WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje trzecie dziecko. Nowy członek rodziny Bella

56069f29b84a.jpg

Lalia, Nowastaraczka, Belie, Clover, Ewa88 , Suszarka, KarolinaMaria, kiniusia270, emdar, Zulugula, asias86, Ounai, dmg111, Anet.kaa, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, właśnie widziałam tę promkę S&R wychodzi po ok. 407 zł. Bierz niebieską 💙 ja się jeszcze waham, bo po kupnie samochodu jestem goła i wesoła 😂 a tak poważnie, to przejrzałam ostatnio swoją szafę, powyciągałam wiele rzeczy sprzed ciąży, w których dawno nie chodziłam, bo najpierw brzuch, a potem niewygodne przy kp i doszłam do wniosku, że mam tyle rzeczy, że podejmuje wyzwanie 'zero zakupów ubraniowych przez najbliższe pół roku'. Podobnie z Matyldzią, mamy już wszystko na lato, odpuszczam nawet dodatkowe sandały, trampki ze smyka super sprawdzają się do ciorania w piaskownicy, najwyżej będzie biegać w niej boso jak radziła Verita. A Scotta na pewno kupię, tylko nie wiem, czy już teraz 🤔 mamy 1,5 roczniaków, jak jest u was? Sprawdza się?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2022, 14:13

emdar, Clover lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo trzymam kciuki ✊

Clover, to jakieś dziwne zwyczaje żeby o chrzcinach informować tak późno :/ chociaż brat mojego męża dał nam zaproszenie w niedzielę na chrzciny w kolejną sobotę + powiedział mu że ma być chrzestnym, a wszystko się odbyło w szatni przed meczem 😂😂 o ile data chrzcin była nam znana i zaproszenie było formalnością, tak informacja o tym że będzie chrzestnym nas trochę zaskoczyła 😊 ja zawsze jak tylko znam datę uroczystości to mówię wprost co i kiedy. Zaproszenia też daję wcześniej, żeby każdy miał czas np. załatwić wolne w pracy.

U nas chrzciny za tydzień. Mamy prawie 100% frekwencję gości, bardzo mnie to cieszy, bo się nie spodziewałam :) w sumie 34 osoby. Będzie prawdziwe święto 🥳

emdar, Zulugula, Clover, Ewa88 , Lalia, Ounai, Ladyo, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, u nas scoot jeszcze średnio. Tzn na chwilę wyciągnie i się przejedzie, ale szału nie ma :) drugich sandałków chyba też nie będę kupowała, dojedziemy na maxa trampki smykowe tak jak Wy :?

emdar lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022

Wysłany: 21 maja 2022, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, piękne święto się Wam szykuje! Organizujecie w domu, tak jak Idze? Podziwiam Cię za zdolności kulinarno-organizacyjne. Zgadzam się, że o takich imprezach infomuje się wcześniej, chociaż z miesiąc.

Suszarka lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • emdar Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, uważam że mało który 1,5 roczniak będzie naprawdę zainteresowany S&R. A druga sprawa,że sporo grupa maluchów nie będzie go ogarniać ruchowo. A w ogóle poza wszystkim, nadal uważam że ta zabawka jest fajna i ogólnie spoko,ale nie warta takich pieniędzy( my dostaliśmy na Chrzest, sama bym nie kupiła). Brawo za wyzwanie "pół roku bez zakupów". Ja też niczego od dawna nie kupuję, odgrzebałam szafę sprzed 10 kg i obnaszam co tam mam. Za tydzień mamy komunię bratanka, już prawie prawie coś kupiłam, ale ostatecznie idę w czymś z szafy.

Suszarka, mega impra Wam się szykuje!!!

Ladyo, powodzenia z odstawianiem ✊💪❤

A co do mamozy, to z perspektywy czasu stwierdzam,że nic nie przebija takiego prawie 2,5 latka :( Myślę,że u nas i żłobek "robi robotę", ale Julek nie pozwala się ojcu nawet przebrać albo zmienić pieluchy ( wręcz krzyczy " mama mama mama mama"🤦‍♀️🤯).

Jednorożec, piękna psina❤

Clover, uważam zapraszanie kogoś na imprezę typu Chrzest tydzień przed za mało poważne🙄.

Edit: w temacie zakupów: Julka trochę obkupiłam na lato, ale po prostu nie miał prawie ubrań, więc tego nie liczę:) Ale bez szaleństw. Realnie ma z 5 par spodni, z 4 krótkie spodenki, z 6-8 koszulek, trzy bluzy na długi rękaw, kurtka wiatrówka. Nawet moja mama ostatnio stwierdziła,że chyba Julka też postanowiłam w duchu minimalizmu wychować 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2022, 15:17

KarolinaMaria, Clover, Ladyo, Suszarka lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2022, 14:30

Clover, KarolinaMaria, Ladyo lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Clover Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, a jak tam Ci się jeździ nową bryką? 😁🚘

Chyba wezmę tego stalowego Scoota, chociaż podoba mi się też ten forest. Ciężki wybór 😅

Fajne postanowienie z niekupowaniem ciuchów! 👍 Ja w sumie teraz też nic sobie nie kupuję, mam mnóstwo letnich sukienek i to głównie w nich teraz chodzę. Liczę też na to, że za jakiś czas się w końcu zacznę mieścić w spodnie sprzed ciąży, bo mam trochę fajnych, ale od dwóch lat w nich nie chodzę. Olka obkupiłam ostatnio w H&M, ale nie mieliśmy nic z krótkim rękawem, więc trzeba było zrobić zakupy - skorzystaliśmy z promocji 3 za 2 :)

KarolinaMaria, emdar, Lalia lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, faktycznie prawdziwe święto będziecie mieli 🥰 Super!

U nas też mąż dowiedział się, że ma być chrzestnym dziecka swojego brata tydzień przed chrzcinami 😏 Tylko, że my się wcześniej tego trochę domyślaliśmy, ale szwagier nie zapytał, więc myśleliśmy, że jednak nie będzie. Tydzień przed wyskoczył do mojego męża z tekstem "a ty pamiętasz, że masz być chrzestnym A.?". A mąż mówi, że no nie za bardzo pamięta, żeby ktoś mu o tym w ogóle powiedział 🤣 Szwagier był przekonany, że to jest oczywiste, więc chyba mąż miał się sam domyślić, bo po co pytać o to w ogóle 🙄 Rozumiem jeszcze, gdyby między mężem a jego bratem była jakaś super więź i gdyby bycie tym chrzestnym było oczywistą sprawą, no ale tak nie jest 😅 Jak widać, w rodzinie mojego męża często się takie dziwne sytuacje zdarzają 🙄

Suszarka lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu a które Mrugały zamówiłaś? Te co Lalia? Ja narazie zamówiłam geoxy i primigi i żadne mi nie podpasowały do końca :(

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ladyo trzymam kciuki za odstawienie✊

Toms ma żółtego scoota, lubi. Mi się udało kupić za "tanszych czasów " z promką za ok 380zł. Początkowo myślałam , że olaboga jakie drogie ale kupić osobno fajną hulajnoge i jeździk to niewiele taniej to wychodzi.

Przyszły sandały mrugały, ostatnia deska ratunku.
    Dziewczyny które je mają, one się rozchodzą trochę po czasie? Bo dość ciężko je się zgina w porównaniu z innymi

Ja zmacalam mrugały chyba każde, mamy sklep gdzie bardo dużo ich jest i wszystkie są dość twarde. Geoxy też nie są super wyginajace, wyjątek te co zamówiłaś Tomusiowi, mamy 3 takie pary, inne kokorh6i rozmiary, upolowane na Amazonie. Primigi też były słabe. W końcu kupiłam emelki i są super.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2022, 18:33

O ❤️
    Z ❤️

Wysłany: 21 maja 2022, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, niestety nasze Mrugały nie są super miękkie, ale jak zamówiłam z Lasockiego z certyfikatem 'zdrowa stopa' to te to dopiero były twardziochy 🙄 Zostałam przy Mrugałach, odpuściłam nie wszystko musi być idealne.

Clover, dobrze się jeździ, ale za wiele nie potestowałam, bo nie mam w nim jeszcze fotelika.

Kic, Dmg, udanego spotkania 🥂
    Kic, najlepszego dla Wiki, jak się czujesz z 7latką na pokładzie? 🥳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2022, 18:58

Clover lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam tę sandałki z Lasocki Kids, mają certyfikat zdrowa stopa i są naprawdę fajne. W końcu wymieniłam mu na rozmiar wieksze, bo popatrzyłam na tabelę rozmiarów i faktycznie bardziej pasujące były rozmiar większe

emdar, dmg111 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Clover, właśnie widziałam tę promkę S&R wychodzi po ok. 407 zł. Bierz niebieską 💙 ja się jeszcze waham, bo po kupnie samochodu jestem goła i wesoła 😂 a tak poważnie, to przejrzałam ostatnio swoją szafę, powyciągałam wiele rzeczy sprzed ciąży, w których dawno nie chodziłam, bo najpierw brzuch, a potem niewygodne przy kp i doszłam do wniosku, że mam tyle rzeczy, że podejmuje wyzwanie 'zero zakupów ubraniowych przez najbliższe pół roku'. Podobnie z Matyldzią, mamy już wszystko na lato, odpuszczam nawet dodatkowe sandały, trampki ze smyka super sprawdzają się do ciorania w piaskownicy, najwyżej będzie biegać w niej boso jak radziła Verita. A Scotta na pewno kupię, tylko nie wiem, czy już teraz 🤔 mamy 1,5 roczniaków, jak jest u was? Sprawdza się?

U nas Leoś lubi scoota i super na nim śmiga ale podejrzewam ze zalezy od dziecka, akurat on by mogl jezdzic na wszystkim, kazde wieksze autko pociag itp siada i obczaja czy da rade jechac odpychajqc nogami, a ze jest drobny to zazwyczaj sie udaje 🤣

Clover, Wik89, emdar lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do mamozy to troche pocieszyłyście bo myślałam ze tylko ja mam dziecko koale przyczepione do mnie 🙈🙈

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png

Wysłany: 21 maja 2022, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, co u Ciebie? Jak się czujesz?

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Lalia, co u Ciebie? Jak się czujesz?

Kochana ❤️

Dzisiaj jestem dokładnie 5+2 i wczoraj pojawiły się pierwsze mdłości 😵 to dużo wcześniej niż z Olkiem, mam nadzieję że się zatrzymają na takim poziomie zaawansowania i będę mogła jeszcze popracować 🙈

Dzisiaj powiedzieliśmy moim rodzicom, że Oluś ma dla nich niespodziankę i będzie starszym bratem 😁 meeeega się ucieszyli, w ogóle to się wzruszyli i chyba nawet bardziej niż przy ciąży z Olciem 😅 ale w sumie to się spodziewałam takiej reakcji💙
    Jutro mamy plan powiedzieć teściom i aż się boję co mogę usłyszeć 🙄

emdar, dmg111, Anet.kaa, Suszarka, Ewa88 , Clover lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie scoot and ride jest dosc drogi i w moim odczuciu zbędny. Tzn wiem ze to jest jezdzik i hulajnoga ale uważam ze jeździk jest "zabawa" na naprawde krótki okres czasu . My mielismy hulajnoge i pozniej rowerek biegowy po prostu. Zaczęło sie od 2 urodzin jakoś. Tzn oczywiście promka fajna i jak ktos tak czy siak chce kupic to grzech nie skorzystać 😁

Co do sandałków my mamy z lasocki kids. Sa ok. Ale nie doszukuje sie nie wiadomo czego. Gdzie tylko mogę puszczam dzieci na boso(dzialka, plac zabaw, trawnik przed domem u babci).

Moja córka stala sie cyganskim dzieckiem 😁 wyjechala na weekend do kuzynek. Wiec znowu mamy weekend tylko z jednym dzieckiem ale to jest luzzzzzz :) :)

Suszarka dla mnie 35 osób to jak mini wesele 🙈🙈 super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2022, 21:50

emdar, Ounai lubią tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 maja 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2022, 22:15

💙 11.2020
    💗 11.2023
‹‹ 4909 4910 4911 4912 4913 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ