Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas chyba też bez większych analiz. Ja nie chciałam bardzo popularnego imienia. I mąż zaproponował Gustaw i tak zostało. Pasuje do nazwiska, nie jest długi i nie jest popularne
Mi totalnie nie przeszkadza, że nie ma zdrobnienia, w sensie dużo osób mówi Gucio póki jest mały a my zwracamy się po prostu Gustaw
Ale jeżeli miałabym mieć jeszcze dziecko i byłyby drugi chłopiec to już nie mam pojęcia. Podobało nam się jeszcze Ludwik albo Wincent, mi bardzo Teodor ale mam wadę wymowy R i wolałabym sobie życia nie utrudniaćA dla dziewczynki to chyba na ten moment najbardziej podoba mi się Gaja
Lalia, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Ewa jak tam adaptacja w żłobku?
Pierwszy tydzień średnio tzn. córka szła bez płaczu ale też bez entuzjazmu, niby trochę płakała i wołała cały dzień mama,mama. Drugi tydzień gorszy. Dwa dni szła z płaczem, wlepiła się we mnie i nie chciała iść. Za to już praktycznie od piątku idzie chętnie, ściąga sama buty i biegnie pod drzwiAle chyba długo nie pochodzi bo dzisiaj jej coś pociekło z nosa
Już nawet przyniosła do domu dwie prace plastyczneZasypia tez podobno sama (choć z trudem), co mnie szokuje niesamowicie...bo w domu dalej na rękach. Widzę jednak, że snu jej brakuje bo w domu śpi nawet po 2-3 godz., a w żłobku przerwę na spanie mają ok 2 godz, ale zanim zaśnie to śpi pewnie ok 1,5 godz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 13:12
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Anetka a byłaś u lekarza z tym katarem u Poli czy sama leczyłaś?
Mnie już męczy widmo kolejnego kataruNie wiem, czy tylko u nas zawsze taki problem, że muszę iść nawet z katarem do lekarza, bo trwa u córki nawet 2-3 tyg i do tego potem w konsekwencji dochodzi kaszel i idę ją przebadać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 13:15
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
My też nie mieliśmy żadnych wytycznych, mężowi od poczatku sie podobała Jagoda i Maja, mi bardziej Maja i tak zostało 😊 podobają mi sie tez krótkie imiona, żeby było łatwiej wołać 😀 dlatego zastanawiam sie nad tą Gabriela teraz, bo nie chce wołać Gabrysia a Gabi to bardzuej chyba taka "ksywka" od imienia niż oficjalne zdrobnienie 🤔 tak jak przy Natalii Natka 🤔
-
O widzisz, to przeoczyłam, że już byliście u tej 'docelowej'. Jakiś mały postęp jest, ja wiem, że ona się rozgada, ale chcę to sprawdzić. Ostatnio widziałam się z koleżanką, jej syn ma teraz 3,5 r. Jak widziałyśmy się rok temu to on praktycznie nie mówił, już wtedy bardzo subtelnie zagadywałam o logo, później jesienią też i ona twierdziła, że daje czas do 3 rż, chłopcy mają czas itd. A ja patrząc na tego malucha z otwartą buzią i wodą w butelce ze smoczkiem gotowałam się w środku 🙄 teraz w końcu poszli z nim do logopedy, ale jak same wiecie to nie takie proste trafić na dobrego specjalistę, który ma czas na stałą terapię. Mały dalej słabo mówi. Źle się z tym czuję, że oceniam tę koleżankę, ale naprawdę nie potrafię ogarnąć jak w dobie takiego dostępu do wiedzy i informacji, dalej wierzy się w bajki, że chłopcy mówią później, albo 'pójdzie do przedszkola, to się rozgada'. Jasne, że się rozgada, ale ile będzie w tym dziecku frustracji, że nie będzie mogło komunikować się z kolegami... dlatego idziemy w piątek dla świętego spokoju, może dostaniemy jakieś wskazówki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 13:19
Zulugula, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Karolina, zgadzam się z Tobą 👌
My czekamy do jesieni, jeśli bardziej mowa nie ruszy to przed 2 urodzinami na pewno zaliczymy logo 🙂 -
Marta dziś po szczepieniu. Zostało nam Bexero i mamy nadgonione wszystkie zaległości.
Mierzy 83cm i waży 12,2kg. Przy okazji zaliczyła bilans dwulatka- wszystko idealnie. No i musieliśmy kupić nowe buty, w 3 miesiące urosła jej noga o rozmiar 😱 Ale że musiałam iść do biura podróży podać numery dowodów osobistych to od razu skoczylam do smyka i za 65zł upolowałam z wyprzedaże dwie paryWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2022, 17:17
Wik89, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość
SYN 2015
CÓRKA 2020
CP 2025 💔