Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zulugula wrote:Niestety nie😬 bo jest sporo wirusów, które ją wywołują
Dokładnie tak.
Wik
byłam z Maksem u lekarza w piątek, ma potwierdzoną bostonkę, tylko przez to że miał ją kilka miesięcy temu teraz ma bardzo lekką odmianę, dosłownie parę krostek na stopach, i ma potwierdzone zapalenie migdałków, co jest normalne przy bostonce i ma mniejszy apetyt, gorączkę miał tylko z poniedziałku na wtorek.
U nas tym razem wygląda to tak
Podobno jak go nie wysypało od gorączki bardziej to już go nie wysypie, co oznacza że przyszły tydzień będzie już drugim tygodniem choroby.
Dużo zdrówka dla "bostończyków" jakkolwiek to brzmi 😘
Ps Nowastaraczka dziś Maks się budził w nocy przez godzinę i tylko cyc cyc cyc...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2022, 22:59
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Heja!
Współczuję Wam tych bostonek... U nas jakoś póki co spokój, ale myślę, że na jesieni się zacznie jak uderzymy do zlobka/przedszkola/szkoły.
Mój syn kończy ospę. Ma jeszcze krosty, ale zasuszone. Także już z górki.
Matylda odrzuciła mm, piję tylko mleko krowie. I chyba ma uczulenie jakieś, bo brzuch, ramiona, nad pupa ma normalnie kaszkę na skórze.
Kornela jak to ona, daje czadu w domu 😎
Ale... Pocieszam się! Oby do piątku, w piątek w nocy wyjeżdżamy i już nie mogę się doczekać 💜
Dzisiaj robiłam Matyldzi krew, ten panel pediatryczny. Czekamy na wyniki, zobaczymy co alergolog powie...
A po urlopie, 19.07 idziemy do szpitala z Kornela...na neurologię). Zobaczymy co tam nam powiedzą...
-
Kic, u nas ta wysypka podobna tylko bardziej czerwona i cala podeszwa. No wlasnie ja mam juz na jednym cycku malinkę bo mu się "omskneło" i ogolnie juz obolałe bo nocka nonstop na podpięciu a u nas jeszcze katar wiec nic dziwnego 😒 ciezkie zycie żlobkowiczów.
-
Meggi110818 wrote:Kic u Olwiki wyglądało tak samo, tylko na stopach, w takiej samej ilości. Ale nie miała nic poza tym, nawet do lekarza nie poszłam, bo myślałam że to jakaś alergia. Teraz dopiero że zdjęcia się dowiaduje ze mogło być to samo🙈
No właśnie, myślę że jak się nie przechodzi tak ostro jak Maks kilka mcy temu, czy Tomuś Zulu to można to pomylić z odczynem alergicznym, a ja zła na rodziców dzieci, że puszczają dzieci do żłobka z bostonką, ale skoro rodzic nie podejrzewa niczego to dziecko idzie i zaraża.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:No właśnie, myślę że jak się nie przechodzi tak ostro jak Maks kilka mcy temu, czy Tomuś Zulu to można to pomylić z odczynem alergicznym, a ja zła na rodziców dzieci, że puszczają dzieci do żłobka z bostonką, ale skoro rodzic nie podejrzewa niczego to dziecko idzie i zaraża.
Ja czytalam ze cholerstwo przez miesiac moze byc w kale i zarazać wiec pewnie temu tez sie tak rozprzestrzenia. Ale mamy ktore lekcewaza choroby tez sa, u nas ostatnio jedna mowila ze jej mały miał kaszel i cos podgoraczkował ale dała syrop i go puściła do zlobka... i potem taki osłabiony poprzednimi infekcjami Leoś czy Maksiu łapie kolejny wirus 😮💨 -
Nowastaraczka wrote:A jak nie ma goraczki to mozna wychodzic na dwor z bostonką? Of kors nie na plac zabaw tylko samotnie
kic83, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Tak, jak nie ma gorączki to można. My wychodziłyśmy w ustronne miejsca, żeby nie gotować się w domu.
Uff no wlasnie Leosiowi ciezko w domu usiedziec a przed domem moze się sam bawić spokojnie, dzisiaj chlodniej i rano jeszcze była gorączka wiec nie ale jutro moze lepiej -
kic83 wrote:No właśnie, myślę że jak się nie przechodzi tak ostro jak Maks kilka mcy temu, czy Tomuś Zulu to można to pomylić z odczynem alergicznym, a ja zła na rodziców dzieci, że puszczają dzieci do żłobka z bostonką, ale skoro rodzic nie podejrzewa niczego to dziecko idzie i zaraża.
U Nas dosłownie z 6 takich krostek było, później jakby woda podeszły, a później takie ślady czerwone. I to przez przypadek mąż zobaczył jak obcinał paznokcie. I wtedy ani gorączki ani nic. Wtedy właśnie myślałam że to jakaś kontaktowa alergia, albo w coś w trawie weszla, a teraz to pewna jestem to że było to co u Was.O ❤️
Z ❤️ -
Ounai wrote:Nowastaraczka, może lekarz przepisze Wam hydrocortyzon w kroplach? Moim dzieciom przy ospie bardzo pomagał
-
Zulugula wrote:Dziewczyny po jakim czasie po bostonce puszczałyscie dziecko do żłobka?
Zulu
ja puściłam po 3 tygodniach, w trzecim tygodniu schodziła Maksowi jeszcze skóra z rąk i z nóg po pęcherzach i paznokcie zaczęły odpadać...
Teraz lekarka powiedziała,że jak nie ma objawów czyli wysypki, pęcherzy, zmian skórnych, gorączki, to można już puszczać.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Nowastaraczka wrote:No i znowu odstawianie od kp idzie na dalszy plan bo tylko cycy nigdy nie boli a juz mielismy dzień ze się udalo bez wieczornych karmień🥲
A planujesz całkowite zakończenie kp?
My się karmimy po żłobku ok 16:00 i w nocy duuuużo razy niestety, coraz częściej myślę, żeby to już zakończyć.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność