Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy Moulino, sprawdza sie b dobrze, tylko ja zawsze je rozkladam z filmikiem z youtube’a, bo inaczej dostaje bialej goraczki 😀 trzeba w okreslonej kolejnosci cos pociagnac a cos przytrzymac, jak sie to zrozumie to sie rozklada w 3 sekundy
Materacyk b cienki. Ale ja nie wkladam zadnego dodatkowego, po prostu przescieradlo i ew jak byl mlodszy to kocyk pod spodII 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zulugula wrote:Przypomnijcie proszę jakie testy alergiczne robiliście dzieciakom?
Musimy zrobic T, dziś idziemy jeszcze do dermatologa, on tak się drapie, wyskakuje mu coś wiecznie, nie wiadomo po czym, nie ogarniam juz tematu -
Meggi, my mamy u rodziców najzwyklejsze Smiki za chyba 125 zł 🤣 rozkładał je mój brat i twierdzi że 5 sekund, ono ma odsuwany otwór w boku, dołączona jest też torba do przechowywania/przewożenia.
Niby w komplecie był jakiś pseudo materac, ale jak dla mnie to jakaś plandeka i koło materaca na pewno nie leżało 🙈 więc dokupiłam na Allegro zwykły piankowy materac, moje sumienie zostało uspokojone a też portfel nie ucierpiał bo materac kosztował na pewno poniżej 100 zł. Nie kupiłabym takiego do spania na co dzień, ale kilka razy w miesiącu czy w roku to ekstra, bo jest dość gruby 👍 -
Zulu ja robiłam dwa panele na alergie, pokarmowy i oddechowy, ale w szpitalu na nfz i widzę, że są inne odczynniki niż np w sla czy diag. Nic nam nie wyszło...Ige całkowite poniżej 10.
Dziewczyny a jeśli w panelu było badanie na mleko to jest to to samo bo bmk? Czy to różne odczynniki?
Odebrałam też betoniarkę kulko-mieszarkę ale u nas hitem raczej nie będzie
Co do łóżeczka turystycznego...my zawsze w hotelu zamawiamy, ale cena za dobę to w zależności od hotelu 20-40 zł/dobę, więc jakbym zsumowała dotychczasowe 2 nasze pobyty na 7 dni to już bym za tą kwotę kupiła konkretne na własność, ale nie chce mi się tego taszczyć.
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Zulu ja robiłam dwa panele na alergie, pokarmowy i oddechowy, ale w szpitalu na nfz i widzę, że są inne odczynniki niż np w sla czy diag. Nic nam nie wyszło...Ige całkowite poniżej 10.
Dziewczyny a jeśli w panelu było badanie na mleko to jest to to samo bo bmk? Czy to różne odczynniki?
Co do łóżeczka turystycznego...my zawsze w hotelu zamawiamy, ale cena za dobę to w zależności od hotelu 20-40 zł/dobę, więc jakbym zsumowała dotychczasowe 2 nasze pobyty na 7 dni to już bym za tą kwotę kupiła konkretne na własność, ale nie chce mi się tego taszczyć.
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Dziewczyny, co to za betoniarka, mozecie dac namiary?
Bardzo dawno nie pisalam nic tutaj, ale po prostu brakuje czasu na wszystko. Staram sie wpadac i przeczytac co nieco i polajkowac
Co do morza, to my jedziemy za kilka dni do Łeby, mam nadzieje, ze bedzie ok. Zdam relacje
Widze ze polskie morze popularne na naszym watku;)
Gucio spi w rampersie i pod koldra, choc oczywiscie w nocy sie wierci, wiec z ta koldra to tak roznie;)
Spi jeszcze w takim lozeczku ze szczebelkami 120/60 ale wlasnie musimy w wakacje wymienic na wieksze chyba. Polecacie cos? Do b malego pokoju 🙈II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Lalia wrote:Meggi, my mamy u rodziców najzwyklejsze Smiki za chyba 125 zł 🤣 rozkładał je mój brat i twierdzi że 5 sekund, ono ma odsuwany otwór w boku, dołączona jest też torba do przechowywania/przewożenia.
Niby w komplecie był jakiś pseudo materac, ale jak dla mnie to jakaś plandeka i koło materaca na pewno nie leżało 🙈 więc dokupiłam na Allegro zwykły piankowy materac, moje sumienie zostało uspokojone a też portfel nie ucierpiał bo materac kosztował na pewno poniżej 100 zł. Nie kupiłabym takiego do spania na co dzień, ale kilka razy w miesiącu czy w roku to ekstra, bo jest dość gruby 👍
A masz może link do tego materaca? Właśnie wiem że te dołączone są takie ooo, niech w też materaca za 500 zł kupować na 15 nocy w roku, więc taki do 100 byłby super.O ❤️
Z ❤️ -
Ewa88 wrote:Zulu ja robiłam dwa panele na alergie, pokarmowy i oddechowy, ale w szpitalu na nfz i widzę, że są inne odczynniki niż np w sla czy diag. Nic nam nie wyszło...Ige całkowite poniżej 10.
Ja chce do rodziców kupić, bo teraz będzie 7 dni i myślę że na wychowczym będę też na dłużej na wieś jeździła i się przydaEwa88 lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:A masz może link do tego materaca? Właśnie wiem że te dołączone są takie ooo, niech w też materaca za 500 zł kupować na 15 nocy w roku, więc taki do 100 byłby super.
https://allegro.pl/oferta/materac-do-lozeczka-piankowy-120x60x10-cm-atest-8991304121
O ten mamy i jest naprawdę ok, jest piankowy ale gruby 👍
My mamy właśnie u rodziców, Olek na nim śpi na drzemki i dwa razy w nocy i bez problemu 😁 -
Wik ja mam dla Igi łóżko Ikea Sundvik rosnące razem z dzieckiem. Też mamy ograniczoną przestrzeń, zależało mi żeby nie zagracić więc wszystkie domki itd odpadały. Iga lubi na nim spać, wygląda ładnie, zakup uważam za udany.
Wik89 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Od 10 lipca zaczynam wychowawczy.
Wiecie czego mi najbardziej szkoda? Nie pracy. A złobka.
Ten żłobek to był strzał w dziesiątkę. Kreatywny, ciocie kochane. Oliwka taka ogarnięta się stała.
Zapisałam ją jednocześnie już do przedszkola, też podobno bardzo dobre, dwujęzyczne i kreatywne. Pójdzie za rok we wrześniu.Lalia, Ounai, Ewa88 , Suszarka, Clover, emdar, dmg111, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Witam się po długim weekendzie. Muszę przyznać, że nie ma to jak w domu.
Marta zdobyła swój pierwszy dyplom, a Tymek zdobył 3 miejsce w swojej kategorii wiekowej w konkursie plastycznym u nas w pracy. Dumna jestem, bo była duża konkurencja
A Wy jak tam, odpoczelyscie coś w długi weekend?Suszarka, Clover, emdar, Zulugula lubią tę wiadomość
-
Muszę, bo się uduszę!
Marta biegała po pokoju bez pieluchy po kąpieli. Nagle krzyczy "mama siiii". Daliśmy jej nocnik, usiadła i wysikała się do nocnika! Świadomie, sama bez żadnej nauki! A dopiero 2 tygodnie temu rozmawiałam z ciociami w żłobku i mówiły, że Marta nie jest gotowa na odpieluchowywanieWiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2022, 20:22
Iryska, Ewa88 , Suszarka, Nowastaraczka, Clover, emdar, Anet.kaa, Annia lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a tak z ciekawości, wymienilyście już łóżeczka na większe łóżka lub planujecie w najbliższym czasie? 🙂
Ja najpierw miałam plan, że zanim urodzi się dzidziuś to wymienimy Olciowi łóżeczko na łóżko, tyle że co najmniej pół roku będziemy dla dzidziusia używać dostawki, więc chyba zakup łóżka przesuniemy jeszcze później. Czyli Olcio będzie miał ok.2,5 roku i wtedy już planuję kupić takie łóżko dla rodzeństwa, że w szufladzie jest drugi materac. Myślę że nie raz ja lub mąż tam będziemy spać 😅 i planuje kupić od razu 90x200 lub przynajmniej 80x180.
Do naszego łóżeczka mamy też taką barierkę, więc myślę że jesienią zdejmiemy jeden bok łóżeczka i wymienimy na tą barierkę żeby było bardziej godnie dwulatka 😁 -
My na razie nie planujemy wymieniać łóżeczka - Olkowi jest tam jeszcze wygodnie (tak mi się wydaje), a nie mamy w sypialni miejsca na wstawienie większego łóżka. Mieliśmy latem wyremontować ostatni pokój i tam Olusia przeprowadzić, ale teraz, kiedy nie wiemy, jak długo będziemy tu jeszcze mieszkali, to nie za bardzo jest sens cokolwiek tu jeszcze robić i kupować nowe łóżko. Planujemy za to przemeblować w najbliższych dniach naszą sypialnię i odsunąć łóżeczko Olka od naszego łóżka, bo nauczył się odpychać się razem z łóżeczkiem nogami od naszego łóżka, podjeżdża do ściany i grzebie przy kablach od taśmy LED 🙄
-
Ounai, brawo dla dzieciaków za super rysunki i dodatkowo dla Martusi za nocniczek
Moja mama uważa, że Olek już powinien siadać na nocnik i co jakiś czas mi podgaduje na ten temat. Ostatnio jak u nich byliśmy to stwierdziła, że on mówi "ś, ś" czy też "si, si", więc warto by było go posadzić i sprawdzić. Uświadomiłam ją, że on tak mówi, kiedy widzi muchę albo jakiegoś innego owada 😅 On jeszcze nie kuma, kiedy potrzebuje się załatwić. Widzę na przykładzie syna szwagierki, że warto zacząć uczyć wtedy, kiedy widzi się, że dziecko jest gotowe. U nich było tak, że kiedy przyszedł czas, to młody załapał w dwa dni o co chodzi z nocnikiem
Co do długiego weekendu, to mój mąż pracował, więc nigdzie nie jeździliśmy. Wieczorami oglądaliśmy sobie nowy sezon Stranger Things 😅 Ogólnie w weekend było u nas po 35 stopni, więc wszyscy się strasznie zmęczyliśmy tym upałem, szczególnie Olek. W sobotę miał mały wypadek, upadł tak niefortunnie, że uderzył głową w krawędź słupka przy bramce 😩 Na szczęście to nie było jakoś z rozpędu, tylko najpierw upadł, a po chwili mu jeszcze głowa poleciała do przodu i walnął w ten słupek. Okropnie płakał, musiało go bardzo zaboleć, bo on ogólnie rzadko płacze w takich sytuacjach... Na początku myśleliśmy że sobie rozciął dość głęboko czoło, ale okazało się, że to tylko naskórek zdarty. Nawet guza nie ma, bo szybko przyłożyliśmy zimne. Ale trochę się najedliśmy wszyscy strachu.Ounai lubi tę wiadomość
-
Zulu, Matylda miała robiony panel pediatryczmy, nic nie wyszło, nadal reaguje na surowe mleko, jogurty i białe sery.
Ounai, gratulacje dla dzieci, sama bym tego Pucia przytuliła!
Czy tylko ja nie mam 'problemu' z zakupem kolejnego łóżka dla Matyldy, bo jej dotychczasowe stoi nieużywane i jest jak nowe? 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2022, 07:10
Wik89, Annia, Ounai lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Karolina, u nas też dość długo łóżeczko było nie używane, bo najpierw prawie 9 miesięcy Olek spał w dostawce a głównie z nami 🤣 a potem go odkładaliśmy do łóżeczka na 3-4h i resztę nocy spał z nami 🤣 drzemki były głównie na naszym łóżku, jak zasnął mi przy karmieniu, albo w wózku, sporadycznie w łóżeczku jak jakimś cudem udało się go przełożyć 🤣 tak pełną parą używamy łódeczka od 4 miesięcy, gdzie Olek przesypia w nim noce i drzemki 👌
U nas łóżeczko się sprawdza, bo to ograniczona przestrzeń i kręci się tylko po nim i zasypia, z łóżka nam zwiewa, a nie razy mówiliśmy że chcielibyśmy żeby zasnął z nami bo fajnie by było go poprzytulac w nocy 🤭😍 ale wierzę że przyjdzie jeszcze czas gdzie będzie dreptał z nami spać 😅Wik89, KarolinaMaria, Clover lubią tę wiadomość