WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, podobnie jak Annia napiszę Ci, że najgorsze za Tobą, z każdym dniem będzie tylko lepiej. Trzymaj kciuki, żebyś dolegliwości minęły.

Lalia, jak reakcja teściów? 🤭

Ladyo, Lalia lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tematem butów to u mnie bez zmian.
    Czasami wejdę, podejrze co piszecie. Wróciłam do pracy i na nic czasu nie mam.
    Tydzień temu mąż mnie zmotywował do jej zmiany, więc wysyłam CV.
    Starać się o dziecko nie możemy jeszcze jakiś czas ( że względu na toksyczne leczenie ciąży pozamacicznej), okres mi się mocno rozjechał. Jak kiedyś miałam w jak zegarku 28dni i owulacja 8-10, to teraz mam 32-40 dc a owulacje nawet nie wiem czy mam.
    Od 1.5 miesiąca leczę też przewlekłe zapalnie zatok i mam dość, bo jest co raz gorzej 🤦
    To tyle mojego jeczenia.
    U Młodej przez miesiąc wyszły wszystkie czwórki. Tydzień przerwy i widzę trójki się szykują, więc gile po pas znowu 🤦
    Od pukać, nie choruje, chodzi do żłobka. Ostanio gryzła kolegę że starszej grupy bo nie chciał się z nią przytulić 😩

O ❤️
    Z ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi ile kazali Ci odczekać po metotreksacie? Pamiętam to czekanie bez starania się, to było najgorsze...

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt, na drugie powinnam mieć Grażyna a mój mąż mówi na mnie Rekin Biznesu 🤣

Pierwsze buty, Ricosty, kupiłam na wyprzedaży z 289 na 115 zł bo to już było w połowie sezonu zimowego a Olek dopiero zaczął chodzić 🤣 drugie wiosenne, wzięłam też wtedy tylko rozmiar większe bo już wiedziałam że ten model pasuje na Olka stopę 😅

Nike Star Runner 3 były na 50style w promocji za 99zl (normalnie kosztują 139zl), ale jak się zrobiło zakupy za min 220zl to był kod -20% na wszystko, więc zamówiłam trzy pary w różnym rozmiarze żeby dobrze dopasować, bo Nike ma nietypową rozmiarówke i wtedy wyszły za 79 zł 🤭 pozostałe dwie pary oddałam 😅

Trampki ze Smyka kupiłam na promocji że druga para butów -20zl więc wzięłam dwa rozmiary (jedne na wiosnę, drugie na lato) i wyszły po 45 zł 😁

Sandały kupiłam chyba z jakiś poprzednich kolekcji, bo Mrugały na answear z punktami klubowicza wyszły za 150zl, a sandały Clarks na eobuwie były za 79zl😂

Ostatnio w Smyku była promka na kapcie i trampki -20% i kupiłam ekstra butki na podwórko za 30 zł 👌

https://ibb.co/Dk8RXVx
    https://ibb.co/BBNKmPz
    https://ibb.co/bJvBvzD
    https://ibb.co/GVk8Fz9
    https://ibb.co/Df88kVk
    https://ibb.co/FKC8s4B
    To są Olka buty na ten sezon, a zapłaciłam za nie mniej niż za dwie pary Emeli 🤣

Martt, na tym 50style jest jeszcze taka firma UP8 i ja od nich zamówiłam (żeby móc skorzystać z kodu) takie adidaski i były świetne!! Super na wąską stopę, leciutkie i elastyczne. Nie zostawiłam tylko dlatego, że Nike były ciemne i wydawały mi się bardziej praktyczne.
    Są szare i różowe 🙂
    https://ibb.co/26SKrW4

Ladyo, Martt95 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ladyo, podobnie jak Annia napiszę Ci, że najgorsze za Tobą, z każdym dniem będzie tylko lepiej. Trzymaj kciuki, żebyś dolegliwości minęły.

Lalia, jak reakcja teściów? 🤭

Teść uśmiech od ucha do ucha i od razu gratulacje, to jest naprawdę super gość ❤️❤️❤️

Teściowa chyba w szoku 😳 palnęła tylko coś w stylu że teść będzie miał co bawić, ale pogratulowała nam. Później zapytała czy czasem (broń Boże) nie idę na zwolnienie i czy na pewno mam umowę na stałe jakby mnie mieli zwolnienić z powodu ciąży, a na koniec powiedziała za smucona że szkoda że Olek nie będzie u nich zostawać (jak będę na L4 w ciąży) 🤦🤦🤦
    Ale tak jak mój mąż powiedział, podejrzewam że ona się cieszy, tylko będzie trawić te informacje z tydzień 🤦🤦

emdar, Ewa88 lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki bardzo Wam dziękuje za te słowa wsparcia! Naprawdę dużo dla mnie znaczą 😍 Mela właśnie zjadła butle mleka i zasnęła wtulona we mnie, trwało to 10 min ❤️ a powiedzcie mi, może wiecie jak to jest przy lekach bromergon/dostinwx- odciagam mleko laktatorem do uczucia ulgi. Czy to co odciagne muszę wylać czy mogę podać Meli?

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Meggi ile kazali Ci odczekać po metotreksacie? Pamiętam to czekanie bez starania się, to było najgorsze...

Pół roku, bo dostałam dwie duże dawki. Niby po jednej już po 3 miesiącach można. Ale mój organizm tak się rozjechał z tarczycą i IO, plus ciągle jestem chora od wyjścia że szpitala, teraz zatoki bardzo mi dokuczają, jutro kolejny laryngologa i skierowanie na TK, do tego od 4 dni zapalenie krtani, że myślę że do grudnia nie będziemy myśleli nawet o staraniu się. Ledwo chodzę, nie mam siły ani energii.

O ❤️
    Z ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Dziewczynki bardzo Wam dziękuje za te słowa wsparcia! Naprawdę dużo dla mnie znaczą 😍 Mela właśnie zjadła butle mleka i zasnęła wtulona we mnie, trwało to 10 min ❤️ a powiedzcie mi, może wiecie jak to jest przy lekach bromergon/dostinwx- odciagam mleko laktatorem do uczucia ulgi. Czy to co odciagne muszę wylać czy mogę podać Meli?
    Nie wiem jak z bromergonem. Przy Dostinexie można było karmić, bo ja brałam go najpierw do przyhamowania laktacji, żebym mogła odstawić jakieś dzienne karmienia. Mi CDL radziła, zebt nie odciągać laktatorem tylko jeśli się da to ręcznie, bo niby laktator to jak dziecko nakręca laktację.

Meggi, dokładnie, ja po jednej po 3 miesiącach mogłam już działać. Trzymam kciuki, żeby szybko udało Ci się dojść do równowagi zdrowotnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 19:52

Ladyo lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja to Was podziwiam za to zamawianie takich ilości butów do domu.

Moi jeszcze nie mają sandałów poza crocsami. Marta ma klasyczne chodaki a Tymek sandałki. Natomiast oni to maj typowo na basen albo plażę. Na codzień chodzą w normalnych. Te co ma Marta z dobrym butem nie mają nic wspólnego. Te Tymka też są sztywne.
    Za to Tymek ma tenisówki z Befado, najtansze jakie znalazłam, za 50zł i to są utra mieciutkie buciki.

Widziałam że przewijał się temat ubrań. Ja postanowiłam zadbać o siebie i ponieważ przytyłam po odstawieniu Marty i wszystkie ubrania były na mnie ciasne mąż mnie przycisnął i zabrał na zakupy. Pokupiłam sobie spódnice, sukienki, buty (te już tak po prostu), bluzki, kurtke dzinsowa i teraz mimo wagi czuję sie super. Ale przyznam, że terapia sprawia, że przestałam się oceniać w kwestii wagi ,wyglądu i odkąd chodzę moje życie zmienia się w zastraszajacym tempie. Nawet mąż robi wiecej w domu, odkąd ja przestałam zrzędzić (a może robi tyle samo ale przestałam się doszukiwać problemów tam gdzie ich nie ma?).

A tak poza tym Tymek chyba bedzi3 w klasie z kolegą z przedszkola (złożyliśmy z rodzicami tego kolegi podanie o przyjecie do tej samej klasy) I szok na maksa. Wiedziałyście, ze teraz już sie dzieciom nie kupuje książek tylko dostają w szkole z funduszów ministerstwa????? Dla mnie to był szok!

Warszawianki, widziałam foty. Zazdroszczę spotkania!

Suszarko, najlepsze wyjście. Nie dziwię się że wolisz knajpę.
    Taaak, u nas Zuzia dostaje książki już od 1 klasy także spoko, bo zawsze to oszczędność. Zostają do kupienia przybory szkolne :)

Ounai lubi tę wiadomość

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, życzę Ci powrotu do zdrowia, do formy tej psychicznej i żeby zaświeciło słońce nad Tobą 😘
    Kciuki też za nową pracę ✊

Co do zębów, to Olkowi właśnie skończyły przebijać się czwórki i już idą trójki 😵 od trzech dni mamy takie toxic 💩 że masakra..

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja absolutnie nie chciałem krytykować. Ja Was podziwiam no my jedziemy do miasta obok z dwójką i w 1,5h jesteśmy spowrotem w domu z butami dla obydwojga z czego godzinę spedzamy w aucie. Jak Tymkowi szukałam tych tenisówek to na samym allegro spędziłam z dobre 3h przerzucając aukcje, potem 2 dni czekałam na przesyłkę a jak przyszły to się okazało że są rozmiar za duże i muszę oddać i kupić mniejsze. Więc dla mnie to w sumie żadna oszczędność czasu 😂 Ale rozumiem, że jak się ma najbliższy sklep godzinę drogi z domu i chce się odwiedzić kilka sklepów to już wyprawa. Ja nie mam aż takiego świra z butami. Marta nosi emele albo mido z profilowana wkładka, więc teoretycznie nie są to buty idealne.
    Dzieci u nas strasznie niszczą buty. Ja się nie przejmuję, za to mąż jeczy okropnie za każdym razem kiedy Marta przejeżdża czubkiem swojego emelka po chodniku 😂 Ale to chyba mają po starych, bo my też dojeżdżamy buty na maksa.

A tak w ogóle jak tam niedziela? My wzięliśmy dzieci do innej parafii na mszę dla dzieci. Tymek zachwycony a Marta zasnęła 😂 Okazalo się że w tej parafii organizują dzisiaj piknik rodzinny więc pojechalismy po obiedzie. Spedzilismy 1,5h w kolejce do dmuchańca, na którym dziecko mogło skakać 5 min 😂😂 Mamy starszaków pewnie juz znają ten ból, mamy młodszych poznają niebawem. Ale stwierdziliśmy, że w sumie po to przyjechaliśmy więc nie marudzimy. Potem poszliśmy na lody. Obok siedziało małżeństwo z 2 dzieci, młodsze ciągle uciekało, po czym Pani mówi "a wszyscy nam mówili, że z drugim jest łatwiej". Odpowiedzieliśmy z mężem tylko "znamy to, nam też tak kłamali ;)" 😂
    Ja nie wiem czemu te weekendy tak szybko mijaja. Mrugam okiem i znowu trzeba iść do pracy.

Jutro też mam endokrynologa i dowiem się kiedy mam iść znowu na krzywą.

A tak w kwestii dużych i malych rodzin. U nas np teraz jest mała, od męża tylko mama, ode mnie mama, 3 rodzenstwa i szwagier, wszyscybez dzieci. Ale np moja koleżanka mówiła że u nich Boże Narodzenie to była impreza na 50 osob. Jedno z rodziców pochodzilo z domu gdzie było 6 dzieci. Drugie z domu gdzie było 13 dzieci. I kazde z nich mialo od 1 do 4 dzieci plus małżonków. Jak wychodziła za mąż to zapraszali 400 osob z mężem i to byli tylko naprawdę najbliżsi.

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracając do tematu zębów, czy u Waszych dzieci też jest może śliny? Pamiętam przy jedynkach górnych było dużo śliny, później przy dolnych i dwójkach mało, ale przy 3 i teraz 4 jest masaaaakra, sliniak 30 minut i mokry.

O ❤️
    Z ❤️
  • Annia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Wracając do tematu zębów, czy u Waszych dzieci też jest może śliny? Pamiętam przy jedynkach górnych było dużo śliny, później przy dolnych i dwójkach mało, ale przy 3 i teraz 4 jest masaaaakra, sliniak 30 minut i mokry.
    Tak. Często ma mokrą bluzkę. 😅

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, ja też dzwonilam do cdl bo po odciaganiu zaczęły mi się robić zastoje. Powiedziałam że noe wyczuwam zastoju ale piersi bolą i powiedziała żeby nie odciągać tylko brać ibuprom 400mg 3x dziennie. Piersi nadal bolą ale już trochę mniej. Mąż ubolewa bo dziecko odstawione, okres się skończył a seksu brak bo cycków nie pozwalam dotknąć 😂

W ogole piersi mi się zmniejszyły, ucieszona wyjęłam biustonosz sprzed ciąży i psikus. Są mniejsze od tych pociazowych o ok 2 rozmiary a stary stanik może by mi zmnieścił pół jednej piersi. Tak więc wszystkie staniki do wywalenia sie nadają 🤷‍♀️

age.png

age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko,dla mnie wesele na 280 czy 400 osób brzmi jak definicja koszmaru 🤯. Ale to dla mnie,jak już wiemy każda z nas inaczej definiuje pewne rzeczy 🙂

Ladyo, kciuki za łatwe odstawienie. Z tego co pamiętam przy Dostinexie można podawać mleko dziecku.

Meggi, szybkiego powrotu do zdrowia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 20:19

Ladyo, Annia lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai ja niestety jestem uczulona na ibuprofen wiec nie ma takiej opcji :( chyba ze paracetamol pomoże… mam dokładnie takie uczucie, niby zastojów nie ma ale piersi bolą i są pełne. Zobaczymy, może jutro będzie lepiej. Pamietam ten ból po odstawieniu Jagody i chyba nie trwało to dłużej niż 3 dni…

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia musze się uczuć od ciebie 😅 ja próbowałam upolowac większe promocje a tu się okazuje ze wszytskie Grażyny już zaatakowały sklepy i brak rozmiarów. Biorę wiec co jest i teraz "przepłacam" 🙉🤣🤣🤣

U mnie dziewczyny większość czasu są na boso gdy na dworze ciepło. Wiec w domu za dużo nie mają co niszczyć. Co nie zmienia faktu ze i tak te trzy pary chciałabym mieć... chociaż teraz myślę że przyjdzie mi coś jeszcze kupic do sukienki bo mamy wesele w lipcu wiec cztery, poczekam za jakims kodem do ccc 🙉🙈

Edit. Dodam że do tej pory Asi to są jedyne buciki. Nie wiem czy znacie. Nie są super piękne ale zalezy co kto szuka 🙈

https://walkkings.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 20:58

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Clover Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo, trzymam kciuki, żeby z każdym dniem było coraz lepiej! 🍀

Meggi, oby szybko udało się szybko uregulować wszystkie zdrowotne sprawy 🍀

Ladyo lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Ounai ja niestety jestem uczulona na ibuprofen wiec nie ma takiej opcji :( chyba ze paracetamol pomoże… mam dokładnie takie uczucie, niby zastojów nie ma ale piersi bolą i są pełne. Zobaczymy, może jutro będzie lepiej. Pamietam ten ból po odstawieniu Jagody i chyba nie trwało to dłużej niż 3 dni…
    Wiesz co, chyba tu chodzi nie tyle o ból co działanie przeciwzapalne. Nie chcę Ci doradzać, żeby nie zaszkodzic. Najlepiej byłoby to skonsultować z jakimś cdl albo lekarzem, który ogarnia temat kp. Ja też biorę lecytyne bo mi przy zastojach zawsze pomagala więc stwierdziłam że na pewno nie zaszkodzi. No i nie odciagam bo jak odciagnelam raz jak zrobil się zastoj to następnego dnia miałam prlniutenkie piersi i było jeszcze gorzej:/
    U mnie mija 2 tyg od odstawienia, piersi są puste ale bolą. Tzn tak myślę że puste, bo są 2 rozmiary mniejsze. Gruczoly nadal ogromne. Do tego prolaktyna dalej spada bo mam paskudny trądzik.

age.png

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 22 maja 2022, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy dzisiaj na tych chrzcinach. W sumie to było bardzo fajnie. Obawiałam się, że Olek nie wytrzyma godziny w kościele (bo dość rzadko chodzimy ogólnie), ale grzecznie siedział w wózku, a później udało mi się go ululać 😅 Za to Malutka ciągle dyskutowała, aż ksiądz się śmiał :) Na obiedzie też spoko, chociaż Olek mi zjadł z jedną trzecią - dba o moją dietę 😂 Były nas trzy mamy z dziećmi z tego samego roku - mój Olek jest z lutego, synek chrzestnej z lipca, a Malutka z sierpnia. No i był jeszcze jej starszy brat, a mój chrześniak - nawet się ładnie z Olkiem bawili 😅

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
‹‹ 4911 4912 4913 4914 4915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ