X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria nie znam się w ogóle na alergiach ale mam zalecone iść do alergologa skonsultować nocne charczenie/pochrapywanie itp. Czasami pojawiają się też córce na nosku i okolicach czerwone suche plamy, a nie wyłapałam z czego to może być...może jakiś alergen a może z zimna...hmmmm
    Poprostu myślałam, że przy okazji pobierania krwi zrobię też to igE i może to będzie jakiś trop...

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, w ogóle jak opisywałaś pielęgnację Olka, to widziałam to w głowie ;D super mama ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2022, 21:13

Lalia, Ewa88 , Nowastaraczka lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Właśnie u nas tydzien smarowania mija i tylko delikatna poprawa, więc liczę na steryd.. choćtydzien temu kazala tylko smarowac emolium intensive, a nie wyglądalo to lepiej.
    Ciekawe czy go jutro zaszczepi czy jednak pass. Z jednej strony wolalabym odroczyc a z drugiej jest mega ciężko z terminami, zaraz pewnie znow jakies chorobsko wejdzie i tak w kółko. Dlatego z ciekawości pytam jak uważacie, bo w necie widzialam duuuzo gorsze zmiany
    Takie zmiany ja smarowalam tylko emolientem. No ale to potem się zaostrzyło i wyglądało dużo gorzej niż teraz u Tomcia i skoczyło się na sterydzie. Najlepiej pokaż to lekarzowi 🙂

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Lalia, w ogóle jak opisywałaś pielęgnację Olka, to widziałam to w głowie ;D super mama ❤

Olek ma to odparzenie, my nie mamy wanny a chciałam żeby wymoczył pupę w krochmalu, więc wsadziłam do brodzika taką plastikową miskę i nalałam tam wody z tym krochmalem i włożyłam Olka 😂 miał turbo mini micro brodzik ale był zachwycony 😂 myślałam, że będzie uciekać przy pierwszej okazji, a on topił zabawki, chlapał, no szok 😂

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 22:13

Zulugula, Lalia, Ewa88 , Anet.kaa, kic83 lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 2 marca 2022, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Właśnie u nas tydzien smarowania mija i tylko delikatna poprawa, więc liczę na steryd.. choćtydzien temu kazala tylko smarowac emolium intensive, a nie wyglądalo to lepiej.
    Ciekawe czy go jutro zaszczepi czy jednak pass. Z jednej strony wolalabym odroczyc a z drugiej jest mega ciężko z terminami, zaraz pewnie znow jakies chorobsko wejdzie i tak w kółko. Dlatego z ciekawości pytam jak uważacie, bo w necie widzialam duuuzo gorsze zmiany
    Moje dzieci i ja miewaliśmy gorsze zmiany więc dla mnie nie jest to jeszcze jakiś koszmar. Pytanie czy go to swędzi albo boli. Jak moi mają bardzo dużo takich jak Tomek i się nie zmniejszają to wtedy używam steryd ale bardzo cieniutko i nie od razu na wszystkie plamy tylko te najgorsze. Czasem na te słabsze nie trzeba i schodzą po emoliencie. Zauważyłam też że zaostrzenie nigdy nie pojawia się bez przyczyny. Zawsze jest jakiś alergen tylko nie zawsze latwo go znaleźć. U moich dzieci zaostrzenie powodowały m.in. nieumyty nawilżacz powietrza, za słabe kosmetyki do mycia, miód, banki mydlane spadające na skórę, kule do kapieli, woda z basenu, miód, orzechy, kakao, czekolada, pomidory, mleko itd

Tajka gratulacje dla Majeczki. A co do oczka to koze po prostu kwestia zdjęcia tylko, ale mówię, bo kiedyś na innym forum jedna z dziewczyn właśnie na zdjęciu zobaczyła i tylko dlatego mama poszła do lekarza, bo oni jako rodzice jakoś zbagatelizowali. Ale wiadomo czasem to może być złudzenie.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 21:06

dmg111 lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Jak Tomuś ma nie iść do żłobka to ja mam FOMO 😂 i potem patrzę z żalem na zdjęcia co go ominęło 🙈
    Musiałem sprawdzić co to jest FOMO 😂😂😂

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Lalia, Nowastaraczka, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Polubilam za ten kawalek. To tak jak Haris. On wszystkie stereotypy lamie. Chyba sie z Martusia zmowili😉😀😂

Same story!! Indywidualisci 😆

Ania81 lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Heej ja pamietam, że już kiedyś sprawdzałaś, zapomniałaś już 😂

Toms zaszczepiony, pediatra mówi, że to jeszcze nie jest az takie mocne zaostrzenie ale dała jakiś delikatny steryd na razie
    Nigdy sie nie nauczę 😂

Spróbuj zlokalizować alergen. U nas takie plamy zawsze po czymś się pojawiają. Może coś w żłobku, np z jedzenia?

Zulugula lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙
    💗
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, tak wygląda azs które swędzi i dosłownie boli

IMG-20210121-232817.jpg

IMG-20210121-232802.jpg

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamuśki😁

Ostatnio nie odzywałam się, ale niestety dopadł nas Covid. Popsuł nam wszystkie plany, bo akurat przyjechała do Nas moja Mama i myślałam, że trochę się rozerwię i odpocznę od obowiązków macierzyńskich, a tu klapa 🤦‍♀️. Jeszcze na dodatek zaraziła się moja siostra, która za miesiąc rodzi.
    Na szczęście wszyscy przeszliśmy łagodnie, bo objawy jak przy przeziębieniu, Młody miał tylko 3 dni gorączki i lekki kaszel(a oprócz ojca bo on to miał silny ból głowy i gorączkę 37,5😂).
    Jestem trochę zła, bo mąż zrobił 2 testy i obydwa wyszły negatywne, a już miał silne objawy. Specjalnie Kazałam mu zrobić, bo to zależało czy mama przyjedzie czy nie. 🤦‍♀️No nic prędzej czy później by nas dopadło.

Mam pytanie to Was odnośnie szczpienia. Po jakim czasie od covida mogę zaszczepić młodego Nimenrixem?

A na dodatek młodemu idą zęby... Jest taką marudą, że odliczam dni powrotu do pracy 😂. Przebiła mu się dolna czwórka, a jeszcze nie ma górnych dwójek 🤷‍♀️.

Co do buntu, to u nas już od jakiegoś czasu jest. U nas objawia się waleniem głową o wszystko. Już nawet guza sobie nabił. 🤦‍♀️

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 22:14

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 22:14

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis w H&M -20% dla klubowiczów premium

Ewa88 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    Tak, nadal uważam że żłobek to jest to. Pewnie nie dla wszystkich dzieci, i nie jest to rozwiązanie idealne dla każdej rodziny, ale uważam że żłobek bardzo dużo daje maluchom. Jedyny minus ( moim zdaniem) to choroby 🥴😌. U nas póki co( odpukać!!!) od początku stycznia były tylko dwa katarki,z których nic się nie wykluło; ale początki mieliśmy fatalne😒. Generalnie, bardzo bardzo polecam żłobek:) Też miałam spore obawy, ale zupełnie się one nie potwierdziły; chociaż myślę,że naprawdę dużo zależy od placówki ( nam się naprawdę trafiła ekstra). Kiedy chcecie puścić Polę?
    Edit:doczytałam,że od kwietnia. Macie jakiś fajny na oku?
    Tak mamy nieopodal domu żłobek z dofinansowaniem.
    Opinie dobre, mały kameralny, świetne jedzenie.
    Damy ją od kwietnia, jak się nie bedzie nadawać to po prostu wrócimy do planu opieki przez babcie.
    Jednak ten plan ma bardzo dużo minusów. Moja teściowa nie może opiekować się Polą w poniedziałki bo ma pracę w innym miejscu niż tam gdzie wzięła urlop. Więc każdy tydzień to bedzie myślenie co zeobić w poniedziałek. Moja mama akurat w tym czasie ma zaplanowane sporo wyjazdów więc nie za wiele będzie mogła nam pomóc. Później kolejne dwa miesiące teoretycznie miałaby się zajmować Polą moja mama, ale to byłoby ciągłe zmoenianie miejsca. Jeździłybyśmy sporo do mojej mamy (100km) i ona do nas, natomiast to wszystko będzie jedną wielką improwizacją.
    Mnie taka improwizacja bardzo stresuje, o ile kiedyś robiłam wiele rzeczy na spontanie przy dziecku mi ciężko więc czuje że to będzie dla mnie ogromny stres.
    Praktycznie każdy ze znajonych (poza 1.parą) ma takie zdanie jak Wy co do żłobka. Pola też jest baaardzo otwarta, ona zaczepia wszystkie dzieci, podchodzi, zagaduje coś po swojemu więc dla niej przebywanie z dziećmi nie będzie problemem a myślę że wyjdzie jej na ogromny plus.
    Dodoatkowo jak zaczniemy teraz to chyba nie wpadniemy w aż taki okres wirusów. Oczywiście że chorować będzie - jestem na to przygotowana ale we wrześniu z tego co zauważyłam jest gorzej.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maminka a to były testy antygenowe czy pcr? Nam pediatra kazała odroczyć szczepienie 4 tyg. po covidzie :)

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2022, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Maminka a to były testy antygenowe czy pcr? Nam pediatra kazała odroczyć szczepienie 4 tyg. po covidzie :)
    Antygenowe. No to dopiero w kwietniu zaszczepimy się. Tylko mam nadzieję, że nie będzie chorować i zdążymy przed żłobkiem😊

mhsv2n0agptpbs6g.png
‹‹ 4779 4780 4781 4782 4783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ