Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie długi weekend bez wyjazdów. Mój mąż i tak ma teraz dużo wolnego więc my co chwilę mamy takie "dłuższe weekendy"
wczoraj byliśmy w centrum na spacerku, dzisiaj na osiedlu, pokazać Mai krówki 😀 i na placu zabaw. A o 14 mąż pojechał z Mają do teściów, a ja smażę placki 😀 a potem idę do psiapsi. Jutro jedziemy na plażę 😊
Dziewczyny, co zrobić, żeby dziecko spało dłużej niż 5-6? 😀
Dzisiaj godzinna przerwa 4.30-5.30 a później kima na godzinę.
Ale chodzi spać ok 20.
Muszę ogarnąć przeniesienie do jej pokoju bo jeszcze śpi z nami w sypialni, ale w łóżeczku całą noc. Od dłuższego czasu nawet nie chce się przytulać, pred snem, tylko się wyrywa do łóżeczka i tam zasypia na brzuszku, ale z moją ręką na plecach czy pupie. Niedługo jedziemy na wakacje, a tam ani łóżeczka ani rolet w oknach, to ja nie wiem jak będziemy spać, jak Maja tak się nie przytula, nie zasypia w naszym łóżku a w sypialni mamy ciemno jak w d..... Dlatego też zwlekam z przeniesieniem, bo nie mam zasłon, tylko żaluzje bambusowe, które wpuszczają światło, więc pobudki byłyby o 4..
I nie wiem czy ogarnę takie ciągle chodzenie do drugiego pokoju, bo już dłuższy czas Maja budzi się co godzinę, chyba przez zęby..Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2022, 15:54
-
Tajka gdzies widzialam trick ze rodzice na wakajkach folią aluminową zaslaniaja okna ale nie wiem jak to technicznie dziala
co do snu to chyba najwazniejsza rutyna , u nas dobrze tez na sen robi caly dzien na polku. I tez jak sie Leo zdarzaly takie pobudki to ja to nie brałam z lozka, miedzy nami sobie chodzil gadal ale bez atrakcji i jak sie znudzil to szedl spac
-
Nowastaraczka wrote:Tajka gdzies widzialam trick ze rodzice na wakajkach folią aluminową zaslaniaja okna ale nie wiem jak to technicznie dziala
co do snu to chyba najwazniejsza rutyna , u nas dobrze tez na sen robi caly dzien na polku. I tez jak sie Leo zdarzaly takie pobudki to ja to nie brałam z lozka, miedzy nami sobie chodzil gadal ale bez atrakcji i jak sie znudzil to szedl spac
My też jej nie bierzemy, tylko kokosi się w łóżeczku, ale jakby nie może zasnąć, aż w końcu się udaje.. -
Clover, jak dla mnie to Ty masz niesamowite pokłady cierpliwości do tej kobiety, ja na tekst o więzieniu już dawno bym odpowiedziała 'to może mama wyjdzie z Olkiem, albo ugotuje nam obiad, a ja z nim wyjdę?'. Jesteś super mamą, gotujesz dla alergika, a to wyzwanie, ogarniasz cały dom. Nie pozwól podkopywać swojego poczucia własnej wartości i matycznej siły. Rozumiem, że takie z pozoru niewinne teksty bolą, to nie jest kwestia przewrażliwienia, po prostu nasze pokolenie wie już, że nikt nie ma prawa nas poniżać, tylko dlatego, że jest starszy i 'należy' się mu szacunek. Moi teściowie to też ciekawa historia, niby normalni ludzie, ale we wszystkim najmądrzejsi, wiecznie krytykujący, wiecznie radzący jakby wychowali co najmniej 10 dzieci i mieli doktoraty z pedagogiki i kiedyś przy jakiejś kolejnej super radzie powiedziałam, że przecież nie znają Matyldy, bo rzadko do niej przyjeżdżają, żyją tylko zdjęciami, które pokazują sąsiadom i raczej nie mają podstaw, by się wypowiadać na temat mojego dziecka i nieustannie dawać rady z dupy. Od tamtej pory nasze relacje są chłodne, nie dzwonię do nich jak kiedyś, nie wysyłam zdjęć, nie gram dobrej synowej i jestem o wiele zdrowsza. Trzymam kciuki za wasze plany. Pamiętam, że coś tam zainwestowaliście w remont, ale to tylko pieniądze, zdrowie i spokój waszej małej rodziny jest ważniejszy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2022, 17:38
Ladyo, Clover, Zulugula, Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Ech, Enigvaa, takie teksty są bardzo bolesne. Uważam, że są rzeczy, których po prostu się mówić nie powinno. Przypuszczam, że moja też by mogła coś takiego powiedzieć. Czasem słyszę, że biedny Olek odziedziczył po mnie alergię (jakbym sama tego nie wiedziała), a jak Olek był malutki wyskoczyła do niego z tekstem "dobrze, że mamusia cię nie ZWALCZAŁA, bo mógłbyś się nigdy nie urodzić" (w kontekście tego, że było ryzyko wystąpienia konfliktu serologicznego, bo ja mam odczynnik Rh minus). Bez komentarza...
Mam nadzieję, że wszystko się u Was ułoży. W kontekście wyjazdu i leczenia, to jeśli będziecie organizować jakąś zbiórkę, daj nam tutaj znać, na pewno będziemy chciały dołożyć swoją cegiełkę jak i rozpowszechnimy zbiórkę wśród naszych znajomych, myślę, że zawsze się znajdą ludzie, którzy będą chcieli pomóc. Tulę mocno.Enigvaa lubi tę wiadomość
-
Clover bardzo mi przykro ze takie teksty musisz wysłuchiwać od szanownej tesciowej. Zdecydowanie na to nie zasłużyłaś. Jestes super mamą
Trzymam kciuki za jak najszybszą realizacje Waszych planow i odłączenia się od tej toksycznej osoby!
Pieniądze nie sa tak istotne jak spokoj ducha, spokoj psychiczny. Naprawdę wolalabym miec mniej, mieszkac w gorszych warunkach ale nie byc z rodzicami czy teściami.
Nauczyliśmy się z mezem ze do wszystkiego dochodzimy sami i liczymy tylko na siebie.
Moja mama tez wiecznie narzeka jak ja to mało robie. Chodze do pracy, ogarniam dzieci z mezem najlepiej jak umiem, gotuje obiady (rzadko kiedy cos zamawiamy) a i tak potrafi mi np powiedzieć ze corka ma nieumyte buty 🤯🤯 no tak bo jak kładę się o 23 to jeszcze bede szorować jej buty żeby sąsiadki widziały ze ma czyste... i ze powinnam codziennie wieczorem je myc bo jak to wygląda.
Ja jednak zlewam jjz totalnie takie teksty, zachowania bo niestety moja mama tez należy do osób toksycznych. Ale z 10 lat zajelo mi to olewać....Clover lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Cześć dziewczyny!
Czytam Was na bieżąco, czasami coś napiszę, ale u Was już starsze dzieci i inne "problemy" 🙈
My dzisiaj wróciliśmy z tygodniowego urlopu. Byliśmy na Rodos. Julek to wymarzony kompan do podróży, dzielnie zniósł lot samolotem i upały po 30 stopni na miejscu 💪
Pięknie tam jest, uwielbiam takie klimaty, mogłabym zamieszkać gdzieś gdzie jest tak cieplutko przez większość roku 😍
Hotel mieliśmy super i chociaż nie mieliśmy w planach wycieczek to jednego dnia wypożyczyliśmy samochód i pozwiedzaliśmy okolicę, a innego dnia motorówkę i "oglądaliśmy" wyspę od drugiej strony - jest równie piękna ☺️
Ale i tak na Julku największe wrażenie robiły dzieci, które były też w tym hotelu, cieszył się do nich, "zagadywał" 😂
Laila nie załapałam się na zdjęcia Olka, ale wciąż widzę podpisy 😃 muszę przyznać, że Julek goni Olusia nieźle! Za tydzień kończy 10 miesięcy, waży teraz około 9,7kg i ostatnio jak go mierzyła pediatra to miał 82cm, ale to było ponad miesiąc temu, a widzę po ubrankach, że już na 86 są niektóre (szczególnie pajace) za krótkie 🙈
Clover, Lalia, Zulugula, Annia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Clover, jak przeczytałam Twój post to też mi się od razu nasunęło, że Twoja teściowa jest toksyczna... Ona po Twoim upomnieniu powinna się zreflektować, a nie obrażać. Przykro mi że musisz ją znosić. Oby plan z wyjazdem wypalił, jesteście jeszcze młodzi i wszystko przed Wami ✊
Belie, moja córka jak była w wieku Twojego synka to też ważyła ponad 8kg. Teraz waży pewnie koło 13, jest bardzo wysoka (ubrania jej kupuję z H&M na 98), nosi buty w rozmiarze 24. Ale od długiego czasu jej waga się już nie zmienia, tylko rośnie na wysokość. Jak patrzę na zdjęcia sprzed roku jakim była pyzolem to nie mogę uwierzyć, teraz już zupełnie się jej proporcje zmieniły. Jeszcze teraz jak jest lato i nie ma czasu jeść a goni całymi dniami po podwórku to z tygodnia na tydzień się zmienia. Nie zmienia to faktu że jest jednym z największych dzieci na tym wątku 🤣 wygląda jakby miała z 2.5 roku. Ale co poradzić, ona jest żywą kopią mojego męża i w tym jej urok 👍
Ula, uwielbiam Rodos, byłam tam kiedyś na świetnych, totalnie beztroskich wakacjach. Nawet nie byliśmy wtedy jeszcze zaręczeni. Wydaje się jakby to było wczoraj a minęło już 7 lat i zmieniło się totalnie wszystko 🙈 piękne zdjęcia, przywołały miłe wspomnienia ❤️Ulaa, Clover, Lalia, Belie lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
.
Dziękuję Wam za wszystkie te słowa, wiele to dla mnie znaczy. Prawda jest taka, że ona nie ma pojęcia jaką jestem matką, bo mimo, że mieszkamy razem to ona praktycznie w naszym życiu nie uczestniczy (prócz właśnie takiego durnego dogadywania, tu jest pierwsza do tego). Całe szczęście, że mój mąż widzi doskonale, jaką ona jest osobą i sam rozumie, że nigdy nie będziemy tu w pełni szczęśliwi. Gdyby nie jej szantaż, że ona sobie nie poradzi sama z domem (kiedy jeszcze szwagierka z nią nie mieszkała tutaj), to nigdy byśmy się nie zdecydowali na mieszkanie tu. Pieniądze zainwestowaliśmy, to prawda, ale niestety - nie każda inwestycja się zwraca. Jeśli się wyprowadzimy, to zabierzemy co się da, a co przepadnie, to trudno. Tak jak mówicie, spokój i szczęście rodziny jest ważniejsze od zainwestowanej kasy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2022, 15:37
-
Ulaa, piękne mieliście wakacje! Juluś słodki i jaki już duży ☺️ Piękna z Was rodzinka! Zmieniłaś kolor włosów? Bo chyba pamiętam Cię w blondzie
Belie, sprawdziłam sobie właśnie i mój Olek na 5m3t ważył 9800g 🤭 Teraz natomiast ma max 3,5 kg więcej. Jak skończył pół roku, to przestał już tak szybko przybierać. Ale była kiedyś kluseczka z niego i dalej nie wygląda na maluszka, chociaż moim zdaniem bardzo się "wyciągnął".Ulaa lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Clover, ja jak widziałam Twoje zdjęcia z Olkiem to byłam pewna, że jest podobny do Ciebie, ale jak dodałaś Wasze rodzinne zdjęcie chyba z urodzin Olcia, to wydaje mi się że ciężko powiedzieć czy jest podobny do Ciebie czy do męża, bo Wy z mężem jesteście bardzo podobni do siebie! 😁💙
Byłam też pewna, że Polcia to cała Anetka, a wczoraj na IG widziałam zdjęcie Anetki z mężem i też są do siebie mega podobni i nie potrafiłabym powiedzieć czy Pola to mama czy tata 😁❤️
Swoją drogą, uważam, że dziedziczenie, geny to jest mega ciekawy temat. Zaczęłam właśnie czytać o tym książkę i bardzo mnie wciągnęła 😅Lalia lubi tę wiadomość
-
Oglądanie TV z Martyną Wojciechowską na motocyklu 🤣 Średnia propozycja, bo od lat staram się unikać TV, ale ten motocykl brzmi spoko 😅
Lalia lubi tę wiadomość
-
Clover, jesteś niesamowicie mądrą i silną dziewczyną, naprawdę!! Jak czytam Twoje posty to widzę, że już wiesz co dla Was najlepsze. Bardzo mocno życzę Wam żeby udało się zrealizować wszystkie plany 😘
Ladyo, Clover lubią tę wiadomość
-
Belie, Feliks i mój Olcio zawsze jakoś podobnie z tym wzrostem i wagą 😁 co u Twojego synka tak w ogóle? 😘
Ula, jaki wspaniały wyjazd 😍 ja ciągle nie mogę uwierzyć, że Julek jest taki duży! Jakbyś mnie z zaskoczenia zapytała ile ma, to bym powiedziała że 5 miesięcy 🤣 a tu roczek lada chwila 🤭 wysoki z niego chłopiec 💙
Susziw, Igusia jest zdecydowanie jedną z najwyższych dzieciaczków tutaj, chyba jeszcze Miki od Anni ją goni ❤️ będzie z niej piękna kobieta kiedyś, z pięknymi długimi nogami 😍 ja gdybym ubrała Olka w 98 to by utonął 😅 ale on właśnie wzrostowo to taki średniaczek, 86 jest na niego jak ulał 👌 chociaż przez to, że to taki szczypiorek, to np rzeczy o kroju oversize ma rozmiar mniejsze i ostatnio koszulki z Reserved wymieniałam na 80 a szorty z Sinsay zamawiałam 74 żeby mu z pupy nie zjechały 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2022, 06:59
Ulaa lubi tę wiadomość
-
Clover, współczuję teściowej. Mam nadzieję, że szybko opuścicie jej dom i będziecie żyć w spokoju.
Lalia, na zdjęciach Olek wydaje się taki duuuży. Michałek wydaje mi się takim małym bobasem raczej, a nosi rozmiar body 92/98, a spodnie 86/92. Tylko że on jest może tęższy niż Olek.Lalia, Clover lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Irysko, Michaś taki drobny był zawsze a teraz solidnie wyskoczył 😍💪 wysoki chłopiec z niego 💙
Mój Olcio 92 to może jesienią założy 🙈 98 kupowałam mu z myślą o wiośnie i przyszłych wakacjach 🤣Iryska lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Ulaa super zdjęcia, tez jak zawsze nie mogę uwierzyć, że Julek już nie ma 3 miesięcy 😂
A Ty Ula chyba jeszcze szczuplejsza jestes!
Dziewczyny, czyli polecacie Rodos? Jakaś konkretną część wyspy?
My we wrześniu chcemy leciec do Grecji ale "obawiam" się, że skończy się na Włoszech.
Najbardziej chciałabym na Kretę ale ponoć tam bardzo wieje. Rodos też mi się przewija w zestawieniu, korfu i zakyntos. Ale mam nieodparte wrażenie, że na tych 2 ostatnich nie ma co robic, z tego go widzę w internecie. My lubimy głównie pozwiedzać cuda przyrody ale też żeby było gdzie się ruszyć do knajpki, jakieś stare miasto itp.
Może coś polecicie:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2022, 08:13
Zulugula lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Clover, specjalnie się zalogowałam w czasie urlopu, żeby Ci odpisać: UCIEKAJACIE! Twoja teściowa jest typowym przykładem toksycznego członka rodziny, którego nigdy nic nie zmieni. Zatruje najpierw życie Tobie, później Wam jako rodzinie, a na koniec Olkowi. Poza tym póki dziecko jest małe to jeszcze nie rozumie, za 2 lata ona zacznie stosować ten szantaż emocjonalny i głupie teksty o więzieniu itp na dziecku, a ono nie będzie rozumieć, że baba głupio gada.
Zulu, ja też bardzo polecam Rodos. Piękne plaże macie w okolicy Lindos, a sama stolica wyspy ma najstarszą i najlepiej zachowaną średniowieczna starówkę w Grecji (pozostałośc po zakonie Joannitów bodajże), robi wrażenie. Byłam też na Korfu (nie polecam) i Kretcie - ok, ale Rodos fajniejsza moim zdaniem.
Ula, cieszę się, że odpoczęliście.
Lalia, widziałam Olka, elegancika. Słodziak i nigdy bym go nie poznała tak się zmienił.Na Suszi girls się nie załapałam.
PozdrawiamyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 14:28
Zulugula, Lalia, Suszarka, Ladyo, KarolinaMaria, Clover, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023