Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLalia wrote:Zulu, jak ostatnio mierzyłam (odrysowywalam na kartce) to mi wychodziło że ma 13 cm. A w tych kaloszach 20/21 (bez ocieplaczy) ma na pewno luzy w paluszkach ale takie w sam raz 👌
Dziewczyny, nie mam pojęcia kiedy mój chłopczyk tak urósł 🤭🙈 rok temu był bardzo pulchnym bobasem, a teraz jest tak szczupły że przerabiam większość spodni i lata wszędzie jak mały helikopter 😂💙dmg111 lubi tę wiadomość
-
Belie wrote:Lalia dajesz nadzieję, bo mój syn to Pan Fałdka 🤣
Belie, u nas tak było do jakoś 5 miesiąca, a później jak zaczął się obracać, siadać i raczkować to waga praktycznie stanęła w miejscu a Olek zaczął rosnąć na długość i teraz to szczuplaczek 😁 -
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny jak to było z tym zbijaniem gorączki? Jeśli teraz podałam ibum to za 6h pedicitamol i potem znowu ibum ? I podawać na zmianę co 6h ?
dużo zdrowia dla Małej 😘
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny jak to było z tym zbijaniem gorączki? Jeśli teraz podałam ibum to za 6h pedicitamol i potem znowu ibum ? I podawać na zmianę co 6h ?
Herbatko, lek z tą samą substancją czynną możesz podawać zgodnie z ulotką chyba w zależności od leku co 6-8h.
Ale jeśli np. o 12:00 podałaś Ibum a po godzinie czyli o 13:00 temperatura nie spadła, to od razu możesz podać np. czopek z paracetamolem. A później kolejny ibuprofen 6 h od pierwszej dawki, a kolejny paracetamol 8h od pierwszej dawki. Jeśli gorączka się utrzymuje ciągle to można też podawać te leki naprzemiennie co 4 h, czyli 12:00 ibuprofen, 16:00 paracetamol, 20:00 ibuprofen itd.
Tak naprawdę nie jest ważny odstęp między lekiem z paracetamolem a ibuprofenem, tylko odstępy między lekami z tą samą substancją i żeby nie przekroczyć dziennej dawki danej substancji.
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Moti, i co powiedział alergolog?
tzn. Wpisane ma podejrzenie astmy, bo ciężko to zdiagnozować u tak małego dziecka. Mamy przepisane leki na cały miesiąc, inhalacje. Po miesiącu bez leków na 2 tygodnie chyba że wróci kaszel, problem z oddychaniem, wtedy znów na leki. No i 9.06 wizyta znów. Jeśli dalej będzie na lekach, to zmieni jej na wziewne takie psikacze. Bez inhalacji wtedy.
Smutno mi, nie sadzilam, że to jakaś astma. Ale jednak u męża genetycznie sporo zachorowań, plus wcześniak plus problemy z oddechem po porodzie mówią swoje... Zobaczymy jak będzie dalej. Jestem dobrej myśli póki co.
Dzięki za pamięć ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Madzia, u nas wszystko ok, nawet jestem na bieżąco z wątkiem, tylko jakoś brakuje mi czasu na pisanie. Duuużo się dzieje, jestem zmęczona okropnie ale też bardzo szczęśliwa 🥰
Co do Twojego Jasia to ja bym na razie obserwowała, jak Iga miała 4 miesiące to jej wyszły pierwsze zęby i wtedy właśnie było dużo 💩 dawaj mu często jeść żeby się nie odwodnił, nawet jeśli to jakaś jelitówka (odpukać) to niewiele więcej można zrobićewentualnie bym dała probiotyk 👍
madziulix3 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualny