X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2022, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Suszarka dzięki ze pytasz, przeszlo mu.

Mial 2, 5 doby wysokiej temp bo w pewnym momencie w uchu mi pokazalo 40,3 nawet.
    Wczoraj juz od rana nie mial i cala noc bez. Rano mielismy pobranie krwi i wyniki tez sa ok :) gorączka nie wróciła, wysypki nie ma. Jakis dziwny wirus chyba bo crp 6.

Kurde moj syn ma tylko 3 pary butow 🙈 sandalki, sportowe adidaski i kalosze. No i kapcie do żłobka 🤣
    Moje dzieci tez mają po 3 pary, sandały, trampki i crocsy na basen

Mój Tymek często łapał takie wirusy- sama gorączka i nic więcej. Dobrze, że już po

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, bylam pewna ze Malwina zlapala bostonke. Kilka dni temu miala goraczke ale dosc niska i samo przeszlo, przedwczoraj pojawily sie krostki, wczoraj byla cala w krostkach (w buzi czysto) a dzis juz nie ma nic 🤔

🔸28 lat

Wysłany: 16 lipca 2022, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DMG, balerinki mamy z Emela, ale ja tam zamawiam tylko z działu "okazje". Płaciłam chyba 139zł 😊 te mini balerinki są mega słodkie 😊 Iga nie ma czapki z daszkiem ale podkrada kuzynom i nie chce zdejmować 😂😂
    Enigvaa wrote:
    Kurde, bylam pewna ze Malwina zlapala bostonke. Kilka dni temu miala goraczke ale dosc niska i samo przeszlo, przedwczoraj pojawily sie krostki, wczoraj byla cala w krostkach (w buzi czysto) a dzis juz nie ma nic 🤔
    Może to była jakaś odmiana trzydniówki? Teraz tyle tego paskudztwa, że już się chyba nie idzie połapać 🙈

dmg111 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój "dzień" się zaczął o 3:30. W cudzysłowie bo oczywiście jeszvze było ciemno. Najpierw dzidzi coś odwalało, przysnęła dopiero o 5:30. A dosłownie minutę później obudziła się Iga i już nie zasnęła 😵

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:

Dziewczyny na Amazon pianinko Hape za 58zł :)
    Kupiłam 🤗🤗

Ounai z magnetycznych układanek polecam Janod.

Ewa88 lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:

Może to była jakaś odmiana trzydniówki? Teraz tyle tego paskudztwa, że już się chyba nie idzie połapać 🙈

Teraz to juz sama nie wiem, nic jej nie dolega, zachowuje sie normalnie. Chyba musze puscic to w niepamięć i po sprawie 🙈

🔸28 lat

Wysłany: 16 lipca 2022, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa, brzmi jak trzydniówka

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Enigvaa, brzmi jak trzydniówka

Miala juz dwa razy, to by byl trzeci 🙈 ale calkiem inna wysypke wtedy miala 🙈 albo zbieg okolicznosci, moze goraczka od zebow a wysypka od czegos innego 🤔 ciul wie 🤷🏻‍♂️

🔸28 lat

Wysłany: 16 lipca 2022, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulaa, ale wieści! Gratuluję i trzymam mocno kciuki 💕

Ulaa lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, Malwi jest śliczna 😍 Świetnie czytać, że widzicie poprawę po lekach ktore dostaje 🥲

Lalia, butki super, a Oluś przesłodki 💙

Karolina, to ekstra masz ten wyjazd z przyjaciółką! Należało Ci się coś takiego, zazdroszczę pozytywnie 😊 I dziękuję Ci za to, co napisałaś na temat mojego wyjazdu na koncert, były mi potrzebne te słowa 😘

Ounai, Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się kupować wszystkie skarpetki z abs, bo jednak córka się dużo mniej ślizga, szczególnie teraz są super do żłobka (nie używamy kapci). Jednak w rozmiarze 23-24 jest słaby wybór skarpetek z abs, dwa razy kupiłam z firmy YO!, a ostatnio dorwałam trójpak w pepco w tym rozmiarze.

Z butów mamy aktualnie dwie pary sandałków, adidaski, crocsy i kalosze, ale powoli trzeba już myśleć o jesieni :)

Herbata tez zamówiłam to pianinko :)

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Clover Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy, jeszcze jakieś 150 km do Warszawy. Poryczałam się jak wychodziłam z domu i zostawiałam Olusia z mamą 😭 A tak poza tym, to: nie mogliśmy znaleźć biletów, pada deszcz, mój mąż marudzi że on do Warszawy autem nie wjedzie a ja dostałam okres 3 dni wcześniej, więc z jakichś ewentualnych przygód z mężem w trakcie wyjazdu nici 🤣 No, ale i tak jest radość i ekscytacja wycieczką ;D

Bilety w sumie kupiłam 3 lata temu, ale wiadomo, przez covid wszystko było odwoływane. Czy w trakcie czekania na to, aż koncert się odbędzie zdążyłam wyjść za mąż i urodzić dziecko? Być może 😏😅

Lalia, Zulugula, dmg111, ZielonaHerbata, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover mimo przeciwności losu udanego koncertu!! :)

Moi rodzice przywiezli corke po tygodniu u nich, teraz wzieli Bartka i poszli we 4 na spacer :) :) wiec chilluje sama przy ciastku i kawie 🤣

Lalia, Suszarka, Iryska, Ewa88 , dmg111, Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover baw się dobrze!

Clover lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Verita a jak się czuje Twój synek?

Lalia, myślałam że Olek ma dużo butów, ale zrobiłam rachunek sumienia i Iga ma 5 par. Adidasy (na wyjścia), trampki (na plac zabaw/do babci na wieś), sandały wyjściowe, sandały takie piankowe na podwórko, i balerinki. Choć te balerinki to mój kaprys, chciałam żeby miała eleganckie buty na chrzest siostry i wesele wujka 😁 na jesień jej upolowałam fajne sneakersy na Zalando, będą pasowały do eleganckich rzeczy i do sportowych 👍

Gdzie kupujecie dzieciom skarpety stopki? H&M, Sinsay oraz Smyk są wymiecione do cna 🙈 w Pepco by pewnie były ale miałam stamtąd raz i były okropne więc nie chcę.

Najlepsze abs skarpetki stopki kupywalam na ali :) i nawet szybka dostawa

Suszarka lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Marta chyba załadowała aktualizację. Od wczoraj pięknie mówi zdania złożone z 3 słów, np mama daj pić, albo nie chce jeść, nie tę buciki. W dodatku większość wypowiadanych słów da się zrozumieć. I miesza polski z angielskim, np mówi po jedzeniu że chce iść wash hands 😂
    Mówię Wam, to jest niesamowite jak ona zrobiła się komunikatywna i już wszystko co chce (lub czego nie chce) potrafi wyrazić słowami.
    W dodatku coraz lepiej odgrywa scenki. Np układa w wózku lalkę do snu i najpierw lula ja na rękach, później kładzie do wózka, głaszcze i daje buziaka. Jestem pod takim wrażeniem, że aż trudno mi to wyrazić, bo przecież ona jeszcze nie ma nawet dwóch lat. Przecież ja dopiero ze szpitala ją przywiozłam a tu już taka duża dziewczynka! Chyba muszę sobie trzecie urodzić 😂🤣

Suszarka, Ania81, Iryska, Ewa88 , dmg111, Wik89, Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawa dla Marty, mądra dziewczynka 🥰 chyba masz źle ustawiony suwaczek Martusiowy, bo pokazuje jakby jej urodziny miały być za tydzień, a nie za miesiąc ;>

Ounai lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • kic83 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    wróciłam z proseco o 5 😂😂😂
    Foch męża bezcenny, a rano córka "tatusiu, mamusia ma jakiś tatuaż na ręku" 😂😱🤦 - pieczątka klubu - nic nie da się ukryć 😂

Suszarka, Lalia, Ewa88 , KarolinaMaria, dmg111, Wik89, Nowastaraczka, Clover, emdar lubią tę wiadomość

Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
    Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
    mhsv9vvjge47oh9x.png[/url]
    nqtkdf9hy13p613h.png
    Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai- Marta już dwa latka? Aż musiałam zerknąć na Twój suwaczek i przeczytać dwa razy 😁
    Czas leci jak szalony, aż ciężko uwierzyć!

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2022, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Brawa dla Marty, mądra dziewczynka 🥰 chyba masz źle ustawiony suwaczek Martusiowy, bo pokazuje jakby jej urodziny miały być za tydzień, a nie za miesiąc ;>
    Faktycznie. Dzięki:)

Btw ciężarówki, dajcie update brzucha!

Kic, to dałaś ognia 🤣 mężowi już przeszło?

age.png

age.png
‹‹ 4999 5000 5001 5002 5003 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ