Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, polecicie coś fajnego do rozpoczęcia przygody z plastyką?
jakieś farbki, kredki itd
-
Enigva, nie wiem czy wybraliście już miejsce za granicą,ale jeżeli bym mogła pomóc i popytać lekarzy jak to wygląda w holandii to bardzo chętnie pomogę. Trzymam za was mocno kciuki❤
Enigvaa lubi tę wiadomość
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
16.04💔 usg 13 tc serduszko przestało bic 11+5 (poronienie zatrzymane)
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
18.10.21 przyjście na świat Laury👶
10.06.23 przyjście na świat Lilianny👶
Laura
Twoje małe stopy zrobiły największy odcisk w naszych sercach 💕
Lilianna
"Czasem najmniejsze rzeczy zajmują najwięcej miejsca w naszych sercach"
-
Gela093 wrote:Enigva, nie wiem czy wybraliście już miejsce za granicą,ale jeżeli bym mogła pomóc i popytać lekarzy jak to wygląda w holandii to bardzo chętnie pomogę. Trzymam za was mocno kciuki❤
Holandia bedzie nastepnym punktem jesli w niemczech sie nie uda. Tam tez lek jest refundowany, nawet dluzej niz w de🔸28 lat
Spoko jest kreda na dworze i balagan zostaje na chodniku 🤣 my zaczelismy farbami i palcami, z czasem doszly pedzle i kredki.logopeda nam mowila zeby zaczac od duzych do malych czyli wlasnie dlonie, palce a na koncu kredki i długopisy
🔸28 lat
Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
Zulu, brawo dla Tomcia 😍😍😍
U nas wczoraj w końcu wróciło "Ajajaj" 🤭 mamy Jano i Wito w lesie i tam babcia wpada w pajęczynę i łapie się za głowę i mówi ajaj i był taki czas gdzie to powtarzał a potem regres, a wczoraj siedzimy na balkonie, oglądamy książkę, gadam z moją mamą przez Messenger, mówię że babcia wpadła w pajęczynę Ajajaj, mówię coś do mojej mamy a Olcio położył rączkę na głowie i mówi "aj aj" 🥺💙 oczywiście powiedział wtedy kiedy sam chciał i już później nie powtórzył ale powiedział pierwszy raz od miesięcy 😁💙
Zulu, w ogóle nie wiem jak u Was, ale u nas łatwiej łapie słowa związane z gestem/ruchem niż przypisane do przedmiotów, właśnie Ajajaj (trzymanie za głowę), brawo (klaskanie), zii (zjeżdżanie), AM (jedzenie i picie), gilili (łaskotanie).
Czekam kiedy wróci baba, tata, papa, nie ma nie ma(chowanie się), apsik (mówił siuu i kiwał głową w dół), hau hau (jak robi piesek), gdzie masz oko.
U nas właśnie największy problem jest ze wskazywaniem, Olek wie co to łyżka, potrafi otworzyć szufladę i przynieść, wie co to fotel, szczoteczka do zębów itd ale na obrazku nie pokazuje. Ale jak chce żeby z nim pójść w danym kierunku albo coś mu dać to palcem wszystko pokaże...emdar lubi tę wiadomość
-
Tajka wrote:Dziewczyny, polecicie coś fajnego do rozpoczęcia przygody z plastyką?
jakieś farbki, kredki itd
Tajka, przy okazji, gratulacje z drugiej córki 👩👧👧❤.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2022, 09:06
Wik89, Tajka, dmg111 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
A co do wagi to mój Julek będzie chyba typem dziecka co ma "kamienie w tyłku"; waży 15 kg ( parę dni temu go ważyłam u bratowej), a zupełnie tego po nim nie widać ( ja się śmieję, że po mamusi 😅😅😅). Wzrostu nie wiem ile ma, ale powoli wyrasta z niektórych 98.
Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Zulugula wrote:Chyba mogę wrzucić do słownika Tomcia słowo "mama", wczoraj 2 razy powiedział dając mi autko do naprawy i patrząc w oczy 🥺🥺 i jeszcze wczoraj powiedzial "papa" w odpowiednim kontekście 💚
ogromnie się cieszę, że powolutku cos rusza, że nasza domowa "terapia" pomaga lub po prostu sam z siebie. Ale widzimy duży postęp w kontakcie wzrokowym, a to podstawa do nabycia mowy. W ogóle ostatnio bardzo źle sypia, dużo płacze w nocy, może akurat instaluje mowę 😄
A jak ćwiczycie kontakt wzrokowy?O ❤️
Z ❤️ -
emdar wrote:Tak najbardziej to polecam...żłobek 😁. To co te ciocie tam wymyślają "z plastyki" to jest złoto 👍. Po raz n'ty powtarzam, żłobek( fajny) to instrukcja genialna 😊.
Tajka, przy okazji, gratulacje z drugiej córki 👩👧👧❤.
Oooo tak zgadzam się z Tobą, ja nadal ubolewam że musiałam zabrać Oliwkę ze żłobka 😢O ❤️
Z ❤️ -
Enigvaa wrote:My bedziemy mieszkac przy samej granicy z Holandia, kto wie, moze sie spotkamy na kawke
Oczywiście, jak najbardziej😊😉Starania od 10.2019
Nl🇳🇱
14.02 ⏸😍
15.03❤
Starania od nowa 13.06
04.02.21⏸ maly cud❤
Laura
Lilianna
-
U nas wróciło słowo "baba" i pojawiły się jajo i lala 😊 dzisiaj własnie czytałam artykuł, że orm może być spowodowany przestymulowaniem poprzez np TV, telefon, zabawki wiecznie grające i śpiewające...
Dziewczyny kupujecie już ubrania dla dzieci na kolejny sezon wiosna/lato? Są niezłe promki ale nie wiadomo jaki rozmiar wybrać 🤔12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ewa88 wrote:U nas wróciło słowo "baba" i pojawiły się jajo i lala 😊 dzisiaj własnie czytałam artykuł, że orm może być spowodowany przestymulowaniem poprzez np TV, telefon, zabawki wiecznie grające i śpiewające...
Dziewczyny kupujecie już ubrania dla dzieci na kolejny sezon wiosna/lato? Są niezłe promki ale nie wiadomo jaki rozmiar wybrać 🤔Ewa88 lubi tę wiadomość