Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Annia Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2022, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, wow... Wyglądasz kwitnąco. 💁 🤩

Ieysko, z kim Michaś zostaje jak idziesz do pracy? Długo teraz musisz dojeżdżać?

Suszarka lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 05:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko pieknie wygladasz❤️❤️❤️😍😍😍😍

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2022, 11:24

Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Suszarka generalnie nie oznacza sie rutynowo u ciężarnej aptt i pt czy inr. Bo one zawsze beda fizjologicznie obnizone w sensie krew w ciazy staje sie bardziej gesta i jest to zupelnie normalne.... A heparyne powinno sie chyba dostac zawsze po dłuższym unieruchomieniu? Pytamke czy CC jest tak traktowane bo nie wiem kiedy u Ciebie pionizuja :) wydaje mi sie ze absolutnie Twoj wynik nie jest jm potrzebny do decyzji czy podać heparyne czy tez nie.
    Dziękuję, liczyłam właśnie na Twoją odpowiedź ❤️ u mnie w szpitalu te badania są obowiązkowe do zrobienia jak się zgłaszasz na CC. Sprawdziłam wypis, i przy przyjęciu do porodu z Igą też mi to oznaczali - podchodziłam do sn ale może lekarz miał już świadomość jak to się może zakończyć, wtedy wynik miałam w normie. Heparynę dostaje się u nas po CC tylko w czasie pobytu na oddziale. Ja dostałam też przy wypisie zastrzyki do domu, ale to wyjątkowo, bo miałam straszne obrzęki, które się ani trochę nie zmiejszyly w czasie tygodniowego pobytu na oddziale, i uznali że ryzyko zakrzepicy mam wysokie. Pionizacja u nas...zależy od tego jak się trafi. Iga się urodziła po 9, pionizację miałam ok. 16. Bardzo liczę że tym razem będzie podobnie.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko - przepięknie wyglądasz!!😍😍

klz9df9hix7ly771.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Suszarko, wow... Wyglądasz kwitnąco. 💁 🤩

Ieysko, z kim Michaś zostaje jak idziesz do pracy? Długo teraz musisz dojeżdżać?
    Zostaje z mężem, ja pracuję tylko poniedziałki, wtorki i niektóre środy. Wymieniamy się z mężem , ja wracam z pracy, a on jedzie do swojej. Dojazd zajmuje mi 35-40 minut 🙂

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Angie1985 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Laila w punkt- Bogini to idealne określenie, Suszi 🔥 w ogóle Suszarko śniło mi się, ze oglądałam w tv wywiad z Tobą 😅

Angie, widzę że jestes, co tam u Was? Dawno nie dawalas znaku

Ania81 jak tam ? Lepiej już się czujesz z powrotem do pracy?
    Zaglądam często i podczytuje ale nie chcę się wtrącać bo wypadłam z obiegu. 😄
    Moja rozbujnica demoluje na całego ciężko mi w to uwierzyć ale zaraz będzie kończyć roczek. Czas uciekł mi nie wiem kiedy. Raczkuje z prędkością światła, chodzi przy meblach, zwala i przewraca wszystko co się da. Ale wystarczy jeden przytulasek i wybacza się wszystko.

Iryska, Suszarka, Zulugula, emdar, Ewa88 , nick nieaktualny lubią tę wiadomość

mhsvej28dzyxqzel.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh nie załapałam się na focie ☹️☹️☹️

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka, ja widziałam wczoraj w przelocie ( Julek z gilem i gorączką mega total maruda 🤯🙄), wyglądasz przepięknie ❤ jakie plany na ostatnie dni w dwupaku? Tylko "przetrwać" czy coś bardziej ambitnego dla 9 miesiąca ciąży czyli jakieś wycieranie kurzy 😘😉?

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dmg111, szybkiego powrotu do zdrowia! 😘

dmg111 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar, dziecko zasnęło, więc zaraz zasiadam z kapucziną ☕ nie mam żadnych planów. Chciałam się trochę dopieścić urodowo, więc ogarnęłam wczoraj dłonie i stopy wraz z malowaniem paznokci, jutro idę jeszcze na hennę z geometrią. Robię w domu tyle ile muszę, resztę olewam albo proszę o pomoc. Cieszę się ostatnimi dniami "spokoju", bo wiem że zaraz wszystko znowu się wywróci do góry nogami i dopiero za jakiś czas złapiemy nowy rytm :) dużo zdrowia dla Julka! ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2022, 12:33

emdar lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Suszarko, nic mu za bardzo nie jest, poza gilem i kaszlem jak mu spłynie po gardle. Pojechaliśmy jednak do naszej pediatry bo zawsze przy mega katarze boję się o jego uszy,i wolałam sprawdzić. Wszystko ok. Typowa infekcja wirusowa parodniowa.
    Wypoczywaj te ostatnie dni ile się da! Ściskam mocno i czekamy już wszyscy na Jagódkę ❤. Wszystko będzie dobrze mamuśka, dasz radę 💪😘!

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Laila w punkt- Bogini to idealne określenie, Suszi 🔥 w ogóle Suszarko śniło mi się, ze oglądałam w tv wywiad z Tobą 😅

Angie, widzę że jestes, co tam u Was? Dawno nie dawalas znaku

Ania81 jak tam ? Lepiej już się czujesz z powrotem do pracy?

Dziekuje ze sie pytasz😍. Lubie swoja prace wiec jest super, ale zmeczenie i brak czasu mnie dobijaja.😔 Powiem szczerze ze przy 4 dzieci jest ciezko mimo pracy hybrydowej. Pewnie do klada sie do tego rowniez to ze Haris ma totalna mamoze, ze gdyby mogl wisial by 48h/24h na cycku, 🤦‍♀️. Szczegolnie ostatnio po tym jak jakims cudem rozwalil sobie paskudnie dziaslo i teraz jeszcze wychodzi tam zabek. O odstawieniu nie ma mowy.
    Mimo tego wszystkiego nie zaluje powrotu do pracy i uwazam ze byla to najlepsza decyzja jaka moglam podjac.

emdar, Zulugula lubią tę wiadomość

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a odnośnie kataru...czy Wasze dzieciaczki jak mają katar to zawsze przechodzi z przezroczystego płynnego do zielono-żółtego gęstego? Czy nie zawsze? Bo u nas zawsze i się zastanawiam co tego może być przyczyną...

Jeszcze proszę o info jaki tu polecałyście taki słynny inhalator :P wiem, że było o tym tysiąc razy ale chyba nie zrobiłam screena :( Chyba to był jakiś Flaem? Tylko który model?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wczorajszej " wymiany zdań"....Laski, nty raz mówię: więcej empatii, zrozumienia i wyrozumiałości dla odmienności każdej z nas. Właśnie w tym tkwi siła tego forum, każda z nas jest naprawdę inna. Inna, znaczy też,że ma inną sytuację, inną wrażliwość, inny poziom odbierania takiej czy innej wypowiedzi itd itp. I to jest naprawdę super, bo pozwala nam dostrzec inne punkty widzenia.
    A co do ad rem, to nie będę się wymądrzać, bo nie jestem obiektywna. Borykam się z moją "chorą" relacją z jedzeniem od jakichś 25 lat :( I mimo,że nie wpadłam ani w anoreksję, ani w bulimię, ani w otyłość to mój terapeuta lata temu określił to "zaburzenia odżywiania". Wszystkie walczące ściskam wyjątkowo mocno ❤.
    Edit: i to że obecnie od wagi życia dzielą mnie 2 kg, nie oznacza że czuję się wygraną. Czuję się wygraną na dziś, nie wiem w jakim miejscu będę za rok czy dwa. To walka na całe życie 😒

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2022, 13:16

Suszarka, Annia, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88, u nas zawsze prawie od razu jest zielony gil. Faza " wodnista" trwa dzień, góra dwa, a potem zielony. Tyle dobrze, że od prawie 4 miesięcy, katarki trwają 4 do 5 dni łącznie i koniec.
    Ja mam nebulizator jakiś no name (Omnibus się nazywa) ,ale spoko daje radę.

Ewa88 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81, super ze jesteś zadowolona z powrotu do pracy 👍👏!

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Dziewczyny a odnośnie kataru...czy Wasze dzieciaczki jak mają katar to zawsze przechodzi z przezroczystego płynnego do zielono-żółtego gęstego? Czy nie zawsze? Bo u nas zawsze i się zastanawiam co tego może być przyczyną...

Jeszcze proszę o info jaki tu polecałyście taki słynny inhalator :P wiem, że było o tym tysiąc razy ale chyba nie zrobiłam screena :( Chyba to był jakiś Flaem? Tylko który model?
    Ewa polecam Ci artykuł mamy pediatry, mnie on wiele rozjaśnił:
    https://mamapediatra.pl/2019/09/28/zielony-zolty-wodnisty-przezroczysty-jaki-jest-katar/
    Faktycznie ZAWSZE jest u nas tak że katar wodnisty się przeradza po kilku dniach w zielony lub żółty. No i jak jest u Igi katar to już po tych 15 mc-ach razem wiem na pewno, że potrwa od tygodnia do dwóch.

Inhalator mam Novama Familino by Flaem czy coś takiego. Jeden z polecanych przez pana Tabletkę modeli w rozsądnych pieniądzach.

Ewa88 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susziiii, poproszę jeszcze raz zdjęcia 😍

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2022, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Susziiii, poproszę jeszcze raz zdjęcia 😍

Ja też 😍

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
‹‹ 4842 4843 4844 4845 4846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ