Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Herbatko u nas 4 ida od kwietnia. Dolne juz sa, gorne prawie cale. Gorne trójki ida od maja i dopiero koncowka sie przebiła, a dolne jak bomby tez od maja…
Mojemu chrześniakowi ostatnia dwojka wyszla prawie na koncu, po 3 i 4 😅🔸28 lat
KarolinaMaria wrote:Herbatko, czytałam u taty stomatologa, że czwórki mogą wychodzić nawet pół roku. Matyldzi też wychodzą pomału. Szczerze to nie ubolewam nad tym, bo na razie mniej zębów do mycia, a mycie zębów to u nas gehenna 🥺
Meggi, pomyśl, że już niedługo będziecie to mieli za sobą. Trzymam kciuki, żeby wszystko poszło dobrze i wasze chorobowe problemy się skończyły. Gdzie bedzie zabieg? W Twoim mieście, czy w Warszawie?KarolinaMaria lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi, trzymam kciuki, zeby zabieg byl krotki i skuteczny!
Co do zabkow, to Guciowi wyszly czworki wszystkie jakis czas temu a trojek ciagle nie widze 😅 choc ma czerwone dziasla i mocno sie slini, wiec moze cos sie pojawi
A, widzialam pytanie o sandalki, Gucio takie basenowo-plazowe ma z firmy Coqui Xplore! i sa bardzo fajne
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Ounai wrote:Meggi, mój syn miał 2 operacje. Jedną jak miał niecałe 2 lata a drugą jak miał 3 i zdecydowanie lepiej znosił zabieg i narkozę jak był mniejszy. Może to małe pocieszenie ale zawsze coś. Nie martw się, usuwanie migdałkach to dosłownie kwadrans. Max 2h rozłąki z córką, w zależności od szpitala.O ❤️
Z ❤️ -
Meggi, trzymam kciuki za zabieg Oliwki 🍀
Oby wszystko poszło jak trzeba i problemy z chorobami się skończyły!
Dmg, my mamy wkładkę z Beztroski. Dwustronna, dedykowaną do naszego wózka. Ja jestem zadowolona, wkładka jest ładnie wykonana, a po wypraniu w pralce nic się z nią nie dzieje
Lalia, czy Ty masz dziś prenatalne? Trzymam kciuki i daj znać po wizycie! ❤️Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Kiedy miał wycinany migdał? Jak miał 2? Odrósł mu?
-
Clover, dobrze pamiętałaś 😘
Tak, dzisiaj miałam USG prenatalne i pobraną krew na test pappa, wyniki zbiorcze będą za tydzień 🙂 według lekarza wszystko jest dobrze ❤️ ufam, że tak jest, bo to ponoć jeden z lepszych specjalistów 👍 i wstępnie powiedział, że prawdopodobnie synuś 💙 o płci nie mówimy na razie nawet rodzicom, bo chcemy mieć pewność, a zresztą po pierwszej ciąży mam trochę dość komentarzy odnośnie płci w stylu: "szkoda, że nie parka, dobrze że chłopiec bo dziewczynkę trudniej wychować" i innych bzdur 😑
Zulugula, Iryska, Wik89, calanthe, Enigvaa, KarolinaMaria, Dzudi, Clover, Ewa88 , Pcosik_2, Nowastaraczka, dmg111, veritaa, Belie, Tajka, Suszarka, kic83, emdar lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Jeju Lalia Bobo już takie duże 😍
Najprawdopodobniej mom of boys, extra💙
Zulu, nie wiem jak to napisać, żeby oddać to co myślę, ale gdzieś mi tam po głowie chodziło, że "fajnie" jakby była dziewczynka, bo my z bratem byliśmy we dwójkę, że wszyscy mówią, że parka to ekstra, wiedziałam że też inni (babcie, trochę mąż) liczyli że dziewczynka, a jak dzisiaj lekarz powiedział, że synek to poczułam jakiś taki spokój, tak jakbym gdzieś jednak podświadomie czuła, że jestem powołana do bycia Mom of boys, a te myśli o dziewczynce, to bardziej żeby spełnić jakieś oczekiwania innych 🤔
Żeby nie było, jak za 3 tygodnie pójdę na wizytę i lekarz powie, że jednak córcia, to że będę rozczarowana, w żadnym wypadku!! 😂 Chodzi mi raczej o to, że chyba totalnie, tak zupełnie szczerze, ta płeć jest mi naprawdę obojętna 🙂 cieszę się, że będę mamą dwójki 🥰Nowastaraczka, dmg111, Suszarka, kic83, Clover, emdar lubią tę wiadomość
-
Lalia gratulacje zdrowego bobaska 😍
Chłopcy są cudni, przekochani i w ogóle tacy mamusiowi 😍 Mówię Ci to ja, mama trzech chłopaków 🙈
Aczkolwiek liczę, że w końcu będę miała córkę 🤭
Takie moje małe marzenie..Pcosik_2, Lalia, dmg111, calanthe, Suszarka, Clover, emdar lubią tę wiadomość
-
Mój malutki synek jest tak duży, że dzisiaj pierwszy raz poszedł sam z kolegami na podwórko. Obiecał nie wychodzić na ulicę. Mam nadzieję, że będzie słuchać. Stresik jest, nie powiem, że nie. Ale też i duma!
Wik89, Suszarka, Clover, emdar lubią tę wiadomość
-
Laila gratuluje zdrowego dziecka!! A komentarze innych olej jeśli takowe się pojawia.
Jak ja bylam w ciazy z synem to moja kolezanka byla również w drugiej ciazy ale z córką, naszw dzieci dzieli 3 tyg. Miala juz corke.
jak sie dowiedzieli ze my bedziemy miec parkę a oni nie to ona prawie w depresje wpadla. Serio 🙈🙈przez prawie miesiąc nie odzywala się do mnie 🙈mysle ze sama sie nakrecala bo czula sie inaczej niz w 1 ciąży i wszystkim opowiadala ze na pewno bedzie chlopak.
teraz chcą mieć trzecie dziecko i boje sie ze jak sie okaze ze to bedzie dziewczynka to nie wiem jak to udzwignie.
Dla mnie plec drugiego dziecka byla naprawdę bez znaczenia. Ciesze sie ze mam dwojke moja i nie wyobrażam sobie bez nich zycia ❤️❤️Lalia lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
nick nieaktualnyLalia, super wieści z wizyty.❤️ Niech bobasem zdrowo rośnie. Bardzo dobrze Cię rozumiem z tym mówieniem o płci, bo mi się też nie chce słuchać tekstów oby parka itp.
Ja dziś też byłam na wizycie, ciąża potwierdzona, młodsza o tydzień, to się zgadza bo owulację miałam tydzień później, także teraz 6 tydzień, a nie 7. Jestem jakaś taka otumaniona. Nie wiem co myśleć, jestem w szoku.Lalia, Suszarka, Wik89, Clover, emdar, asias86, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
-
Lalia, super ❤️ gratulacje, rosnijcie zdrowo 🤩
Ja podświadomie czułam, że u mnie będzie jednak syn i dalej tak czuję, może na polowkowych jednak coś tam wyrośnie 😀 ale nie to, że bym wolała syna, bo jest mi totalnie obojętnie.
Herbatko, u nas czwórki dlugo wychodzą, bulwy to miała już od początku roku, a dopiero w ostatnie 3 tyg się pojawily. Wyszła już jedna, terwz druga sie przebija. Polecam maść anaftin baby z silikonową końcówka do masażu przy nakładaniu. Odkąd smaruje noce są w miarę 😊😊
Lalia lubi tę wiadomość
-
Tajka, ja w tej ciąży też czułam że dziewczynka 😂 miałam paskudną cerę przed pozytywnym testem, w ogóle mam wrażenie że w tej ciąży niezależnie jak się wystroję to nie wyglądam tak "promiennie" jak z Olkiem 🤣 i niby dzień poczęcia był kilka dni przed owulację 😅
Ja po prostu miałam takie odczucia, że co by lekarz dzisiaj nie powiedział, to bym się ucieszyła, tak szczerze, i chyba trochę mnie "zabodlo" że inni mogą czuć rozczarowanie, że nie będzie parki 🙄🙈
Ula, bardzo życzę Ci córeczki 😍😍😍Ulaa lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Tajka, ja w tej ciąży też czułam że dziewczynka 😂 miałam paskudną cerę przed pozytywnym testem, w ogóle mam wrażenie że w tej ciąży niezależnie jak się wystroję to nie wyglądam tak "promiennie" jak z Olkiem 🤣 i niby dzień poczęcia był kilka dni przed owulację 😅
Ja po prostu miałam takie odczucia, że co by lekarz dzisiaj nie powiedział, to bym się ucieszyła, tak szczerze, i chyba trochę mnie "zabodlo" że inni mogą czuć rozczarowanie, że nie będzie parki 🙄🙈
Ula, bardzo życzę Ci córeczki 😍😍😍
A ja właśnie czuję się super i wszyscy mówią, że super wyglądam haha 😀 a z Majką to byłam taka fleja, non stop w domu siedziałam, nie stroiłam się itd ale może też dlatego, że to była jesień /zima i w dodatku pandemia a teraz latem chce sie więcej ☀️☀️
Ja też nie rozumiem tych rozczarowań płcią.... Ale mój mąż od początku trąbił że chce dziewczynkę i teraz przy drugiej ciąży też że tylko dziewczynkę, więc mega sie ucieszył, wiafomo byłby chlopiec to tez spoko, ale jednak wolał dziewczynkę 😊
Ja się cieszę że dziewczynka, bo mam już większość wyprawki i będą te same zabawki a na samochody nie mam miejsca już w domu 😀😀
Ale chłopiec tez super, bo chcialabym być mamą też chłopca, zobaczyc tę różnicę 😊😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 21:40
Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
-
Lalia, gratulacje ❤️ cieszę się że z Maluchem wszystko dobrze. Ja mam dwoje dzieci tej samej płci i uważam że ma to wiele plusów "organizacyjnych" 😁 ale ja zawsze czułam że będę mamą córek (Ladyo, pozdrawiam Cię z tego miejsca, bo pamiętam że kiedyś napisałaś coś podobnego 🥰). Twoje odczucia o "rozczarowaniu" innych rozumiem doskonale, moja teściowa mnie regularnie raczy tekstami że "x to ma super, bo ma chłopca i dziewczynkę", "córki są dla matek, a synkowie dla tatusiów" (moim zdaniem jest wręcz odwrotnie), i moje ulubione "pełna rodzina to taka w której jest syn i córka". A mój mąż ma dwóch braci. Kurtyna 😂 a, i niektórzy mi do samego porodu wmawiali że będę mieć synka, bo wyglądam "za ładnie " na córkę, i zupełnie inaczej niż z Igą. Odpowiadałam wtedy że jeśli 3 różnych lekarzy się pomyliło co do płci to chyba przestanę wierzyć w medycynę zupełnie. Ludziom zaaaawsze będzie coś nie pasowało w każdej kwestii, już wiele razy to powtarzałam. Jedno dziecko to za mało, na bank wyrośnie na samoluba; jak dwoje to parka jeszcze ujdzie; dwie dziewczynki to przesrane bo całe osiedle do pilnowania; dwóch chłopców to najgorzej bo kto upilnuje dwóch łobuzów; a jak masz troje to już trochę patologia i na pewno robisz to dla 500+; jak masz dzieci rok po roku to nie masz pojęcia o antykoncepcji i na bank wpadłaś; jak różnica wieku jest większa niż 3 lata to jesteś leniem. I tak można w kółko wymieniać 😑
Belie, super że ciąża potwierdzona ❤️❤️❤️ pamiętam dobrze te emocje. Radość, strach, i trochę niedowierzanie. Niby człowiek wie że to dotyczy jego ale czuje się jakby oglądał jakiś film :p Masz duuużo czasu żeby się z tą sytuacją oswoić, daj sobie ten czas i niczego nie przyspieszaj. Zapewniam Cię że przywykniesz do tej myśli, wszystko Ci się powoli poukłada w głowiechociaż ja realnie poczułam że będę mamą drugiego dziecka i zaczęłam się mega cieszyć dopiero po USG 3 trymestru. Mówiliście już komuś o ciąży? Jak w ogóle reakcja Twojego męża?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 21:46
Wik89, Lalia, Clover, Ladyo, Belie, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Lalia, przede wszystkim gratuluję. Ale dzidek już duży 🤩 Rośnijcie zdrowo 💕
Jeśli chodzi o płeć, to rozumiem Cię, bo wydaje mi się, że chyba miałabym do tego podobne podejście. Wprawdzie w ciąży od początku czułam, że to będzie chłopiec (a nawet jeszcze zanim zaszłam w ciążę, długo wcześniej "widziałam" obok siebie małego chłopczyka), ale teraz raczej już bym się nie nastawiała na nic zawczasu. Koleżanki w pracy mi się dziwiły, że jak kobieta może się nastawiać na chłopca, bo ich zdaniem to każda powinna woleć dziewczynkę 🙄 No i jeszcze mówiły, że przecież dziewczynki są takie cudowne. Tak, jakby chłopcy nie byli 🤷🏻♀️ Teściowa z kolei jeszcze zanim zaszłam w ciążę to ciągle gadała "no, u was to już chyba będzie dziewczynka", bo najpierw u brata mojego męża się urodził chłopiec i później u siostry też. Odkąd powiedzieliśmy o ciąży (8 tc) to też ciągle słyszałam od niej dziewczynka i dziewczynka. Miałam wrażenie, że była zawiedziona wieścią o kolejnym chłopcu. No, ale to nie mój problem. Ogólnie sporo osób u nas obstawiało dziewczynkę, bo (chociaż nikt mi tego nie powiedział wprost) nie wyglądałam w ciąży zbyt korzystnie, a już na pewno nie kwitnąco 😅 Kiedyś w kolejnej ciąży myślę, że cieszyłabym się tak samo z chłopca jak i z dziewczynki. Jedynym problemem w przypadku chłopca byłoby imię, bo ciężko by nam było dojść do porozumienia - już przy Olku wyczerpaliśmy jedyną opcję, która się podobała nam obojgu 😅
Ogólnie to mnie słowo "parka" trochę uruchamia 😏 Jak słyszę od kogoś, że najlepsza jest parka albo ktoś ma szczęście bo ma parkę, to coś się we mnie wewnętrznie odpala 🤣Lalia lubi tę wiadomość