Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai, brawo brawo!!! A Martusia odpieluchuje Ci się szybciej niż jej przyszły mąż ☺( Julek ogarnia nocnik, ale myślę że odpieluchujemy się bliżej 3 niż 2 urodzin 🙃).
Karolina, nie nie tylko Ty nie masz tego problemu 😉😁.
My wakacjujemy na całego,więc czytam Was z doskoku. Pozdrawiam z porannego obchodu po ogródku( Julek zajarany jak nie wiem co, ja ledwie żyję 🙄🙄🙄).Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2022, 08:37
Lalia, Wik89, KarolinaMaria, Annia, Clover lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Gucio ma teraz staly rytual (no chyba ze jest baaaardzo zmeczony i od razu zasypia w swoim lozeczku), ze jak go klade do lozeczka to najpierw sie tam wierci wierci, potem bierze swoja podusie, wychodzi z lozeczka (trzy szczebelki sa wyjete) i domaga sie, zeby z nim pojsc do naszej sypialni i tam sie gramoli na nasze lozko, wycisza sie, opowiadamy mu bajki itp, az w koncu zaczyn kwękać i to znak, ze czas z powrotem do jego lozeczka. I tam juz zasypia, czasem potrzebuje jeszcze chwili wiercenia albo na rączki
A w nocy i tak najczesciej laduje u nas w lozku
Lalia, Zulugula, Suszarka, KarolinaMaria, Anet.kaa, Nowastaraczka, emdar, Clover lubią tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
KarolinaMaria wrote:Zulu, Matylda miała robiony panel pediatryczmy, nic nie wyszło, nadal reaguje na surowe mleko, jogurty i białe sery.
Ounai, gratulacje dla dzieci, sama bym tego Pucia przytuliła!
Czy tylko ja nie mam 'problemu' z zakupem kolejnego łóżka dla Matyldy, bo jej dotychczasowe stoi nieużywane i jest jak nowe? 🙈tzn, od 2 dni przekładam Pole do jej łóżeczka (ma zdjęty bok i stoi obok naszego jako dostawka w której to ja częściej spałam niż ona
i w sumie całą noc tam śpi, nawet po mleczku nie potrzebuje się przytulić tykko tam zasypia. Postrzegam to jako dobry znak na przyszłość i chyba na 2 urodziny kupimy jej to łóżko które ma Suszi dla Iguni.
-
Clover, moja mama też uważa że Pola już powinna siadać na nocnik i jak u nas jest to ją czasami sadza. Nie protestuje, może akurat ogarnie ale ja nie mam totalnie ciśnienia i sama tego nie robię.
Gratulacje dla Martusi i Tymka!Ounai, Clover lubią tę wiadomość
-
U nas powrót do żłoba, ciekawe na jak długo 🤪 Płaczki oczywiście są. Mam wrażenie, że teraz bardziej mi się kraja serce niż wcześniej.
Co do rytuału zasypiania to my czytamy książeczki - już coraz dłuższe, zawsze na koniec musi być Kicia Kocia i Nunuś idą spać, Pola wypija mleczko, łapie mnie za cycka i zasypia.
Cycocholizm mimo odstawienia 2-3 mies temu nadal nie minął. Sutek to najlepszy przyjaciel którego całuje i przytula, a jak go widzi po przerwie to grucha na niego jak gołąbZulugula, Lalia, Nowastaraczka, Wik89, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ounai, podwójne gratki dla Martusi.
Mikołaj dostanie większe łóżko (90x200), takie dorosłe do swojego pokoju w nowym mieszkaniu, ale i tak pewnie będzie spał z nami, jak przeprowadzi się do własnego za kilka lat to będzie dobrze.Gdyby nie przeprowadzka to nigdy bym mu nie zmieniała, bo nasze turystyczne łóżeczko służy jako składzik. 🤣
Lalia, Wik89, Ounai, Clover lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulugula wrote:Hahahaha jaka milosc 😄
Lalia, Zulugula, Annia, Iryska, Wik89, KarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
My nie mamy w ogóle łóżeczka 🙈 żadnego. Pozbyliśmy się na 11 miesiecy syna kiedy mąż mi uświadomił ze lezal w lozeczku moze 3 razy😂kto da wiecej?
Wik89 lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:My nie mamy w ogóle łóżeczka 🙈 żadnego. Pozbyliśmy się na 11 miesiecy syna kiedy mąż mi uświadomił ze lezal w lozeczku moze 3 razy😂kto da wiecej?
Edit Na razie się go nie pozbywamy, może jeszcze Matylda się przekona, a jak nie to czuję, że przy obecnej inflacji jeszcze na nim zarobię ;PWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2022, 14:33
Zulugula, veritaa lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Anetka, pocieszyłaś mnie, bo myślałam, że tylko Matylda nabożnie traktuje moje piersi parę miesięcy po odstawieniu... uwielbia się w nie wtulać, szczypie moje sutki, jak się przy niej przebieram to się cieszy 🤦♀️ ostatnio śpię w staniku, bo drażni mnie takie nocne macanko.
Anet.kaa lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ja się na temat spania (w łóżeczku jak i w ogóle) nie będę wypowiadać, bo obecnie nie ma żadnej rzeczy, na którą mogłabym narzekać, ale zawsze jak Olka pochwalę, to coś się zaczyna chrzanić 🙊😂
Anetka, moja mama Olka nie sadza, bo po pierwsze rzadko do nas przyjeżdża, a po drugie - nie mamy jeszcze nocnika 😅 Myślę, że niedługo kupimy, ale to będzie bardziej na zasadzie, żeby Olek się powoli przyzwyczajał, że jest taka rzecz w domu i będę mu powoli tłumaczyć, do czego to służy. Jak na razie to w ogóle sobie nie wyobrażam, żeby on na tym nocniku posiedział choćby minutę 🤣 Moja mama twierdzi, że ja kiedy miałam 1,5 roku to kupy robiłam już tylko do nocnika, ale było to na zasadzie "posiedzi, aż zrobi", z czym ja się nie zgadzam i nie będę tak robiła. Już się oczywiście nasłuchałam, że to, że jeszcze nie próbujemy z nocnikiem wynika tylko i wyłącznie z mojego lenistwa, bo wygodniej założyć pampersa, no ale ja to olewam w sumie. Jestem z Olkiem praktycznie cały czas, więc kiedy będzie już gotowy, to raczej tego nie przeoczęLalia lubi tę wiadomość
-
Z racji, że dzisiaj na obiad miała być fasola którą niestety wczoraj wieczorem zapomniałam namoczyć, zamiast obiadu pojechaliśmy sobie dzisiaj na pizzę 😅 Olek bardzo zadowolony. Nie wiem tylko, czemu robił tacie "nu, nu" 🤣
Dajemy mu takie kawałki, żeby nie było sera, ale bardzo mu to odpowiada. W ogóle to jest takie dziecko, które najbardziej lubi jeść suchy chleb albo ziemniaki bez niczego 😏 Czasem się zastanawiam, jakie dodatki mu przygotować, zrobię np. fajną surówkę do obiadu, a ten tylko skubnie trochę, a ziemniaki zje wszystkie 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 16:09
Lalia, Ounai, Suszarka, dmg111, emdar, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Clover, cudny Olcio 😍
Mój to też fan ziemniaków 😁 z "surówek" wchodzi mu gotowany brokuł, kalafior albo coś z jogurt naturalnym czyli np starty ogórek czy drobno posiekany koperek 😁Meggi110818 lubi tę wiadomość
-
U nas slabo z jedzeniem. Corka pochlaniala w wieku syna wszystko a on jest juz bardzo wybiórczy a neofobia dopiero przyjdzie... Troche sie martwie.
Syn jadlby najlepiej makaron, ryz z jakimiś sosami i mieso (mielone czy jakis kurczak w sosie najlepiej) . Z warzyw na cieplo to brokul i Kalafior. Z surówek buraki. Pierogi jeszcze lubi. Jajecznica raz zje cala a raz pluje. Nie ogarniam.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Moj tez od kilku miesiecy srednio z jedzeniem, przede wszystkim nie chce jesc warzyw i owocow za bardzo… chleb, maslo - tez słabo. Jajek w ogole nie tknie
Najchetniej by jadl mieso, makaron i „siasto” 😅🙈II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023