Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • emdar Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, brawo brawo!!! A Martusia odpieluchuje Ci się szybciej niż jej przyszły mąż ☺( Julek ogarnia nocnik, ale myślę że odpieluchujemy się bliżej 3 niż 2 urodzin 🙃).

Karolina, nie nie tylko Ty nie masz tego problemu 😉😁.

My wakacjujemy na całego,więc czytam Was z doskoku. Pozdrawiam z porannego obchodu po ogródku( Julek zajarany jak nie wiem co, ja ledwie żyję 🙄🙄🙄).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2022, 08:37

Lalia, Wik89, KarolinaMaria, Annia, Clover lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2022, 14:28

Lalia, Wik89, KarolinaMaria, emdar, Clover lubią tę wiadomość

💙
    💗
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, Malwiny lozko stoi jako ozdoba w pokoju 😑🤣

KarolinaMaria, Annia, Nowastaraczka, emdar, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 21 czerwca 2022, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gucio ma teraz staly rytual (no chyba ze jest baaaardzo zmeczony i od razu zasypia w swoim lozeczku), ze jak go klade do lozeczka to najpierw sie tam wierci wierci, potem bierze swoja podusie, wychodzi z lozeczka (trzy szczebelki sa wyjete) i domaga sie, zeby z nim pojsc do naszej sypialni i tam sie gramoli na nasze lozko, wycisza sie, opowiadamy mu bajki itp, az w koncu zaczyn kwękać i to znak, ze czas z powrotem do jego lozeczka. I tam juz zasypia, czasem potrzebuje jeszcze chwili wiercenia albo na rączki
    A w nocy i tak najczesciej laduje u nas w lozku :P

Lalia, Zulugula, Suszarka, KarolinaMaria, Anet.kaa, Nowastaraczka, emdar, Clover lubią tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Ewa88 lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Zulu, Matylda miała robiony panel pediatryczmy, nic nie wyszło, nadal reaguje na surowe mleko, jogurty i białe sery.

Ounai, gratulacje dla dzieci, sama bym tego Pucia przytuliła!

Czy tylko ja nie mam 'problemu' z zakupem kolejnego łóżka dla Matyldy, bo jej dotychczasowe stoi nieużywane i jest jak nowe? 🙈
    Ha ha ha ! Nie tylko Ty bo z naszym jest podobnie :D tzn, od 2 dni przekładam Pole do jej łóżeczka (ma zdjęty bok i stoi obok naszego jako dostawka w której to ja częściej spałam niż ona :P i w sumie całą noc tam śpi, nawet po mleczku nie potrzebuje się przytulić tykko tam zasypia. Postrzegam to jako dobry znak na przyszłość i chyba na 2 urodziny kupimy jej to łóżko które ma Suszi dla Iguni.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, moja mama też uważa że Pola już powinna siadać na nocnik i jak u nas jest to ją czasami sadza. Nie protestuje, może akurat ogarnie ale ja nie mam totalnie ciśnienia i sama tego nie robię.

Gratulacje dla Martusi i Tymka!

Ounai, Clover lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas powrót do żłoba, ciekawe na jak długo 🤪 Płaczki oczywiście są. Mam wrażenie, że teraz bardziej mi się kraja serce niż wcześniej.

Co do rytuału zasypiania to my czytamy książeczki - już coraz dłuższe, zawsze na koniec musi być Kicia Kocia i Nunuś idą spać, Pola wypija mleczko, łapie mnie za cycka i zasypia.
    Cycocholizm mimo odstawienia 2-3 mies temu nadal nie minął. Sutek to najlepszy przyjaciel którego całuje i przytula, a jak go widzi po przerwie to grucha na niego jak gołąb :D

Zulugula, Lalia, Nowastaraczka, Wik89, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, podwójne gratki dla Martusi. :)

Mikołaj dostanie większe łóżko (90x200), takie dorosłe do swojego pokoju w nowym mieszkaniu, ale i tak pewnie będzie spał z nami, jak przeprowadzi się do własnego za kilka lat to będzie dobrze. :D Gdyby nie przeprowadzka to nigdy bym mu nie zmieniała, bo nasze turystyczne łóżeczko służy jako składzik. 🤣

Lalia, Wik89, Ounai, Clover lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

💙
    💗
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Hahahaha jaka milosc 😄
    Ostatnio wstaje o.5:30..... więc zwykle leżymy jeszcze i starany się coś dospać a ona po nas skacze. Zwykle podnosi moją bluzkę i oddaje hołd moim cyckom. Wczoraj chyba myślała, że śpie i się nie skapnę i sobie go do buzi wsadziła :P

Lalia, Zulugula, Annia, Iryska, Wik89, KarolinaMaria, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy w ogóle łóżeczka 🙈 żadnego. Pozbyliśmy się na 11 miesiecy syna kiedy mąż mi uświadomił ze lezal w lozeczku moze 3 razy😂kto da wiecej?

Wik89 lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    My nie mamy w ogóle łóżeczka 🙈 żadnego. Pozbyliśmy się na 11 miesiecy syna kiedy mąż mi uświadomił ze lezal w lozeczku moze 3 razy😂kto da wiecej?
    Ja! Może ze dwa razy do zdjęcia 🤣

Edit Na razie się go nie pozbywamy, może jeszcze Matylda się przekona, a jak nie to czuję, że przy obecnej inflacji jeszcze na nim zarobię ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2022, 14:33

Zulugula, veritaa lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, pocieszyłaś mnie, bo myślałam, że tylko Matylda nabożnie traktuje moje piersi parę miesięcy po odstawieniu... uwielbia się w nie wtulać, szczypie moje sutki, jak się przy niej przebieram to się cieszy 🤦‍♀️ ostatnio śpię w staniku, bo drażni mnie takie nocne macanko.

Anet.kaa lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Clover Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się na temat spania (w łóżeczku jak i w ogóle) nie będę wypowiadać, bo obecnie nie ma żadnej rzeczy, na którą mogłabym narzekać, ale zawsze jak Olka pochwalę, to coś się zaczyna chrzanić 🙊😂

Anetka, moja mama Olka nie sadza, bo po pierwsze rzadko do nas przyjeżdża, a po drugie - nie mamy jeszcze nocnika 😅 Myślę, że niedługo kupimy, ale to będzie bardziej na zasadzie, żeby Olek się powoli przyzwyczajał, że jest taka rzecz w domu i będę mu powoli tłumaczyć, do czego to służy. Jak na razie to w ogóle sobie nie wyobrażam, żeby on na tym nocniku posiedział choćby minutę 🤣 Moja mama twierdzi, że ja kiedy miałam 1,5 roku to kupy robiłam już tylko do nocnika, ale było to na zasadzie "posiedzi, aż zrobi", z czym ja się nie zgadzam i nie będę tak robiła. Już się oczywiście nasłuchałam, że to, że jeszcze nie próbujemy z nocnikiem wynika tylko i wyłącznie z mojego lenistwa, bo wygodniej założyć pampersa, no ale ja to olewam w sumie. Jestem z Olkiem praktycznie cały czas, więc kiedy będzie już gotowy, to raczej tego nie przeoczę ;)

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z racji, że dzisiaj na obiad miała być fasola którą niestety wczoraj wieczorem zapomniałam namoczyć, zamiast obiadu pojechaliśmy sobie dzisiaj na pizzę 😅 Olek bardzo zadowolony. Nie wiem tylko, czemu robił tacie "nu, nu" 🤣

Dajemy mu takie kawałki, żeby nie było sera, ale bardzo mu to odpowiada. W ogóle to jest takie dziecko, które najbardziej lubi jeść suchy chleb albo ziemniaki bez niczego 😏 Czasem się zastanawiam, jakie dodatki mu przygotować, zrobię np. fajną surówkę do obiadu, a ten tylko skubnie trochę, a ziemniaki zje wszystkie 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2022, 16:09

Lalia, Ounai, Suszarka, dmg111, emdar, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, cudny Olcio 😍

Mój to też fan ziemniaków 😁 z "surówek" wchodzi mu gotowany brokuł, kalafior albo coś z jogurt naturalnym czyli np starty ogórek czy drobno posiekany koperek 😁

Meggi110818 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas jest szał na brokuły, pomidory, a za szparagówka się aż trzęsie. Surówka wypluwa jak gdzieś się jakaś przez przypadek na łyżkę nabierze, albo ukryje między mięsem....

Lalia lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas slabo z jedzeniem. Corka pochlaniala w wieku syna wszystko a on jest juz bardzo wybiórczy a neofobia dopiero przyjdzie... Troche sie martwie.

Syn jadlby najlepiej makaron, ryz z jakimiś sosami i mieso (mielone czy jakis kurczak w sosie najlepiej) . Z warzyw na cieplo to brokul i Kalafior. Z surówek buraki. Pierogi jeszcze lubi. Jajecznica raz zje cala a raz pluje. Nie ogarniam.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2022, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez od kilku miesiecy srednio z jedzeniem, przede wszystkim nie chce jesc warzyw i owocow za bardzo… chleb, maslo - tez słabo. Jajek w ogole nie tknie
    Najchetniej by jadl mieso, makaron i „siasto” 😅🙈

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
‹‹ 4961 4962 4963 4964 4965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ