Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina miło ze pytasz
będziemy robić imprezkę roczkowa w domu, dla najbliższej rodziny tzn dziadkowie jedni i drudzy i nasze rodzeństwo
ale bez jakichs większych fajerwerków, tort i dekoracje zrobię sama. Tak najbardziej lubię
jejku, to już za miesiąc 😱 Dmg, Moti jest dokładnie tak jak dmg pisze. Mi tez zaczynała się astma jak byłam dzieckiem. Rodzice wysłali mnie do sanatorium i wszystko ucichło. Astma wróciła dopiero po urodzeniu Jagody. I teraz znów po urodzeniu Meli. Wyglada na to ze ciąża tak na mnie działa. W każdym razie jako dziecko chorowałam bardzo dużo i sanatorium bardzo mi pomogło. Raz byłam przez 2 miesiące z babcia a jak byłam starsza to już sama, bardzo fajnie wspominam ten czas
ja byłam w Rymanowie Zdroju i mam sentyment do tego miasteczka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2022, 14:22
KarolinaMaria, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Motylku a na jakiej podstawie u dzieci diagnozuje się astmę? Są jakieś badania itp? Czy tylko na podstawie wywiadu i obserwacji?
Anetko a w sumie ile dni Polcia już była w żłobku? Może faktycznie będzie potrzebować więcej czasu....Ewa88 lubi tę wiadomość
-
dmg111 wrote:Moi sąsiedzi mają tą samą sytuację co Moti. Generalnie Szymek bardzo często chorował na zapalenie oskrzeli i zapalenie płuc. Kiedyś o nim wspominałam, że dwa dni w żłobku kończyły się u nich dwoma tygodniami dochodzenia do siebie. Poleciłam jej dobra pediatrę i wyszło, że wywiad + dokładne osłuchanie mlodego dały podejrzenie astmy oskrzelowej. Był długo na sterydach, by wspomóc plucka. Dostali też od razu skierowanie do sanatorium, by przebadać go w pełni (Szymek też jest alergikiem ja jajko i mleko). W maju jadą do Rabki. Już po tej kuracji sterydami jest niebo a ziemia. Mlody nie jest wcześniakiem, urodził się tydzień po - 4.2kg.
Moti trzymam za Was kciuki 😘 Może warto rozważyć sanatorium 😘 -
Dziewczyny, a ile trwa taki zwykły katar? Maja ma od pt wieczór, dziś już trochę mniej, ale jeszcze ma i nie daje jej spać. Biały, lejący się. Nie wiem czy przypadkiem nie towarzyszy jej wychodzenie czwórki, bo ma straszną bulwe, ale nic nie widać. A noce nieprzespane, to przez sam katar aż tak by było? Ibum dostaje na noc to średnio pomaga.
-
Tajka, u nas katar to tak 7-10 dni niestety
ja zawsze przed snem odciagam katar odkurzaczem, daję nasivin i wieszam przy łóżku pieluchę z plasterkiem Aromactiv. Pod materac wkładam zwinięty kocyk tak żeby miała wyżej pod głową.
dmg111 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Dziewczyny pokieruje mnie ktoś przed pierwszym użyciem inhalatora
? niestety przyszedł czas go użyć
mam model flaem 4 neb. I teraz pytanie: można inhalować przy użyciu samej soli fizjologicznej prawda? Tylko jaki odcinek wybrać przy zwykłym katarze? ustno-gardłowy?
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
ZielonaHerbata wrote:Mamity weźcie mi na szybko przypomnijcie jakie były polecane śpiworki do spania z nogami? Coś mi się kojarzy jakiś lisek lolo😁ale wiem, że padały też inne marki.
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
ZielonaHerbata wrote:Mamity weźcie mi na szybko przypomnijcie jakie były polecane śpiworki do spania z nogami? Coś mi się kojarzy jakiś lisek lolo😁ale wiem, że padały też inne marki.
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Cześć Mamuśki ❤️
Piszcie co tam u Was 😎
Irysko, jak Michałek? Dorobił się pierwszych butów? 😁
Karolina, jak tam Matylda? Udało się coś ugrać z tymi kąpielami? 🛀
Motylku, a jak Twoja Mati się czuje? Co u reszty maluchów? 🚸
Zulu, jak tam Tomson w żłobku? Przyzwyczaił się już zupełnie? 💙
Anniu, jak Miki? Dobrze pamiętam, że Wasze mieszkanie się dopiero buduje? 🤔
Kic, jak tam Maks i Wiki? Jak Twoje treningi? 💪
Tajka, co u Majteczki i Kropeczki? Jak się czujesz? 🤰
Suszarko, co u Sisters? Jak Twoje samopoczucie? 😘
Emdar, co u Julka? Jak Twoja dieta i bieganie? 🏃♀️
Ula, jak tam Julek? Zaczęliście starania o siostrę? 😍
Clover, jak się miewa Olek? Wracasz do pracy? 🙂
Enigva, co u Malwi? Jak Wam idzie na zajęciach? ❤️
Ewa, jak córcia? Nie buntuje się na inhalacje? 🥺
Zielona Herbata, jak tam szefowa? Udało się znaleźć idealne kapcie? 😅
Asia, co u synka? Jak się czujesz? 🌼
Nowastaraczka, jak tam Leon Zawodowiec? Wrócił do zdrowia? ✊
Anetka, co u Polsona? Jak sytuacja ze żłobkiem? 🤗
Ladyo, jak Amelcia? Mam nadzieję że choróbsko jej nie rozłoży 🙄
Dmg, co u Julci? Śmiga już na rowerze? 🚴♀️
Wik, co u Gustawa? Jak się macie? 😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2022, 13:45
Zulugula, dmg111, Clover, Ladyo, KarolinaMaria, Tajka, emdar lubią tę wiadomość
-
Lalia, dzięki za pamięć 💋
Ogólnie Matylda spoko. Bierze te inhalacji i naprawdę, po wizycie u tej pani doktor zero kaszlu. Katar jakiś wodnisty, chyba na żeby został. Także trzymamy się dzielnie do końca kuracji.
Filip - jestem po konsultacji w poradni psych-ped w sprawie tej wcześniejszej 1 klasy. Czekamy teraz na termin na jego diagnozę i wtedy padnie decyzja.
Kornelia - wariuje. Badania z krwi mamy do powtórki, pójdę z nią w sobotę, bo to rozpacz jest w tym dniu.
Zuzia - Komunia pełna para. Zaczynamy próby, spowiedź... Dzieje się
Ja dziś też robiłam badania dla diabetologa i znów dramat:
Glukoza 63, insulina 18,6. Moje ciało wariuje. Naprawdę.
Złożyłam wniosek do żłobka publicznego, jakoś za tydzień będą wyniki. Zobaczymy. Ale nie nastawiam się ze puścimy ją. Jeśli będę miała możliwość łączenia pracy zdalnej to może rzeczekamy jeszcze rok, aż ojdzie do przedszkola. Zobaczymy...
A jak U was? Dawaj jakieś foto, dawno nie widziałam was 🤪Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia, u nas w normie, Jagódka niestety złapała katar ode mnie (ja jestem od czwartku na antybiotyku, nie wiem czy pisałam 🙈). Do tego ma odparzoną pupkę dość konkretnie, dobrze że to moje drugie dziecko i mam arsenał do walki z tym. Poza tym 29 maja będziemy mieć chrzciny, już wszytsko załatwione
Iga jest opiekuńcza i kochana, czasem aż za bardzo (np. jak chce głaskać dzidziusia jak ten akurat śpi 😅). Jestem z niej bardzo dumna. A tutaj leci sisterkowy spam, zdjęcia dopiero wczoraj wybrałam, jak dostanę obrobione to wrzucę coś jeszcze, te niestety są kiepskiej jakości
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2022, 22:18
dmg111, asias86, Lalia, MoTyLeK🦋, Clover, Nowastaraczka, Ladyo, KarolinaMaria, Tajka, Zulugula, emdar lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022