Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka, ja obstawiam że małej idą zęby dlatego nie chce jeść.
A zimne jogurty, albo musy owocowe próbowałaś dawać?
Michałek ma duży apetyt, je wszystko co mu dam, ale jak idą zęby i ma spuchnięte dziąsła to ewidentnie mniej je i np nie chce gryźć i woli płynne pokarmy.
Zulugula, trzymam kciuki za jutro😘😘12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Suszarko kochana, dla mnie jesteś naprawdę super kobietą i bardzo Cię podziwiam! Dziewczyny już chyba wszystko napisały. Często same od siebie za wiele wymagamy, a później, kiedy w pewnych sprawach odpuścimy to okazuje się, że nic się nie stało i że tak też jest OK. Ale wiem oczywiście, że to odpuszczanie zazwyczaj nie przychodzi łatwo... Czasami się zastanawiamy, czy jesteśmy wystarczające - a tak naprawdę to kto te ramy wyznacza? Ja mam wrażenie, że często stresują nas ludzie, którzy starają się pokazać na siłę jacy są idealni i my faktycznie w to wierzymy i czasem nawet się z nimi porównujemy, a w rzeczywistości oni też mają masę problemów, ale po co o tym mówić, lepiej udawać, że się ma cudowne życie i wpędzać innych w jakieś kompleksy. Ja na przykład nie miałam pojęcia, że można w ogóle mieć jakieś problemy z kp, bo nikt w moim otoczeniu o tym nie mówił (poza moją szwagierką). Dlatego myślałam, że przecież to musi być proste - jest dziecko, jest pierś, dajesz pierś dziecku i to cała filozofia. A tu się okazało, że niestety tak nie jest. I nagle, kiedy zaczęłam rozmawiać ze znajomymi mamami o tych problemach, to się okazało, że u nich też nie było łatwo i nie każdej się udało 🤷♀️
A tak w ogóle, to muszę napisać, że śniłaś mi się!To była miła odmiana, bo zazwyczaj ostatnio miewam głównie koszmary, a ten sen był fajny. Piłyśmy kawę niby u mnie w mieszkaniu w salonie, a później okazało się, że to jest jednak salon fryzjerski i że robimy sobie nowe fryzury. W rezultacie obie miałyśmy boba do ramion, ty miałaś popielaty blond, a ja jakiś granatowy czarny 😅😅
EBa, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Mamity czy Wasze dzieci miały sprawdzany trzeci migdał endoskopowo ?
U nas logopeda potwierdziła to co mówiła Meggi- nie da się sprawdzić trzeciego migdała bez kamerki. Także czeka nas właśnie taka wizyta.
Ehh ten pierwszy laryngolog- no szkoda słów na tych lekarzy .
Dzisiaj logopeda stwierdziła, że i język i buzia jest już prawidłowa i nie ma się czego przyczepić. Język pięknie pracuje, napięcie w środku jamy ustnej prawidłowe, policzki, usta tak samo. A jednak głównie w nocy zdarza się,że buzia nadal jest uchylona. Trop to właśnie przerosniety trzeci migdał. I coś czuje, że to właśnie to będzie winowajca uchylonej buzi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2022, 22:09
-
Karolina, dziękuję, że pytasz 😘 U mnie samopoczucie już raczej OK. Staram się być na bieżąco z forum, ale jakoś nie miałam ostatnio weny żeby coś napisać 😅 Dalej się zastanawiamy, co w związku z naszą przyszłością, ale mąż mówi, że na pewno nie zostanie w obecnej pracy, bo odkąd złożył wypowiedzenie, jego kierownik odwala taki festiwal żenady, że mąż tylko utwierdza się w przekonaniu, że naprawdę nie da się tam wytrzymać 🤷♀️
Większość majówki mąż spędził na nockach w pracy, więc rano odsypiał i nigdzie nie jeździliśmy. Odbijemy sobie w przyszłym tygodniu, bo będzie miał kilka dni wolnego i planujemy wycieczkę do zooDo mnie w niedzielę i poniedziałek przyjechały inne koleżanki - matki i spacerowałyśmy z dziećmi, narzekając na to, jakie jesteśmy grube i śmiejąc się z tego, że jesteśmy wyrodnymi matkami według naszych mam i teściowych, bo nasze dzieci nie jedzą cukru 😅 Wczoraj z kolei byłam z mamą odwiedzić jej brata, a mojego chrzestnego, który w styczniu miał udar mózgu. Nie widziałam go już bardzo długo, bo dopiero niedawno wprowadzili odwiedziny w szpitalu (obecnie jest już na rehabilitacji). Dobrze było go wreszcie zobaczyć, wprawdzie mamy kontakt telefoniczny, ale to jednak nie to samo.
-
Tajka, ja się już nauczyłam że z dziećmi i jedzeniem to bywa różnie. Iga teraz ma fazę że chce jeść wszystko sama, a umówmy się, do jedzenia rosołu łyżką nie jest jeszcze gotowa 🤣 jak jej nie pozwalam to się kończy jak u Clover, wytrąca mi miskę z ręki albo rozwala wszystko co ma w zasięgu. I teraz dopiero odzyskała apetyt po chorobie, a nie ma żadnych objawów już około tydzień. Plus sprawdza się u nas to co mówi Wik. Jak szły czwórki to nie chciała nic gryźć, przechodziły tylko jogurty, musy, kaszki i w miarę gładkie w konsystencji zupki. Odkąd wyszły wszystkie czwórki to z apetytem znacznie lepiej. Wkurzające to jest, bo nie idzie nic zaplanować, ale co zrobisz, każde dziecko ma jakieś ała jeśli chodzi o jedzenie 🙄 wiem że ciążowe nerwy nie pomagają w takich sytuacjach, sama się bardzo często irytowałam 🙄
Clover ❤️ podoba mi się Twój senpopielaty blond brzmi dobrze, mam farbowanie zaplanowane na koniec czerwca i chyba się zdecyduję na sombre tym razem bo mnie odrosty wkurzają 😅 oby się Olkowi szybko poprawiło z jedzeniem 😘
Motylku, dużo zdrówka dla dzieciaków 😘Clover, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarko, to duże pocieszenie, że odkąd Igusi wyszły czwórki to jest dużo lepiej
Myślę, że właśnie u nas głównym winowajcą są te zęby, wcześniej Olek jadł super, a od jakichś dwóch miesięcy jest słabo. Po podcięciu wędzidełka zaczęły wychodzić czwórki, więc wszystko się zbiegło w czasie i zaczęły się problemy z jedzeniem. Liczę na to, że za jakiś czas się poprawi.
A co do włosów - ja jakiś czas temu wróciłam do naturalsów, bo właśnie nie chcę się bawić z odrostami 😅 Czasem marzy mi się inny kolor, ale włosy mi rosną jak szalone, więc zaraz by było widać odrosty. Na szczęście jeszcze nie mam siwych włosów, więc na razie mam w planach nie farbować wcaleWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2022, 23:34
-
Wstawiam jeszcze zdjęcie z dzisiaj. Codziennie chodzimy teraz na plac zabaw 😁 Btw. Jeśli będziecie wiedziały o jakimś kodzie rabatowym na Scoot and Ride, to proszę dajcie znać. Zdecydowaliśmy, że kupimy Olkowi na dzień dziecka
.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2022, 19:39
Suszarka, Ladyo, Ewa88 , Enigvaa, Tajka, Lalia, dmg111, MoTyLeK🦋, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Herbata ja byłam z córką u laryngologa, zbadała jej nos, uszy, gardło, zwykłe migdałki, niestety endoskopowo nie dało by rady jej sprawdzić tego trzeciego migdałka
biedna ma już chyba uraz do lekarzy, musiałam ją trzymać na siłę głównie przy badaniu uszu
powiedziała, że musimy narazie to badanie odpuścić...
A jak długo chodziliście do tego logopedy? Robiliście jej tylko ćwiczenia w domu czy też terapia na miejscu?
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Podczytuje co u Was ale rzadko sie odzywam. Mamy stresujacy czas, kazdy nas odsyła i tak sie błąkały od annasza do kajfasza.
Dzis zrobilysmy podstawowe badania, oczywiscie na wlasna reke szukalam jakie zrobic, troche podpowiedziała nowa fizjo (osrodek sie wypiął, nie ma terminow, nowa fizjo troche doradzila ale miejsc na stala rehabilitacje brak, wiec jak sie cos zwolni to bedziemy my wskakiwac-prywatnie oczywiscie). W sobote neurolog a w przyszlym tygodniu mamy spotkanie z fizjo co cwiczy Vojta.
Dalej nie wiemy czemu nie wstaje, czemu nie ma sily. Znalazły sie dobre rady co sugerują sma i inne choroby. Wiec jestem zestresowana i rozchwiana strasznie.
Tajka u nas tez kiepski moment z jedzeniem jakos po roczku sie zaczal i tak trwa. Chociaz Malwina nigdy duzo nie jadla i faktycznie wyrzynają sie 4.
Herbatko a jak miesnie brzuszka u szefowej?
Zulu trzymam kciuki i jestem myslami z Toba 💙
🔸28 lat
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Ewa88 wrote:Herbata ja byłam z córką u laryngologa, zbadała jej nos, uszy, gardło, zwykłe migdałki, niestety endoskopowo nie dało by rady jej sprawdzić tego trzeciego migdałka
biedna ma już chyba uraz do lekarzy, musiałam ją trzymać na siłę głównie przy badaniu uszu
powiedziała, że musimy narazie to badanie odpuścić...
A jak długo chodziliście do tego logopedy? Robiliście jej tylko ćwiczenia w domu czy też terapia na miejscu?
Ćwiczenia tylko w domu, ona od razu mówiła, że to tylko kosmetyka i powinniśmy w miesiąc, Max 2 uporać się.
Cieszę się, że nie odpuściłam i zaufalam intuicji i zmieniłam logopede. Mam wrażenie, że do tamtej byśmy chodzili w nieskończoność i zostwilai tylko kasę. Miałam wrażenie że chciała z nas zrobić stałych klientów na kilka lat. Tak wnioskowalam z jej tekstow.
My u zwykłego laryngologa też mieliśmy wszytko sprawdzane. Za 2 tyg mamy endoskopowo badanie i mam nadzieję, że uda się je przeprowadzić. Już tyle przeszliśmy w temacie uchylonej buzi, że musimy to wszystko doprowadzić do końca.
Wy z tego co pamiętam to mieliście już podcinane wedxiddleko ? Czy na jakim etapie jesteście? -
Engi mięśnie brzucha już ok. Wcześniej miała lekko obniżone napięcie ale po rehabilitacji wszystko się naprostowalo.
Doskonale Cię rozumiem bo my sami chodziliśmy po lekarzach i swojego czasu często zmieniliśmy ale uważam, że warto było.
Niestety ta droga z lekarzami, to dosłownie często droga przez mękę. Ale jesli mamy jakieś wątpliwości, to z perspektywy czasu uważam, że warto szukać dalej i konsultować. Az w koncu taficie na super specjalistów, którym zaufacie i poprowadzą Malwi do przodu.
Jednorozcu strasznie mi przykro. Dużo siły i spokoju dla Was.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2022, 11:15
-
nick nieaktualny
-
Zulu ✊❤️
Tajka, u nas podobnie jak u dziewczyn, jak idą zęby to apetyt jest duuużo mniejszy, a że te kolejne zęby (czwórki i trójki) wychodzą miesiącami a nie tygodniami to ten czas rozchwianego apetytu jest dość długi. Najlepiej w tym czasie po prostu proponować częściej, a małe porcje 😘
Jednorożec, bardzo mi przykro z powodu Twojej Mamy 😔 dużo sił w tym trudnym czasie 😔 i przykro mi, że nie możesz liczyć na wsparcie brata 😔
Clover, ale Olek to już chłopiec 💙😍Clover lubi tę wiadomość
-
Herbata my narazie nie podcinaliśmy wędzidełka, bo córka średnio daje sobie masować w buzi
po ćwiczeniach są też jakieś efekty, w sensie buzia jest coraz częściej zamknięta, ale to jeszcze nie jest to. Lepiej też gryzie, je większe kawałki, coraz mniej wybrzydza. Mamy znowu iść do osteopaty, bo ostatnio usłyszałam, że niby buzia się nie domknie, jeśli z ciałem jest coś nie tak. Narazie podcinanie odpuszczamy, zobaczymy jak będzie w przyszłości z mową.
A Wy jeszcze chodzicie do fizjo? Czy już macie temat zakończony?12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo