komu nie. Mój mąż od rana czyta różne artykuły i się nakręca. Bardzo się o niego martwię :(

I żeby nikogo nie urazić - nie jest moim celem sugerowanie, żeby o tym nie pisać, bo tak sobie teraz pomyślałam, że może to zostać źle zrozumiane. Wiadomo, że ten temat będzie się teraz pojawiał często, nie unikniemy tego. Rozumiem też, że są osoby które mają odwrotne podejście do mojego i uspokaja je to, że wiedzą więcej. Jedno jest pewne - ciężko powstrzymać strach i inne emocje towarzyszące tej sytuacji :( Zarówno Wam, jak i sobie życzę dużo spokoju w tym smutnym czasie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 00:16

emdar, Suszarka lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie śpimy od 4.30 i juz raczej nie zaśniemy. Która da więcej? 😵

Co do teściowych, to moja zasugerowała mi wczoraj przez tel, że Matylda słabo śpi przez niedobór melatoniny 🤦‍♀️ no tak, to takie dziwne, że dziecko budzi się w nocy 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 06:12

emdar lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 21:03

emdar, Lalia lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wik89 lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Suszarka, Annia, Clover, emdar lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • emdar Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, moje dziecko zafundowało mi taką noc, że idę go pakować do okna życia 😉🤯🤦‍♀️. Karolina, łącze się zatem z Tobą w doli. Ma jakiś kryzys żłobkowy( wczoraj po raz pierwszy od bardzo bardzo dawna płakał rano). Widzę,że przeżywa wszystko bardziej niż jeszcze pół roku temu ( wiecie, 2 lata to już poważny wiek 😅),emocje nim targają i w nocy odreagowuje,ale....ja też jestem starsza niż on pół roku temu i chcę spać 🥺🥺🥺.
    Spokojnego dnia kochane ❤.

Wik89 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, Twoja teściowa powinna to opatentować 🤣🤣🤣🤣Melatonina dla dzieci i cyk, Nobel medyczny ma w kieszeni 😉

Suszarka, KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, z tym lepszym spaniem,to mam wrażenie czasem jak z tym katarem. Tylko powiesz na głos, za dwa dni regres 😂😂😂(albo po prostu moje dziecko jest naprawdę jakimś turbo beznadziejnie śpiącym egzemplarzem😒🤔).

Clover, ja mam podobne podejście do tematu wojny jak Ty.

Clover lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie jakieś doświadczenia w dużym przybieraniu dziecka?
    Mój mały urodził się 06.01 z wagą 3295, spadkowa 3080.
    Wczoraj go ważyłam to waży już 6000. W zeszłym tygodniu przybrał 500, w jeszcze poprzednim 400. Na wizytach dwóch u pediatry też miał przyrost w tydzień 500 i kazała się nie martwić i że super i zwolni, ale on nie zwalnia o nie wiem co myśleć czy to nie za dużo.
    Karmię tylko piersią.

• Ounai Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoTyLeK🦋 wrote:
    Tak tak, to rozumiem. Ale widzisz, ja nie czuje się bezpiecznie w PL.

Generalnie mamy ustalone z mężem, że jeśli tylko padną jakieś groźby więc Polski, to wyjeżdżamy bez dyskusji. Póki będzie na to czas.
    A macie do kogo wyjechać? Jakaś rodzinę?

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, z tego co slyszalam, to szczegolnie jesli karmisz tylko piersia to nie powinnas sie niepokoic, na tym etapie dzieci roznie przybieraja. Dokladnie nie pamietam wartosci, ale wiem, ze moj synek tez duzo przybieral, tez tylko kp, i tez sie troche tym martwilam, ale mnie uspokajaly pediatra i kolezanki, ze tak moze byc, ze potem to sie wyrownuje
    Na pol roku byl mega papuśny i okraglutki 😀 a teraz ma normalna sylwetke :)

Belie lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jakis tydzien temu zakonczylismy ere nocnego mleka, tlumaczylam Guciowi, ze po myciu zabkow juz nie pijemy mleka, ze w nocy nie ma mleka tylko woda i ze tak juz bedzie. O dziwo poszlo naprawde gladko. 2-3 noce mial dluzsze przerwy i poplakiwal (ale bez histerii o dziwo!) i wolal „ma, ma!” (czyli nie ma 😀), teraz albo przesypia cala noc w swoim lozeczku bez pobudki (nie wierzylam, ze ten moment nadejdzie:p), albo sie budzi ok 1-2 i ma przerwę krotsza lub dluzsza, biezemy go do siebie wtedy oczywiscie i jakos po jakims czasie zasypia i spi do rana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 08:28

Lalia, Iryska, Annia, Clover, emdar, kic83 lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Matko, moje dziecko zafundowało mi taką noc, że idę go pakować do okna życia 😉🤯🤦‍♀️. Karolina, łącze się zatem z Tobą w doli. Ma jakiś kryzys żłobkowy( wczoraj po raz pierwszy od bardzo bardzo dawna płakał rano). Widzę,że przeżywa wszystko bardziej niż jeszcze pół roku temu ( wiecie, 2 lata to już poważny wiek 😅),emocje nim targają i w nocy odreagowuje,ale....ja też jestem starsza niż on pół roku temu i chcę spać 🥺🥺🥺.
    Spokojnego dnia kochane ❤.
    U nas też kryzys żłobkowy od 2 tyg. To samo co mówisz, ryk i płacz.

W kwestii wojny, ja czytam nowinki z godziny na godzinę ale staram się zachować spokój. Boję się jak każdy ale nie jade wypłacać pieniędzy do bankomatu jak niektórzy moi znajomi.

Belie, nie martw się, naprawdę zwolni ale jak bedzie już większy :)

Belie lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
‹‹ 4767 4768 4769 4770 4771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ