Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Suszarko, ogromnym problemem naszego społeczeństwa jest zerowa empatia. Ludzie patrzą na wszystko przez swoje doświadczenia i myślą, że mają monopol na rację. Jak kobieta nie miała problemu z rozkręceniem kp, to będzie robić wielkie oczy, że któraś takie miała i jak to mm, jak wybrała od razu MM to potem zdziwienie, że inna długo karmi piersią, bo 'jak możesz sobie pozwalać na bycie zależną od własnego dziecka' (autentyk zasłyszany od sąsiadki). Jedyne co możemy zrobić, to olać innych, nie dawajmy tym toksynom satysfakcji, że mogą wypowiadać się o naszym życiu, jak o swoim własnym. Twoja decyzja o MM jest jak najbardziej normalna, miałaś trudny start z Igą, będziesz miała w domu 15miesięczną córkę, ja bym się nawet nie zastanawiała, bo należy założyć, że pewnie przy drugim dziecku też laktacja nie ruszy Ci z kopyta. Będziesz miała w domu dwie cudowne córeczki i szkoda czasu, by wisieć na laktatorze. Jeśli po porodzie uznasz, że chcesz trochę poprzystawiać małą to ok, ale nic sobie nie zakładaj z góry. Będzie dobrze! Pomysł z opieką psychologa jest super. Obcy człowiek niesie często większe wsparcie niż bliski. I to nie jest tak, że ktoś bliski chce źle, po prostu obcemu łatwiej obiektywnie spojrzeć na naszą sytuację.
Wik89, Ladyo, Suszarka, emdar lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Zulu, u nas w lutym MMR+ospa a teraz we wtorek druga dawka ospy i udało się bez NOPów. Wydaje mi się, że nasza pediatra mówiła że po ospie standardowo gorączka do 3 dni, natomiast może się pojawić wysypka nawet do 3-4 tygodni 🤔
Dziewczyny, tak dużo forumowych dzieciaczków choruję, że pozwólcie że wszystkim ogólnie pożyczę dużo zdrówka! ❤️
Suszarko, wydaje mi się że ginekolog na skierowaniu do szpitala może napisać że prosi o otoczenie opieką psychologa po porodzie. W moim szpitalu pani psycholog dzień w dzień przychodziła i pytała czy ktoś jej potrzebuje 👍
Mamusie, mam jeszcze jedno pytanie, chociaż i tak pewnie jutro zadzwonię do przychodni 😂
Chodzi mi o tą dawkę uzupełniającą 6w1 (5w1 i cała reszta). Ona wypada na 16-18 miesiąc życia. Ostatnio pediatra powiedziała żeby zapisać Olka jak skończy 16 miesięcy, więc zapisaliśmy na kwiecień. Ale jak wróciłam do domu, to mi się coś skojarzyło że kiedyś mówiła, że to powinno być rok od ostatniej dawki, czyli u nas byłoby to po skończonym 18 miesięcu- w czerwcu.
Jak było u Was? Po skończonym 16 czy po roku od ostatniej dawki??MoTyLeK🦋, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Lalia ja wprawdzie nie szczepiłam ani 5w1, ani 6w1 tylko tymi zwykłymi, ale pediatra mówiła że kolejna dawka to rok od ostatniego szczepienia co w naszym przypadku będzie dopiero w sierpniu czyli ok. 20 miesiąc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2022, 21:22
Lalia lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Zulu, mój mały od soboty do wtorku miał ciagle powyżej 39 i wjechał antybiotyk.. ale od wtorku już gorączki nie ma..
Moje dziecko wjechało na maska w zlobek 3 dni chodzi 3 dni choruje..starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Zulugula wrote:Ja dzis pomyslalam, że T chodzi już 3tyg i chyba zacznie 4ty no i oczywiście zonk.
Ladyo tak, to nie jest info wyssane z palca tylko takie są zalecenia w zasadzie od dawna ale nie wszyscy o tym wiedzą, i dalej krążą te 4h, sama nie dawno się dowiedzialam , choć mój mąż mi o tym juz mowil z rok temu ale ja "wiedzialam lepiej " 🤭 -
Moja Tyldzia już w domku. Dostała kroplówka jakiś lek przeciwwymiotny, później kroplówkę nawadniająca. Wyniki z krwi miała ok, więc puscili ich do domku. Od czasu kroplówki nie było wymiotów, wypiła też troszkę wody, także trzymajcie kciuki żeby już lepiej było mojej gwiazdeczce ❤️
Ounai, dmg111, Nowastaraczka, Ewa88 , emdar lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZgadzam się z Motylkiem dawaj fotkę brzuszka, bo ja jeszcze niedawno miałam a już mam wrażenie, że to było tak dawno. ☹️
Suszarko współczuję tego wszystkiego co przeszłaś. Karm tak jak Ty uważasz za stosowne. To tylko Twoja decyzja. Z tym psychologiem dobry pomysł i z tą prośba o to, żeby siostra była czujna. 🙂
Nikomu się nie musisz tłumaczyć dlaczego tak a nie inaczej.MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEnigvaa wrote:Na mnie patrza jak na kosmite ze takie duze dzidcko a jeszcze cycka ciagnie 😏😅
To też klasyk 🤣🤣🤣
U mnie mam wrażenie że wszystkie problemy mojego dziecka wg ludzi są przez moje mleko. Za dużo przybiera bo moje mleko za tłuste. Brzuch go boli bo moje mleko, bo na pewno coś zjadłam. Kupy nie robił 3 dni spróbuj podać Mm to może zrobi.
Serio cyrk na kółkach.
Ja już się śmieje z tego bo nic mi innego nie pozostaje 🤷🏻♀️ -
Cześć Mamusie
Dawno nie było u nas raportów wagowych, a ja musze się pochwalić
15 lutego wykupiłam sobie dietę chodakowskiej na tym całym bebio. Dziś na wadze -2,5 kg
Bardzo sie cieszę! Wcześniej oczywiście tez byłam na diecie od lipca, ale mój organizm sie już chyba do niej przyzwyczaił i w pewnym momencie waga sie zatrzymała. Dzisiaj od 7 lipca czyli od pierwszego dnia diety mam -12 kg!! Zulu broń boze nie pomyślałabym ze info które przekazujesz jest wyssane z palca ❤️ Tylko przeżywam ze wcześniej o tym nie wiedziałam bo jak głupia czekałam te 4 godziny a mogłam podać lek już wcześniej
szkoda ze żaden lekarz mi tego nie powiedział! Zreszta o tym naprzemiennym podawaniu leków tez wyczytałam w necie, tak to bym pewnie czekała 6 godzin od jednej dawki nurofenu do drugiej… Moti super ze Matylda już w domu! Zdrówka! Nasza Mela dziś tez już dużo lepiej, gorączki nie ma, uśmiecha się
Belie ludzie sa straszni! Co ich obchodzi Twoje mleko i Wasze dziecko
w ogóle jakim prawem ktoś pozwala sobie komentować przyrosty Twojego maluszka
Suszarka, dmg111, MoTyLeK🦋, emdar lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Zulu poważnie??? Kurczę dałam jej czopek nurofen o 12.30, gorączka w ogóle nie spadała i czekałam do 16.30 żeby podać paracetamol! Nie wiedziałam ze można szybciej, bałam się ze przedawkuje leki
jak dobrze Was mieć
Nie przedawkujesz. Te dwa leki maja zupelnie inny mechanizm dzialania.Ladyo lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ladyo wrote:Zulu poważnie??? Kurczę dałam jej czopek nurofen o 12.30, gorączka w ogóle nie spadała i czekałam do 16.30 żeby podać paracetamol! Nie wiedziałam ze można szybciej, bałam się ze przedawkuje leki
jak dobrze Was mieć
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Zulugula wrote:Motylku biedna Matyldzia, trzymajcie się.
Tomuś ma teraz 39.7:( żadnych innych objawów. Jutro zbadamy mu mocz, jak wyjdzie dobrze to pozostaje chyba czekać 3dni..
Moze też zebiska jak u nas 😵💫😵💫😵💫 -
Belie wrote:To też klasyk 🤣🤣🤣
U mnie mam wrażenie że wszystkie problemy mojego dziecka wg ludzi są przez moje mleko. Za dużo przybiera bo moje mleko za tłuste. Brzuch go boli bo moje mleko, bo na pewno coś zjadłam. Kupy nie robił 3 dni spróbuj podać Mm to może zrobi.
Serio cyrk na kółkach.
Ja już się śmieje z tego bo nic mi innego nie pozostaje 🤷🏻♀️
O tak u mnie bylo to samo i stare przekonania ze malego bolal brzuszek bo na pewno ja cos zjadłam i tu lezy wina. Ale mm nikt nie podejrzewal.. a ja z perspektywy czasu uwazam ze wlasnie za szybki przeplyw w butelce powodowal powietrze w brzuszku bo potem jak postawilam wszystko na jedna kartę i dawalam tylko cycka to problemy ustąpiły 🥴 ale absolutnie nikt nie pomyślal ze to moze wlasnie mm szkodzi tylko ze moje mleko. Kosmos. Teraz jak slysze "jeszcze karmisz?" To tez mnie podnosi, co to kogo obchodzi skoro ja jestem z tym ok 🤨Belie lubi tę wiadomość