Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi110818 wrote:Dziewczyny może się orientujecie. Jakbym na wychowczym pracowała u tego samego pracodawcy, ale na 1/8 etatu, to jakbym zaszła w ciążę i musiała przejść na L4 to jak mi się by składki do l4 i macierzyńskiego liczyły?
Co do l4 to chyba składki liczą się za to co przepracujesz, ale nie jestem pewna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 08:36
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Zulugula wrote:Zazwyczaj 38.5 czyli od kiedy jest tzw gorączka
A co Matyldzia chora? 😔'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulugula wrote:Meggi znam to okropne uczucie.
Mam nadzieję, że i ja dostanę we wrzesniu zielone światło jakims cudem i będziemy się wspierać w staraniach
Dziewczyny czy Wasze dzieci śpią już w rampersie itp? -
Ounai wrote:Muszę, bo się uduszę!
Marta biegała po pokoju bez pieluchy po kąpieli. Nagle krzyczy "mama siiii". Daliśmy jej nocnik, usiadła i wysikała się do nocnika! Świadomie, sama bez żadnej nauki! A dopiero 2 tygodnie temu rozmawiałam z ciociami w żłobku i mówiły, że Marta nie jest gotowa na odpieluchowywanieMarty to zdolne bestie 😎
Ounai lubi tę wiadomość
-
Karolina, ja daję jak widzę że się męczy. A jak się zachowuje ok to powyżej 38.3. Niestety jak Mati ma powyżej 39 ma to raczej nie od zębów, za wysoka ta gorączka
pediatra nam mówiła że tak do 38 max dzieci gorączkują z powodu ząbkowania. Może wyskoczą wkrótce inne objawy, ale jakby do jutra dalej była gorączka bez objawów innych to bym poszła zbadać mocz dla pewności.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 16:49
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszi, właśnie wiem, że zęby rzadko dają taką gorączkę, ale się łudzę 😔 do tej pory gorączkowała tak wysoko tylko raz jak miała covid. Dobrze, że jesteście, jest się kogo poradzić.'90
06.05.2020 r. II 🦄
KarolinaMaria wrote:Dziewczyny, powyżej jakiej temperatury dajecie maluchom coś przeciwgorączkowego? 🥺
Ja tak samo jak Suszi zbadałabym jutro mocz.
Teraz niestety panuje taki durny wirus gdzie dzieci wysoko gorączkują bez innych objawów.
Dużo zdrówka dla Mati ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 17:04
-
KarolinaMaria wrote:Dziewczyny, powyżej jakiej temperatury dajecie maluchom coś przeciwgorączkowego? 🥺
Patrzę na dziecko, na jego zachowanie, energię. Oliwka przy 39 lata jak szalona lata, bawi się, je normalnie , nie widać po niej, daje jak jest wyżej niż 39, bo wtedy już "widać po niej".
Ale to zależy od dziecka, niektóre przy 38 już źle się czująO ❤️
Z ❤️ -
Edit: ale Mikołaj już powyżej 37.5 widać, że jest chory i nie zachowuje się normalnie. Jak raz miał 39 z hakiem to dosłownie podsypiał na siedząco, więc teraz staram się nie dopuszczać do okolic 39.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 17:53
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Karolina, Ja tez patrze jak sie Malwi zachowuje. Jak widze ze ja to meczy to podaje. Zazwyczaj to 38.5-39.5. W nocy podaje od 38 bo jak spi to nie jestem w stanie ocenic czy jest Ok czy nie… u nas w zeszlym tygodniu byl taki jednodniowy epizod z taka wysoka goraczka, oby u Was tez to byl jednodniowy epizod🔸28 lat
Ja mam Zanzi, właśnie siedzę na pedicure 😀
U nas wszystko dobrze, Majeczka wczoraj miała ostatnią dawkę bexsero, wieczorem straszny ból nóżki, nie mogla chodzic, dużo płaczków, noc nie przespana. Dzisiaj lepiej, ale dalej kuleje.
W poniedziałek jedziemy na wakajki na Mazury ☀️☀️ -
Anet.kaa wrote:Widziałyście gdzieś promkę na S&R?
Edit patrzyłam, promocja jeszcze jest. 407,15Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 21:15
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Nam ostatnio lekarz podpowiedział zeby patrzeć na stan dziecka, jak widac ze jest "klapniete" to wtedy dawać. Wiadomka nie czekać do jakiegos zlego stanu tylko jak widzimy ze jest dziecko inne niz zwykle, mam nadzieje ze dobrze to ubrałam w słowa ale ja teraz wlasnie tak patrzę bo leoś nieraz miał 38 i bardzo sie robił osowiały itd a innym razem normalna zabawa przy 38.5 -
Ja w razie choroby daję przeciwgorączkowe nawet już przy 37.8. On bardzo źle znosi narastającą temperaturę, przy 38 st wygląda już na bardzo chorego , pokłada się, ma okropne dreszcze itp. Więc wszystko zależy od dziecka🙂
Annia lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️