X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia
    bardzo Ci gratuluję zdrowego bobasa!
    Nie ważne czy dziewczynka, chłopiec, czy bliźniaki, najważniejsze, że Twoje dzieci będą miały taką fantastyczną mamę jak Ty! 😘
    Jak spojrzałam na foto z USG to pozazdrościłam Ci dzidziusia 😘

Lalia lubi tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • Clover Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle mam dzisiaj jakiś taki dzień wzruszeń. Wspominałam sobie rano jak Olek był malutki i tak go obserwuję przez cały dzień i nie mogę uwierzyć, że jest już taki duży i mądry. Uwielbiam jak włącza się w każdą dyskusję, przychodzi mi pomieszać kawę (zimną oczywiście), chodzi z klockiem i "mierzy" nam wszystkim temperaturę, gania kota po mieszkaniu. Uwielbiam gdy układamy razem klocki (no dobra, ja układam a on burzy), czytamy razem książeczkę, bawimy się w tor przeszkód, idziemy na plac zabaw. Olek to jest takie wesołe i pogodne dziecko, wiele mu nie trzeba do uśmiechu. Mamy bardzo fajny czas teraz 😊 W sobotę jedziemy z M. na koncert do Warszawy i nie będzie nas w domu jakąś dobę, jestem tak zestresowana że zostawiamy Olka na tak długo, że aż się dzisiaj poryczałam... Może głupia jestem, ale mam wyrzuty, że go zostawiamy. On zawsze zostawał z moją mamą na max godzinę i to rzadko, a tu taka długa rozłąka. Mam nadzieję, że nie będzie za nami płakał 😢 Może pomoże to, że nie będzie w obcym miejscu, tylko u nas, bo mama przyjeżdża do nas i tu się będzie nim opiekować. Prawda jest taka, że podświadomie wiem, że on prawdopodobnie nie będzie płakał za dużo, bo bardzo chętnie spędza czas z moją mamą, ale to pierwsza taka sytuacja i boję się jak nie wiem co 😬

Suszarka, Lalia, KarolinaMaria, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do odstawienia w nocy od piersi, u nas sukces.
    Ja póki co sypiam w salonie na kanapie, mąż z Maksem w sypialni.
    Maks każdej nocy budzi się coraz później i coraz rzadziej. Dziś spał bez przerwy 21-5 😱 nigdy w życiu mu się to nie zdarzyło, potem do 8:00 budził się mężowi parę razy, ale jest to nie porównywalne z tym, że od ostatnich miesięcy potrafił się budzić z 10 razy.
    Zostało nam tylko jedno karmienie na dobę ok 16:00, piersi się przyzwyczaiły :)

calanthe, Suszarka, Clover, veritaa, Lalia, KarolinaMaria, Iryska, Ewa88 , Zulugula, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

nqtkdf9hy13p613h.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie, gratuluję potwierdzonej ciąży i trzymam kciuki za Ciebie i maleństwo 🥰

Herbatko, u nas czwórki wychodziły bardzo długo. Teraz mogę powiedzieć że są już w całości na wierzchu, bo w każdej widać już te wszystkie cztery "szczyty" i sporo odstają od linii dziąsła (nie wiem jak to napisać, ale myślę że wiadomo o co chodzi), ale trwało to sporo czasu, chyba około 4 miesięcy jeśli nie dłużej. A wcześniej Olek przez dłuższy czas miał już bardzo opuchnięte dziąsła. Ale u nas była największa masakra wtedy, kiedy zaczynały się przebijać - sporo paracetamolu wtedy nam poszło, jak nie daliśmy na noc to Olek budził się z płaczem albo tak się rzucał po łóżeczku, że tłukł głową w szczebelki 😬 Później już jak były częściowo na wierzchu, to było dużo lepiej.

Kic, super, że zejście z nocnych karmień sprawnie poszło! 😊

Belie lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic gratuluje i po cichu zazdroszcze!!

Napisz jeszcze jak Maks zakceptowal meza nad ranem? Bo u nas tez taka proba byla (3 noce) ale takie sceny tragiczne sie odgrywaly od 4 nad ranem, krzyki, placze, walenie do drzwi, spazmy ze trojka ludzi (ja, syn i mąż) byla tak tym wykonczona ze po 3 dniach sie poddaliśmy 🙈🙈 moj maz powiedzial "Boze wez go juz do tego cycka" 🤣🤣
    Generalnie do 4 bylo w miare a od 4 juz nikt nie spal i Bartka nie szlo uspokoic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2022, 22:43

kic83 lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, polecam się wybrać stacjonarnie do H&M na wyprzedaż dla dzieci. Ja dziś kupiłam:
    -3 pary legginsów
    -2 koszulki z aplikacją z tych odwracanych cekinów
    -2 koszulki takie bardziej Basic
    -1 koszulkę na ramiączkach
    -sukienkę szmizjerkę
    I za to wszystko zapłaciłam 99zł 🤑

6608e9222692.jpg

Wyprzedaż się łączy z tą ofertą 3 za 2 na wybrane produkty. Sporo fajnych basicowych ciuchów można dorwać. Sukienki dla dziewczynek po 6zł, koszulki od 6, jeansy za 20. Z ciekawych rzeczy widziałam jeszcze między innymi 3-pak pajacy za 45zł.

Clover, Ladyo, veritaa, Lalia, Zulugula, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Clover Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi w sprawie bucików. Zamówiłam te Nike Pico 5, tylko wzięłam 3 różne rozmiary, bo naprawdę potrzebuję butów dla Olka na wyjazd i nie chcę ryzykować, że nie będą pasowały i będę musiała wszystko odesłać. Wprawdzie najbardziej ufam tym wymiarom ze strony którą wstawiła Zulu, ale jednak spore rozbieżności tam są w stosunku do wymiarów od producenta i wolałam się zabezpieczyć 😅 Prawdopodobnie zostawię parę, która będzie dobra teraz i rozmiar większą, a jedne odeślę. No chyba, że ktoś z rodziny lub znajomych będzie chętny 😅

Chciałam założyć konto na Paypo, ale pokonało mnie to logowanie 🤣 Niby podałam wszystkie dane i zostały zweryfikowane, a później wyrzuciło błąd i teraz nie mogę ani się zalogować (komunikat że konto nie istnieje) ani zarejestrować na nowo (komunikat że jest już konto na ten e-mail) 🤣 Spróbuję tam jutro zadzwonić i się dowiedzieć, co jest nie tak. Na razie musiałam zapłacić normalnie przelewem 😅

Ounai, fajnie że piszesz o tych butach Befado, będę pamiętać na przyszłość, że warto na nie patrzeć. Mam niedaleko sklep, w którym chyba można je dostać stacjonarnie, więc jak następnym razem będę czegoś szukać to sobie sprawdzę, zwłaszcza, że ceny faktycznie są atrakcyjne 😊

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • asias86 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2022, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laila gratulacje ❤️❤️
    Belie spokojnej ciąży

Dziś laryngolog stwierdziła że Kuba może mieć refluks. Kazała odstawić mleko, nabiał więc dziś pierwsza noc bez butli. Trzymajcie kciuki

Lalia, Belie, dmg111 lubią tę wiadomość

Kuba 26.07.2020

Bartek 27.10.2022
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Kic gratuluje i po cichu zazdroszcze!!

Napisz jeszcze jak Maks zakceptowal meza nad ranem? Bo u nas tez taka proba byla (3 noce) ale takie sceny tragiczne sie odgrywaly od 4 nad ranem, krzyki, placze, walenie do drzwi, spazmy ze trojka ludzi (ja, syn i mąż) byla tak tym wykonczona ze po 3 dniach sie poddaliśmy 🙈🙈 moj maz powiedzial "Boze wez go juz do tego cycka" 🤣🤣
    Generalnie do 4 bylo w miare a od 4 juz nikt nie spal i Bartka nie szlo uspokoic.

Veritaa
    u nas taka "awantura" była tylko pierwszej nocy beze mnie, nad ranem nie ma problemu, ale pierwsze co dostaje rano jak wyjdzie z pokoju to mleczko krowie w kubeczku i je sobie pije.
    Kiedyś to byłoby nie do pomyślenia więc ja raz jeszcze na Twoim miejscu bym spróbowała.
    Z tego co widzę to konsekwencja najważniejsza.

nqtkdf9hy13p613h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2022, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, mąż jest zadowolony. Jakoś mam wrażenie że go to nie stresuje. Pewnie już nie może słuchać tego mojego przeżywania pt. Co to będzie, ale ja tak mam że muszę sobie pogadać i wtedy się uspokajam z tym wszystkim. 🙂 Nikomu jeszcze o ciąży nie mówiliśmy, nie wiem kiedy powiemy. Chciałabym po pierwszych prenatalnych, ale nie wiem czy się uda tak długo nie mówić.
    Jak u Ciebie w rodzinie reakcja na drugą ciążę? Ja muszę powiedzieć, że trochę się boje, że mi ktoś zacznie przeżywać, że tak szybko i tylko mnie więcej zestresuje.

• veritaa Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kic83 wrote:
    Veritaa
    u nas taka "awantura" była tylko pierwszej nocy beze mnie, nad ranem nie ma problemu, ale pierwsze co dostaje rano jak wyjdzie z pokoju to mleczko krowie w kubeczku i je sobie pije.
    Kiedyś to byłoby nie do pomyślenia więc ja raz jeszcze na Twoim miejscu bym spróbowała.
    Z tego co widzę to konsekwencja najważniejsza.

Dzieki u nas trwalo to 3 noce i sie poddalismy. Ponowimy próbę za jakis czas ale chyba jednak wyjade z domu i to bedzie ostre ciecie.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias86 wrote:
    Laila gratulacje ❤️❤️
    Belie spokojnej ciąży

Dziś laryngolog stwierdziła że Kuba może mieć refluks. Kazała odstawić mleko, nabiał więc dziś pierwsza noc bez butli. Trzymajcie kciuki

Na jakiej podstawie stwierdził refluks?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kapci polecam markę zetpol i viggami :) dla mnie befado są mega twarde, przynajmniej te modele które macałam.

Lalia, Belie gratulacje :)

Belie lubi tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, Marcie też kupowałaś z zetpola bo ktoś tu polecał kiedyś, ale zetpol jest strasznie twardy w porównaniu do befado a cena ta sama. Więc ja zetpola nie polecę, właśnie że względu na tą sztywną podeszwę.

Clover lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2022, 20:19

Lalia, Clover lubią tę wiadomość

• Zulugula Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 17:00

Lalia, Ewa88 , Suszarka, Clover lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2022, 20:19

Ewa88 , Lalia lubią tę wiadomość

• Lalia Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robię tak jak Zulu, że podstawy szafy (spodnie, koszulki, bluzy, koszulki z długim rękawem) kupuję do przodu, ale ubrań sezonowych (szorty, kurtki, buty) raczej nie 😘

Zulugula, Ewa88 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2022, 17:00

kic83 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2022, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2022, 20:20

Ewa88 , Lalia, Clover lubią tę wiadomość

‹‹ 4992 4993 4994 4995 4996 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ