X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 19:55

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym sie z checia skusiła na majtki menstruacyjne 😃

🔸28 lat

Wysłany: 8 lipca 2022, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Ja bym sie z checia skusiła na majtki menstruacyjne 😃
    Ostatnio czytałam o nich. Dziewczyny sobie chwalą, ale problem pojawia się np jak musisz zmienić w pracy i te brudne zabrać do torebki. No i na początku inwestycja to kilkaset złotych.

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam kiedyś kubeczek zwykły, chyba nawet z Aliexpress i to był sztosik. Na razie o dziwo nie mam okresu więc temat póki co odwieszony na haczyk.

A co do promek to wczoraj byłam w H&M w galerii i naprawdę można tam zaszaleć na dziale dziecięcym. Zwłaszcza na tym dla trochę starszych dzieci, od 92 w górę. Były naprawdę fajne okazje, np. dżinsy za 20zł, komplety za 30-40, koszulki za 5-8zł, legginsy po dyszce. Ja ostatecznie nie wzięłam nic bo moja córka robiła scenę na korytarzu wydzierając się mama mama i wychodząc z wózka 😵 a, i asortyment przeceniony w sklepie rozni się od tego online. Stacjonarnie są na wyprzedaży niektóre modele które na apce są w cenie regularniej.

Ounai lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2022, 19:56

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam kupiony kubeczek, kupiłam chyba za mały rozmiar i raz mi tak wszedł do środka, że nie mogłam go wyjąć i się męczyłam. Przez to mam uraz i trochę się boje spróbować z większym.

calanthe lubi tę wiadomość

• kic83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa
    i ja dołączam do Waszej składki 😘

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    trzymajcie kciuki, dziś mój mąż będzie spał z Maksem, to będzie pierwsza próba do odstawienia go!

Lalia, Clover, Suszarka, Zulugula, Ounai, Nowastaraczka, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Clover Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, udostępniam i dorzucam coś od siebie. Bardzo mocno trzymam za Was kciuki ❤️

Zulu, ekstra, brawo dla Tomcia! 💙

Tajka, gratuluję kolejnej małej księżniczki! 💖 Jeśli chodzi o rozpoczęcie przygody z plastyką, to my zaczęliśmy od kredek woskowych, ale chwila nieuwagi wystarczyła, żeby Olek sobie odgryzł kawałeczek 🤣 Kupiłam farby, ale nie używaliśmy jeszcze - właśnie sobie o nich przypomniałam 😅 My teraz większość dnia spędzamy na dworze, więc takie "domowe" zajęcia często nie mieszczą się już w planie dnia 😅

Kic, trzymam kciuki za sprawne odstawienie 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2022, 18:37

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam bardzo 😍

🔸28 lat

Wysłany: 8 lipca 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Enigvaa do mnie to jakoś średnio przemawia. Gdybyś się zdecydowała i przetestujesz daj znać 😉

Edit. Teraz przejrzałam, bo nie interesowałam się tematem, ale te majtki to przy średnio obfitym bądź skąpym okresie, więc kiepsko, bo tak czy siak trzeba mieć jakąś alternatywę w zanadrzu.

Jeszcze czekam kilka miesięcy jak dalej bedzie, bo poki co dopiero 2 razy mialam okres po ciazy 🙈 ja nigdy nie mialam obfitych a teraz to juz w ogole sa skape. Ale jeszcze poczekam az sie ureguluje bo moze cos sie zmienic ;)

🔸28 lat

Wysłany: 8 lipca 2022, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ❤️ Nic się nie odzywałam ostatnio, bo od poniedziałku wróciłam do pracy, wiecie jak to jest na początku. W pracy naprawdę super, wszyscy mnie witali, miło przyjęli. A ja robię to co lubię wiec czas mija szybko. Muszę się jednak przyzwyczaić do tego trybu życia bo jak wracam do domu i patrzę na Mele to mam wrażenie ze coś tracę, nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi. Jestem przyzwyczajona ze byłam z nią przez cały czas a teraz nagle tego nie ma. Póki co wychodzi na to ze Melcia 2 razy w tygodniu jest z niania a 3 razy z tatusiem. O ile z tatą maja najlepszy czas, widzę jak się do siebie zbliżyli przez te kilka dni, o tyle z nianią trochę płacze :( dziś byłyśmy u fizjo to nawet nie dała się dotknąć, nie wiem czy nie skojarzyła sobie ze inna Pani to pewnie jak niania i mama zaraz zniknie :( Na pewno musimy obie nauczyć się tej nowej sytuacji. Enigva ja również się wczoraj dorzuciłam i jeśli tylko dam rade to zamierzam dorzucać się co miesiąc ❤️ Kic trzymam kciuki za odstawienie :) wiem ze początki są trudne. Mi bardzo pomogło jak po pierwszej ciężkiej nocy dziewczyny tu napisały mi ze najgorsze już za nami. I tak właśnie było. Z każda chwila będzie lepiej :) Belie woooooooow! Kochana gratuluje ciazy!!!! Ale super! Zulu gratulacje dla Tomsona! Piękne robi postępy! Aż miło się czyta jak opisujesz Wasze ćwiczenia, wyobrażam sobie Was wtedy :)

Lalia, Zulugula lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez zainteresowały te majtki menstruacyjne, właśnie jestem ciekawa jak to się sprawdza w praktyce. O kubeczku słyszałam ale nigdy bie próbowałam, jakoś mi sie wydaje ze wypadnie albo coś takiego. Póki co mój okres jeszcze nie powrócił! Chociaż skończyłam karmić 21 maja! Jakieś 3 tygodnie temu odstawiłam całkowicie tabletki anty, a brałam te jednoskładnikowe, które sie bierze bez przerwy, to może sie nareszcie pojawi jaśnie pani @.

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2022, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo dziękuję 😍❤️

Ladyo lubi tę wiadomość

• Clover Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, ja przed ciążą używałam Perfect cup rozmiar M (tak dobrałam na podstawie ich tabelki), ale ciągle mi coś nie pasowało w nim. Strasznie mnie uwierał i czasem jak go miałam to dosłownie nie mogłam usiedzieć na tyłku, często przeciekał bo nie układał się odpowiednio, ciągle miałam też problemy z bezbolesnym wyciągnięciem go. Po ciąży zaczęłam używać Facelle z Rossmana, który kupiłam za jakieś śmieszne pieniądze, bo była akurat przecena. Rozmiar też M. I on jest zupełnie inny niż ten Perfect Cup, jest zrobiony z bardziej miękkiej i elastycznej gumy i całkiem inaczej się układa, nie przeszkadza mi i nie uwiera, mimo, że rozmiar niby taki sam. Tamten poprzedni był taki sztywniejszy - wiadomo, że każdy szuka czegoś innego i pewnie wielu kobietom on odpowiada (miał sporo pozytywnych komentarzy, dlatego się skusiłam), ale mi on nie podpasował kompletnie. Tylko mi kubeczek ogólnie w pierwszych dniach na bardzo krótko "wystarcza" 😅 bo ja po ciąży mam bardzo obfite miesiączki i używam zamiennie z tymi największymi tamponami. Ale ogólnie kubeczek to wg mnie rewelacja 😁 Chociaż niektórym moim koleżankom nie podpasował w ogóle.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, ja ślepa jestem i nie zauważyłam Twojego suwaczka 😅 Gratulacje! Feliks będzie miał rodzeństwo ❤️

Belie lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2022, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Ounai, ja przed ciążą używałam Perfect cup rozmiar M (tak dobrałam na podstawie ich tabelki), ale ciągle mi coś nie pasowało w nim. Strasznie mnie uwierał i czasem jak go miałam to dosłownie nie mogłam usiedzieć na tyłku, często przeciekał bo nie układał się odpowiednio, ciągle miałam też problemy z bezbolesnym wyciągnięciem go. Po ciąży zaczęłam używać Facelle z Rossmana, który kupiłam za jakieś śmieszne pieniądze, bo była akurat przecena. Rozmiar też M. I on jest zupełnie inny niż ten Perfect Cup, jest zrobiony z bardziej miękkiej i elastycznej gumy i całkiem inaczej się układa, nie przeszkadza mi i nie uwiera, mimo, że rozmiar niby taki sam. Tamten poprzedni był taki sztywniejszy - wiadomo, że każdy szuka czegoś innego i pewnie wielu kobietom on odpowiada (miał sporo pozytywnych komentarzy, dlatego się skusiłam), ale mi on nie podpasował kompletnie. Tylko mi kubeczek ogólnie w pierwszych dniach na bardzo krótko "wystarcza" 😅 bo ja po ciąży mam bardzo obfite miesiączki i używam zamiennie z tymi największymi tamponami. Ale ogólnie kubeczek to wg mnie rewelacja 😁 Chociaż niektórym moim koleżankom nie podpasował w ogóle.

A ja wzięłam S, bo się bałam większego na początek i może dlatego się tam zgubił kiedyś 🙈

Dziękuję ❤️❤️❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2022, 20:29

Clover lubi tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 14:55

Belie lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Belie wow gratulacje !

Dziewczyny szacun za te kubeczki, ja nie bylabym chyba w stanie sobie tego włożyć 😂

Włożyć jak włożyć, żebyś ty widziała co ja ze sobą robiłam, żeby go wyjąć 😂😂

Dziękuję ❤️😘

Zulugula lubi tę wiadomość

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2022, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie! Witaj w klubie "dzieci rok po roku" ❤️ serdeczne gratulacje! Kiedy wizyta, kiedy, kiedy?

Belie lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
‹‹ 4985 4986 4987 4988 4989 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ