Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anetko, ja takie puzzle i układanki trzymam w woreczkach strunowych 😊
Ounai, wszystkiego najlepszego i gratuluję tak wspaniałego synka 😊 na pewno super usłyszeć takie pochwały 🥰
Ounai lubi tę wiadomość
-
Nasza trójkę jakiś czas temu trochę rozłożyło, Maja ok, miała tylko katar, znowu 2 tygodnie. Ja kaszel mocny, musiałam spać oddzielnie, bo ją budził w nocy....
Ale ostatnio u nas bardzo słabe nocki. Maja budzi się średnio co godzinę, z jękiem, płaczem, zazwyczaj pomaga dotkniecie i ciii, ale też bardzo się kręci, przez co ja nie mogę spać, na drzemce też co pół godz się budzi... Nie wiem czy to jakiś regres, czy zęby, bo Już pol roku jej te czwórki wychodzą... 🤔
Ja wczoraj byłam u lekarza, dzidzia zdrowa, ma ok 10 cm już 🥰 dalej płeć nieznana 😀 coś tam wystawało, ale mogła być to sikawka albo przerośnięta lechtaczka 😀 czasem lekarz widział chłopca a czasem dziewczynkę więc dalej tajemnica 😊Lalia, Annia, Ounai, emdar, asias86, Fragaria lubią tę wiadomość
-
Kiedy wasze dzieci zaczęły coś mówić? U nas póki co słabiutko, mówi coś po swojemu, ale świadomie to chyba tylko "baaa" jak coś spadnie czy sama zrzuci. A nie mówi mama czy tata czy baba 🤔 czasem ale to jak po prostu sobie gada, ale to moze za wcześnie i nie mam się co martwić? Ale już sobie wkręcam ze przez te problemy z wędzidełkiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 12:38
-
Dzięki Kicku, u mnie jest kwestia tylko łazienek, bo wszędzie indziej będę mieć panele winylowe. W mniejszej łazience będę miała białą Calacattę w połysku i płytkę drewnopodobną na podłodze, ta Calacatta na ścianie zostaje na bank mimo tego co Anetka pisze, bo to jest BARDZO mała łazieneczka i muszę ją optycznie powiększyć.
Najbardziej zastanawiam się nad tą główna łazienką, na pewno nasze płytki są o wiele jaśniejsze niż te co wrzuciłaś, pod prysznicem jest drewnopodobna więc zostają głównie ściany poza prysznicem i nad wanną plus podłoga. Te gresy co nam się podobają nie wystepują w macie.
Tajka Mikołaj nadal dość mało mówi, ale na roczek na pewno mówił już mama, tata, baba, dziadzia, papa, bach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 12:53
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dobra dziewczyny, napisalam do projektanta, żeby znalazł mi takie podobne płytki w macie do dużej łazienki i wtedy zdecyduję. 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 12:56
kic83, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Tajka wrote:Kiedy wasze dzieci zaczęły coś mówić? U nas póki co słabiutko, mówi coś po swojemu, ale świadomie to chyba tylko "baaa" jak coś spadnie czy sama zrzuci. A nie mówi mama czy tata czy baba 🤔 czasem ale to jak po prostu sobie gada, ale to moze za wcześnie i nie mam się co martwić? Ale już sobie wkręcam ze przez te problemy z wędzidełkiem.
Annia lubi tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔 -
Ounai wrote:Od ok 18 miesięcy. Teraz ma 21 miesięcy I mówi bardzo dużo. No z wanny woła "mama chodze" (mama wychodzę), Mama daj, daj am, mama cho pa (mama chodź na spacer), lala pi (lalka śpi) ,itd. Ale dla porównania, pierwsze zlepki 2 słów Tymek mówił w wieku 24 miesięcy.
Ounai lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Pola szybko zaczęła mówić pierwsze słowa (około roku) mama, tata, baba, sia- samolot, ka- kot, kra- ptak ale baaaaardzo długo nie mówiła nic innego i nadal mówi niewiele więcej tzn gada dużo ale po swojemu ka koka keke koko, widać że próbuje coś stworzyć ale nie idzie jej
złożone to mówi "ja mam Ka" ale to powtórzone za nami.
W porównaniu do Kacperka Domi czy Nataniela od Natisz mówi mało a pierwsza zaczęła z tymi pierwszymi słowami.
Nie jest np chętna aby powoedzieć TAK jak coś chce choć zna znaczenie, woli gugać jak gołąb i machać rękoma.
Jak się martwisz Tajka to beamom z insta nagrywała filmik na youtube o logopedzie bo jej bliźniaki długo nie mówiły "mama, tata".Annia, Lalia lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:
wyglada super!
My kupilismy taką sukienke w kwiatki z falbankami
https://fazymazy.com/sukienka-mona-rose
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 13:20
-
Annia wrote:Motylku jak Matylda?
Enigvaa a udało Wam się trochę szpitalną diagnostykę przyspieszyć?
Dziekuje ze pytasz. Tak, zrobilismy badania genetyczne prywatnie. Niestety nasze najwieksze obawy sie ziściły. Malwina ma SMA… nasze serca pękły…
Jestesmy juz w szpitalu w Szczecinie, czekamy na kwalifikacje do podania leku…🔸28 lat
Nie poddamy się tak szybko! -
Enigvaa wrote:Dziekuje ze pytasz. Tak, zrobilismy badania genetyczne prywatnie. Niestety nasze najwieksze obawy sie ziściły. Malwina ma SMA… nasze serca pękły…
Jestesmy juz w szpitalu w Szczecinie, czekamy na kwalifikacje do podania leku…Co mówią lekarze? Serce mi pękło jak to przeczytałam.
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Iga mówi dużo, ostatnio padło pierwsze zdanie "dzidzi pi"=dzidzi śpi. W środku nocy kiedyś się obudziła i mówi "mama pi, dzidzi pi, Igi pi nie" 🤣 ona z mową jest mega ogarnięta i idzie się z nią dogadać. Ale dzieci są naprawdę różne, łącznie z Igą mam w otoczeniu czwórkę takich maluchów w wieku 1.5-2 lata i każde jest na innym etapie.
Ounai też mamy strój dla Igi, ale w tym roku jeszcze będzie za duży. Myślę że w przyszłym zrobimy premierę 😁 piękna jest ta tradycja, szkoda że już coraz mniej popularna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2022, 13:42
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
A u nas Maks mówi "mama, tata, pa, baba, dziadzia, Wika, am, tak, nie" i to wszystko, tylko że ja nie pomyślałam że powinnam się już martwić, myślę że na każde dziecko przyjdzie pora w odpowiednim momencie
Annia, Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ounai wrote:
Fantastyczny ten kostium!!!Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:A u nas Maks mówi "mama, tata, pa, baba, dziadzia, Wika, am, tak, nie" i to wszystko, tylko że ja nie pomyślałam że powinnam się już martwić, myślę że na każde dziecko przyjdzie pora w odpowiednim momencie
kic83, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023