Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulu, mnie nie przebijesz 😎
Ja Olkowi zamówiłam łącznie 13 par sandałów 🤣🤣🤣
Mieliśmy Primigi, Geox, Lasocki, dwa modele Kangaroos, dwa modele Reebok, dwa modele Ipanema, Rider, Mrugały i dwa razy Clarksy 🙈
Ostatecznie zostały z nami Mrugały i Clarksy, tyle że jedne w rozmiarze 20 a drugie 22 😳 przecież można oszaleć 🤣Zulugula lubi tę wiadomość
-
My też mamy z Lasocki Kids. Też uważam, że są ok, ale z ręką na sercu przyznaję,że nie zrobiłam porządnego przeglądu rynku. Podobnie jak Veritaa, gdzie tylko będę mogła to zamierzam Julka puszczać na bosaka, albo w skarpetkach. Za chwilę ( za tydzień) wyjeżdżamy do rodziny na wieś(na jakieś 1,5 miesiąca) więc tam to na bosaka cały dzień będzie łaził( bardzo lubi, w żłobku notorycznie ściąga kapcie). Do podlewania grządek u wujka i grzebania w ziemi mamy Crocsy. W zeszłym roku też mieliśmy na tego typu atrakcje,i uważam że na wiejskie odkrywanie świata na podwórku nie ma lepszych butów ( codzienne były mokre po parę razy🤦♀️).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2022, 22:55
Lalia lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Emdar, a jaki model Crocksów macie?
Bo nie wiem czy ja miałam takiego pecha (wątpię) czy Olek ma taką wąską stopę (prawdopodobnie) ale na niego sporo butów była np jednocześnie za krótka na długość a za szeroka w śródstopiu i jedne i drugie sandały mamy z regulacją w dwóch miejscach bo inaczej albo stopa latała po bucie albo buty odstawały od stopy bo brakowało regulacji jak zaciągałam na maxa 🙈 -
KarolinaMaria wrote:Suszarko, piękne święto się Wam szykuje! Organizujecie w domu, tak jak Idze? Podziwiam Cię za zdolności kulinarno-organizacyjne. Zgadzam się, że o takich imprezach infomuje się wcześniej, chociaż z miesiąc.
drugi raz bym się nie porwała na chrzciny w domu. Niby mieliśmy wtedy catering, ale bieganie z talerzami, zmywanie garów, sprzątanie po wszystkich, później jeszcze odwożenie naczyń...przy dwójce dzieci nierealne. Zresztą nawet bym nie chciała. Przy chrzcinach Igi biegałam z moimi rodzicami bez przerwy, z gośćmi posiedzialam może z godzinę łącznie. Do tej pory mam wyrzuty sumienia że moi rodzice musieli przy tym tak zapieprzac 🙈 teraz chcę żebyśmy się wszyscy cieszyli tym dniem, a po wszystkim zamknąć drzwi i odpocząć w domu :p
Verita, ja mieszkam na południu i tutaj podejście do wesel jest jeszcze mocno tradycyjne. Za miesiąc brat męża się żeni, zaprosili 280 osób 😂😂 to tak tylko piszę dla skali porównawczej, żeby nie było dla mnie 280 osob na weselu to również abstrakcja 🤭😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 13:18
Ounai, Iryska, emdar, KarolinaMaria, Lalia, Ewa88 , Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Lalia, nie mam pojęcia 😅. W tym roku dostałam prawie nówki sztuki po synku przyjaciółki ( w zeszłym roku jak kupowaliśmy to poszliśmy do sklepu i wzięliśmy co nam podpasowało). Wrzucę potem zdjęcie tych co mamy teraz.
Suszarka, super podejście:) Jak lubię i umiem gotować, tak imprezy powyżej 10 osób tylko i wyłącznie w restauracji. Zaraz właśnie idziemy do naszej osiedlowej pizzerii ( tej z salką zabaw i animatorką) na obiad ze znajomymi ( łącznie już 7 osób, ale i tak uznaliśmy że salka zabaw robi robotę😅).Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Ja to Was podziwiam za to zamawianie takich ilości butów do domu.
Moi jeszcze nie mają sandałów poza crocsami. Marta ma klasyczne chodaki a Tymek sandałki. Natomiast oni to maj typowo na basen albo plażę. Na codzień chodzą w normalnych. Te co ma Marta z dobrym butem nie mają nic wspólnego. Te Tymka też są sztywne.
Za to Tymek ma tenisówki z Befado, najtansze jakie znalazłam, za 50zł i to są utra mieciutkie buciki.
Widziałam że przewijał się temat ubrań. Ja postanowiłam zadbać o siebie i ponieważ przytyłam po odstawieniu Marty i wszystkie ubrania były na mnie ciasne mąż mnie przycisnął i zabrał na zakupy. Pokupiłam sobie spódnice, sukienki, buty (te już tak po prostu), bluzki, kurtke dzinsowa i teraz mimo wagi czuję sie super. Ale przyznam, że terapia sprawia, że przestałam się oceniać w kwestii wagi ,wyglądu i odkąd chodzę moje życie zmienia się w zastraszajacym tempie. Nawet mąż robi wiecej w domu, odkąd ja przestałam zrzędzić (a może robi tyle samo ale przestałam się doszukiwać problemów tam gdzie ich nie ma?).
A tak poza tym Tymek chyba bedzi3 w klasie z kolegą z przedszkola (złożyliśmy z rodzicami tego kolegi podanie o przyjecie do tej samej klasy) I szok na maksa. Wiedziałyście, ze teraz już sie dzieciom nie kupuje książek tylko dostają w szkole z funduszów ministerstwa????? Dla mnie to był szok!
Warszawianki, widziałam foty. Zazdroszczę spotkania!
Suszarko, najlepsze wyjście. Nie dziwię się że wolisz knajpę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 15:15
emdar, Anet.kaa lubią tę wiadomość
-
Ounai, z tymi butami to zależy na czym Ci zależy 😅
Idąc do sklepu stacjonarnego masz pewność że ktoś dobierze odpowiednie do stopy dziecka i tak naprawdę jak dla mnie to jedyny plus 🤣
Bo zamawiając do domu po pierwsze mam większy wybór, bo na takim eobuwie czy answear jest więcej marek niż stacjonarnie. Po drugie ogromnie konkurencyjna cena, nie oszukujmy się ale Emele to min 200-230 zł i w sklepie stacjonarnym albo nie dostaniesz rabatu albo parę procent. A kupując online najdroższe buty jakie kupiłam Olkowi to Mrugały za 150 zł, resztę butów ma za 30-80zl, a wśród nich Nike czy Clarks więc naprawdę się opłacało. Dla mnie zakupy online to też ogromna oszczędność czasu i możliwość zastanowienia się, bo zamówienie i odesłanie zajmuje zdecydowanie mniej czasu niż wycieczka do sklepu, a w domu mogę Olkowi zmierzyć akurat wtedy kiedy da radę to zrobić bez problemu, mogę popatrzeć czy fajnie chodzi czy nie, porównać dwa rozmiary czy kilka modeli.
No i to co dla mnie też istotne i wiążę się z ceną, to fakt że jakbym Olkowi kupiła stacjonarnie buty za 230zl to średnio mogłabym sobie pozwolić na drugą, a co dopiero trzecią parę. Ja sobie nie wyobrażam żeby Olek miał jedne buty na sezon, tzn np sandały od czerwca do sierpnia i tyle. Ok, jeszcze niechby to były jedne sandały które zakłada do piaskownicy, do podlewania kwiatów, do biegania po piachu a ja wieczorem je czyszcze żeby nadawały się na wizytę u lekarza na następny dzień a nie odpadało z nich błoto w gabinecie. Ale nie wyobrażam sobie żeby nie miał drugiej pary w postaci trampek i/lub sneakersów i/lub kaloszy. Przecież jak w lipcu się zdarzało że tydzień padał deszcz, to nie wyjdę z dzieckiem na spacer? Nawet jak mu założę skarpetki do sandałów żeby miał cieplej, to przecież nie pobiegnie w nich po chodniku na którym są kałuże, po mokrej trawie czy placu zabaw pełnym błota. Kupując online mogę kupić polecane przez fizjoterapeutów, świetne ale tanie buty tak, żeby pogoda mnie nie ograniczała.
Rozumiem minimalizm o którym pisała Emdar 👌 że 2-3 pary butów, ale jednych butów tj.tylko sandałów na lato no nie potrafię sobie wyobrazić 😅Ladyo, emdar lubią tę wiadomość
-
Suszarko rozumiem jednak 35 osob na chrzcie to dla mnie baaaaardzo duzo ale rozumiem ze to zalezy jak sie takie imprezy obchodzi
super ze w lokalu bo w domu sobie nie wyobrażam 😁
moi rodzice mają po 5 rodzenstwa. Ja mam multum kuzynek i kuzynow jednak nawet na wesele zapraszalismy tylko tych z którymi mamy realny kontakt. Wyszlo 140 osób i tak duzo. A na chrzest to tylko nasze rodzenstwa i rodziców zapraszalismy.
Co do butow jeszcze to 1 na sezon to przesada ale 2 pary juz wg mnie w zupełności wystarcza 😁😁 na lato moi maja sandaly i po prostu sportowe adidaski. Corce kupuje tak 4 pary w roku (sportowe adidaski, sandaly, kozaki zimowe i trzewiki).Lalia, Suszarka, emdar lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Mikołaj tak niszczy buty, że mimo moich założeń to nie damy rady z jedną parą sandałów, sneakersów i trampek. 🤷🏼♀️ Więc mój mały fashionista ma po 2 pary butów z każdego rodzaju, brakuje mi jeszcze takich ciapaków ala Crocsy i kaloszy. Ale kupuje na promocjach jakieś nie "ekskluzywne" bo inaczej bym zbankrutowała.
Da się na szczęście znaleźć "zdrowe" buciki w normalnych cenach.
Ladyo, Lalia, Suszarka, Ewa88 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Oj ciężko u nas idzie to odstawianie… wieczorem zasnęła dopiero po godzinie, płakała i szukała piersi. W nocy od 3-5 płacz… wstała o 5.30 jak M. szedł do pracy. Na pierwsza drzemkę zasnęła w 5 minut, po wypiciu butli mleka ale to byłyśmy już obie padnięte. Druga drzemka z godzinnym poplakiwaniem
do tego moje (.)(.) ciężko! Pije szałwię, biorę bromergon ale po bromergonie wymiotuje… jest ciężko! Mam nadzieje ze jutro będzie lepiej
Suszi a ja Cię rozumiem
u nas na chrzcinach było 26 osób, taka mamy najbliższa rodzine. Na wesele zaprosiliśmy 230, finalnie przyszło 180. Życzę Wam aby na chrzcinach wszystko się udało i poszło tak jak sobie zaplanowałas ❤️ Lalia zgadzam się z Tobą w kwestii butów, przynajmniej dwie pary na wiosnę, lato- sandałki i jakieś w typie adidasów. Plus ewentualnie kalosze
teraz mamy wiosnę a niektóre dni są naprawdę ciepłe i myśle ze nóżka w takich wyższych butach by się pp prostu pociła. Sama dla siebie mam kilka par w zależności od pogody, wiec Małe zaopatrze tak samo, No mooooze bez szpilek 😂
Suszarka lubi tę wiadomość
-
A jakie sportowe adidaski polecacie na wąską stopę?
Lalia i jak ty to robisz mając takie rabaty? Ja właśnie dzisiaj zamówiłam 3 pary bucików. Dwie pary dla Asi i jedne dla Alicji wydałam jedyne 670 zł i to po rabacie 🙉🤣
Swoja droga te jestem team zamawiam do domu i odsyłam😅Annia, Lalia, Ewa88 lubią tę wiadomość
Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Ladyo, na pocieszenie Mikołaj pierwszą noc płakał od 1 do 6.30 bez przerwy, aż po prostu padł. Później już było lepiej. Więc w teorii najgorsza noc już za Wami. Czemu dostałaś bromergon a nie Dostinex? Podobno bromergon ma o wiele więcej skutków ubocznych.
Ladyo lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ewa88 wrote:Meggi a jaki model Emelków macie? Też chyba zamówię jeszcze właśnie emelki do porównania, chociaż w półbutach zniechęcił mnie w emelkach twardy zapiętek i profilowana wkładka
Takie mamy. Modelu nie znam, stacjonarnie kupowane, a opakowanie wyrzuciłam.
Z tą wkładką to też szukałam, jedynie jedne primigi które mamy mają gładkie. A tak nawet w geoxach jest. Zapiętek nie jest mocno twardy, na luzie palcami zginam, bez użycia siły. Może zależy jaki rodzaj skóry.
Pomiędzy mamy jeszcze takie
https://www.amazon.pl/gp/aw/d/B07VYZD9BC/ref=ox_sc_saved_image_2?smid=&psc=1
One nie mają profilowanej wkładki, są miękkie i Młoda dobrze w nich chodzi.
https://www.amazon.pl/Geox-Buty-dla-dziewczynek-Tutim/dp/B08QNGY4N1/ref=mp_s_a_1_13?crid=1E9TUSU2NNAE9&keywords=geox+b+tutim&qid=1653237820&sprefix=Geox+B+tuti%2Caps%2C107&sr=8-13
Tych już mamy 3 parę 🙈, zaczynała od 20 teraz ma 22.
I te poniżej z dehatlonu do piachu, trawy co poniżej dałam linka. Mega lekkie, za taką cenę ( dałam chyba 49 zł, za czerwone, chyba już ich nie ma, bo były bardzo przecenione) są super. Jak wyrośnie kolejne jej kupię.
Ja też mam obsesję na temat butów, u siebie, męża i córki 🙈🤦Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2022, 19:11
Ewa88 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Ladyo. Ja odstawiałam z dnia na dzień Asię od mleka. W sumie od ciągania mleka. Nie wiem czy pamiętacie moje KPI. W szpitalu jak obie złapaliśmy jelitowke a ja mialam problem z pielęgniarkami które powiedziały ze nic nie może wyjść z naszej sali. Ani moje mleko dla Asi (Asia nie chciała pic mleka, pila po 10ml) wylewałam mleko do zlewu i lapałam przy tym doła. Więc powiedzialam sobie ze to juz porą kończyć. Załatwiłam sobie Dostinex i bardzo, bardzo szybko na mnie zadziałał. A dodam ze ściągałam spore ilości mleka. Po 3 dniach już piersi robiły się miekkie 🙉Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
Martt95 wrote:A jakie sportowe adidaski polecacie na wąską stopę?
Lalia i jak ty to robisz mając takie rabaty? Ja właśnie dzisiaj zamówiłam 3 pary bucików. Dwie pary dla Asi i jedne dla Alicji wydałam jedyne 670 zł i to po rabacie 🙉🤣
Swoja droga te jestem team zamawiam do domu i odsyłam😅
https://www.decathlon.pl/p/buty-do-gimnastyki-dla-maluchow-domyos-520-i-learn-breath/_/R-p-304192
Sportowe, do biegania, piachu itp. Są super. Elastyczne, dobrze trzymają
Iryska, Lalia, Martt95, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Annia wrote:Ladyo, na pocieszenie Mikołaj pierwszą noc płakał od 1 do 6.30 bez przerwy, aż po prostu padł. Później już było lepiej. Więc w teorii najgorsza noc już za Wami. Czemu dostałaś bromergon a nie Dostinex? Podobno bromergon ma o wiele więcej skutków ubocznych.
-
Ja sie zabieram do odstawienia jak do jeża 🙈 jestem wyeksplatowana ale jednoczesnie wiem tez ze to moje ostatnie dziecko i kp i z tego wzgledu chyba jeszcze to ciagne...
Jedyne co to potrafie powiedziec Nie jak widzę ze chce po prostu z nudow ssac. Krzyczy wtedy i sie awanturuje ale dosc szybko sie uspokaja. Ale to w dzien. W nocy nie robie takicj akcji bo krzyki sa takie ze sasiedzi by chyba na policje dzwonili 🙈🙈🙈Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021