X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko boskie te Twoje dziewczyny 😍😍😍o i widzę, że Iga ma kolczyki, Wow!!
    Ja też bym chciała zrobić małej ale chyba poczekam aż dorosnie i sama zadecyduje.

klz9df9hix7ly771.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, my pierwsze inhalacje zaczynaliśmy z odległości 10 cm i tylko celowałam tym dymkiem w stronę nosa i ust 🤣 ale jakoś następnego dnia dał już sobie przyłożyć normalnie, prawidłowo maseczkę 👌 no i na czas inhalacji musiała być ulubiona bajka lub zapętlona piosenka 😅 my zazwyczaj mieliśmy inhalacje z samej soli, czasami z tej takiej mocniejszej, a raz chyba mieliśmy ten Berodual czy jak się to tam nazywa 🙈

Zulu, super, że Tomcio tak fajnie się przyjął w żłobku 💪 Olek dopiero ostatnio ogarnął o co chodzi w Scoot and ride i na razie trenuje w przedpokoju 🤣

Suszarko, w takim razie dużo zdrówka dla Was! ✊ Dziewczynki cudne, mam wrażenie że są identyczne 🤭 i chyba 100% Twojej urody? ❤️

Motylku, to faktycznie się dzieje! Masz już stylowke na komunię? 😁

U nas chaotycznie, ale stabilnie 😅 ja w pracy już praktycznie wróciłam na stare tory, Olek z dziadkami radzi sobie fantastycznie, biegnie do nich z wyciągniętymi rączkami (serce matki kłuje zazdrość i poczucie zdrady 🤣) Powoli nastawiamy się finansowo i psychicznie na generalny remont łazienki na wakacjach i z jednej strony nie mogę się doczekać, bo nasza jest okropna, ale z drugiej strony wizja co najmniej dwóch tygodni Gruzji w domu sprawia że mi słabo 😵 dzisiaj byliśmy z Olciem na szczepieniu, trzecia dawka Bexsero, zostało nam jeszcze w czerwcu 6w1 i mamy wszystko 💪 Olek waży 10,3kg i ma ponoć 81,5 cm 👌 gorączki na razie nie ma, ale widać że boli go nóżka 🥺 jest mega aktywny, biega, skacze, wspina się i.. spada gdzie popadnie 😂 to książkowy Bad Boy- mega łobuziak, ale topi serca i wszystko mu się wybacza 😎 robi takie akcje, że "krzycząc" na niego często nie mogę powstrzymać śmiechu 🤭 ostatnio się troszkę odblokował i do odgłosów jaskiniowca dołączyło gilili, ziii, tam i itd 🤣

To mój przystojniak, nie cytujcie proszę 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2022, 21:12

Suszarka, Clover, MoTyLeK🦋, KarolinaMaria, Ewa88 , emdar lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, dziewczynki podobne do siebie, ale to skóra zdarta z mojego męża :D Igi ma po mnie tylko jasne włosy :)

Lalia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Lalia, dziewczynki podobne do siebie, ale to skóra zdarta z mojego męża :D Igi ma po mnie tylko jasne włosy :)

W takim razie Twój mąż jest równie przystojny, jak Ty piękna 😎😁❤️

dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila póki co zostawiliśmy ekotuptusie. W domu śmiga na bosaka, ubieramy je tylko w gościach gdzie są płytki bo wtedy mega zimna podłoga.
    Ale widzę, że już muszę kupić jej jakieś normlane wyjściowe buty na dwór a nie jakieś tam kapcie😅i już mi słabo bo ten temat butowy, to jakis ciężki dla mnie 🙈🙈

Olek jaki przystojniak 😍😍 i super stylóweczka! Nie ściąga tej czapki ? Ja mam milion turbanow i opasek ale wszytsko ściąga.

Lalia lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doskonale rozumiem Twoje dylematy butowe 🤣🤣 ja się zachowuję jak jakaś psychiczna, jakbym miała dewiację 🤣🤣

Na spacerze zazwyczaj nie ściąga, jak biega to nigdy. Ale czasem w wózku jak zawieje nudą to ściąga i rzuca 😂 no i jak wychodzimy z domu to ja ubieram, on ściąga itd aż w końcu pytam gdzie ma czapkę bo bez niej nie idzie i idzie szukać i przynosi i wychodzimy 🤣🤣

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ❤️ Coś u nas ostatnio przycichły rozmowy, całe szczęście ze jest pani posterunkowa Lalia, która przywołała wszystkich do porządku :) u nas wszystko Ok. Melcia jutro kończy 11 miesięcy, jak uda mi się zrobić zdjęcie miesięczne to wstawię :) ma katar i kaszle, chociaż bez temperatury póki co. Jagoda w lekkim stresie bo zbliżają się egzaminy 8klasisty i rekrutacja do liceum… Suszi kocham Twoje słodkie dziewczynki! Miło się patrzy! A to drugie zdjęcie to normalnie się rozpływam!!! Hebratko my mamy śpiworek z motherhood i jest całkiem Ok. Co prawda teraz nam coś szwankuje zamek ale i tak go bardzo lubię. Lalia Oluś jest przeslodziakiem!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2022, 19:06

Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia

Ja to skromnie. Mam taki granatowy garnitur, biała bluzka i tyle :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2022, 19:22

Lalia lubi tę wiadomość

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, zapytałaś w dobra godzinę! Wczoraj spróbowaliśmy z wanienką i się udało! 🛀 Wykąpała się w wanience bez płaczu pierwszy raz od 4 miesięcy 🙈 postanowiliśmy ot tak spróbować i zaskoczyło. Dobrze, że jej wcześniej nie zmuszałam na siłę, potrzebowała czasu, by przekonać się do kąpieli na nowo.

U nas ok, czas leci jak szalony, zaraz będzie maj, a dopiero co była kumulacja zimowych roczków. Kupujemy mi auto, zaraz pewnie będę wybierać drugi fotelik. Myślę też o S&R na dzień dziecka. Matylda na WWR radzi sobie tak dobrze, że chodzimy już tylko dla zabawy. Praktycznie nie ma śladu po asymetrii. Aaaa i najważniejsze!!!!!! Mati z piątku na sobotę po raz pierwszy przespała cała noc 🙃 mamoza jak zwykle do kwadratu, tutaj akurat bez zmian 🤣

Suszarko, dziewczyny to sama słodycz ❤

Wik, co u Ciebie? Dalej jesteś przemęczona? Tak ciężko znaleźć przy dziecku chwilę na regenerację 😔

Dziewczyny, jakie sandały w końcu kupiłyście? Czy któraś z Was myślała o sandałach crocs typowo do piasku, na plażę, na ogródek? Wiem, że nie są w top zdrowych butów, ale słyszałam, że sprawdzają się w ekstremalnych warunkach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2022, 20:00

Lalia, Ladyo, emdar lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Clover Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, miło, że pytasz :) Olek akurat dzisiaj ma wściekliźnę, bo idą mu dwie dolne trójki. Ale tak ogólnie to u nas w porządku, Oluś bardzo wiele się ostatnio uczy i jestem z niego taka dumna. Zaczęły go interesować książeczki, pokazuje na półkę z jego książeczkami, a kiedy ja albo mąż bierzemy jakąś, to siada i chce, żeby mu czytać, fajnie słucha i pokazuje różne rzeczy. Dla mnie to spore zaskoczenie, bo do tej pory książkami to tylko rzucał albo próbował wyrywać kartki i myślałam, że przez dłuższy czas jeszcze tak będzie 😅 Bardzo się też rozgadał, buzia mu się praktycznie nie zamyka. Sporo mówi po swojemu, ale niektóre słowa potrafi już ładnie, wyraźnie powiedzieć. Zazwyczaj można zrozumieć, co chce przekazać, o ile chodzi mu o coś konkretnego akurat 😅 Bardzo fascynują go zjawiska atmosferyczne, np. deszcz. Jakiś czas temu zdarzył się też u nas grad, a Olek biegał po mieszkaniu i przeżywał 😂 Rozróżnia już sporo słów, zazwyczaj kiedy mówimy do niego prostymi zdaniami to widać, że rozumie. Doskonale wie też, czego mu nie wolno, bo kiedy coś broi i widzi, że się zbliżam, to zaczyna uciekać, albo patrzy na mnie, grozi palcem i mówi "ne, ne, ne" 😂 No ogólnie wesoło mamy 😅

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, ale super te Twoje dziewczynki ❤ jestem pod wrażeniem jak piszesz o Idze że jest czuła itp do Jagódkim. Ciężko mi sobie wyobrazić Polę w takiej roli 🤣 ona do kotów jest tak czuła że leci w nie co popadnie (kubek, klocki, buty) i nie da sobie wytłumaczyć że tak nie wolno.

Herbatko, ja bym pojechała na dobór butów do Pierwszych Kroczków jeśli totalnie nie ogarniasz tematu. Mimo tego że obsługa mnie nie porwała to jednak bardzo byłam zadowolona z tych zimowych emelków które jej dobrali.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, Oluś cudny!!
    Super, że sobie tak fajnie radzi u dziadków i fajnie, że Ty już się na nowo wkręciłaś w pracę. Ja wracam 9 maja i mam już lekki stres jak to będzie.

Motylku, sporo się u Was dzieje.
    A jak Zuzi terapia? Przynosi rezultaty?
    Jak Ty czujesz z tym posłaniem Filipa wcześniej do szkoły?

KarolinaMaria,
    Mi wczoraj przyszły sandałki z Geoxa, są elastyczne i bardzo fajne. Jedynie za duże więc oddaje je przyjaciółce a ja zamawiam mniejsze.

Lalia lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Lalia, że pytasz 😘
    No Majeczka ma tego gila już 4dni...w dzień spoko się zachowuje normalnie, ale noce i drzemka to dramat. Odciągam tym katarkiem do odkurzacza od wczoraj, wcześniej tym doustnym, ale męża zaczęło boleć gardło.... A on zwykle nie choruje więc myślimy ze od tego... Niechętnie się daje odciągać, niestety czasem trzeba na siłę... W nocy też ☹️ inhalacja też średnio ale nie płacze tylko sobie to odsuwa ręką, ale zajmuję ją najczęściej pilotem i jakoś się udaje.
    W sobotę mamy roczek dla rodziny, za tydzień dla znajomych. I się zastanawiam czy przekładać, bo nie wiem czy moja 3 letnia chrześnica przyjedzie, skoro Maja będzie miała gila, a bardzo bym chciała żeby była.... Jutro kończy roczek, akurat rok nie chorowała, a na roczek Gil ☹️ ja się z tym źle czuje, bo oczywiście siebie obwiniam, może się przeziębiła od podłogi jak w czwartek zasnęła na 20min na chwilę ale leżała na macie... Albo w piątek siedziała tyłkiem chwilę na piasku... Byłyśmy w środę też na zajęciach z dziećmi, może tam złapała od kogoś... Ehh
    Ja się czuje bardzo różnie. Raz tryskam energia, ale głównie na wieczór, bo rano to bym tylko spala i spala, nie mam na nic siły, tak do 16....pozniej trochę lepiej. Ale dzisiaj po śniadaniu był koszmar, pierwszy raz wymiotowałam, jak kot ☹️ a Majcia Biedna stała i patrzyła ☹️ ale później już było lepiej, ale nic już nie zjadłam dzisiaj. Mam nadzieję, że to uroki pierwszego trymestru i za miesiąc będzie lepiej.

Edit. A no i powiedziałam szefowej, że wracam za 2 lata 😀😀 chyba trochę ją wcięło, bo czekała na mnie, myślała że od października wrócę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2022, 20:11

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, super, że się udało z tą kąpielą 💪 ja jako wyjściowe zostawiam Mrugały (mam w domu dwa rozmiary i czekam do końca możliwości zwrotu bo nie wiem który rozmiar będzie lepszy 🤣) a czy będę zamawiać jeszcze jakieś drugie, to w sumie nie wiem, do piaskownicy myślałam że będą lepsze mimo wszystko trampki żeby piasek w sandałach nie obcierał stópki, a na wakacje na plażę planowałam kupić typowo buty do wody 😅😅 moja znajoma jako sandały nie do zdarcia polecała Nike sunray

Anetko, wracasz do pracy na cały etat? Pół na pół HO i biuro? 🙂

Clover, zdolniacha z Twojego Olcia 💙💙💙 mój mało mówi, ale rozumie wszystko 🙈 dzisiaj się go pytam "Gdzie jest Bozia?" a on chodzi po pokoju, rozgląda się, pokazuje na różaniec po czym podnosi i całuje 😂💙 babcie i prababcie wariują z dumy 😂

Clover, Ladyo, Suszarka lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, dziewczynki są cudowne 🥰🥰🥰

Lalia, nie załapałam się na Olusia ☹️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2022, 20:11

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2022, 14:29

Lalia, Clover, Ladyo, dmg111, Suszarka, emdar lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Belie, madziulix, Dzudi!! ❤️❤️❤️

Wzywam Was, co u Waszych Bąbelków? 💙💙💙

Dzięki za pamięć. ❤️ Mój bąbelek dobrze, zaczyna mi się śmiać mój kawaler, dziś przy zabawie tak się pięknie śmiał w głos. 🥺❤️
    Trochę mi się "zepsuł" ze spaniem. Już było tak fajnie, szybkie pobudki i do spania a teraz pobudek więcej i wstawanie wcześniej. 🤣🙈 Dzień zaczelismy dziś o 4:45.

Powiem Ci, że przez Ciebie też bzikuje na buty.🙈 Dzidzia w rodzinie niedawno zaczęła chodzić i ma takie buty, takie sztywne,m(macałam) że aż mi się źle patrzy. Biega w nich w dodatku cały czas po domu.🙈🙈🙈

Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość

• Iryska Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, dziękuję , u Michałka wszystko oki, ostatnio miał katarek ale na szczęście w tydzień udało się go pozbyć.
    Uczy się coraz to nowych słów, umie po swojemu powiedzieć np . drzwi, okno, idzie, jedzie, pomidor , dziadzia itp😆
    Śmiga już od jakiegoś czasu w bucikach, kupiłam w końcu Nike, całkiem fajne są 🙂

Lalia, Olek to taki słodki chłopczyk, do zacałowania❤️❤️

Tajka, to zrobiłaś "niespodziankę" szefowej 😁

Lalia, Clover lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, pierwszy trymestr to był u mnie dramat 😬😬😬 pierwszy i ostatni raz wtedy nachodziły mnie myśli że Olek będzie jedynakiem bo drugi raz sobie świadomie tego nie zrobię 🤣
    U nas też był przekładany roczek, bo Olcio był chory, ale on gorączkował i był słabiutki 🥺 zdrówka dla Was i sił!

Zulu, Olek odwala więcej takich akcji 🙈 dzisiaj siedzi w kąpieli, a tu pierdek i takie bąbelki 🤣 jakoś bezmyślnie się go pytam czy poszła kupa, a on z pełną powagą kiwa głową i mówi "Nie", padłam 😂

To wrzucam jeszcze raz na chwilkę Olcia 💙
    IMG-20220424-150741.jpg

Iryska, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie, polecam wam książki dla dzieci z serii Ulica Czereśniowa. Michałek ma Noc na ulicy Czereśniowej i ogląda to codziennie po kilka razy. Planuje mu jeszcze dokupić te cztery pory roku bo naprawdę super są te książki 🙂

emdar lubi tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
‹‹ 4876 4877 4878 4879 4880 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ