X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Dziewczyny, czy u was też do CPN są takie kilometrowe kolejki?
    U nas jest dramat

My akurat jesteśmy teraz na urlopie w Kościelisku, mój D pojechał zatankować i czekał z 20 min w kolejce, a jeden góral przed nim podjechał pickupem pełnym kanistrów i zatankował paliwa za prawie 2 tys zł 😔

edyciak. lubi tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Dziewczyny czy Wy też jesteście zaskoczone jak "słaba" jest reakcja całego Świata na wojnę na Ukrainie? Właściwie tylko wygłaszają zaniepokojenie i potępienie działań i nic więcej się nie dzieje.

Aniu ale jak wyobrazasz sobie aktywnosc np zachodu? Wolalabys zeby naszych mężów wysłali na front bo przeciez tak to by sie skonczylo?
    Mnie tez to siedzenie cicho przeraża ale przecież my tak naprawde nie wiemy co sie dzieje w polityce Panstw bo w prasie, tv, tego nie powiedza.
    Putin nie jest sam. Za tym wszystkim stoja ogromne pieniądze, korupcja, mafia, sobowtorzy Putina itp itd.
    Tam jest tez ogromna propaganda przeciez Ukraińcy chyba nawet w 70 % jak gdzies wyczytalam nie uzywaja w ogole swojego języka...

Ja tez sie niepokoje tym wszystkim ale wydaje mi sie ze nie ma innego wyjścia. Tutaj trzeba siedziec po prostu cicho. Nie mowie ze mi sie to podoba bo tez jestem laik i nic nie wiem.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoTyLeK🦋 wrote:
    Boze... Ja w tej sytuacji cieszę się, że mam tylko chwilę i jestem w Niemczech. Serio. W razie czego uciekamy. Nie sądziłam, że dożyje takiej chwili, że wybuchnie wojna.... :(

Motylek ale przepraszam co Ci da ucieczka do Niemiec?
    jak to pojdzie dalej to Putina nic nie zatrzyma...

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Annia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Aniu ale jak wyobrazasz sobie aktywnosc np zachodu? Wolalabys zeby naszych mężów wysłali na front bo przeciez tak to by sie skonczylo?
    Mnie tez to siedzenie cicho przeraża ale przecież my tak naprawde nie wiemy co sie dzieje w polityce Panstw bo w prasie, tv, tego nie powiedza.
    Putin nie jest sam. Za tym wszystkim stoja ogromne pieniądze, korupcja, mafia, sobowtorzy Putina itp itd.
    Tam jest tez ogromna propaganda przeciez Ukraińcy chyba nawet w 70 % jak gdzies wyczytalam nie uzywaja w ogole swojego języka...

Ja tez sie niepokoje tym wszystkim ale wydaje mi sie ze nie ma innego wyjścia. Tutaj trzeba siedziec po prostu cicho. Nie mowie ze mi sie to podoba bo tez jestem laik i nic nie wiem.
    Absolutnie nie chodziło mi o reakcję wojskową, bo jak pisałam wcześniej całkowicie rozumiem, że z szaleńcem nie idzie się na konfrontację zbrojną. Ale właściwe jakie sankcje wprowadzono? Myślałam, że odetną ich od systemów bankowych, zakazy wjazdu, gra na spadek cen ropy i gazu, żeby uderzyć w nich gospodarczo, zakazy podróżowania, zakazy importu, eksportu etc. Tylko chyba Boris Jonson zareagował ostrzej.

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • edyciak. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Putin Niemca nie ruszy..
    Aniu, mnie reakcja Zachodu nie zaskakuje, bo Zachód ma za dużo interesów z Rosją i mieszanie się w ich konflikt z Ukrainą jest im nie na rękę. A te sankcje, o których wszyscy mówią, ale konkretów nie wskazują, to Putin ma je gdzieś. Wystarczy, że zamknie kurek z gazem i pozamiatane.
    Verita, poczytam o tej alergii, bo nie zdawałam sobie z tego sprawy.. tylko że ja nie wiem, czy to alergia.

Annia lubi tę wiadomość

f2wlj44jsgpqyg7q.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi, ja Igę urodziłam przez CC (a ściślej mówiąc sn do 7cm+CC), a poniewaz między porodami nie minęło 18 m-cy - jest to bezwzględne wskazanie do kolejnego CC. Mnie się poród zaczął niby samoistnie, potem miałam oksy więc indukcja, na koniec CC. Całą ciążę nie chciałam indukcji i cięcia, dostałam jedno i drugie - pod względem bólu itd. nie było wcale tak źle :D dasz radę na pewno. Nie wiem czy czytałaś "rodzić można łatwiej", ale to jest złoto na stres przed porodem :)

A w temacie wojny na Ukrainie, po pierwsze - polecam artykuł
    https://ohme.pl/lifestyle/trzecia-wojna-swiatowa-katarzyna-kucewicz-psychoterapeutka-mowi-jak-radzic-sobie-z-lekiem/
    A po drugie, sprawdzajcie informacje jakie do Was docierają na ten temat. Poczytajcie jak rozpowszechnia się w Polsce fake newsy, próbując właśnie wywołać w spoleczenstwie panikę, i odpowiedzcie sobie na pytanie kto ma w tym interes... Przez fake newsy ludzie się boją że braknie zaraz paliwa (stąd gigantyczne kolejki na stacjach), gotówki (koleżanka ze styczniowek pracuje w banku, i mówiła że ludzie masowo wypłacali dziś kasę), że jak zostanie zakręcony kurek z gazem to już koniec itd. Zachowajmy jakąkolwiek trzeźwość umysłu, panika nam w niczym nie pomoże, wzajemne nakręcanie się również. Tyle ode mnie w sprawie wojny, więcej się na ten temat nie wypowiem, bo mam zbyt wiele problemów osobistych w tym momencie żeby sobie jeszcze dokladać. Życzę nam wszystkim spokoju i rozwagi w tym trudnym czasie.

KarolinaMaria, Ounai, emdar, Clover, Zulugula lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bd926ca16727.jpg

bd02adb785ef.jpg

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ludzie bardzo łatwo niestety łapią się na fake news ja jak nie przeczytam albo nie usłyszę przynajmniej w dwóch trzech mediach które są uwazane za w miarę wiarygodne to podchodzę z dystansem.

Na razie tylko spokój może nas uratować.
    Ja mam chwilę dla siebie więc się relaksuje

a47d10d5b6cc.jpg

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

11.07 - pechrzyk ciążowy i żółtkowy 😍
    Czekamy na ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, przykro mi, że doświadczyłaś ataku paniki 😞 jeśli mogę napisać Ci coś od siebie to po pierwsze: oddech przeponowy, poczytaj, albo zobacz na yt. Po drugie: nie walcz, nie uciekaj. Jak czujesz, że zbliża się atak, to znajdź wygodne, bezpieczne miejsce i (wiem, że to zabrzmi abstrakcyjnie) poddaj się mu. Jeśli będziesz otwierała okno, mierzyła w tym czasie ciśnienie, szukała diagnozy w necie, łykała tabletki itp. to wyślesz do mózgu komunikat 'uwaga, naprawdę jestem zagrożona' i to tylko nakreci atak. Wiem, że to trudne, walczę z atakami paniki od prawie 10 lat, teraz zdarzają mi się 2-3 razy w roku, ale był czas, że miewałam je codziennie przez 10 dni z rzędu. Jak czuję, że się zbliża to siadam sobie, zaczynam oddychać przeponowo, powtarzam sobie, że to tylko kolejny atak paniki, że skoro tyle ich do tej pory przetrwałam, to i teraz tak będzie. Jak Lucek jest w domu to mu mówię 'zbiera mnie na panikę', on wie, że ma po prostu być, ma nie lamentować, nie próbować mi pomagać, sama obecność daje mi poczucie bezpieczeństwa, idę sobie do sypialni, ale wiem, że jest za ścianą i wie co się ze mną dzieje. Wiem, że niektórym pomaga odwrócenie uwagi, skupienie się na czymś innym, na mnie to akurat średnio działa, ale możesz spróbować. Pamiętam, że tydzień przed porodem miałam paskudny atak, nie potrafiłam się uspokoić, aż w końcu usiadłam w fotelu (to była noc), poddałam się temu, oddychałam przeponowo, głaskałam brzuch i zrobiło mi się lepiej. Ściskam Cię mocno :*

Edit kocham MLH 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2022, 21:49

Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam do fanów MLH 😁

Zulugula lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na koniec taki żarcik na koniec dnia

Podkarpacia nie najadą, tam mieszka moja teściowa, a złego diabli nie biorą ;)

Jednorożec89, emdar, Annia, Suszarka, KarolinaMaria, MoTyLeK🦋, Ulaa, Ania81, Iryska, Clover, Zulugula, Wik89, Enigvaa, Belie, Ewa88 , kic83 lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Karolina :* zaraz popatrzę na oddech przeponowy i na pewno sobie wezmę do serca Twoje wskazowki. Ta panika to coś strasznego, nigdy wcześniej czegoś takiego nie doświadczyłam. Nikomu nie życzę. Jeszcze byłam wtedy sama z dzieckiem, bo mąż poszedł biegać.
    Ataki tachykardii to chyba oddzielna kwestia, miałam je też w ciąży z Igą, tylko wtedy oczywiście lekarz nie widział powodu by zareagować.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edyciak. wrote:
    Dziewczyny, czy u was też do CPN są takie kilometrowe kolejki?
    U nas jest dramat
    Tak. Brakuje u mnie już ON 🤦‍♀️

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa wrote:
    Powiem Wam, że mimo, że staramy się nie mówić przy dzieciach o tym co się dzieje teraz na Ukrainie, to mimo wszystko najstarszy syn Olek usłyszał gdzieś w radiu.. Dostał takiego ataku paniki, że nie wiedziałam co mam robić. Nagle zaczął się źle czuć, stracił całkowicie apetyt, dostał skurczy żołądka, zrobił się mega apatyczny, a na koniec zwymiotował ze stresu.
    Ja wiedziałam, że on jest mega emoatyczny, uczuciowy i wrażliwy, ale przeżyłam dzisiaj szok i załamanie jednocześnie..

Pochodzę z miasteczka, które leży nieopodal granicy z obwodem Kaliningradzkim (dzisiaj mówili właśnie o mojej miejscowości w teleexpressie) i moja mama panikuje.. Ojciec mój jest żołnierzem, do końca marca miał mieć urlop (wybierał zaległy i częściowo bieżący), odwołali go z urlopu, bo postawili polską armię w pierwszym stopniu gotowości. Szczerze mówiąc z Damianem myślimy w tyle głowy o ewakuacji. Na szczęście mamy gdzie uciekać, bo moi przyszli teściowie mają dom w Hiszpanii, wczoraj złożyłam wniosek o dowód osobisty dla Juliana (starsi synkowie mają jeszcze ważne dokumenty) także w razie czego pakujemy się i jedziemy.

Nie takiego świata chciałam dla moich dzieci 😪
    Ula, doskonale Cie rozumiem. Też mamy ucieczkę z tyłu głowy. Dziś zlozylam wnioski o dowody dla dzieci i w razie czego jedziemy...

Ulaa lubi tę wiadomość

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Annia Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to MLH?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Motylek ale przepraszam co Ci da ucieczka do Niemiec?
    jak to pojdzie dalej to Putina nic nie zatrzyma...
    Niemcy są ciut dalej niż Polska. A sądzę, że Niemcy są w stanie bardziej się bronić niż Polska.

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Co to MLH?
    Make Life Harder - profil na fb lub ig. Codzienna dawka stories z info o świecie z przymrużeniem oka.

Annia lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Dzudi Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoTyLeK🦋 wrote:
    Tak. Brakuje u mnie już ON 🤦‍♀️
    Dla mnie to czyste wariactwo 🤦 Zaczęła się pandemia ludzie na potęgę robili zapasy cukru i papieru toaletowego teraz nalot na CPN'y, za chwilę będą budowane jakieś bunkry. Sytuacja jest nieciekawa na Ukrainie ale kurde ludzie sami nakręcają panikę 😵

Suszarka, Annia, KarolinaMaria, Clover, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, nie chciałam Cię absolutnie zdenerować/zestresować dodatkowo tym tematem wojny. :* Czy twoja prowadząca będzie Ci robić CC?

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Clover Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2022, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też brakuje już paliwa. Miałam na 19 do fizjo i kiedy wracałam, zajechałam zatankować, bo już mi się świeciła kontrolka. Kolejki nie tylko na placu, ale również na ulicy, a przy samym dystrybutorze malutka karteczka, że nie ma ON 🤬 Pojechałam na następny, jeszcze większa kolejka, a ludzie zamiast się ustawiać w jednej kolejce to jeszcze się pchają. Mało bym nie miała stłuczki, bo facet się władował przede mnie busem na chama. Później stałam za nim 20 minut, bo oprócz auta do zatankowania miał jeszcze z 20 kanistrów... Facet nawet nie patrzył w moją stronę 😏 Czekając wyszłam pomóc jakiejś kobiecie zatankować gaz, bo nikt z obsługi do niej nie mógł wyjść, a na placu mnóstwo ludzi, ale nikt nie pomoże 🤷‍♀️ Jak już przyszła w końcu moja kolej, to tutaj z kolei wisiała karteczka na dystrybutorze, że płatność tylko gotówką 🙄 Ale udało mi się 250 zł wygrzebać z różnych kieszeni portfela. Masakra jakaś.

06.02.2021 👶💙

age.png
‹‹ 4766 4767 4768 4769 4770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ