X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Ja "kojarzę" Mavi z lutówek, udzielała się przez całą ciążę, a sklep zaczęła reklamować później, więc nie zgodzę się, że jej posty to same reklamy :)

Btw. Nie mam pojęcia, o co chodzi z Darią, chyba mnie jeszcze nie było na forum 😅

Pewnie zaraz przyjdzie sie zareklamowac 🤣

Clover, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 19 marca 2022, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai walk z zaburzeniami odżywiania jest trudna, sciskam mocno! Mi sie nie udalo z tego wyjsc, jak mam stresy to żywię sie czekolada. Takze No, nie jest latwo z tym walczyc…

🔸28 lat

Wysłany: 19 marca 2022, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ounai walk z zaburzeniami odżywiania jest trudna, sciskam mocno! Mi sie nie udalo z tego wyjsc, jak mam stresy to żywię sie czekolada. Takze No, nie jest latwo z tym walczyc…
    Ostatnio miałam bardxo stresujący czas w pracy. Przyjechał do nas z Niemiec jeden dość wysoko postawiony u nas w firmie facet i stwierdził, że wierzy xe dam sobie radę z pewnym zadaniem. Wymagało to ode mnie pełnego skupienia i otwartego umysłu, bo problemy sypały się jeden za drugim a rozwiązania trzeba było szukać w ciągu minut, bo miałam na wszystko jeden dzień. Ogarnęłam, a on stwierdził, że w takim razie dam radę z kolejnym zadaniem. Nie powiem, wyrobiłam sobie niezłą opinię, ale w domu dokładnie tak jak mówisz. Tylko jadłam. Czekoladę jabłko, kanapki, kabanosy, parówki, zupę, sushi. Nie miało znaczenia czy to słodycze czy nie. Wiedziałam że nie powinnam, a mimo to wrzucałam w siebie wszystko co znalazło się w zasięgu mojej ręki. A potem oczywiście przychodziła fala wyrzutów sumienia, myśli, że jestem beznadziejna, bo nawet nie potrafię zatrzymać się z jedzeniem itd. To wszystko jest straszne :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 11:30

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Clover Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, przybijam piątkę... Mi waga jesienią zatrzymała się w miejscu na 77kg, a później ruszyła w górę i dobijam teraz do osiemdziesiątki :( Nie mogę się zabrać za siebie. Też mam wyrzuty, tylko nie wtedy, kiedy zjadam coś niezdrowego, tylko później, kiedy już jest zjedzone to mam tysiąc myśli, że niepotrzebnie jadłam... Wczoraj w drodze od neurologopedy zajechaliśmy w ramach odstresowania do KFC, a wieczorem wsunęłam całą wielką paczkę chipsów po masażu buzi Olka. Dzisiaj waga pokazała mi 79,65kg, postanowiłam, że koniec z tym i nie pozwolę, żebym znowu ważyła ponad 80 kg. Tylko ciekawa jestem, czy coś z tego wyjdzie, bo najpierw mówię że koniec z objadaniem się, a później znowu się objadam. Jest mi ciężko, bo kiedy byłam młodsza to zrzucenie kilku kg nie było dla mnie żadnym wyczynem, a teraz nawet jeśli bardzo się pilnuję z jedzeniem i ćwiczę, to waga spada bardzo wolno i łatwo się zniechęcam. Ech, trudne to.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 11:59

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Ounai, przybijam piątkę... Mi waga jesienią zatrzymała się w miejscu na 77kg, a później ruszyła w górę i dobijam teraz do osiemdziesiątki :( Nie mogę się zabrać za siebie. Też mam wyrzuty, tylko nie wtedy, kiedy zjadam coś niezdrowego, tylko później, kiedy już jest zjedzone to mam tysiąc myśli, że niepotrzebnie jadłam... Wczoraj w drodze od neurologopedy zajechaliśmy w ramach odstresowania do KFC, a wieczorem wsunęłam całą wielką paczkę chipsów po masażu buzi Olka. Dzisiaj waga pokazała mi 79,65kg, postanowiłam, że koniec z tym i nie pozwolę, żebym znowu ważyła ponad 80 kg. Tylko ciekawa jestem, czy coś z tego wyjdzie, bo najpierw mówię że koniec z objadaniem się, a później znowu się objadam. Jest mi ciężko, bo kiedy byłam młodsza to zrzucenie kilku kg nie było dla mnie żadnym wyczynem, a teraz nawet jeśli bardzo się pilnuję z jedzeniem i ćwiczę, to waga spada bardzo wolno i łatwo się zniechęcam. Ech, trudne to.
    Piątka! Mam DOKŁADNIE to samo. Jakbyś czytała w moich myślach. Już milion artykułów o zaburzeniach odżywiania czytałam, kupiłam książkę, przeczytałam i co? Dupa, nic nie działa 😪 Dzis na wadze wyjątkowo tyle samo co tydzień temu, chyba przez to, że przy tym projekcie nabijam dużo kroków i to mnie chyba uratowało. Ale to tylko kwestia czasu hak pójdzie w górę.

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Clover Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorajsza wizyta u neurologopedy trochę mnie uspokoiła i poukładała mi w głowie. Ranki po cięciach wyglądają dobrze (jest jedna przy górnej wardze i dwie pod językiem), nic się tam nie zrasta ani nie wygląda niepokojąco. Masowałam troszkę za słabo, więc pani mi pokazała jak mam to prawidłowo robić. Zaproponowała też ćwiczenia, które możemy robić w trakcie dnia - np. podczas zabawy czy jedzenia. Stopniowo widzę, że Olek coraz częściej sam zamyka buzię, czy to podczas snu czy podczas innych czynności. Mamy stopniowo ograniczać nocne masaże do mniejszej ilości, tylko wtedy rano pierwszy masaż musi być trochę dłuższy. Dla mnie to świetna wiadomość, bo z tymi nocnymi masażami jest u nas tak, że są dwie minuty masażu a później dwie godziny usypiania. Wczoraj w nocy spałam niecałe 3h, bo na ósmą rano mieliśmy te wizytę, więc musieliśmy wstać o 5.30. Ogólnie jestem dobrej myśli po wizycie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2022, 14:12

Ounai, Ewa88 , Suszarka, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover a to podcinaliscie też górne wędzidełko?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Clover Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Piątka! Mam DOKŁADNIE to samo. Jakbyś czytała w moich myślach. Już milion artykułów o zaburzeniach odżywiania czytałam, kupiłam książkę, przeczytałam i co? Dupa, nic nie działa 😪 Dzis na wadze wyjątkowo tyle samo co tydzień temu, chyba przez to, że przy tym projekcie nabijam dużo kroków i to mnie chyba uratowało. Ale to tylko kwestia czasu hak pójdzie w górę.
    Ja też znam teorię właśnie, ale co z tego, kiedy nie potrafię konsekwentnie tego wprowadzać w praktyce. Nie umiem zmienić swojego nastawienia. Dodatkowo mam takie głupie myśli, że nawet jeśli uda mi się schudnąć to co z tego, skoro pewnie i tak mi wszystko wróci po jakimś czasie. No nie potrafię inaczej myśleć 😖 W liceum był taki czas, że byłam już dość gruba, ale wzięłam się za siebie i nie dość, że kilogramy szybko zeszły, to przez długi czas nie wróciły, aż do czasu, kiedy po ślubie zaczęliśmy się strasznie z mężem objadać, później się trochę opamiętaliśmy i kilka kg się udało zrzucić a później zaszłam w ciążę i dalej już wiadomo 🙄 Strasznie mnie boli fakt, że kiedyś mogłam sobie jeść to, co chciałam, dodatkowo brałam hormony i leki sterydowe i mogłam mieć wagę, jaką chciałam, nic z tych rzeczy jej nie ruszyło. Teraz jem znacznie mniej i zdrowiej niż kiedyś (wiadomo, że są takie wybryki jak wczoraj, ale nie zdarza się to jakoś super często, a nawyki żywieniowe mam znacznie lepsze niż kiedyś), a i tak waga ciągle stoi lub w górę 😪 Byłam u tej diabetolog, dała mi kilka wskazówek no ale niestety, pewnych rzeczy nie wprowadzę. Nie będę zastępować wszystkich węglowodanów kaszą, szkoda mi życia na to. Najwyżej będę gruba, trudno. Nie wiem, może teraz wiosną coś mi się uda ruszyć z wagą, a jak nie, to nie.

I jeszcze nic mnie bardziej nie wkurza, jak jacyś samozwańczy "eksperci", którzy mówią "schudniesz, to nic trudnego, tylko musisz zrobić coś tam i coś tam". No nie, tak to niestety nie działa.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Clover a to podcinaliscie też górne wędzidełko?
    Tak. Wiem, że sporo specjalistów nie zaleca podcinania górnego tak małym dzieciom, ale u nas robił się tzw. namiot z górnej wargi i Olkowi przez to ciężko było domknąć usta, dodatkowo kiedy jadł z łyżeczki to zawsze coś zostawało, nie mógł całości ściągnąć. Po cięciu widzę dużą poprawę, górną warga jest wreszcie ruchoma i jest duża różnica w jedzeniu. Mam nadzieję, że już tak zostanie :)

06.02.2021 👶💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 marca 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:

Clover, Ounia dolaczam sie do waszego #teamu.
    Niestety moja mama wyrzadzila mi wielka krzywde, jako dziecko zawsze slyszalam ze jem za duzo i jestem gruba (wychodzac za maz wazykam 38kg ale i tak dla mojej mamy bylam gruba). Nie wazne co jadlam i ile zawsze bylo zle. I niestety tak mi zostalo. Mam bardzo zle relacje z jedzeniem. Zdaje sobie z tego sprawe, sa dni, czasami tygodnie ze jem dobrze nie objadam sie. Ale niestety jak stres przyjdzie, zachrzan w pracy, problemy jakiekolwiek i wtedy czasami jest zle jem za duzo, wszystko co mi do reki wpadnie🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Proboje to zmienic ale jest ciezko, bardzo ciezko.
    Kiedyz sie uda mam nadzieje.

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover ale rozumiem że to była decyzja neurologopedy? Mieliście tylko znieczulenie miejscowe? Pytam bo u córki górne wędzidełko jest jakby trochę między górnymi jedynkami, córka ma też szparę między nimi, ale jak pytałam neurologopedy to właśnie mówiła że górne i tak się podcina dopiero jak wyjdą zęby stałe, chyba że są wcześniej do tego jakieś wskazania, pewnie tak jak u Was 🤔

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 22:15

Tajka lubi tę wiadomość

• Iryska Autorytet

Wysłany: 19 marca 2022, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki: jak się nazywa ta aplikacja do robienia zdjęć do dowodu? Chyba ktoś tu pisał kiedyś?

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    A tak z innej beczki: jak się nazywa ta aplikacja do robienia zdjęć do dowodu? Chyba ktoś tu pisał kiedyś?

Irysko, photo aid chyba 😘

Iryska lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 12:21

dmg111 lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu wg mnie też te sandały właśnie nie są super miękkie. Ja narazie sandały odpuszczam bo córce rośnie noga w zastraszającym tempie 🤔 zimowe mieliśmy 22, teraz półbuty szukam już duże 23 🤔
    Zamówiłam jedne Emele i faktycznie przód bucika jest szerszy niż w ricosta ale za to zapiętek wydaje mi się twardy 🤔 Ouinai też tak jest u Marty? No i zasłaniają kostkę a fizjomomy tego nie zaleca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2022, 09:49

• Lalia Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę dzisiaj o ciepłe myśli. W piątek zmarł mój ukochany dziadek 😞💔 w tym roku kończyłby 98 lat, był już bardzo słaby, leżący w łóżku, po prostu przyszedł już jego czas.. pozostawił po sobie czwórkę dzieci, jedenaścioro wnucząt oraz szesnaścioro prawnucząt ❤️ dzisiaj jest pogrzeb, mimo że serce mi pęka i wszyscy jesteśmy bardzo przygnębieni, to wiemy, że dla dziadzia to ulga i radość, bo po ponad 30 latach ponownie spotkał się z moją babcią, a swoją najdroższą żoną 😘 mój dziadek był jak dziadek z bajek i filmów, jestem wdzięczna za czas spędzony z nim i będę pielęgnować piękne wspomnienia ❣️

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, przytulam mocno. Ja mam takie odczucia, że mimo, że dziadkowie nie są niezbędni w naszym dorosłym życiu, to gdy odchodzą kończy się jakiś etap 😔 nie wiem jak to określić? Dzieciństwa, beztroski?

🦄 2021 r.
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mało się odzywam, dziś z Luckiem kończymy izolację, Matylda kończy dopiero jutro, bo przedłużono jej z uwagi na zapalenie oskrzeli. Jest już lepiej, jestem wdzięczna naszej przychodni, że bez problemu nas przyjęli w tym tygodniu dwa razy w izolatce i osłuchali małą.

Co do butów, to w końcu żadna para z 3 z eobuwie (primigi, geoxy i naturino) nie skradła naszych serc. Naturino bardzo fajne buty, ale miały profilowaną wkładkę. Teraz idą do nas wrzosowe Ricosty z CCC (Lalia, powinnaś zostać ambasadorką marki 🤣).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2022, 13:18

🦄 2021 r.
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 20 marca 2022, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 12:21

💙
    💗
‹‹ 4808 4809 4810 4811 4812 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ