Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ladyo, podobnie jak Annia napiszę Ci, że najgorsze za Tobą, z każdym dniem będzie tylko lepiej. Trzymaj kciuki, żebyś dolegliwości minęły.
Lalia, jak reakcja teściów? 🤭Ladyo, Lalia lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Poza tematem butów to u mnie bez zmian.
Czasami wejdę, podejrze co piszecie. Wróciłam do pracy i na nic czasu nie mam.
Tydzień temu mąż mnie zmotywował do jej zmiany, więc wysyłam CV.
Starać się o dziecko nie możemy jeszcze jakiś czas ( że względu na toksyczne leczenie ciąży pozamacicznej), okres mi się mocno rozjechał. Jak kiedyś miałam w jak zegarku 28dni i owulacja 8-10, to teraz mam 32-40 dc a owulacje nawet nie wiem czy mam.
Od 1.5 miesiąca leczę też przewlekłe zapalnie zatok i mam dość, bo jest co raz gorzej 🤦
To tyle mojego jeczenia.
U Młodej przez miesiąc wyszły wszystkie czwórki. Tydzień przerwy i widzę trójki się szykują, więc gile po pas znowu 🤦
Od pukać, nie choruje, chodzi do żłobka. Ostanio gryzła kolegę że starszej grupy bo nie chciał się z nią przytulić 😩O ❤️
Z ❤️ -
Martt, na drugie powinnam mieć Grażyna a mój mąż mówi na mnie Rekin Biznesu 🤣
Pierwsze buty, Ricosty, kupiłam na wyprzedaży z 289 na 115 zł bo to już było w połowie sezonu zimowego a Olek dopiero zaczął chodzić 🤣 drugie wiosenne, wzięłam też wtedy tylko rozmiar większe bo już wiedziałam że ten model pasuje na Olka stopę 😅
Nike Star Runner 3 były na 50style w promocji za 99zl (normalnie kosztują 139zl), ale jak się zrobiło zakupy za min 220zl to był kod -20% na wszystko, więc zamówiłam trzy pary w różnym rozmiarze żeby dobrze dopasować, bo Nike ma nietypową rozmiarówke i wtedy wyszły za 79 zł 🤭 pozostałe dwie pary oddałam 😅
Trampki ze Smyka kupiłam na promocji że druga para butów -20zl więc wzięłam dwa rozmiary (jedne na wiosnę, drugie na lato) i wyszły po 45 zł 😁
Sandały kupiłam chyba z jakiś poprzednich kolekcji, bo Mrugały na answear z punktami klubowicza wyszły za 150zl, a sandały Clarks na eobuwie były za 79zl😂
Ostatnio w Smyku była promka na kapcie i trampki -20% i kupiłam ekstra butki na podwórko za 30 zł 👌
https://ibb.co/Dk8RXVx
https://ibb.co/BBNKmPz
https://ibb.co/bJvBvzD
https://ibb.co/GVk8Fz9
https://ibb.co/Df88kVk
https://ibb.co/FKC8s4B
To są Olka buty na ten sezon, a zapłaciłam za nie mniej niż za dwie pary Emeli 🤣
Martt, na tym 50style jest jeszcze taka firma UP8 i ja od nich zamówiłam (żeby móc skorzystać z kodu) takie adidaski i były świetne!! Super na wąską stopę, leciutkie i elastyczne. Nie zostawiłam tylko dlatego, że Nike były ciemne i wydawały mi się bardziej praktyczne.
Są szare i różowe 🙂
https://ibb.co/26SKrW4
Ladyo, Martt95 lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Ladyo, podobnie jak Annia napiszę Ci, że najgorsze za Tobą, z każdym dniem będzie tylko lepiej. Trzymaj kciuki, żebyś dolegliwości minęły.
Lalia, jak reakcja teściów? 🤭
Teść uśmiech od ucha do ucha i od razu gratulacje, to jest naprawdę super gość ❤️❤️❤️
Teściowa chyba w szoku 😳 palnęła tylko coś w stylu że teść będzie miał co bawić, ale pogratulowała nam. Później zapytała czy czasem (broń Boże) nie idę na zwolnienie i czy na pewno mam umowę na stałe jakby mnie mieli zwolnienić z powodu ciąży, a na koniec powiedziała za smucona że szkoda że Olek nie będzie u nich zostawać (jak będę na L4 w ciąży) 🤦🤦🤦
Ale tak jak mój mąż powiedział, podejrzewam że ona się cieszy, tylko będzie trawić te informacje z tydzień 🤦🤦emdar, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki bardzo Wam dziękuje za te słowa wsparcia! Naprawdę dużo dla mnie znaczą 😍 Mela właśnie zjadła butle mleka i zasnęła wtulona we mnie, trwało to 10 min ❤️ a powiedzcie mi, może wiecie jak to jest przy lekach bromergon/dostinwx- odciagam mleko laktatorem do uczucia ulgi. Czy to co odciagne muszę wylać czy mogę podać Meli?
-
Annia wrote:Meggi ile kazali Ci odczekać po metotreksacie? Pamiętam to czekanie bez starania się, to było najgorsze...
Pół roku, bo dostałam dwie duże dawki. Niby po jednej już po 3 miesiącach można. Ale mój organizm tak się rozjechał z tarczycą i IO, plus ciągle jestem chora od wyjścia że szpitala, teraz zatoki bardzo mi dokuczają, jutro kolejny laryngologa i skierowanie na TK, do tego od 4 dni zapalenie krtani, że myślę że do grudnia nie będziemy myśleli nawet o staraniu się. Ledwo chodzę, nie mam siły ani energii.O ❤️
Z ❤️ -
Ladyo wrote:Dziewczynki bardzo Wam dziękuje za te słowa wsparcia! Naprawdę dużo dla mnie znaczą 😍 Mela właśnie zjadła butle mleka i zasnęła wtulona we mnie, trwało to 10 min ❤️ a powiedzcie mi, może wiecie jak to jest przy lekach bromergon/dostinwx- odciagam mleko laktatorem do uczucia ulgi. Czy to co odciagne muszę wylać czy mogę podać Meli?
Meggi, dokładnie, ja po jednej po 3 miesiącach mogłam już działać. Trzymam kciuki, żeby szybko udało Ci się dojść do równowagi zdrowotnej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 19:52
Ladyo lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:Ja to Was podziwiam za to zamawianie takich ilości butów do domu.
Moi jeszcze nie mają sandałów poza crocsami. Marta ma klasyczne chodaki a Tymek sandałki. Natomiast oni to maj typowo na basen albo plażę. Na codzień chodzą w normalnych. Te co ma Marta z dobrym butem nie mają nic wspólnego. Te Tymka też są sztywne.
Za to Tymek ma tenisówki z Befado, najtansze jakie znalazłam, za 50zł i to są utra mieciutkie buciki.
Widziałam że przewijał się temat ubrań. Ja postanowiłam zadbać o siebie i ponieważ przytyłam po odstawieniu Marty i wszystkie ubrania były na mnie ciasne mąż mnie przycisnął i zabrał na zakupy. Pokupiłam sobie spódnice, sukienki, buty (te już tak po prostu), bluzki, kurtke dzinsowa i teraz mimo wagi czuję sie super. Ale przyznam, że terapia sprawia, że przestałam się oceniać w kwestii wagi ,wyglądu i odkąd chodzę moje życie zmienia się w zastraszajacym tempie. Nawet mąż robi wiecej w domu, odkąd ja przestałam zrzędzić (a może robi tyle samo ale przestałam się doszukiwać problemów tam gdzie ich nie ma?).
A tak poza tym Tymek chyba bedzi3 w klasie z kolegą z przedszkola (złożyliśmy z rodzicami tego kolegi podanie o przyjecie do tej samej klasy) I szok na maksa. Wiedziałyście, ze teraz już sie dzieciom nie kupuje książek tylko dostają w szkole z funduszów ministerstwa????? Dla mnie to był szok!
Warszawianki, widziałam foty. Zazdroszczę spotkania!
Suszarko, najlepsze wyjście. Nie dziwię się że wolisz knajpę.Ounai lubi tę wiadomość
-
Meggi, życzę Ci powrotu do zdrowia, do formy tej psychicznej i żeby zaświeciło słońce nad Tobą 😘
Kciuki też za nową pracę ✊
Co do zębów, to Olkowi właśnie skończyły przebijać się czwórki i już idą trójki 😵 od trzech dni mamy takie toxic 💩 że masakra.. -
Dziewczyny, ja absolutnie nie chciałem krytykować. Ja Was podziwiam no my jedziemy do miasta obok z dwójką i w 1,5h jesteśmy spowrotem w domu z butami dla obydwojga z czego godzinę spedzamy w aucie. Jak Tymkowi szukałam tych tenisówek to na samym allegro spędziłam z dobre 3h przerzucając aukcje, potem 2 dni czekałam na przesyłkę a jak przyszły to się okazało że są rozmiar za duże i muszę oddać i kupić mniejsze. Więc dla mnie to w sumie żadna oszczędność czasu 😂 Ale rozumiem, że jak się ma najbliższy sklep godzinę drogi z domu i chce się odwiedzić kilka sklepów to już wyprawa. Ja nie mam aż takiego świra z butami. Marta nosi emele albo mido z profilowana wkładka, więc teoretycznie nie są to buty idealne.
Dzieci u nas strasznie niszczą buty. Ja się nie przejmuję, za to mąż jeczy okropnie za każdym razem kiedy Marta przejeżdża czubkiem swojego emelka po chodniku 😂 Ale to chyba mają po starych, bo my też dojeżdżamy buty na maksa.
A tak w ogóle jak tam niedziela? My wzięliśmy dzieci do innej parafii na mszę dla dzieci. Tymek zachwycony a Marta zasnęła 😂 Okazalo się że w tej parafii organizują dzisiaj piknik rodzinny więc pojechalismy po obiedzie. Spedzilismy 1,5h w kolejce do dmuchańca, na którym dziecko mogło skakać 5 min 😂😂 Mamy starszaków pewnie juz znają ten ból, mamy młodszych poznają niebawem. Ale stwierdziliśmy, że w sumie po to przyjechaliśmy więc nie marudzimy. Potem poszliśmy na lody. Obok siedziało małżeństwo z 2 dzieci, młodsze ciągle uciekało, po czym Pani mówi "a wszyscy nam mówili, że z drugim jest łatwiej". Odpowiedzieliśmy z mężem tylko "znamy to, nam też tak kłamali" 😂
Ja nie wiem czemu te weekendy tak szybko mijaja. Mrugam okiem i znowu trzeba iść do pracy.
Jutro też mam endokrynologa i dowiem się kiedy mam iść znowu na krzywą.
A tak w kwestii dużych i malych rodzin. U nas np teraz jest mała, od męża tylko mama, ode mnie mama, 3 rodzenstwa i szwagier, wszyscybez dzieci. Ale np moja koleżanka mówiła że u nich Boże Narodzenie to była impreza na 50 osob. Jedno z rodziców pochodzilo z domu gdzie było 6 dzieci. Drugie z domu gdzie było 13 dzieci. I kazde z nich mialo od 1 do 4 dzieci plus małżonków. Jak wychodziła za mąż to zapraszali 400 osob z mężem i to byli tylko naprawdę najbliżsi. -
Meggi110818 wrote:Wracając do tematu zębów, czy u Waszych dzieci też jest może śliny? Pamiętam przy jedynkach górnych było dużo śliny, później przy dolnych i dwójkach mało, ale przy 3 i teraz 4 jest masaaaakra, sliniak 30 minut i mokry.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ladyo, ja też dzwonilam do cdl bo po odciaganiu zaczęły mi się robić zastoje. Powiedziałam że noe wyczuwam zastoju ale piersi bolą i powiedziała żeby nie odciągać tylko brać ibuprom 400mg 3x dziennie. Piersi nadal bolą ale już trochę mniej. Mąż ubolewa bo dziecko odstawione, okres się skończył a seksu brak bo cycków nie pozwalam dotknąć 😂
W ogole piersi mi się zmniejszyły, ucieszona wyjęłam biustonosz sprzed ciąży i psikus. Są mniejsze od tych pociazowych o ok 2 rozmiary a stary stanik może by mi zmnieścił pół jednej piersi. Tak więc wszystkie staniki do wywalenia sie nadają 🤷♀️ -
Matko,dla mnie wesele na 280 czy 400 osób brzmi jak definicja koszmaru 🤯. Ale to dla mnie,jak już wiemy każda z nas inaczej definiuje pewne rzeczy 🙂
Ladyo, kciuki za łatwe odstawienie. Z tego co pamiętam przy Dostinexie można podawać mleko dziecku.
Meggi, szybkiego powrotu do zdrowia!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 20:19
Ladyo, Annia lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ounai ja niestety jestem uczulona na ibuprofen wiec nie ma takiej opcji
chyba ze paracetamol pomoże… mam dokładnie takie uczucie, niby zastojów nie ma ale piersi bolą i są pełne. Zobaczymy, może jutro będzie lepiej. Pamietam ten ból po odstawieniu Jagody i chyba nie trwało to dłużej niż 3 dni…
-
Lalia musze się uczuć od ciebie 😅 ja próbowałam upolowac większe promocje a tu się okazuje ze wszytskie Grażyny już zaatakowały sklepy i brak rozmiarów. Biorę wiec co jest i teraz "przepłacam" 🙉🤣🤣🤣
U mnie dziewczyny większość czasu są na boso gdy na dworze ciepło. Wiec w domu za dużo nie mają co niszczyć. Co nie zmienia faktu ze i tak te trzy pary chciałabym mieć... chociaż teraz myślę że przyjdzie mi coś jeszcze kupic do sukienki bo mamy wesele w lipcu wiec cztery, poczekam za jakims kodem do ccc 🙉🙈
Edit. Dodam że do tej pory Asi to są jedyne buciki. Nie wiem czy znacie. Nie są super piękne ale zalezy co kto szuka 🙈
https://walkkings.pl/Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 20:58
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Ladyo wrote:Ounai ja niestety jestem uczulona na ibuprofen wiec nie ma takiej opcji
chyba ze paracetamol pomoże… mam dokładnie takie uczucie, niby zastojów nie ma ale piersi bolą i są pełne. Zobaczymy, może jutro będzie lepiej. Pamietam ten ból po odstawieniu Jagody i chyba nie trwało to dłużej niż 3 dni…
U mnie mija 2 tyg od odstawienia, piersi są puste ale bolą. Tzn tak myślę że puste, bo są 2 rozmiary mniejsze. Gruczoly nadal ogromne. Do tego prolaktyna dalej spada bo mam paskudny trądzik. -
My byliśmy dzisiaj na tych chrzcinach. W sumie to było bardzo fajnie. Obawiałam się, że Olek nie wytrzyma godziny w kościele (bo dość rzadko chodzimy ogólnie), ale grzecznie siedział w wózku, a później udało mi się go ululać 😅 Za to Malutka ciągle dyskutowała, aż ksiądz się śmiał
Na obiedzie też spoko, chociaż Olek mi zjadł z jedną trzecią - dba o moją dietę 😂 Były nas trzy mamy z dziećmi z tego samego roku - mój Olek jest z lutego, synek chrzestnej z lipca, a Malutka z sierpnia. No i był jeszcze jej starszy brat, a mój chrześniak - nawet się ładnie z Olkiem bawili 😅
Lalia lubi tę wiadomość