Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
edyciak. wrote:Dziewczyny, czy u was też do CPN są takie kilometrowe kolejki?
U nas jest dramat
My akurat jesteśmy teraz na urlopie w Kościelisku, mój D pojechał zatankować i czekał z 20 min w kolejce, a jeden góral przed nim podjechał pickupem pełnym kanistrów i zatankował paliwa za prawie 2 tys zł 😔edyciak. lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:Dziewczyny czy Wy też jesteście zaskoczone jak "słaba" jest reakcja całego Świata na wojnę na Ukrainie? Właściwie tylko wygłaszają zaniepokojenie i potępienie działań i nic więcej się nie dzieje.
Aniu ale jak wyobrazasz sobie aktywnosc np zachodu? Wolalabys zeby naszych mężów wysłali na front bo przeciez tak to by sie skonczylo?
Mnie tez to siedzenie cicho przeraża ale przecież my tak naprawde nie wiemy co sie dzieje w polityce Panstw bo w prasie, tv, tego nie powiedza.
Putin nie jest sam. Za tym wszystkim stoja ogromne pieniądze, korupcja, mafia, sobowtorzy Putina itp itd.
Tam jest tez ogromna propaganda przeciez Ukraińcy chyba nawet w 70 % jak gdzies wyczytalam nie uzywaja w ogole swojego języka...
Ja tez sie niepokoje tym wszystkim ale wydaje mi sie ze nie ma innego wyjścia. Tutaj trzeba siedziec po prostu cicho. Nie mowie ze mi sie to podoba bo tez jestem laik i nic nie wiem.
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
MoTyLeK🦋 wrote:Boze... Ja w tej sytuacji cieszę się, że mam tylko chwilę i jestem w Niemczech. Serio. W razie czego uciekamy. Nie sądziłam, że dożyje takiej chwili, że wybuchnie wojna....
Motylek ale przepraszam co Ci da ucieczka do Niemiec?
jak to pojdzie dalej to Putina nic nie zatrzyma...Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Aniu ale jak wyobrazasz sobie aktywnosc np zachodu? Wolalabys zeby naszych mężów wysłali na front bo przeciez tak to by sie skonczylo?
Mnie tez to siedzenie cicho przeraża ale przecież my tak naprawde nie wiemy co sie dzieje w polityce Panstw bo w prasie, tv, tego nie powiedza.
Putin nie jest sam. Za tym wszystkim stoja ogromne pieniądze, korupcja, mafia, sobowtorzy Putina itp itd.
Tam jest tez ogromna propaganda przeciez Ukraińcy chyba nawet w 70 % jak gdzies wyczytalam nie uzywaja w ogole swojego języka...
Ja tez sie niepokoje tym wszystkim ale wydaje mi sie ze nie ma innego wyjścia. Tutaj trzeba siedziec po prostu cicho. Nie mowie ze mi sie to podoba bo tez jestem laik i nic nie wiem.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Putin Niemca nie ruszy..
Aniu, mnie reakcja Zachodu nie zaskakuje, bo Zachód ma za dużo interesów z Rosją i mieszanie się w ich konflikt z Ukrainą jest im nie na rękę. A te sankcje, o których wszyscy mówią, ale konkretów nie wskazują, to Putin ma je gdzieś. Wystarczy, że zamknie kurek z gazem i pozamiatane.
Verita, poczytam o tej alergii, bo nie zdawałam sobie z tego sprawy.. tylko że ja nie wiem, czy to alergia.Annia lubi tę wiadomość
-
Dzudi, ja Igę urodziłam przez CC (a ściślej mówiąc sn do 7cm+CC), a poniewaz między porodami nie minęło 18 m-cy - jest to bezwzględne wskazanie do kolejnego CC. Mnie się poród zaczął niby samoistnie, potem miałam oksy więc indukcja, na koniec CC. Całą ciążę nie chciałam indukcji i cięcia, dostałam jedno i drugie - pod względem bólu itd. nie było wcale tak źle
dasz radę na pewno. Nie wiem czy czytałaś "rodzić można łatwiej", ale to jest złoto na stres przed porodem
A w temacie wojny na Ukrainie, po pierwsze - polecam artykuł
https://ohme.pl/lifestyle/trzecia-wojna-swiatowa-katarzyna-kucewicz-psychoterapeutka-mowi-jak-radzic-sobie-z-lekiem/
A po drugie, sprawdzajcie informacje jakie do Was docierają na ten temat. Poczytajcie jak rozpowszechnia się w Polsce fake newsy, próbując właśnie wywołać w spoleczenstwie panikę, i odpowiedzcie sobie na pytanie kto ma w tym interes... Przez fake newsy ludzie się boją że braknie zaraz paliwa (stąd gigantyczne kolejki na stacjach), gotówki (koleżanka ze styczniowek pracuje w banku, i mówiła że ludzie masowo wypłacali dziś kasę), że jak zostanie zakręcony kurek z gazem to już koniec itd. Zachowajmy jakąkolwiek trzeźwość umysłu, panika nam w niczym nie pomoże, wzajemne nakręcanie się również. Tyle ode mnie w sprawie wojny, więcej się na ten temat nie wypowiem, bo mam zbyt wiele problemów osobistych w tym momencie żeby sobie jeszcze dokladać. Życzę nam wszystkim spokoju i rozwagi w tym trudnym czasie.KarolinaMaria, Ounai, emdar, Clover, Zulugula lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ludzie bardzo łatwo niestety łapią się na fake news ja jak nie przeczytam albo nie usłyszę przynajmniej w dwóch trzech mediach które są uwazane za w miarę wiarygodne to podchodzę z dystansem.
Na razie tylko spokój może nas uratować.
Ja mam chwilę dla siebie więc się relaksuje
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
Czekamy na ❤️ -
Suszarko, przykro mi, że doświadczyłaś ataku paniki 😞 jeśli mogę napisać Ci coś od siebie to po pierwsze: oddech przeponowy, poczytaj, albo zobacz na yt. Po drugie: nie walcz, nie uciekaj. Jak czujesz, że zbliża się atak, to znajdź wygodne, bezpieczne miejsce i (wiem, że to zabrzmi abstrakcyjnie) poddaj się mu. Jeśli będziesz otwierała okno, mierzyła w tym czasie ciśnienie, szukała diagnozy w necie, łykała tabletki itp. to wyślesz do mózgu komunikat 'uwaga, naprawdę jestem zagrożona' i to tylko nakreci atak. Wiem, że to trudne, walczę z atakami paniki od prawie 10 lat, teraz zdarzają mi się 2-3 razy w roku, ale był czas, że miewałam je codziennie przez 10 dni z rzędu. Jak czuję, że się zbliża to siadam sobie, zaczynam oddychać przeponowo, powtarzam sobie, że to tylko kolejny atak paniki, że skoro tyle ich do tej pory przetrwałam, to i teraz tak będzie. Jak Lucek jest w domu to mu mówię 'zbiera mnie na panikę', on wie, że ma po prostu być, ma nie lamentować, nie próbować mi pomagać, sama obecność daje mi poczucie bezpieczeństwa, idę sobie do sypialni, ale wiem, że jest za ścianą i wie co się ze mną dzieje. Wiem, że niektórym pomaga odwrócenie uwagi, skupienie się na czymś innym, na mnie to akurat średnio działa, ale możesz spróbować. Pamiętam, że tydzień przed porodem miałam paskudny atak, nie potrafiłam się uspokoić, aż w końcu usiadłam w fotelu (to była noc), poddałam się temu, oddychałam przeponowo, głaskałam brzuch i zrobiło mi się lepiej. Ściskam Cię mocno :*
Edit kocham MLH 🤪Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 21:49
Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
A na koniec taki żarcik na koniec dnia
Podkarpacia nie najadą, tam mieszka moja teściowa, a złego diabli nie biorąJednorożec89, emdar, Annia, Suszarka, KarolinaMaria, MoTyLeK🦋, Ulaa, Ania81, Iryska, Clover, Zulugula, Wik89, Enigvaa, Belie, Ewa88 , kic83 lubią tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Dziękuję Karolina :* zaraz popatrzę na oddech przeponowy i na pewno sobie wezmę do serca Twoje wskazowki. Ta panika to coś strasznego, nigdy wcześniej czegoś takiego nie doświadczyłam. Nikomu nie życzę. Jeszcze byłam wtedy sama z dzieckiem, bo mąż poszedł biegać.
Ataki tachykardii to chyba oddzielna kwestia, miałam je też w ciąży z Igą, tylko wtedy oczywiście lekarz nie widział powodu by zareagować.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ulaa wrote:Powiem Wam, że mimo, że staramy się nie mówić przy dzieciach o tym co się dzieje teraz na Ukrainie, to mimo wszystko najstarszy syn Olek usłyszał gdzieś w radiu.. Dostał takiego ataku paniki, że nie wiedziałam co mam robić. Nagle zaczął się źle czuć, stracił całkowicie apetyt, dostał skurczy żołądka, zrobił się mega apatyczny, a na koniec zwymiotował ze stresu.
Ja wiedziałam, że on jest mega emoatyczny, uczuciowy i wrażliwy, ale przeżyłam dzisiaj szok i załamanie jednocześnie..
Pochodzę z miasteczka, które leży nieopodal granicy z obwodem Kaliningradzkim (dzisiaj mówili właśnie o mojej miejscowości w teleexpressie) i moja mama panikuje.. Ojciec mój jest żołnierzem, do końca marca miał mieć urlop (wybierał zaległy i częściowo bieżący), odwołali go z urlopu, bo postawili polską armię w pierwszym stopniu gotowości. Szczerze mówiąc z Damianem myślimy w tyle głowy o ewakuacji. Na szczęście mamy gdzie uciekać, bo moi przyszli teściowie mają dom w Hiszpanii, wczoraj złożyłam wniosek o dowód osobisty dla Juliana (starsi synkowie mają jeszcze ważne dokumenty) także w razie czego pakujemy się i jedziemy.
Nie takiego świata chciałam dla moich dzieci 😪Ulaa lubi tę wiadomość
-
MoTyLeK🦋 wrote:Tak. Brakuje u mnie już ON 🤦♀️
Suszarka, Annia, KarolinaMaria, Clover, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
U nas też brakuje już paliwa. Miałam na 19 do fizjo i kiedy wracałam, zajechałam zatankować, bo już mi się świeciła kontrolka. Kolejki nie tylko na placu, ale również na ulicy, a przy samym dystrybutorze malutka karteczka, że nie ma ON 🤬 Pojechałam na następny, jeszcze większa kolejka, a ludzie zamiast się ustawiać w jednej kolejce to jeszcze się pchają. Mało bym nie miała stłuczki, bo facet się władował przede mnie busem na chama. Później stałam za nim 20 minut, bo oprócz auta do zatankowania miał jeszcze z 20 kanistrów... Facet nawet nie patrzył w moją stronę 😏 Czekając wyszłam pomóc jakiejś kobiecie zatankować gaz, bo nikt z obsługi do niej nie mógł wyjść, a na placu mnóstwo ludzi, ale nikt nie pomoże 🤷♀️ Jak już przyszła w końcu moja kolej, to tutaj z kolei wisiała karteczka na dystrybutorze, że płatność tylko gotówką 🙄 Ale udało mi się 250 zł wygrzebać z różnych kieszeni portfela. Masakra jakaś.