Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
LaBelle, Suszarka, potrzebuję rady 🙈🙈🙈
Tajka kiedyś pytała Was o wózek podwójny i pamiętam , że Suszarko pisałaś że macie pojedynczy, bo na spacery jeździcie na dwa wózki a głównie korzystacie z ogrodu. A gdybyś mieszkała w bloku/domu bez ogródka myślisz że wózek podwójny by Ci się przydał??
LaBelle, jak sobie Wy radzicie??
Pytam, bo w okolicy jest meeega okazja na Bugaboo donkey Duo i wariuje bo nie wiem co robić 🙈 mój mąż twierdzi że zimą i tak byłoby mi się ciężko samej wybrać na spacer, a na wiosnę to Olek może mieć wózek w nosie 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2022, 16:13
-
Annia, Olek ma taką:
Na wiosnę i teraz spoko, ale w przyszłym roku na pewno będzie za mała 😅
Teraz się super sprawdza, bo Olek wychodzi na nią i zjeżdża sam, tylko że on to jest kamikadze 🙈 albo wchodzi, kładzie się i zjeżdża na brzuchu, albo wchodzi, siada i zjeżdża tak jak powinien, albo wchodzi i stoi tam na górze gdzie powinien siedzieć (ja mam wtedy zawał) żeby po chwili siąść i jednak zjechać 🙈 już nie mówiąc o tym że oprócz Olka "ziii" robią wszelkie możliwe przedmioty jak czapka, kamyczki, bidon 😅 -
Ja też polecam zjeżdżalnię do ogrodu, no i piaskownicę oczywiście
U nas jeszcze hitem jest taki konik/bujak ogrodowy z little tikes.
Ja też podałam córce antybiotyk. Mieliśmy crp 40 przy normie do 5. Aniu jaki antybiotyk ma Mikołaj? Jeszcze coś mu badałaś czy tylko to co wypisałaś?12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Motylku, ależ piękność! Szok! Jakie włoski już długie i gęste! Dosłownie mała damusia 🙈💕
Laila, wiesz, mnie się ciężko w sumie odnieść, bo u Was będzie sporo większa różnica wieku. Ja życia bez podwójnego wózka dosłownie sobie nie wyobrażam. My mamy xlander xdouble. Tego co piszesz nie znam, bo odkąd tylko zaczęłam rozglądać się za podwójnymi wózkami to prawie odrazu upatrzyłam sobie właśnie ten, bo ma tylko 73 cm szerokości.
Jak Oliwa nie siedziała, używaliśmy takiej super miękkiej gondolki z raczkami do noszenia. Odpinalam, przekładalam sobie rączki przez zgięcie ręki w łokciu i było naprawdę poręcznie.
W dodatku mieszczę się z tym wózkiem do większości sklepów, w każdą framugę.
No i my mieszkamy w bloku. Znoszę laski z drugiego piętra 🙈
Calanthe, uwierz, że ja też nie pamiętam już o tak skrajnym wczesniactwie Wiki. Na co dzień w ogóle już o tym nie myślę 🙉Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2022, 17:57
Lalia, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Ja też polecam zjeżdżalnię do ogrodu, no i piaskownicę oczywiście
U nas jeszcze hitem jest taki konik/bujak ogrodowy z little tikes.
Ja też podałam córce antybiotyk. Mieliśmy crp 40 przy normie do 5. Aniu jaki antybiotyk ma Mikołaj? Jeszcze coś mu badałaś czy tylko to co wypisałaś?
Mikołaj też nie boi się żadnej wielkości zjeżdżalni, na każdą się wspina. 😵 Zulu a ta wasza wodna nie jest taka chropowata bez wody? Że ciężko zjechać?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Aniu zdrówka dla Mikolaja!
Laila u nas większą różnica bo 2l4 miesiace ale ja miałam taką uniwersalna nakladke doczepiana do wózka. Córka na niej stała jak odbieralam ją ze zlobka (ok 15 minut pieszo) i przez pierwsze pol roku bardzo dobrze sie sprawdzała. Pozniej jak bylo lato to ona juz pomykala na hulajnodze a ja gonilam z wozkiem 🙈
Dla mnie 2 latek to juz takie dziecko co niechetnie siedzi w wozku, raczej szaleje na plavu zabaw. Wydaje mi sie ze te spacery to juz nie sa takie ze maluch spi a starszak sobie siedzi obok 😆 moze sie myle i pewnie zalezy od dziecka. U nas to tak nie wyglądało 😁😁
U Was bedzie 2 lata roznicy prawie? To nie jest juz tak maloWiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2022, 20:03
Ulaa, Lalia lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Lalia, dzięki za info o butach 👍 pewnie kupię 22...chociaż te 23.5 też kusi, może by miała na wiosnę 🤔
Co do wózka to ciężko doradzić bo nie wiem jak to u nas będzie, czy będzie niezastąpiony... Ale myślę, że zimą tak, na wiosnę Majka będzie miała 2 latka, ale myślę, że też będzie przydatny. Ale Majka jest wózkowa (póki co) a jak trafi się dzidzia co bedzie, tak jak ona, spala tylko na soacerach orzez jakiś czas, to nie widzę innej opcji. Moja jedna psiapsi ma różnicę rok i 9 miesiący, i miała na początku pojedynczy to nie mogla iść z dwójką do sklepu, 10 min piechotą, bo starszak np na hulajnodze uciekał. Później kupiła już podwójną spacerówkę i super, używa do tej pory a mają 5 i 3 lata 😀 druga psiapsi nie miała i żałuje. Ja się zdecydowałam, bo moim zdaniem lepiej mieć niż nie mieć 😀 ostatnio u fizjo widziałam, że miała dostawkę dla Emi a zrezygnowała na rzecz wózka i jest bardziej zadowolona.Lalia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, dzięki wielkie za odpowiedzi i opinie ❤️❤️❤️
Jak na razie to jest wózkowy, ale w sumie coraz krócej. Ku mojemu ogromnemu zdziwieniu i radości, od kilku dni na krótkie trasy potrafi chodzić ZA RĘKĘ 🤭 więc jeśli ta tendencja się utrzyma to bardzo możliwe, że do zimy zmienimy wózek na hulajnogę czy piesze spacery.
Verita, u nas będzie różnica 2 lata i miesiąc, tyle że drugie bobo urodzi się w styczniu. Z tego powodu wydaje mi się, że pierwszy miesiąc i tak nie będę wychodzić sama bo mąż będzie w domu z nami, a spacery (ze względu na bobo) będą krótkie więc Olcio da radę pieszo. A potem jak przyjdzie wiosna to nie wiem czy będzie chciał jeździć bo będzie miał już 2l3-4miesiace i pewnie rowerek biegowy wleci.
Jedyne co mnie stresuje to właśnie zakupy, albo np że bobo będzie chciał spać 2h w wózku a Olek nie da rady tyle pieszo albo na rowerku, a wtedy mógłby np pół spaceru sobie szaleć a pół jechać w wózku.
Tak czy siak, chyba się wstrzymujemy a najwyżej ogarniemy dostawke do wózka z krzesełkiem -
Zulu, nie strasz 😂😂😂
U nas, jeszcze parę dni temu w ogóle nie istniało coś takiego jak "za rączkę" 🙈 ani w mieszkaniu, ani na spacerze, nawet w zabawie 🙈
A właśnie od paru dni jak mówię że schodzimy ze schodów i żeby dał rączkę to daje, na spacerze też, w ogóle w domu jak chce żebym poszła z nim w konkretne miejsce to mnie spycha z kanapy, łapie za palec i prowadzi gdzie chce 😂💙 to taki piękny czas, nie chcę żeby szybko minął 😂😂LaBellePerle lubi tę wiadomość
-
No wiadomo wszystko wyjdzie w praniu tzn w życiu
Ja zakupów w zasadzie do dzisiaj unikam z dziecmi a przez pierwsze pol życia Bartka to w ogóle w sklepie z nimi we 2 nie bylam 🙈 ale moja corka tez chodzila do zlobka wiec ja na spacery wychodzilam rano albo i nie wychodzilam bo ogarnialam ciagle cos w domu a wyjscie po córkę traktowalam jak spacer 😅😅 tym bardziej ze powroty trwaly dosc dlugo 😁 i on w wozku spal tylko 40 minut wiec to nigdy nie bylo ze o jak on pieknie w wozku pospi...
W kazdym razie no dzieci sa rozne, potrzeby również 😁 na pewno podejmiesz dobra decyzję i wszyscy będą zadowoleni.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2022, 22:09
Lalia lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Anniu, my mamy taką
https://aspekto.pl/pl/p/LITTLE-TIKES-ZJEZDZALNIA-DUZA-ROZOWA-150cm/117393?gclid=CjwKCAjwrZOXBhACEiwA0EoRD8tcbTuFnY3wtzVfVSNYar8xgGZ0DId_wxdmunZYLoUNmhK0chgLnhoCaOQQAvD_BwE
I dla Igi jest w sam razja jestem bardzo zadowolona z zakupu, a wahałam się, bo bałam się trochę że to będzie zabawka "na chwilę".
Lalia, my mamy dostawkę z siedzonkiem. Dla mnie to jest ok, podwójny wózek mi niepotrzebny. Iga nigdy nie była bardzo wózkowa, nie spała na spacerach (poza okresem gdy była leżącym dzidziusiem). U Was będzie większa różnica wieku niż u nas, Wasze spacery to prawdopodobnie będzie przejście na plac zabaw/szybkie zakupy/załatwienie czegoś po drodze, a nie robienie kilometrów po mieście bez celu. Ja wczoraj szłam z dziewczynami do sklepu ok. 1km w jedną stronę, w jedną stronę Iga szła na nogach, w drugą jechała na dostawce bo się zmęczyła. Na plac zabaw jak chodzi z moim mężem to już wyłącznie na nóżkach; jak idziemy gdzieś na dwa wózki to też już coraz częściej chce wychodzić. Ja bardzo nie lubię gromadzić zbędnych rzeczy, a podwójny wózek to byłby - brzydko mówiąc - kolejny grat do kolekcji. Pojedynczy wózek i tak bym musiała zostawić, bo czasem trzeba gdzieś iść tylko z jednym dzieckiem (np. do lekarza) i bez sensu wtedy chodzić z podwójnym. Małą spacerówkę chciałam mieć bo czasem moja mama/ciocia/teściowa zabierają gdzieś tylko Igę, i wygodniej prowadzić coś lekkiego niż nasze easy go na pompowanych kołach, a w międzyczasie jeszcze przepinać gondolę na siedzisko spacerowe. Za brakiem podwójnego wózka przemawiał też fakt że mamy nosidełko z Kavki, więc jest jeszcze dodatkowa konfiguracja w której można wyjść na spacer. Jak się Wasze Bobo urodzi to Olek już będzie ogarneitym chłopcem, podejrzewam że może wolec chodzić na nogach niż siedzieć w wózku. Ja bym tę decyzję zostawiła na koniec, nawet na okres po porodzie. Jak zdecydujesz się na dostawkę to przyjdzie na drugi dzień, a jak na wózek podwójny to jestem pewna że też się uda upolować jakąś okazjęLalia, veritaa lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarko, właśnie w punkt napisałaś to, co sobie później przemyślałam 😘
A jak Ci się prowadzi wózek z dostawką? Macie taką zwykłą czy tą boczną? 😘 -
Lalia - między Filipem i Kornela jest 2 lata i 1 miesiąc różnicy. Nie miałam wózka podwójnego. Filip miał 1 rok i 9 mcy jak uczyłam go chodzić na nóżkach. Do narodzin wydłużałam mu trasy. Jak urodziłam to i tak wyskakiwaliśmy na plac zabaw koło domu, później w lato już próbował z hulajnoga. Zakupy... Robiłam z mężem. Albo szło jedno z nas. Tak po prostu. Żeby zawsze byli ktoś, kto weźmie na ręce. Także u nas nie było potrzeby wózka podwójnego. Gdybym miała rok różnicy - pewnie bym zainwestowała
Lalia lubi tę wiadomość
-
Annia wrote:No dobra... Proszę o pomoc z prezentem na 2 latka dla Mikusia, bo muszę pomóc teściom i mamie z wyborem...
Rowerek biegowy Cruzee (zrzutka rodzinna) albo Cariboo?
Zjeżdzalnia plastikowa do ogrodu?
Kosiarka zabawkowa do ogrodu?
Macie jeszcze jakieś pomysły?
Widziałam ostatnio wspaniałe serie Duplo Zwierzęta Świata, ale niestety Lego to bawie się ja a nie Mikołaj...Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
U nas Kuba średnio lubi wózek (wkładanie jak trzeba iść gdzieś dalej to walka) najchętniej wszędzie by biegał. Więc my pewnie w dostawkę pójdziemy.
On to najchętniej by z samochodu nie wychodził więc teraz co raz częściej zdarza mi się z nim samej jeździć.Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022