Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Majka ma pierwszy raz katar. Pół nocy biedna nie spala. Cos oprócz odciągania i inhalacji?
-
Tajka wrote:Majka ma pierwszy raz katar. Pół nocy biedna nie spala. Cos oprócz odciągania i inhalacji?
-
U nas nadal żłobkowa drama 😭
Początek zeszłego tygodnia był straszny, płacz na samą informacje gdzie idziemy, w czwartek obyło się bez płaczu w domu tylko dopiero przy oddawaniu. W piątek została w domu bo wg jednej cioci miała jelitówkowe kupy - za przeproszeniem gówno prawda, to zęby no ale zostawiłam ją w domu.
Nie spodziewałam się aż takich problemów i takiego płaczu (ostatnio podobno całe 2h płakała) , daje jej jeszcze czas do końca miesiąca ale cały czas mam wątpliwości czy to jest odpowiednie miejsce dla niej - mówie o tym konkretnym żłobku.
Nie podoba mi się killa rzeczy w tym żłobku, a szczególnie zachowanie jednej z cioc.
Do pracy wracam 9 maja, byłam wczoraj pogadać, mamy nowe fajne biuro w którym mam być 2 razy w tygodniu, mam nowego starego dyrektora (kiedyś juz był moim dyrektorem) u którego w biurze jak rozmawialiśmy Pola strzeliła taką śmierdzącą kupę że pół biura śmierdziało
-
Anet.kaa wrote:U nas nadal żłobkowa drama 😭
Początek zeszłego tygodnia był straszny, płacz na samą informacje gdzie idziemy, w czwartek obyło się bez płaczu w domu tylko dopiero przy oddawaniu. W piątek została w domu bo wg jednej cioci miała jelitówkowe kupy - za przeproszeniem gówno prawda, to zęby no ale zostawiłam ją w domu.
Nie spodziewałam się aż takich problemów i takiego płaczu (ostatnio podobno całe 2h płakała) , daje jej jeszcze czas do końca miesiąca ale cały czas mam wątpliwości czy to jest odpowiednie miejsce dla niej - mówie o tym konkretnym żłobku.
Nie podoba mi się killa rzeczy w tym żłobku, a szczególnie zachowanie jednej z cioc.
Do pracy wracam 9 maja, byłam wczoraj pogadać, mamy nowe fajne biuro w którym mam być 2 razy w tygodniu, mam nowego starego dyrektora (kiedyś juz był moim dyrektorem) u którego w biurze jak rozmawialiśmy Pola strzeliła taką śmierdzącą kupę że pół biura śmierdziało
Ale jeśli masz źle przeczucia, to też zaufaj swojej intuicji. My mamy wiemy co jest dobre dla dzieci -
Anetko a macie opcje na inny żłobek? Już tu na forum miałyśmy kilka przykładów ze przeczucia mamy to jest jednak to. Jeśli coś Ci się nie podoba to kozę rzeczywiście spróbujcie z innym miejscem? Wiem, ze dzieci płaczą w żłobku, musza sie zaadaptować wiec to ze Polcia płacze to nie znaczy ze dzieje jej sie krzywda ❤️ Jaka decyzje podejmiesz to będzie dobra ❤️
-
Moti wiszę ze ja z Matyldzia przechodzimy to samo. U niej astma została zdiagnozowana, a moja astma po ponad 5 latach remisji po ciazy się gwałtownie wznowiła. Tez byłam u alergologa/pulmonologa w ten dzień co Matyldzia, dostałam leki na stałe… z własnej perspektywy- da się z tym żyć
ważne żeby przyjmować te leki regularnie i mieć zawsze przy sobie!
MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Maść nagietkowa pod nosek, plasterki na noc lub gałganek aliny. Ja polecam również Isonasin Septo ale ostatnio nigdzie nie można go było zdobyć
-
Motylku, przykro mi, że to jednak astma, dobrze, że teraz są leki nowej generacji, a w przyszłości będą jeszcze lepsze. Dużo zdrowia dla Matyldzi❤
Ladyo, dla Ciebie też dużo zdrowia! Macie już jakieś plany roczkowe? 😎MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Tajka wrote:Majka ma pierwszy raz katar. Pół nocy biedna nie spala. Cos oprócz odciągania i inhalacji?
Julkowi pomagała maść majerankowa pod nos i kropelki do nosa Ectoclarin, bardzo szybko pozbyliśmy się kataru (a był okropny, najpierw lejący się, potem gęsty utrudniający oddychanie)
I zrobiłam sama plasterki aromactiv (nasączyłam olbasem wkładkę/podpaskę i przykleiłam przy łóżku)Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2022, 09:37
Tajka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Herbatko my mamy i Mela go bardzo lubi. Siada w nim i się buja, zazwyczaj razem z psem. Ale myśle ze większe zainteresowanie będzie jak będzie starsza, jak będzie się mogła wspinać. Teraz póki co nie wyciągam jej nawet zjeżdżalni/ścianki wspinaczkowej bo jest jeszcze za mała
Tylko moim zdaniem koniecznie trzeba dokupić materacyk.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2022, 12:51
-
Ladyo wrote:Moti wiszę ze ja z Matyldzia przechodzimy to samo. U niej astma została zdiagnozowana, a moja astma po ponad 5 latach remisji po ciazy się gwałtownie wznowiła. Tez byłam u alergologa/pulmonologa w ten dzień co Matyldzia, dostałam leki na stałe… z własnej perspektywy- da się z tym żyć
ważne żeby przyjmować te leki regularnie i mieć zawsze przy sobie!
-
Motylku a na jakiej podstawie u dzieci diagnozuje się astmę? Są jakieś badania itp? Czy tylko na podstawie wywiadu i obserwacji?
Anetko a w sumie ile dni Polcia już była w żłobku? Może faktycznie będzie potrzebować więcej czasu....12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny, czy macie może Bujak Montessori? Wasze dzieci są tym zainteresowane? Mocno zastanawiam się nad kupnem ale t4oche boję się, że nie będzie szału i będzie kolejny mebel, który stoi i zajmuje miejsce.
Też się nad nim zastanawiam, bo córka ogólnie lubi się huśtać, w domu huśtamy ją w kocu, a na dworze u obu dziadków są huśtawki w ogrodzie12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo